Ruotsin hovin vauhdikas viikko – uusia kuvia, Estelle aloitti esikoulun ja Alexander suoritti ensimmäisen edustustehtävänsä!

Ruotsin hovissa tapahtuu! Maanantaina julkaistiin perinteiset kesäkuvat kuningasperheestä, tiistaina prinsessa Estelle aloitti esikoulun ja tänään torstaina pikkuprinssi Alexander suoritti ensimmäisen edustustehtävänsä.
Monen muun hovin tapaan myös Ruotsin kuningasperheellä on “kesäkuvaukset”, yleensä Öölannin Sollidenissä eli perheen kesäpaikassa. Tällä kertaa hovi julkaisi hieman tavallista enemmän kuvia, sillä normaalisti julkaistavan koko suvun yhteiskuvan sijaan saimme kuvia pienemmistä kokoonpanoista. Prinsessa Madeleinen perheen potretti julkaistiin jo aiemmin prinsessan muuttouutisen yhteydessä, mutta koska kuva on selkeästi otettu muiden kanssa samaan aikaan, laitan myös sen tuohon vielä uudelleen joukon jatkoksi.
H.K.H. Kronprinsessan Victoria / HRH Crown Princess Victoria / H.K.H. Prins Daniel / HRH Prince Daniel / H.K.H. Prinsessan Estelle / HRH Princess Estelle / H.K.H. Prins Oscar / HRH Prince Oscar

Myös perheen poni on päässyt mukaan! Kuva: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

H.M. Konung Carl XVI Gustaf / HM King Carl XVI Gustaf / H.M. Drottning Silvia / HM Queen Silvia / H.K.H. Kronprinsessan Victoria / HRH Crown Princess Victoria / H.K.H. Prins Daniel / HRH Prince Daniel / H.K.H. Prinsessan Estelle / HRH Princess Estelle / H

Kuva: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

H.K.H. Prins Carl Philip / HRH Prince Carl Philip / H.K.H. Prinsessan Sofia / HRH Princess Sofia / H.K.H. Prins Alexander / HRH Prince Alexander / H.K.H. Prins Gabriel / HRH Prince Gabriel

Kuun lopussa vuoden täyttävä prinssi Gabriel on perinyt äitinsä silmät. Kuva: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

H.K.H. Prinsessan Madeleine / HRH Princess Madeleine / Herr Christopher O’Neill / Mr. Christopher O’Neill / H.K.H. Prinsessan Leonore / HRH Princess Leonore / H.K.H. Prins Nicolas / HRH Prince Nicolas / H.K.H. Prinsessan Adrienne / HRH Princess Adrien

Kuva: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

Itse jäin kaipaamaan vielä sitä koko porukan potrettia! Muistaakseni se on joskus saatettu julkaista hieman myöhemmin sopivan tilaisuuden yhteydessä, joten toivotaan, että se jossain vaiheessa loppuvuodesta vielä ilmestyy. Kävi myös mielessä, että yhteiskuvaa ei ehkä ole haluttu julkaista nyt, ettei huomio kiinnittyisi liikaa kuningasperheen kokoon. Viime kesän jälkeen perhe on kasvanut prinssi Gabrielilla ja prinsessa Adriennella, ja Ruotsissa on viime aikoina taas keskusteltu aiheesta. Vaikka Madeleinen kuva ymmärrettävästä syystä julkaistiin jo aiemmin, niin silti tuli myös jotenkin sellainen tunne, että tässä esiteltiin nyt kuningashuone sellaisena, kuin se jatkossa tulee pääosin olemaan. Ikääntyvä kuningaspari, kruununprinsessaperhe sekä prinssi Carl Philip perheineen tukemassa Victoriaa.
Näiden virallisten potrettien lisäksi hovi yllätti myös julkaisemalla vain Instagramissa joukon yksityisiä ja epävirallisempia otoksia kruununprinsessaperheen kesästä. Kuvat ovat kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin itse ottamia, ja niistä näkee palasen perheen kesänvietosta eri puolilla Ruotsia. Kuvia voi selata instagram-upotuksen reunoissa olevista nuolista. Oma suosikkini on ehkä tuo ensimmäinen kuva metsäretkeltä, siinä on taas tätä “aivan kuin tavallinen perhe” -henkeä!
Hyvä jos ehdimme toipumaan kuvien tulvasta, kun tiistaina saatiin heti lisää. Prinsessa Estelle aloitti esikoulun, ja kun kyse on maan kruununperijästä, kiinnostus oli sen mukaista. Koulu oli  varmasti ohjeistanut muiden lasten vanhempia asiasta, ja ainakin kuvien ja videoiden perusteella tilanne näytti sujuvan oikein hyvin ja rauhallisesti, vaikka mukana olikin kuninkaallisia. Tuoreet esikoululaiset saapuivat Tukholman Djurgårdenissa sijaitsevaan Campus Manilla -kouluun leikkijunalla, minkä jälkeen vanhemmat koululaiset ottivat uudet tulokkaat vastaan. Victoria ja Daniel olivat luonnollisesti mukana saattamassa Estelleä ensimmäiseen koulupäiväänsä.

