Pippa Middletonin häät

Philippa “Pippa” Middleton, Cambridgen herttuatar Catherinen pikkusisar, avioitui eilen lauantaina 20.5. pitkäaikaisen miesystävänsä miljonääriliikemies James Matthewsin kanssa. Pippa nousi kansainvälisesti tunnetuksi toimiessaan kaasona sisarensa Catherine “Kate” Middletonin ja prinssi Williamin häissä vuonna 2011, ja sisaren kuninkaallisen avioliiton myötä myös Pippa nousi seurapiirien kermaan. 33-vuotias Pippa sekä 41-vuotias James ovat seurustelleet muutamia vuosia ja he kihlautuivat viime vuonna.
Pippa ja James ovat siis molemmat brittieliitin silmäätekeviä ja varakkaista perheistä (Middletonit ovat tehneet omaisuuden yrityksellään ja Matthewsit omistavat mm. luksushotellin Karibialla), joten häitä on odotettu suurella mielenkiinnolla ja luonnehdittu jopa vuoden seurapiirihäiksi. Vihkiminen oli St. Mark’sin kirkossa Berkshiressa ja hääjuhla järjestettiin Middletonien kartanossa. Hääpari näytti erittäin onnelliselta astuessaan ulos kirkosta, ja Pippan morsiustyyli oli mielestäni upea! Suunnittelija Giles Deaconin pitsillä peitetyn puvun arvioidaan maksaneen kymmeniä tuhansia puntia. Tyllihuntu on modisti Stephen Jonesin käsialaa ja pieni tiara Robinson Pelhamilta. Täytyy sanoa, että morsian on todella sädehtivä ja puku on aivan upea! Malli sopii hyvin atleettiselle ja hoikalle morsiamelle, ja pitsikuvio on kaunis.
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Näissä häissä kiinnostavaa oli erityisesti vieraslista. Luonnollisesti morsiamen sisar perheineen osallistui. Herttuatar Catherinen uskottiin kieltäytyneen kaason kunniatehtävästa, jotta huomio pysyisi pikkusiskossa, mutta Catherinen ja prinssi Williamin lapset, prinssi George ja prinsessa Charlotte olivat morsiuslasten joukossa. Catherinen tehtävänä oli morsiuslasten paimentaminen, ja kuvista päätellen tehtävä oli työläs! Cambridgen herttuaparin lisäksi juhlaan osallistuivat kuninkaallisesta perheestä myös prinssi Harry ja prinsessa Eugenie. Eugenie saapui juhlaan pitkäaikaisen miesystävänsä Jack Brooksbankin kanssa, mutta Harry ilmestyi kirkkoon yksin. Tyttöystävän, näyttelijä Meghan Marklen tuominen kameroiden eteen olisi vienyt huomion hääparilta, joten lehtitietojen mukaan Harry livahti kirkon jälkeen huomaamattomasti hakemaan Meghanin mukaansa juhlaan Middletonien kartanolle. Vieraiden joukossa oli myös muita silmäätekeviä, kuten tennispelaaja Roger Federer. Bestmanina toimi sulhasen veli Spencer Matthews, joka on tunnettu tosi-tv-sarja Made in Chelseasta.
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Herttuatar Catherine opasti morsiuslapset kirkkoon

