Prinsessa Eugenien ja Jackin häävieraslista saattaa olla jopa mielenkiintoisempi kuin Harryn ja Meghanin

Syksyn kuninkaalliseen kohokohtaan on enää vajaa kuukausi, joten spekuloikaamme tässä vaiheessa prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin häävieraslistaa. Eugenien tunnetun ystäväpiirin perusteella voinemme odottaa vähintään yhtä mielenkiintoista, ellei jopa parempaa, julkkiskattausta kuin prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häissä.
Kuninkaallisena prinsessa Eugenie on brittiseurapiirien crème de la crèmea, ja mutta hänen ystäväpiiriinsä kuuluu aatelissukujen lapsien lisäksi runsaasti myös nuoremman polven brittijulkkiksia viihdemaailmasta. Sulhasesta tiedetään yleisesti hyvin vähän, ja hänen lähipiiristään vielä vähemmän. Jackin perhe eli Brooksbankit ovat kuitenkin aatelistaustaisia, vaikka Jackilla tai hänen vanhemmillaan ei titteleitä olekaan. Aiemmin Lontoon yökerhobisneksessä työskennelleellä Jackilla voi kuitenkin myös yhtälailla olla yllättäviä yhteyksiä tunnettuihin nimiin. Aloitetaan spekulointi “varmoista” tiedoista eli parin sukulaisista, ja siirrytään siitä sitten ystäviin ja julkkispuoleen.
Embed from Getty Images
Prinssi Andrew’n odotetaan saattavan tyttärensä alttarille ja isosisko prinsessa Beatrice toimii kaasona. Morsiamen äidille, herttuatar Sarahille ei ole tämän hetkisten tietojen mukaan varattu mitään erityistä roolia, mutta Sarah on luonnollisesti etulinjassa koko häiden ajan. Muita morsiamen lähisukuun kuuluvia vieraita ovat tietysti kuningatar Elisabet ja prinssi Philip, prinssi Charles ja herttuatar Camilla sekä prinssi William, prinssi Harry, prinssi Edward ja prinsessa Anne kaikki puolisoineen ja lapsineen. Voimme odottaa näkevämme jälleen myös kuningattaren edesmenneen sisaren, prinsessa Margaretin lapset Snowdonin jaarli Charlesin sekä lady Sarah Chatton perheineen. Lehdistössä on spekuloitu jonkin verran prinssi Philipin osallistumista, sillä prinssin ja herttuatar Sarahin välit ovat raporttien mukaan erittäin huonot, ja Philipin ei sanota sietävän Sarahia silmissään. Tällaiset tilanteet ovat aina ikäviä, mutta toivottavasti sen ei anneta vaikuttaa Eugenien tärkeään päivään.
Prinssi Harryn häihin oli kutsuttu muusta Windsorin klaanista kuningattaren serkut, eli Gloucesterin herttua prinssi Richard ja herttuatar Birgitte, Kentin herttua prinssi Edward ja herttuatar Katharine, Kentin prinssi ja prinsessa Michael sekä Kentin prinsessa Alexandra. Serkkujen lapset oli rajattu vierasjoukon ulkopuolelle, ja ovathan mummon serkun lapset kieltämättä jo aika kaukaisia sukulaisia – tuskin moni taviskaan kutsuisi heitä velvollisuudesta. Eugenien ja Jackin häissä voimme odottaa kuitenkin odottaa näkevämme muutaman kaukaisemmankin sukulaisen. Prinsessa Alexandran poika James Ogilvy on Eugenien kummisetä, minkä lisäksi Eugenie itse on lordi Frederick Windsorin Maud-tyttären kummitäti, joten voisi kuvitella, että molemmat miehet perheineen on kutsuttu. Viisivuotias Maud on muuten vahva ehdokas morsiusneidon tehtävään. Muiden Windsoreiden kutsut riippuvat varmaan henkilökohtaisista väleistä.
Embed from Getty Images
Peter ja Autumn Phillips sekä lady Sarah Chatto perheineen saapumassa prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häihin toukokuussa
Tavispuolen sukulaisista on vaikea sanoa mitään, sillä medialla ei ole liiemmin tietoja heistä, vaikka heitä varmasti tulee häissä näkymään. Herttuatar Sarahin molemmat vanhemmat ovat jo edesmenneitä, mutta Sarahilla on sisaruksia, minkä lisäksi hänen isänsä toinen vaimo Susan on Eugenien kummitäti. Susan Ferguson avioitui uudestaan vuonna 2012, mutta muuten hänestä ei löydy juurikaan tietoa. Oletan hänen olevan vielä elossa, mutta hänen terveydentilastaan ja siten osallistumismahdollisuuksistaan en osaa sanoa. Myös Jackin perhe on iso kysymysmerkki, mutta vanhemmat George ja Nicola Brooksbank sekä pikkuveli Thomas ovat kuitenkin varmasti paikalla. Thomas on monien ykkösveikkaus bestmaniksi.
Kuninkaallisen perheen liepeiltä odottaisimme normaalisti herttuatar Catherinen Pippa-sisarta ja tämän aviomiestä James Matthewsia, joiden häissä Eugenie ja Jack olivat viime vuonna, mutta esikoistaan odottavan parin lasketun ajan huhutaan olevan lokakuun alkupuolella, joten häät saattavat jäädä heiltä väliin. Lehdistössä on myös pohdittu, tuleeko Kate häihin ollenkaan, jos Pippan synnytys osuu juuri hääviikonlopulle. Sama tietysti koskee varmasti myös muita Middletoneja, sillä oletuksella, että he ovat edes saaneet hääkutsua. Vaikea sanoa, miten läheisissä väleissä Yorkit ja Middletonit ovat, tai riittääkö pelkkä sosiaalinen asema hääkutsuun myös Carole ja Michael Middletonille sekä Katen ja Pippan James-veljelle.
