Lady Gabriella Windsorin häät

Britanniassa juhlittiin eilen 18. toukokuuta 2019 vuoden suurimpiin kuuluvaa seurapiiritilaisuutta, kun lady Gabriella Windsorin häät kokosivat kuninkaalliset Windsoriin! Kentin prinssi Michaelin tytär lady Gabriella, 38, ja tämän sulhanen Thomas Kingston, 40, sanoivat tahdon Pyhän Yrjön kappelissa Windsorin linnassa.

Lady Ella ei varsinaisesti ole kuninkaallinen, mutta kuitenkin osa kuninkaallista perhettä, joten kyllä se nyt on koostepostauksen paikka!

Lady Gabriella Windsorin häät olivat vuoden merkittäviä seurapiiritapahtumia. Kuvassa hääpari morsiuslastensa kanssa.
Lady Gabriella ja Thomas morsiuslastensa kanssa Frogmore Housen puutarhassa. Kuva: Hugo Burnand

Kentin prinssi Michaelin perhe

Kentin prinssi Michael (s. 1942) on kuningatar Elisabetin serkku – he ovat molemmat kuningas Yrjö V:n ja kuningatar Maryn lapsenlapsia. Michaelin vanhemmat olivat Kentin herttua prinssi George ja Kreikan prinsessa Marina.

Hallitsijan pojanpoikana Michaelilla on kuninkaallinen arvonimi, mutta koska hän on kuninkaan nuoremman pojan nuorempi poika, hänelle ei koskaan myönnetty omaa aatelisarvoa. Kentin herttuakunnan peri hänen isoveljensä prinssi Edward. Heillä on myös sisar, prinsessa Alexandra. Brittihovin serkkuihin voi tutustua blogin kuninkaalliset perheet -osiossa.

Prinssi Michael on naimisissa prinsessa Michaelin (s. 1945) kanssa. Prinsessa on syntyjään itävaltalainen paronitar Marie-Christine von Reibnitz, mutta hänen tittelinsä on avioliiton myötä virallisesti prinsessa Michael.

Heidän lapsilleen ei hallitsijan lapsenlapsenlapsina kuulu kuninkaallisia arvonimiä, mutta heitä puhutellaan kuten herttuoiden nuorempia poikia tai tyttäriä: lordi Frederick Windsor (s. 1979) ja lady Gabriella Windsor (s. 1981).

Embed from Getty Images
Kentin prinssipari

Prinssi Michael ei ole työkuninkaallinen, mutta hän on silloin tällöin edustanut kuningatar Elisabetia eri yhteyksissä. Frederick ja ”Ella” ovat kasvaneet suurimmaksi osaksi valokeilan ulkopuolella, mutta kuninkaallisen perheen jäseninä he toki ovat julkisuuden hahmoja ja osallistuvat moniin kuninkaallisiin tapahtumiin.

Frederick naimisissa näyttelijätär Sophie Winklemanin (s. 1980) kanssa. Sophien titteli on virallisesti lady Frederick Windsor, mutta hän tekee töitä edelleen vanhalla nimellään. Heillä on tyttäret Maud (s. 2013) ja Isabella (s. 2016) Windsor.

Muiden kuningasperheen kaukaisempien jäsenten tavoin Ella on luonut oman uran – hän on opiskellut Brownin ja Oxfordin yliopistoissa ja työskennellyt mm. toimittajana, englanninopettajana Rio de Janeirossa sekä musiikkiin ja taiteeseen keskittyvän voittoa tavoittelemattoman organisaation johdossa.

Ellan sulhanen Thomas Kingston (s. 1978) puolestaan on liikemies, joka työskentelee sijoitusmarkkinoilla. Pari on seurustellut useamman vuoden. Avioliiton myötä Ellasta tuli lady Gabriella Kingston.

