Prinsessa Madeleine perheineen muuttaa Yhdysvaltoihin Floridaan

Ruotsin hovi on ilmoittanut tänään, että prinsessa Madeleine ja hänen puolisonsa Chris O’Neill sekä lapset prinsessa Leonore, prinssi Nicolas ja prinsessa Adrienne muuttavat takaisin Yhdysvaltoihin tänä syksynä. Hovin tiedotteen mukaan ajankohta on nyt mahdollinen, kun lapset ovat vielä alle kouluikäisiä. Tiedotteen yhteydessä perheestä julkaistiin kaunis kesäkuva, joka on samalla ensimmäinen virallinen potretti keväällä viisihenkiseksi kasvaneesta perheestä kokonaisuudessaan!
H.K.H. Prinsessan Madeleine / HRH Princess Madeleine / Herr Christopher O’Neill / Mr. Christopher O’Neill / H.K.H. Prinsessan Leonore / HRH Princess Leonore / H.K.H. Prins Nicolas / HRH Prince Nicolas / H.K.H. Prinsessan Adrienne / HRH Princess Adrien

Takana Chris sylissään maaliskuussa syntynyt prinsessa Adrienne, edessä prinsessa Leonore, prinssi Nicolas ja prinsessa Madeleine. Kuva: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

Prinsessa Madeleinehan muutti New Yorkiin vuonna 2010 sen jälkeen, kun kihlaus Jonas Bergströmin kanssa purkaantui julkisen pettämiskohun saattelemana. Madeleine lähti Yhdysvaltoihin työskentelemään äitinsä kuningatar Silvian perustamassa Childhood-hyväntekeväisyysjärjestössä. New Yorkissa hän tapasi liikemies Christopher O’Neillin, ja pari avioitui vuonna 2013. Häät vietettiin Ruotsissa, mutta pariskunta jatkoi eloaan meren toisella puolella, ja esikoistytär Leonore syntyi New Yorkissa. Pikkuhiljaa perhe siirtyi kuitenkin Eurooppaan, ja viime vuodet he ovat asuneet pääsääntöisesti Lontoossa, mutta heillä on myös asunto Tukholmassa. Nuoremmat lapset Nicolas ja Adrienne syntyivät molemmat Ruotsissa.
Tiedotteen mukaan Madeleine aikoo jatkaa Yhdysvalloissa työtään Childhoodin parissa. Chris jatkaa odotetusti liiketoimiaan sekä Amerikassa että Euroopassa. Chris on perheen pääsääntöinen elättäjä, ja näin ollen arvioisin Chrisin töiden olevan varmasti merkittävin yksittäinen tekijä perheen asuinpaikan valinnassa. Toisaalta on myös selvää, että pariskunnasta kumpikaan ei erityisemmin viihdy julkisuudessa, joten paluu Yhdysvaltoihin ei sinänsä yllätä. Perhe on myynyt Lontoon-kotinsa, mutta pitää asunnon Tukholmassa.
Ruotsin lain mukaan kruununperijöiden tulee käydä koulunsa Ruotsissa, mikä on yleisesti tulkittu niin, että perheen täytyy asettua vakituisesti Ruotsiin viimeistään sitten, kun Leonore aloittaa koulun, eli kahden vuoden päästä. Käsittääkseni lapset voivat pitää arvonimensä, vaikka eivät kasvaisi Ruotsissa, mutta he menettäisivät paikan kruununperimysjärjestyksessä. Leonore, Nicolas ja Adrienne ovat jo niin kaukana kruunusta, että asialla ei sinänsä olisi suurta merkitystä. Mutta periaatteen kannalta minusta ainakin tuntuisi tyhmältä, että lapsilla on arvonimet, mutta ei paikkaa perimyksessä siksi, että vanhemmat eivät halunneet asua Tukholmassa. Uskon, että julkinen mielipide asiasta olisi aika negatiivinen, ja vain vahvistaisi sitä kuvaa, että Madeleinelle kelpaa tittelit ja luksuselämä ilman mitään velvollisuuksia tai kuninkaallista roolia. Joten yleisesti on ajateltu, että perhe asettuu Ruotsiin, kun lapset tulevat kouluikään. Mikään ei tietenkään ole kiveenhakattua, joten odotan mielenkiinnolla, miten Madeleine ja Chris järjestävät asumisen muutaman vuoden päästä. Ilmassa on kuitenkin ollut jo pitkään selvät merkit siitä, että Tukholma ei välttämättä ole kummankaan ensimmäinen vaihtoehto. Varmaa kuitenkin on, että lähivuosina valitettavasti näemme prinsessaperhettä taas hieman vähemmän. Onneksi Madeleine on suhteellisen aktiivinen somessa!

Jätä kommentti