Embed from Getty Images
Pippa ja James Matthews
Häihin ei odoteta muiden hallitsevien kuningashuoneiden jäseniä. Britannian kuninkaallisten nuorempi polvi ei tunnetusti ole kovin läheinen mannermaisten kollegoidensa kanssa, ja prinsessa Eugenie ei ole edustuskuninkaallinen, eikä hän siksikään tapaa muita kuninkaallisia esimerkiksi syntymäpäivillä, valtakausijuhlilla tai häissä. Sen sijaan Eugeniella ja Beatricella on ystäviä Saksan entisissä kuninkaallissuvuissa. Esimerkiksi viime maaliskuussa Yorkin sisarukset olivat Hannoverin prinssi Christianin ja Alessandra de Osman häissä. Toisten häihin osallistuminen ei tietenkään automaattisesti velvoita vastavuoroiseen kutsuun, mutta on erittäin todennäköistä, että näemme ensi kuussa Windsorissa joitain eurooppalaisia kuninkaallisia.
Julkkispuoli tuleekin sitten olemaan mielenkiintoinen! Median arvailuissa on näkynyt osittain samoja nimiä kuin toukokuussa, mm. David ja Victoria Beckham, sir Elton John, James Blunt sekä prinssi Harryn exät Cressida Bonas ja Chelsy Davy, joihin prinssin kerrotaan aikoinaan tutustuneen Eugenien kautta.
Williamin ja Harryn häissä Beckhamit olivat jotenkin luonnollinen vierasvalinta, mutta en jotenkin osaa kuvitella, että Eugenie ja Jack olisivat heidän henkilökohtaisia ystäviään. Ikäeroakin alkaa olla Eugenieen se 15 vuotta, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Kuninkaalliset ja julkkikset törmäävät monissa paikoissa. Toinen huhuttu suuremman luokan tähtipari vieraslistassa olisi laulaja Robbie Williams ja hänen vaimonsa Ayda Field, joiden Theodora-tytärtä alettiin kesän aikana julistaa yhdeksi morsiuslapsista. Epäselvää kaikessa uutisoinnissa on ollut, mistä Robbie Williams perheineen tuntee Eugenien ja Jackin, ja mihin tämä morsiuslapsi-väite perustuu, mutta tätä on toitotettu faktana jo pitkään. Itse suhtaudun kaikkiin median paljastuksiin varovaisesti, mutta joudun taas toteamaan, että eihän sitä koskaan tiedä.
Embed from Getty Images
Robbie Williams ja Ayda Field
Kolmas todellinen superpari olisi niin ikään Harryn ja Meghanin häihin osallistuneet George ja Amal Clooney. Viimeksi kutsu tuli lehtitietojen mukaan Meghanin ja Amalin ystävyyden ansiosta, mutta tällä kertaa yhdistävä linkki olisi miesväen puolella. Jack on nimittäin George Clooneyn vuonna 2013 perustaman Casamigos-tequilan brändijohtaja. Clooney ja kumppanit tosin myivät yrityksen viime vuonna. Vaikea jälleen sanoa, onko tässä arvauksessa mitään perää. Onko tavallista kutsua omiin häihin pomo, siis yrityksesi perustaja eikä mikään lähiesimies? 😀 Toisaalta tässä puhutaan taas kuninkaallisista ja julkkiksista, joten sanotaan niin, etten ainakaan ylläty, jos bongaamme Clooneyt Windsorista.
Eugenien ystäväpiiriin kuuluu lehdistön mukaan nuorempiakin brittijulkkiksia, kuten esimerkiksi laulaja Ellie Goulding, näyttelijä-malli Cara Delevingne ja koomikot Jack Whitehall ja Jimmy Carr. Hyvin todennäköisesti Eugenie ja Beatrice jakavat saman ystäväpiirin, joten varovaisina veikkauksina lisäisin potentiaalisten vieraiden joukkoon myös Beatricen ystävinä tunnetut Ashton Kutcherin ja Mila Kunisin sekä huippumalli Karlie Klossin, jonka kihlattu Joshua Kushner on muuten Ivanka Trumpin miehen Jared Kushnerin veli. Muita mahdollisia vieraita ovat esimerkiksi miljardööri sir Richard Bransonin perhe, sillä Eugenie ja Beatrice ovat lehtitietojen mukaan ystäviä tämän Holly-tyttären kanssa. Julkkisten lisäksi voinemme  Eugenien uran huomioiden odottaa ehkä taidepiireistä jonkinlaista edustusta. Jackin puolelta on jälleen mahdotonta sanoa mitään muuta, paitsi että yökerhoalalla varmasti luo paljon kontakteja.
Vakoilin myös herttuatar Sarahin seuraamia instagram-tilejä, ja vaikka pelkkä seuraaminen ei tietenkään oikeasti kerro vielä mitään, en silti voinut olla miettimättä, että paljonkohan Sarahilla (ja Andrew’lla) on yhteyksiä Euroopan kuninkaallisiin ja myös moniin julkkiksiin. Lopullisen vierasjoukon näemme tietysti vasta itse hääpäivänä, ja yllätyksiä tulee varmasti tälläkin kertaa. Tässä nyt kuitenkin jonkunlainen pohjustus, mistä lähteä arvailemaan. Vierasjoukko vaikuttaa ennakkotietojen mukaan hyvin kiinnostavalta. Huhujen mukaan vieraita olisi kirkon täydeltä eli jopa yli 800! Prinsessa Eugenien asema ei edellytä virallisia vieraita, joten äärimmäisen mielenkiintoista nähdä, ketkä hääpari lukee lähipiiriinsä.

Jätä kommentti