Kuninkaalliset taaperot

Kuninkaallisia vauvauutisia: Luxemburgin suurherttuaperheen prinssi Félix ja hänen puolisonsa prinsessa Claire ovat saaneet pojan maanantaina 28. marraskuuta. Lapsi on parin toinen ja pikkuveli 2-vuotiaalle prinsessa Amalialle. Kuvia tai nimeä ei ole julkaistu, mutta tiedotteen mukaan sekä äiti että vauva voivat hyvin! Poika on kruununperimyksessä neljäntenä setänsä perintösuurherttua Guillaumen, isänsä Félixin ja sisarensa Amalian jälkeen, mutta sijoitus laskenee tulevaisuudessa, kun perintösuurherttua ja hänen puolisonsa Stéphanie saavat lapsia. Prinssi Félix on suurherttua Henrin ja suurherttuatar Maria Teresan toinen poika.
Embed from Getty Images
Prinssi Félix, prinsessa Claire ja prinsessa Amalia
Lisäksi Britanniassa kuningattaren tyttärentytär Zara Tindall odottaa toista lastaan aviomiehensä Mike Tindallin kanssa! Parin esikoinen Mia Grace Tindall täyttää tammikuussa kolme. Zaralla itsellään ei ole kuninkaallisia titteleitä, eikä niitä ole odotettavissa hänen lapsilleenkaan. Tuleva vauva on prinsessa Annen neljäs lapsenlapsi sekä kuningatar Elizabethin ja prinssi Philipin kuudes lapsenlapsenlapsi.
Embed from Getty Images
Zara Tindall tyttärensä Mian kanssa
Sitten niihin taaperoihin! Tällä vuosikymmenellä on nähty monet kuninkaalliset häät, joita luonnollisesti seuraa jälkikasvun hankkiminen. Näissä piireissä edelleen sormukset useimmiten tulevat ennen lapsia, sillä vanhempien avioliitto takaa lapselle tiettyjä etuja, kuten paikan kruununperimyksessä. Tosin käytännöt vaihtelevat, esimerkiksi Monacossa avioliiton ulkopuoliset lapset ovat ihan tuttu juttu koko ruhtinassuvun parissa. Briteissä taas monarkki on samalla valtionkirkon päämies, joten aviottomia lapsia tuskin katsottaisiin hyvällä. Kuninkaallisilta odotetaan hyvää esimerkkiä ja melko nuhteetonta elämäntyyliä, joten on turvallisinta noudattaa perinteistä kaavaa. Norjan kruununprinsessa Mette-Marit oli aikoinaan todellinen kohuprinsessa, sillä hänellähän oli jo pieni poika Marius, kun hän tapasi kruununprinssi Haakonin. Avioerot ovat nykyään suurimmaksi osaksi ihan sallittuja hoveissa, joten uskoisin, että tulevaisuudessa uusioperheitä alkaa näkyä yhä enemmän kuninkaallisten joukossa.

 

Kaikki suomalaiset ainakin tuntevat Ruotsin kuninkaallisen serkkuviisikon: Estellen, Leonoren, Nicolaksen, Oscarin ja Alexanderin. Ruotsissa lapset otetaan yleisön suureksi iloksi mielellään mukaan perhejuhliin, ja hurmaava viisikko tuntuu varastavan show’n juhlassa kuin juhlassa. Joukon vilkkain taitaa olla tällä hetkellä prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neillin esikoinen prinsessa Leonore, mutta saa nähdä, miten käy, kun Oscar ja Alexander vähän kasvavat.
ruotsinkuningasperhe_2016

Ruotsin kuningasperheessä riittää vipinää! Kuva: All Over Press

Monacossa juhlittiin marraskuussa kansallispäivää ja sielläkin kuninkaallinen pikkuväki sai osakseen paljon huomiota. Näkyvimmällä paikalla ovat tietysti ruhtinaspari Albertin ja Charlenen pian 2-vuotiaat kaksoset, Jacques ja Gabriella. Albertin siskon, prinsessa Carolinen lapsilla eikä lapsenlapsilla ole kuninkaallisia titteleitä, mutta he ovat silti tuttuja näkyjä ruhtinasmaan edustustilaisuuksissa. Carolinen kolme vanhinta lasta eli Casiraghin sisarukset Andrea, Charlotte ja Pierre ovat kaikki jo perheellisiä. Andrealla on kaksi lasta, Alexandre ja India, puolisonsa Tatiana Santo Domingon kanssa. Charlottella on poika Raphaël ex-miesystävä Gad Elmalehin kanssa ja Pierre puolestaan odottaa puolisonsa Beatrice Borromeon kanssa parin esikoista.
Embed from Getty Images
Kaksoset Gabriella ja Jacques täyttävät ensi viikolla kaksi vuotta.
Embed from Getty Images
Keskellä Charlotte Casiraghi poikansa Raphaëlin kanssa
Embed from Getty Images
Vasemmalta oikealle: prinsessa Caroline, prinsessa Stépahien poika Louis Ducruet, Carolinen nuorin tytär Hannoverin prinsessa Alexandra, Carolinen vanhin poika Andrea Casiraghi ja Tatiana Santo Domingo. Edessä lapset Alexandre ja India.
Sitten on tietysti vielä kuninkaalliset brittitaaperot! Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen silmäterät George ja Charlotte hauskuuttivat yleisöä perheen Kanadan-kiertueella aiemmin syksyllä. Georgella ja Charlottella on muutama leikkitoveri suvun piirissä: aiemmin mainitun Zara Tindallin tytär Mia sekä Zaran veljen, Peter Phillipsin lapset Savannah ja Isla. Kaikki varmaan muistamme kuningattaren 90-vuotispäivän kunniaksi otetun suloisen kuvan, jossa kuningatar poseeraa nuorimpien lastenlastensa sekä lastenlastenlastensa kanssa. 🙂
Embed from Getty Images
Cambridgen herttuaperhe Kanadan vierailulla
elizabeth_lapsenlapsenlapset

Vasemmalla lapsenlapset James ja Louise, käsilaukun kanssa Mia, sylissä Charlotte ja kuningattaren oikealla puolella Savannah, George ja Isla. Kuva: Annie Leibovitz

2 kommenttia artikkeliin ”Kuninkaalliset taaperot

    • Zara on kuningattaren lapsenlapsi äitinsä prinsessa Annen kautta ja perinteisesti lapsen titteli periytyy yleensä isältä. Zaran isälle tarjottiin arvonimeä hänen avioituessaan Annen kanssa, mutta hän ei sitä halunnut. Pari päätti yhteisesti, että myöskään heidän lapsilleen ei tule kuninkaallisia arvonimiä, jotta he saisivat rauhallisemman ja yksityisemmän lapsuuden pois parrasvaloista. Julkisuudelta ei voi välttyä kokonaan, ja Zara sekä hänen veljensä Peter ovat tuttu näky monissa kuninkaallisissa tilaisuuksissa, mutta he elävät paljon yksityisempää ja ”vapaampaa” elämää kuin serkkunsa William, Harry, Beatrice ja Eugenie. Toivottavasti selvensi! Näistä perimysasioista saisi ihan oman postauksensa, käytönnöt vaihtelevat maittain ja aikakausittain niin paljon 🙂

Jätä kommentti