Vielä kirsikkana kakun päälle: tiaraloistoa myös brittihovista!

Vieläkö jaksatte yhden asupostauksen? 😀 Tukholman lisäksi kuninkaallisia iltalookeja nähtiin eilen myös Buckinghamin palatsissa vuosittaisen diplomaattivastaanoton tunnelmissa. Paikalla olivat kuningatar Elisabet, Walesin prinssi Charles, Cornwallin herttuatar Camilla, prinssi William ja Cambridgen herttuatar Catherine. Tällä kertaa tapahtumasta saatiin vähän kuvamateriaalia, toivottavasti brittihovi pitää tämän hyvän linjan jatkossakin. Ei me tarvita mitään livelähetystä, pari hyvää kuvaa riittää.

Embed from Getty Images

Kuningatar Elisabetilla oli valkoisen iltapuvun kanssa upea Vladimir-tiara smaragdeilla. Tiara on tuttu, mutta jalokivien ystävät kiinnittivät huomiota kuningattaren näyttävään ja uuteen kaulakoruun! Korussa on timantein kehystettyjä suuria smaragdeja sekä pisaranmallisia smaragdiriipuksia, jotka mätsäävät täydellisesti tiaran riipuksiin. Korun runko on hyvin samankaltainen kuin aiemmin kuningataräiti Elisabetilla nähty smaragdikoru, mutta internetin kuninkaalliset jalokiviasiantuntijat ovat sitä mieltä, että tämä eilen nähty koru on eri. Ei välttämättä täysin uusi, mutta ennennäkemätön.

Koru voisi mahdollisesti olla osa kuningataräidin Greville-kokoelmaa, jonka kuningatar Elisabet nykyisin omistaa. Eräs varakas lapseton seurapiirirouva testamenttasi 40-luvulla valtavan korukokoelmansa kuningataräidille, ja julkisuudessa ei ole hajuakaan kokoelman todellisesta laajuudesta ja kaikista siihen kuuluvista kappaleista. Hauskaa joka tapauksessa, että kuningatar Elisabet voi vielä näin 93-vuotiaana tuosta noin vaan vetää varastostaan näinkin isoja ennennäkemättömiä koruja!

Embed from Getty Images

Herttuatar Camilla oli tyylilleen uskollisena valkoisessa iltapuvussa ja edellä mainitun Greville-kokoelman hunajakennotiarassa, jonka olemme herttuattarella tottuneet näkemään käytännössä aina. Korvakoruina oli timanttiset helmiriipukset ja kaulassa timanttilukolla varustettu helmichoker.

Embed from Getty Images

Tukholmassa prinsessat jättivät eilen hieman toivomisen varaa, mutta herttuatar Catherine oli sitten tyylikäs ruotsalaisten kollegojensakin edestä. Alexander McQueenin samettinen laivastonsininen iltapuku oli hyvin elegantti, ja antoi hyvin tilaa herttuattaren jalokiville. Tiaran oli jälleen kerran kuningatar Maryn Lover’s Knot, ja puvun kaula-aukko oli täydellinen Nizam of Hyderabad -kaulakorulle, jonka olemme nähneet Katella lainassa jo aiemmin. Korvissa oli timanttiset chandelier-tyyliset korut. Todella onnistunut kokonaisuus Katelta, täytyy kehua nyt!

Embed from Getty Images

Kuningatar Elisabetilla oli Sukkanauharitarikunnan tummansininen kunnianauha ja isänsä ja isoisänsä perhekunniamerkit. Molemmilla herttuattarilla oli Royal Victorian Orderin kunnianauhat ja kuningatar Elisabetin perhekunniamerkki.

8 kommenttia artikkeliin ”Vielä kirsikkana kakun päälle: tiaraloistoa myös brittihovista!

 1. Kimallukseen ei kyllästy, vaikka ehkä näissä juhlissa kaulakorut on sitä mielenkiintoisempaa osastoa. Mahtavaa, että Katella nähtiin vaihteeksi kunnon kaulakoru ja vielä mahtavampaa, että Elisabeth todella pystyy edelleen kaivamaan kaappien pohjilta tämmöisiä näkemättömiä koruja.