Stockholm, 21 augusti 2018Prinsessan Estelle har börjat i förskoleklass.
Den 21 augusti började Prinsessan Estelle i förskoleklass på Campus Manillas grundskola på Djurgården i Stockholm. Prinsessan följdes till skolstarten av Kronprinsessan och

Kuva: Raphael Stecksén/Kungahuset.se


Stockholm, 21 augusti 2018Prinsessan Estelle har börjat i förskoleklass.
Den 21 augusti började Prinsessan Estelle i förskoleklass på Campus Manillas grundskola på Djurgården i Stockholm. Prinsessan följdes till skolstarten av Kronprinsessan och

Kuva: Raphael Stecksén/Kungahuset.se

Stockholm, 21 augusti 2018Prinsessan Estelle har börjat i förskoleklass.
Den 21 augusti började Prinsessan Estelle i förskoleklass på Campus Manillas grundskola på Djurgården i Stockholm. Prinsessan följdes till skolstarten av Kronprinsessan och

Kuva: Raphael Stecksén/Kungahuset.se

Ja tänään torstaina näimme vielä lisää kuningasperheen pikkuväkeä, kun prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian esikoinen prinssi Alexander suoritti ensimmäisen edustustehtävänsä. Huhtikuussa kaksi vuotta täyttänyt Alexander on myös Södermanlandin herttua, ja ensimmäinen työtehtävä oli luonnollisesti vierailu omaan herttuakuntaan. Prinssiperhe saapui paikalle vanhan ajan hevoskärryissä. Myös prinsessa Estelle ja prinsessa Leonore ovat tehneet vastaavanlaiset vierailut parivuotiaina omiin herttuakuntiinsa.
Södermanlandin maakunnan ristiäislahja pikkuprinssille oli esteetön näköalapaikka ja luontopolku Gisejärven rannalla Nynäsin luonnonsuojelualueella. Alexander sai kunnian vihkiä näköalapaikan vetämällä rusetista, minkä jälkeen prinssi Carl Philip piti lyhyen puheen. Puheen piti myös maaherra Liselotte Hagberg. Sen jälkeen seurueelle esiteltiin alueen ympäristöä.
Prinsessa Sofia oli pukeutunut tummansiniseen puseroon ja valkoisin housuihin. Luojan kiitos Ruotsissa pikkuprinssejä ei pueta brittityyliin polvihousuihin! 😀 Alexander edusti tyylikkäänä vaaleissa housuissa, sinivalkoisessa raitapaidassa sekä valkoisessa neuletakissa.
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Tällainen superviikko siis Ruotsin kuningasperheen osalta! Carl Philipin ja Sofian kuopus Gabriel täyttää muuten ensi viikolla vuoden, joten odotettavissa on syntymäpäiväkuva. Pyyntönä hoville, voitteko joskus julkaista kuvan koko serkkukatraasta yhdessä keskenään ilman aikuisia? Tai vaikka yhdessä kuningasparin kanssa! <3
Pakko vielä mainita, että Ruotsin hovi hoitaa pr:n ja lehdistöasiat aina vaan mainiosti. Kensingtonin palatsissa Jossain toisessa nimeltämainitsemattomassa hovissa tuntuu olevan se ajatus, että jos lapset nähdään julkisuudessa päivänä X, niin “kiintiö” on sitten jotenkin täynnä, ja kuvia ei voi julkaista heti perään, vaikka lähipäivinä sattuisi olemaan jokin merkkipäivä…  Tai aina jotenkin niin, että yleisön täytyisi jollain tapaa ansaita kuvat tai olla pahoillaan siitä, että he ovat kiinnostuneita tulevan hallitsijan perheestä. Nyt saimme naapurimaan kuninkaallisista kuvia ja heti perään kahden lapsen julkiset esiintymiset ilman mitään ongelmaa. Pisteet siis Ruotsin hovin PR-osastolle!
Näiden iloisten kuvien myötä toivotan hyvää alkavaa syksyä kaikille! Kuninkaalliset palailevat lomiltaan, ja lähikuukausille on taas paljon mielenkiintoista seurattavaa. Olettehan merkinneet kalenteriin Tanskan kruununprinssi Frederikin vierailun Suomeen 13.-14. syyskuuta?

Jätä kommentti