Embed from Getty Images

Carole Middleton ja Pippan ja Catherinen veli James Middleton

Embed from Getty Images

Prinssit William ja Harry

Embed from Getty Images

Prinsessa Eugenie miesystävänsä Jack Brooksbankin kanssa

Siskoonsa verrattuna Pippalla on ollut paljon vapaammat kädet hääsunnittelussa. Catherinen ja Williamin häät olivat ennen kaikkea maan kruununperillisen häät eli samalla myös edustustilaisuus. Pippan ja Jamesin häät olivat siihen verrattuna intiimit, kotikirkossa ja -kartanossa juhlitut 300 hengen juhlat. Huhujen mukaan häissä oli skotlantilainen teema ja Pippan suunnittelemalla ruokalistalla muun muassa lammasta ja skotlantilaisia perinneruokia. Sulhasen suvusta löytyy mahdollinen selitys teemaan: Matthewsin perhe omistaa metsästystilan Skotlannissa ja Jamesin isä David Matthews kantaa skotlantilaista maanomistajien kohteliaisuustitteliä Laird of Glen Affrick. James on perheen vanhimpana lapsena tittelin perijä, joten tuore rouva  Pippa Matthews on jonain päivänä Lady of Glenn Affrick.
Lehdistö seurasi tarkasti häiden suunnittelua ja Pippa ei ole välttynyt vertailuilta Catherineen. Lehdissä on puhuttu kovista paineista ja seurattu Pippan laihtumista häästressin kasvaessa. Toimittajat tietysti kirjoittavat siitä, minkä ajattelevat myyvän parhaiten, mutta on ajatuksessa jotain perääkin. Isosiskon kuninkaallisista häistä ja asemasta tulevana kuningattarena on vaikea pistää paremmaksi, vaikka häiden järjestäminen ei olekaan kilpailu. Lehdistössä on kuitenkin vertailtu kaikki mahdollinen sisarusten kihlasormuksista lähtien, ja varmasti joskus on rankkaa olla aina “kakkonen” ja ylipäätänsä tunnettu lähinnä jonkun toisen pikkusiskona. Kuninkaallisena Catherine on heistä kahdesta aina se isompi huomiomagneetti, ja lehdistölle vuotaneet tiedot Pippan rajoituksista vieraslistaan (sulhasen veljen tyttöystävä ei esimerkiksi ollut paikalla) asettuvat uuteen valoon, kun miettii, että kyseessä on nainen, joka on luultavasti koko loppuelämänsä aina “Catherinen pikkusisko”. Kai silloin edes omana hääpäivänään saa yrittää varmistaa olevansa itse kerrankin valokeilassa? Tietysti näistäkään asioista ei ole saatu kommenttia asianomaisilta eli lehtitietojen varassa mennään, mutta pointti on se, että ymmärrän hyvin jos paineita ja pientä bridezillailua on ollut. Middletonien suvussa luultavasti mennään paljon Catherinen ja Williamin ehdoilla, sillä kuninkaallisuus asettaa tiettyä rajoja ja vaatimuksia ihan arkisiinkiin asioihin, esimerkiksi turvajärjestelyjä. Lisäksi kuninkaallisen perheen julkisuuskuvasta huolehtiminen vaatii harkintaa, sillä varsinkin Catherinea kuvataan jatkuvasti.
Kuitenkin Pippan tilanteessa on puolensa. Ikuisen kakkosen rooli varmasti kyllästyttää, mutta yksityisen henkilön status antaa paljon vapaammat kädet moniin elämänvalintoihin. Tuoreella herra ja rouva Matthewsilla on varallisuutta, joten eivätköhän he pysty järjestämään elämänsä juuri kuten haluavat. Lehdistö tulee seuraamaan heitä tarkasti, ja mitä tahansa ei tietenkään voi tehdä, sillä yhteys kuninkaalliseen perheeseen on niin kiinteä. Mutta kukaan ei arvostele heidän asuinpaikkaansa, työtahtiansa tai lasten nimi- ja kouluvalintoja. Heitä tuskin jahdataan kameroiden kanssa ihan samalla tavalla ja he eivät tarvitse turvamiehiä kauppareissulle. Monesti on spekuloitu, että William ja Catherine viettäisivät mieluiten samanlaista yläluokan elämää kuin heidän ystäväpiirinsä, ilman kuninkaallisia velvollisuuksia ja sen tuomaa mediahuomiota. Siis juuri sellaista elämää, jota Pippa ja James elävät. Pippa ei ehkä saanut kuninkaallista herttuattaren titteliä avioliittonsa myötä, mutta hän on sisaruksista huomattavasti vapaampi.
Embed from Getty Images

Pippa ja Kate ovat hyvin läheisiä. Kumman sisaren elämästä kannattaa olla kateellinen?

Jätä kommentti