Embed from Getty Images
Morsiamen perhe: Kentin prinssipari ja lordi ja lady Frederick tyttärineen

Lady Gabriella Windsorin häät

Kuninkaallisessa suvussa on puolensa, vaikka ei sattuisikaan olemaan prinsessa. Lady Gabriella Windsorin häät pidettiin kuninkaallisen perheen kotikonnuilla Windsorissa. Vihkiminen tapahtui Pyhän Yrjön kappelissa, jossa vihittiin viime vuonna Sussexin herttuaparin sekä prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank.

Häävastaanotto järjestettiin Windsorin linnan mailla sijaitsevassa Frogmore Housessa, jossa Sussexit pitivät viime vuonna iltajuhlansa. Häät olivat paikasta, kuninkaallisista vieraista ja mediahuomiosta huolimatta yksityiset, eli ei televisiointia, vaunuajelua tms.

Kappelin edusta oli koristeltu keväisesti kukkivilla kirsikka- ja omenapuilla sekä pensailla. Hovin tiedotteessa kerrotaan, että kappelin sisällä oli korallia ja valkoista yhdisteleviä kukka-asetelmia, mutta sisältä ei tietääkseni ole lehtikuvia.

Embed from Getty Images

Häävastaanotolla vieraille tarjoiltiin savustettua skotlantilaista lohta, parsarisottoa ja kanapeita sekä suklaata Sarkin saarelta, missä hääpari kihlautui.

Kolmikerroksinen hääkakku yhdisteli perinteistä hedelmäkakkua, sokerikakkua (Victoria sponge cake) ja limoncellokakkua. Se oli koristeltu hennon puuterinvärisellä kuorrutteella sekä lehtireunuksella, johon löydettiin inspiraatiota Frogmore Housesta löytyvästä kankaasta! Koristeena oli myös sokerikukkua sekä jäljitelmää hääpuvun pitsistä. Kakusta vastasi vuonna 2011 Cambridgen herttuaparin hääkakun luonut Fiona Cairns.

Lady Gabriellan hääpuku

Lady Ellan kaunis hääpuku oli Luisa Beccarian käsialaa. Puku tehtiin kukka- ja koristekirjaillusta pitsistä, ja sen hennon puuterinen sävy tulee pitsin alta löytyvistä tylli- ja organdikerroksista. Helma leviää viuhkamaisesti pitkäksi laahukseksi.

Huntu on valkoista kukkakirjailtua tylliä, ja sitä piti paikoillaan äidiltä lainattu klassinen hapsutiara. Kokonaisuuden täydensivät vielä timanttikorvakorut.

Kent City of London -tiara oli Lontoon kaupungin häälahja Ellan isoäidille Kreikan prinsessa Marinalle vuonna 1934. The Court Jewellerin mukaan Marina käytti hääpäivänään toista, omalle äidilleen kuulunutta hapsutiaraa, mutta häälahjatiara pääsi myöhemmin morsiuskäyttöön Ellan tädillä prinsessa Alexandralla sekä äidillä prinsessa Michaelilla.

Embed from Getty Images

Hääkimppu sisälsi morsiamen mukaan nimettyä kermanvaaleaa Ella-ruusua, kieloa, Juliet-ruusua, valkoista ja aprikoosinväristä hajuhernettä sekä tietysti kuninkaallisen perheen tapaan myrttiä. Myrttiperinteestä voi lukea Seuralle kirjoittamastani postauksesta.

Morsiuslasten asut olivat niin ikään Luisa Beccarian käsialaa, ja niissä toistui morsiuspuvun- ja kimpun teemat. Morsiuslasten joukkoon lukeutuivat mm. lady Ellan veljentyttäret Maud ja Isabella.

Embed from Getty Images

Vieraslista

Sitten vieraslistaan! Lady Ella ei serkun tyttärenä ole kuningatar Elisabetin lähisukulainen, eikä Kentin prinssiperhettä ole minusta pidetty erityisen läheisinä muiden kuninkaallisten kanssa, vaikka Ella esimerkiksi on vain vuoden prinssi Williamia vanhempi, ja he asuivat lapsina lähekkäin Kensingtonissa.

