Arvonta on päättynyt – onnea voittajalle!

Timanttisalongin synttäriarvonta on päättynyt, kiitos kaikille osallistujille! Tehtävänähän oli kertoa oma suosikkikuninkaallisensa, ja palkintona on Johnny Kniga -kustantamon tänä vuonna ilmestynyt tietoteos Monarkian muruset – kaiken maailman kuninkaallisia. Onnetar on tehnyt taikansa ja voittaja on *rumpujen pärinää* Tiina K, joka nimesi suosikkikuninkaallisekseen Ruotsin prinsessa Estellen. Suuret onnittelut Tiinalle sekä lämmin kiitos vielä kaikille osallistujille ja erityisesti kustantamolle palkinnosta! Voittajaan on oltu yhteydessä.
monarkianmuruset.jpg

Kuva: Timanttisalonki

Lupasin tehdä oman postauksen arvonnan voittajan suosikkikuninkaallisesta, joten palaamme prinsessa Estelleen lähitulevaisuudessa. Yleisesti odotin vastauksianne erittäin suurella mielenkiinnolla, ja haluan käydä lyhyesti läpi keskeiset “tulokset”.
Ehdoton suosikki vaikuttaa olevan naapurimaamme Ruotsin kruununprinsessa Victoria, jonka yli kolmasosa nimesi suosikikseen. Kukapa muukaan! 😀 Ei yllättänyt, sillä onhan Victoria meille suomalaisille kuninkaallisten tutuimmasta päästä. Kruununprinsessa on myös kotimaassaan äärimmäisen suosittu, eikä ihmekään – parempaa keulakuvaa Ruotsi ei voisi toivoa. Toiseksi eniten ääniä sai Yhdistyneen kuningaskunnan eli Britannian kuningatar Elisabet, mikä ei sekään ole suuri yllätys. Elisabet on kiistatta maailman tunnetuimman kuningaskunnan hallitsija ja pikkuhiljaa viimeisiä vanhan polven edustajia. 92-vuotias kuningatar on legenda jo eläessään. Hänen henkilökohtainen suosionsa on korkea, minkä lisäksi hänen elämäntyötään arvostetaan yli puoluerajojen.
Kolmanneksi suosituimpana nimenä nousi esiin hieman yllättäen Tanskan kruununprinsessa Mary, joka sai vain yhden äänen vähemmän kuin kuningatar Elisabet. Kruununprinsessa on suomalaisessa valtamediassa aika vähän esillä, eikä täällä blogissakaan ole ollut hänestä niin paljoa juttua. Jatkossa on selkeästi syytä keskittyä Maryyn vähän enemmän!
Muuten vastaukset olivat aika hajanaisia. Odotin brittiherttuattarien Catherinen ja Meghanin saavan hieman enemmän ääniä, mutta kumpikaan ei erottunut hajaäänten joukosta. Vastausten sukupuolijakauma oli odotetusti naisvoittoinen, ja Edinburghin herttua prinssi Philip oli ainut mies, joka sai äänen. Muuten nimiä tuli laidasta laitaan, kuningatar Maximasta Monacon ruhtinasperheeseen ja Marie Antoinettesta Japanin kruununprinsessa Masakoon. Kiinnostusta vaikuttaa olevan siis monenlaisiin aiheisiin.
Arvonnan voittaneen Tiinan valitsemasta Estellestä on siis tulossa postaus, minkä lisäksi aion ehdottomasti pitää mielessä muut vastauksissa esille tulleet nimet. Keskustelu on tervetullutta, ja toiveaiheita postauksiin voi jättää milloin vaan kommenttina, sähköpostina tai facebookin kautta. Kiitos vielä kerran vastauksistanne ja osallistumisestanne ja onnea Tiinalle!

 

Jätä kommentti