Nobel-juhlat 2018: kruununprinsessa Victoria säteili kuninkaanlinnan illallisella

Nobel-juhlat jatkuivat tänään Tukholman kuninkaanlinnassa, jossa kuningas Kaarle Kustaa perinteisesti tarjoaa palkituille ja heidän puolisoilleen illallisen. Perinne alkoi kuningas Oskar II:n aikoina vuonna 1904, muutama vuosi ensimmäisten Nobel-palkintojen jakamisen jälkeen.

Eilen kirjoitin varsinaisen Nobel-gaalan asuja ruotiessani, että kuningasperheen naiset tuntuvat jotenkin jämähtäneen liialliseenkin prinsessamaisuuteen itse gaalassa, ja sitten kuninkaanlinnan illallisella on nähty vaihtelevampaa ja usein upeampaa tyyliä. Makuasioitahan nämä ovat, mutta kun näin kruununprinsessa Victorian tämäniltaisen asun, en voinut olla miettimättä, että missä tämä tyyli oli eilen? Kuvamateriaalia ei valitettavasti ole tarjolla kovin runsaasti eilisen tapaan, mutta Svensk Damtidningin instagram-galleriasta näkee kaikkien neljän naisen asut.

Kruununprinsessa Victoria suorastaan hehkui kauniissa punaisessa iltapuvussa, joka oli käytännössä suoraan sitä, mitä odotin häneltä eilen. Kapealinjainen siljuetti ja ryhdikkään yksinkertainen puku ilman häivääkään pikkutyttömäisyyttä. Mielenkiintoinen yläosa ja sopiva halkio näyttävät hyvältä solakan kruununprinsessan yllä. Tällaista aikuisen naisen lookia näkisin mielelläni jatkossakin itse Nobel-gaalassa. Kauniin asun kruunasi prinsessa Lilianilta peritty laakeriseppeletiara. Edelleen sallisin kruununprinsessan kirjaimellisesti löysäävän nutturaansa, mutta tästä asusta ei kyllä voi valittaa muuten! 😀 Vaaleansininen iltalaukku on Bottega Venetalta.

Kuningatar Silvia oli kaivanut vaatekomerostaan kirkaanpinkin iltapuvun vuoden 2003 Nobeleista! Ranskalaisen Jacques Zehnderin ja kuningattaren kamarineidon Ann Schierenbeckin suunnitteleman puvut kangas on Valentinolta, ja siinä lurex-kimallelangalla silkkiin ja villaan kudottuja kuvioita. Silvialla oli asun kanssa yhteensointuva huivi, ja hiuksillaan hän kantoi nykyisin useimmiten Victorialla nähtävää Baden fringe -hapsutiaraa. Silvia rikkoi siis Nobel-kaavaansa tiararintamalla molempina päivinä! Vuosien ajan kuningatar on vuorotellut Leuchtenbergin safiireita ja eilen nähtyä yhdeksänsakaraista, mutta tämä vaihtelu on oikein tervetullutta! Kaulassa oli timanttikoru.

Prinsessa Sofialla oli eilisen punaisen asun vastapainoksi tänään hieman romanttisempi linja. Svensk Damtidning kertoo puuterinvärisen iltapuvun tulevan ruotsalaiselta Valerie Alfalosilta. Puvun kokopitkät läpinäkyvät hihat ja romanttinen kukkakuviointi yläosassa, hihoissa ja helmassa toivat mieleen prinsessa Madeleinen lähivuosien Nobel-asut. Sofia käytti jälleen häätiaraansaa, tällä kertaa ilman helmiä tai smaragdeja. Puvun seurana oli tumma samettinen iltalaukku, ja kokonaisuuden kruunasivat ametistikorvakorut ja -rintakoru Bernadottejen ametistisetistä.

Prinsessa Sofia hallitsee selvästi sekä perinteisemmän että räväyttävämmän linjan. Yhden pienen korjauksen kuitenkin tekisin kampaukseen. Sofia on pitänyt hiuksiaan kokonaan tai puolittain auki useammilla illallisilla, ja kerta toisensa jälkeen totean itsekseni, että se jotenkin latistaa koko asua. Prinsessan hiuslaatu ei ole niin paksu ja kuohkea, joten aukinainen tukka ei minusta oikein onnistu näyttämään kovin juhlavalta. Kaunis puku silti, kokonaisuus menee plussan puolelle!

Prinsessa Christina luotti jälleen liilaan kauniisti koristeltuun iltapukuun, ja jo eilen nähtyyn kuusinappitiaraan. Iltapuku on tuttu viime vuoden Nobeleista. Helman takkimaisuus on hauska yksityiskohta, ja sopii prinsessalle hyvin.

Jätä kommentti