Hovi tiedotti kuitenkin ennakkoon kuningatar Elisabetin ja joidenkin muiden kuninkaallisen perheen jäsenten osallistuvan häihin, ja ehkä hiukan yllättäenkin kuninkaallisia oli paikalla lopulta aika iso joukko.

Päärooleissa loistivat tietysti morsiusparin perheet. Prinssi Michael saattoi tyttärensä kirkkoon, ja prinsessa Michael säteili morsiamen äitinä laventelinharmaassa asussa. Lordi Frederick ja Sophie olivat tietysti myös paikalla. Sophien vaaleansininen takkimekko ja leveä hattu saivat lisämaustetta höyhenistä.

Embed from Getty Images

Pirteän pinkkiin asuun pukeutuneen kuningatar Elisabetin seurana oli nykyisin julkisuudessa harvoin nähtävä prinssi Philip. Mukana olivat myös prinssi Harry, prinsessa Anne ja sir Timothy Laurence, prinssi Edward, prinssi Andrew ja Sarah, Yorkin herttuatar sekä prinsessa Beatrice miesystävänsä Edoardo Mapelli Mozzin kanssa.

Beatricen ja Edoardon suhde on melko tuore, mutta tuntuu olevan vakaalla pohjalla, sillä Beatrice on tuonut miesystävänsä aiemminkin julkiseen tilaisuuteen yhdessä vanhempiensa kanssa. Täytyy taas antaa tyylipisteitä herttuatar Sarahille – kolmannet kuninkaalliset häät vuoden sisään, ja Sarah on onnistunut asunsa puolesta kaikissa.

Embed from Getty Images

Paikalla oli myös runsaasti muita sukulaisia: ainakin Gloucesterin herttuapari, prinsessa Alexandra, lady Helen ja Timothy Taylor, St. Andrewsin jaarli ja kreivitär, lady Amelia Windsor, James ja Julia Ogilvy tyttärensä Floran kanssa, Ulsterin kreivitär, lady Davina Windsor, lady Rose Gilman sekä lordi ja lady Nicholas Windsor. Valokuvia on valitettavasti jälleen aika heikosti tarjolla – alla sentään Gloucesterin herttuapari.

Embed from Getty Images

Kentin prinssiperheellä on hyvät välit moniin mantereen kuninkaallisiin ja aatelisiin perheisiin – serkkuja ja muita tuttavuuksia riittää. Häävieraiden joukosta bongattiin myös ainakin Kreikan kuningas Konstantin (morsiamen kummi) ja kuningatar Anne-Marie, Jugoslavian prinssi Dmitri sekä Liechtensteinin prinssi Philipp ja prinsessa Isabella.

Embed from Getty Images

Myös herttuatar Catherinen perhe eli Middletonit oli kutsuttu. Herttuattaren Pippa-sisko on lehtitietojen mukaan vuosia sitten seurustellut sulhasen kanssa ja pysynyt eron jälkeen hyvissä väleissä tämän kanssa. Windsorissa nähtiin Carole ja Michael Middleton, Pippa ja James Matthews sekä James Middleton tyttöystävänsä Alizee Thevenetin kanssa.

Cambridgen herttuapari ei osallistunut häihin, sillä prinssi William oli jalkapalloliiton puheenjohtajana sidottu liigan eiliseen loppuotteluun.

Embed from Getty Images

Päivän ehdoton kuningatar oli minusta morsian; hääpuku oli upea, ja hapsutiaran ”terävyys” tasapainotti hyvin romanttista pitsipukua. Vieraiden asuista suosikkejani olivat tällä kertaa ehdottomasti kuningatar Elisabet ja prinsessa Beatrice. Kaikki eivät lämmenneet Beatricen röyhelöille ja yläosan ristityylille, mutta minä tykkäsin! Kaunis hattu vielä täydensi asun.

Embed from Getty Images

Hääpotretit

Lady Gabriellan ja Thomasin hääkuvaajana toimi Hugo Burnand, joka on työskennellyt kuninkaallisen perheen kanssa aiemminkin. Virallisten hääpotrettien perhekuva on otettu Frogmore Housessa ja ulkokuvat puolestaan talon puutarhassa.

