Prinsessa Beatricen hääjuhla on peruttu

Yorkin prinsessa Beatricen ja tämän kihlatun Edoardo Mapelli Mozzin toukokuinen hääjuhla on peruttu koronaviruksen aiheuttaman pandemian johdosta. Buckinghamin palatsi tiedotti jo eilen kuningatar Elisabetin aikatauluja koskevista muutoksista, ja myös prinsessahäiden perumista osattiin odottaa ennakkoon. Tämä uutinen oli siis lähinnä ajan kysymys, mutta nyt se on sitten varmistettu.

Palatsin tiedotteen mukaan pari tiedostaa tilanteeseen liittyvät riskit, jotka koskevat tässä kohtaa erityisesti vanhempia perheenjäseniä sekä tietysti ihmisjoukkojen kokoontumista yleisesti. Sen vuoksi Buckinghamin palatsin puutarhaan kaavailtu juhlavastaanotto on peruttu.

Sen sijaan itse vihkimisestä ei vielä ole varmuutta. Prinsessa Beatrice ja Edoardo punnitsevat vielä tilannetta, mutta saattavat pitää itse seremonian sovitusti vain pienen lähipiirin kesken. Hääpäiväksi oli päätetty 29. toukokuuta, ja tilanteen ennustaminen niin pitkälle on mahdotonta. Pari kuitenkin seuraa tilanteen kehittymistä ja brittihallituksen suosituksia.

Heidän kihlauksensa on muutenkin ollut vaisua aikaa brittihoville, joten joku valopilkku tekisi kyllä varmasti hyvää koko perheelle. Nykypäivänä monet hääparit pitävät juhlan vasta myöhemmin erillään vihkimisestä, eikä ratkaisu olisi minusta mitenkään kummallinen. Tosi ikävää kyllä, että odotettu päivä jäi ensin prinssi Andrew’n ja nyt koronaviruksen jalkoihin. Ymmärrän täysin, jos pari ei halua lykätä hääpäivää, vaikka se tarkoittaisi sitten minimaalisen pientä seremoniaa.

Embed from Getty Images

8 kommenttia artikkeliin ”Prinsessa Beatricen hääjuhla on peruttu

 1. Oh dear! Jotenkin niin sääli, että heidän häänsä joutuivat tällaiseen myllyyn, niin monta vastoinkäymistä eikä yksikään ymmärtääkseni heistä itsestään johtuvista syistä.
  Tekevät mitä tekevät, toivottavasti heidän liittonsa, avo tai avio, jatkuu onnellisena ! Toisaalta tuntuu, että pääsevät tällä tavoin vähemmällä häsäämisellä, ei suuria juhlia eikä väenpaljoutta eikä jäykkää esiintymistä, kunpa pieni ja intiimi tilaisuus olisikin heille mieleen!

  • Jep, ei tätä kaikkea hässäkkää voi kyllä heidän syykseen millään laittaa. Huonoa tuuria. Mutta eihän se onneksi kerro mitään liiton tulevaisuudesta, ja voihan se olla, että pienet häät eivät haittaakaan heitä yhtään vaan päinvastoin 😊

 2. Voi ei, miten voikaan heillä olla noin paljon epäonnea. Toivottavasti tulee luja ja kestävä liitto vaikka juhlat olisivat pienet ja vaatimattomat, mutta morsiamelle kuitenkin kaunis tiara päähän.

  • Hääkuvia tiarassa on kyllä pakko saada vaikka mitä kävisi! 😍 Toivottavasti ei nyt tulisi vielä mitään sairastumisia tai pahempaa sukuun, muuten tämä pari ei pääse ikinä naimisiin.

 3. Toivottavasti menevät naimisiin tuolloin ja pitävät sitten juhlat myöhemmin. Olisi sääli että joutuvat lykkäämään vihkimistä, mutta toki jos esim sulhasen perheestä ei ketään pääsisi paikalle niin olisihan sekin todella harmillista.

  Tulipa mieleen että jos vihkiminen pidetään ja tieto julkisuuteen annetaan, kyllä se saa osan ihmisistä varmasti liikkeelle ja tilanne toukokuun lopulla voi edelleen olla sellainen, että ei haluta ihmisten hirveästi kokoontuvan. Näin ollen voi olla, että vihkiminen siirretään tai pidetään salassa.

  • Pohdiskelin kanssa vähän, että olisiko salavihkiminen mahdollinen. Tilanne on niin poikkeuksellinen, että sinänsä en ihmettelisi. Mutta toisaalta kun lady Gabriellankin häistä viime keväänä tiedotettiin aika reippaasti viime keväänä, niin olisi aikamoista jos sitten prinsessan ja hallitsijan paljon läheisemmän sukulaisen häät pidettäisiin salassa.

   Hyvä pointti kyllä, että pääsisikö sulhasen perhe (ja muut kansainväliset vieraat) paikalle. Ja yleisön lisäksi paikalla olisi varmasti mediaa parveilemassa. Vaikeaa, kun ei voi vielä yhtään ennustaa, miltä tilanne näyttää. Kiinassakin meni useampi kuukausi saada tilanne rauhoittumaan edes vähän.

 4. Harmittaa Beatricen puolesta kaikki nämä vastoinkäymiset 🙁 Mutta järkevä ja vastuullinen päätös siirtää hääjuhlaa. Jotenkin toivoisi, että kunhan tästä koronasta selvitään, niin Beatrice saisi kunnon prinsessahäät (jos siis itse haluaisi, ymmärrän kyllä miksi haluavat ehkä pienemmän mittakaavan juhlat), tämän kaiken jälkeen varmasti isot juhlat kohottaisi mielialaa! Eugenien häät oli niin ihanat ja onnistuneet, niin toivoisin Beatricelle samaa.

  • Joo, mua kanssa harmittaa. Ei ollenkaan heistä riippuvaisia asioita 😕 Mutta pahalta nyt näyttää joka tapauksessa. Toivottavasti he saavat kuitenkin mieleisänsä seremonian ja juhlat.

Jätä kommentti