Joulukalenterin 13. luukku

Joulukalenteri_logo

Luukku 13 – Luxemburgin sitriini-helmipanta

Värilliset jalokivet ovat ihan peruskauraa tiaroissa, mutta harvemmin tulee vastaan lämpimän keltaisen tai oranssin sävyjä, kuten tässä Luxemburgin suurherttuaperheen kauniissa pantatiarassa. Tiaran varsinainen erikoisuus ei kuitenkaan ole jalokivien väri, vaan kevyt silmukkadesign.

Embed from Getty Images

Silmukoita ja kaaria on nähty ennenkin, mutta silti tämä Luxemburgin pikkutiara erottuu joukosta. Tiarassa ei ollenkaan mitään “perusosaa” tai timantteja, vaan kultaiseen runkoon on kiinnitetty yksinkertaiset kaarevat helmirivit, joiden välissä on suuret sitriinit (tai mahdollisesti topaasit, asiaa ei ole vahvistettu). Settiin kuuluu samansävyisistä kivistä koostuvat korvakorut ja kaulakoru, jotka näkyvät alla olevassa kuvassa.

Tiaran tarkkaa historiaa ei tunneta, mutta se ilmestyi julkisuuteen 80-luvulla suurherttuatar Josephine-Charlotten käytössä. Aiemmin melko harvoin käytetty tiara tuntuu saaneen uudenlaista suosiota 2010-luvulla, kun tiaratarve on lisääntynyt perheen kasvaessa. Suurherttuatar Maria Teresan lisäksi tiara on viime vuosina nähty myös perintösuurherttuatar Stephaniella ja prinsessa Alexandralla. Pieni tiara on minusta jotenkin sympaattinen ja kaunis, ja sopii minusta hyvin Stephanielle (muista en valitettavasti löytänyt tähän sopivia kuvia).

Embed from Getty Images

2 kommenttia artikkeliin ”Joulukalenterin 13. luukku

  1. Aivan upea, ihana ja erilainen (hyvällä tavalla, toisin kuin vaikka se Elisabetin akvamariinihökötys)!

Jätä kommentti