Joulukalenterin 12. luukku

Joulukalenteri_logo

Luukku 12 – Ruotsin pieni teräksinen pantatiara

Nobeleiden ja joulukalenterin myötä on tullut tällä viikolla aika iso annos Ruotsin kuninkaallisia, mutta ehkä te kestätte sen! 😀 Maanantaina kalenteriluukusta paljastui kuningasperheen erikoinen terästiara, ja tänään on pikkusiskon vuoro. Tämä vaatimattomampi pantatiara kuuluu nimittäin samaan settiin suuren terästiaran kanssa.

Embed from Getty Images

Isosiskotiaran tavoin tässäkään ei ole ollenkaan jalokivia, vaan säihke syntyy kiillotetusta teräksestä. Pantamaisen tiaran kuviointi on ristikkomainen ja malliltaan se muistuttaa v-kirjainta. Terästiarat ovat aika erikoisia kapistuksia, enkä muista koskaan nähneeni muita samanlaisia kuin tämä Ruotsin kaksikko. Niiden huono puoli on siinä, että ne eivät minusta näytä kuvissa oikein miltään, varsinkaan tämä pienempi. Lopullisen mielipiteen muodostaakseen pitäisi varmaan oikeasti nähdä livenä. Isomman terästiaran kanssa mulla tökkii se sulkamalli, eikä tämä pienempikään kuulu lemppareihini. Terästiarojen kerrotaan kuitenkin olevan suorastaan höyhenkevyitä perinteisiin jalokivitiaroihin verrattuna, joten on niillä ainakin yksi hyvä puoli!

Sisartiaransa tavoin tämäkin kapistus oli pitkään, siis sukupolvien ajan, pois julkisuudesta. Vuonna 2012 kruununprinsessa Victoria kaivoi sen esiin, ja sen jälkeen sitä ovat pitäneet Victorian lisäksi myös prinsessa Sofia ja prinsessa Christina. Täytyy sanoa, että tiara on mun mielestä ollut parhaimmillaan Christinalla! Tuossa v-mallissa on vähän samaa henkeä kuin Monacon Charlenen Ocean-tiarassa, ja se näyttää siksi yllättävän hyvältä prinsessa Christinan lyhyillä hiuksilla. Lisäksi valkoinen tukka antaa mun mielestä upean taustan tälle tiaralle. Tuossa ylimmässä kuvassa Sofian lättänät avonaiset hiukset eivät tee minusta ollenkaan oikeutta millekään tiaralle.

Embed from Getty Images

Onkohan Game of Thronesin lopussa Sansa Starkilla nähty kuningatartiara saanut vaikutteita tästä? 😀

9 kommenttia artikkeliin ”Joulukalenterin 12. luukku

 1. Jollain oudolla tavalla tykkään tästä tiarasta, vaikkei se suosikkeihin pääse. Varsinkin Christinalla kiva, mutta tykkäsin myös Sofialla sen punaisen mekon kanssa. Postauksen eka kuvasarja on muuten erittäin hyvä esimerkki siitä, miten kampaus (tai sen puute) voi pilata koko kokonaisuuden. Näin jälkikäteen oon miettinyt, miten paljon parempi tuo look oliskaan ollut, jos Sofialla ois ollut korkea nutturakampaus. Olis muuten mielenkiintoista nähdä, mitä Madde sais aikaan tän tiaran kanssa!

  • Sofian vihreän puvun look näyttää tosiaan siltä, että suihkun jälkeen vain unohti tehdä kampauksen. Nimenomaan Sofialla ei aukinainen kampaus koskaan tunnu toimivan, kun hiuslaatu on selvästi pohjoismaisen lättänä.

   Teräspanta Madeleinella, siinäpä idea! Hän jos kuka voisi yllättäen saada sen toimimaan. Harmi kun en löytänyt tähän ollenkaan sopivia kuvia Victoriasta enkä siitä Sofian punaisesta asusta, mutta googlaamalla löytää.

 2. MInä pidän tästä tiarasta! Pidän tässä siitä “hiuspantamaisuudesta” ja siitä, ettei se ole millään lailla överi.

  • Ja hei, älkää ymmärtäkö väärin. Rrrrakastan överitiaroita! Mutta vain, jos niissä on tyyliä 😉

   • Saa täällä olla eri mieltä! 😄 Makuasioitahan nämä ovat, vaikka osa tiaroista saakin lähes yksimielisen tyrmäyksen.

    Se on hiuksenhieno raja, että mikä on hyvällä tavalla överi ja mikä on vaan liikaa 😃

 3. Kampauksen puute Sofialla Nobeleissa tosiaan vähän pilaa koko homman, mutta minusta tämä tiara on yksinkertaisuudessaan kaunis, paljon parempi kuin “isosisko”. Muistan kun katsoin tuon vuoden Nobel-lähetystä niin tämä tiara kyllä kimalsi hienosti liikkeessä, vaikkei timantteja olekaan.

  Minusta myös Christinan kampauksen kanssa tämä näyttää parhaalta ja komppaan, että haluaisin ehdottomasti nähdä tämän Maddella!

  • Mäkin ottaisin mielummin tämän kuin sen toisen, tästä saa sentään ihmeitä aikaan oikeanlaisella kampauksella, ja varmasti voi yhdistää erilaisiin pukuihinkin paljon helpommin.

 4. Minä myös pidän tästä tiarasta, se on sopivan simppeli ja kuitenkin näyttävä etenkin nuoremmalle prinsessalle. Harmi kun Madeleinella ei tätä nuorempana ole nähty, varmasti Madeleinen tyylisen ilmavamman kampauksen kanssa olisi tiara parhaimmillaan.

  Tähän mennessä tiara on ollut onnistunein Christinalla ja Sofiankin tyyli oli onnistunut punaisen mekon kanssa. Victorian ja Sofian pään myötäinen kampaus ei sovi tälle tiaralle.

  • Täytyykö tässä nyt kirjoittaa hoviin, että mitä tiaroja kukakin voisi ensi vuonna laittaa Nobeleihin? 😃 Toivomme siis Maddelle tätä pientä terästiaraa, ja mun ehdotus Connaughtista Sofialle sai kannatusta toisen postauksen kommenteissa.

Jätä kommentti