  Vaikka yleensä olen symmetrian ystävä, joku tuossa lover’s knot -tiaran täydellisessä, pyöreässä symmetriassa on monia aina häirinnyt. Tai en tiedä onko se jotenkin liian tiivis kaikkien noiden helmien kanssa. Ei kuitenkaan suosikkini.

  Hunakennotiara on kyllä edelleen upea, mutta voi kun Camillalla nähtäisiin vielä joskus joku muu tiara. Esim se Delhi Durbar, mutta kelpuuttaisin minkä vaan!

  • Lover’s knot on musta nätti, mutta alkaa tosissaan kyllästyttää, sama hunajakennon kanssa. Mikseivät kuninkaalliset halua hyödyntää laajoja kokoelmiaan paremmin?? 😀

   Näin muuten Twitterissä kuvavertailun siitä, miten Kate näyttää vanhentuneen hirveästi vain muutamassa vuodessa. Nyt kun katselen tarkemmin niin, silmämeikki on ehkä turhan tumma, ja hoikkuus kyllä näkyy kasvoissa. Upealtahan hän näyttää silti, mutta kieltämättä kuvaparin neljä vuotta sitten otetuissa kuvissa olemus oli ihan erilainen.

   • Puvusta piti sanoa, mutta timantit veivät huomion, että todella kaunis malli, mutta ei ehkä onnistunein väri Katelle. Hänen kalpea, hieman punakka iho on haastava yhdistettävä, ollut muissakin puvuissa. Tumma meikki ei sopinut Katelle silloin heti naimisiin menon jälkeen eikä nytkään. Hänen kannattaisi ennemmin korostaa huulia, mutta vaikka meikatut huulet ovat olleet iso trendi viime vuosina taviksilla, niin niitä ei kyllä kuninkaallisilla ole nähty. Olen kummastellut jo hetken tätä!

    P.s. sori kommenttispämmistä, pitkällä automatkalla on aikaa lukea ja kommentoida 😄

    • Ei mitään, saa kommentoida! 😃

     Joo, siis tuo palatsin huono valaistus vielä oikeen korostaa punakkaa ihoa. Nämäkin kuvat ovat toki parempi kuin ei mitään, mutta odotan niin kovasti sitä päivää että saadaan hyvät viralliset potretit tiarojen kanssa kanssa…

 2. Hauskaa olisi jos tulisi vähän vaihtelua tiaroihin, kun kokoelmassa todellakin olisi valinnan varaa. Sinällään oikein onnistuneita kokonaisuuksia kaikilla.
  Ja olisihan se mielenkiintoista päästä näkemään, mitä muita tiaroita tuolla oli, eivätkö Wessexit, Kentit ja Glouchesterit olleet tuolla myös ja Anne?

  • Tänä vuonna paikalla olivat vain postauksessa mainitut. Valtiovierailuilla on yleensä muitakin, mutta nyt viime vuosina diplomaattivastaanotolla on nähty kuningattaren seurana ainoastaan Charles, Camilla, William ja Kate. Toivottavasti Meghan pääsisi mukaan jo ensi vuonna, nythän he ovat Harryn kanssa Amerikassa Meghanin äidin luona.

 3. Elisabetin koruvarastossa olisi suursiivous tarpeen. Camilla ja Catherine voisivat viedä hyllylle lepäämään nuo vakiotiaransa ja ottaa uusia käyttöön. Lovers knotin pahin puoli on minusta suomalaisen lehdistön tapa kirjoittaa siitä. Esimerkiksi lootuksenkukka tai häätiara olisivat Diana-vapaita maamme iltapäivälehdille, mutta kauniita ja arvokkaita.

  • Se on kyllä ihan totta, että niin moni asia Katen ja Meghanin kohdalla menee aina samalla Dianan muistelemiseksi. Ärsyttävää, mutta toisaalta Kate ja William ovat useasti itse suorastaan tyrkyttäneet aihetta lehdille selvästi Diana-henkisillä asuilla.

Jätä kommentti