Hääpari ja lähisukulaiset. Kuva: Hugo Burnand

Ensimmäisessä kuvassa hääpari poseeraa lähisuvun kanssa. Myös kuningatar Elisabet ja prinssi Philip yleensä ovat näissä kuvissa, vaikkei isän serkku nyt ihan lähisukua enää olekaan. Prinsessa Michael ja prinsessa Alexandra istuvat Philipin oikealla puolella. Hääparin vasemmalla puolella istuvat sulhasen vanhemmat; äiti Jill Kingston on vaaleansinisessä asussa, vieressään isä Martin Kingston.

Toisessa kuvassa, jonka näitte tämän postauksen alussa, hääpari poseeraa ulkona morsiuslasten kanssa, ja viimeisessä kuvassa ihan kahdestaan. Todella kauniita kuvia!

Kuva: Hugo Burnand

Päivitys 28.2.2024

Brittihovi tiedotti 27.2.2024 Thomas Kingstonin kuolemasta. Mies kuoli sunnuntaina 25.2. vain 45 vuoden iässä. Kuolema oli yllättävä, mutta brittimedian tietojen mukaan siihen ei liity mitään hämärää tai ulkopuolisia.

Osanottoni lady Gabriellalle sekä heidän perheilleen. Parilla ei ollut lapsia.

Artikkeli julkaistu alun perin toukokuussa 2019. Päivitetty helmikuussa 2024.

4 kommenttia artikkeliin ”Lady Gabriella Windsorin häät

  1. Tyylikäs hääpari. Elisabetin pinkki asu oli kaunis, samoin kuin Middletonin perheen naisten asut. Ilmeisesti aika pienet piirit briteissäkin yläluokan keskuudessa, Middletonit tuntuu ainakin olevan kaikissa seurapiirihäissä 😀 Cambridget muuten julkaisivat juuri ihania kuvia lapsistaan!

    • Erityisesti Pippan päähine jäi mieleen! Jotenkin tykkään noista pannoista, kivaa vaihtelua tavalliselle hatulle.

      Kyllä ne seurapiirit lopulta aika pienet taitavat olla tuollakin. Mulle jäi vähän epäselväksi, että miten pitkään/vakavasti Pippa ja Thomas ovat seurustelleet, mutta voihan hyvin olla, että perheet tuntevat hyvin toisensa. Ja jos häävieraita on useampi sata, niin mahtuuhan siihen helposti muutama ei-niin-läheinen vieras. 😀

  2. Kuningattarellahan leninki-takki noudattaa yleensä samaa mallia, hatut ja niiden koristelu ovat mielestäni jokaisen hänen asunsa clou ja todella uskomattoman kauniisti hän kantaa vaatteensa, joka tapahtumassa. Pidin myös morsiamen veljen vaimon höyhenpuvusta, jotenkin veikeä, vaikken yleensä hahtuvista enkä lepattavista välitä. Prinsessa Anne on kuin ratsastuskisoista tulossa, kovin on jäykkää ja ankeaa hänen tyylinsä, etenkin, kun muut ovat niin kepeitä ja vaaleita.
    Kaunis morsian ja tiara sopii hyvin, yksinkertaisen tyylikästä.
    Katsoin Cambridgien kuvat, kivoja ovat, muksut kuin ketkä tahansa naperot touhuamassa. J

    • Minäkään en yleensä juuri hapsuista ja höyhenistä välitä, mutta tuossa Sophien takkimekossa ne ovat kivasti vain alaosassa, eivätkä hallitse liikaa. Hatustaan en kyllä juuri välitä.

      Tykkäsin Annen väriyhdistelmästä, mutta itse asu ei jotenkin nappaa. Jotenkin tulee mieleen lentoemäntä tuosta huivista kaulassa.

      Morsian oli kyllä todella säteilevä ja elegantti!

Jätä kommentti