Tanskan prinssi Christianin konfirmaatio

Tanskan kruununprinssiparin esikoinen prinssi Christian konfirmoitiin lauantaina 15. toukokuuta Fredensborgin linnankirkossa. Paikalla olivat kruununprinssiperheen lisäksi kuningatar Margareeta sekä Christianin serkut prinssit Nikolai ja Felix.

Tilaisuus oli pienimuotoinen ja yksityinen, mutta perhe poseerasi kameroille saapuessaan ja lähtiessään, minkä lisäksi hovi julkaisi runsaasti kuvia päivän aikana. Kirkon jälkeen perhe juhli yksityisesti Fredensborgin linnassa koronarajoitusten mukaisesti.

Kuningatar Margareeta ja kruununprinssiperhe
Kuningatar Margareeta kruununprinssiperheen kanssa. Kuva: Franne Voigt/Tanskan hovi

Fredensborgin linna on kuningatar Margareetan kevät- ja syysresidenssi, ja se on toiminut lukuisten kuninkaallisten merkkitapahtumien näyttämönä. Samassa paikassa on konfirmoitu aiemmin myös mm. kruununprinssi Frederik, kuningatar Margareeta ja kuningattaren isä kuningas Fredrik IX.

Christian tutustui muiden nuorten tavoin Tanskan kirkkoon rippikoulunsa aikana. Aiemmin keväällä prinssi kuvattiin jumalanpalveluksessa kuningattaren kanssa, ja tuleva kruununperijä on saanut opastusta kuninkaallisen perheen papilta piispa Henrik Wigh-Poulsenilta, joka myös toimitti konfirmaation. Tilaisuuden piti olla jo viime vuonna, mutta pandemian vuoksi rippikoulu lykkääntyi.

Tanskassa rippikoulu järjestetään koulun yhteydessä, ja hovi mainitsikin Christianin käyneen rippikoulua tanskalaiseen tapaan luokkansa kanssa. (Huom! Alla olevat kuvat voi klikata isommiksi!)

Normaalioloissa Christianin konfirmaatioon olisi odotettu runsaasti kansainvälisiä vieraita, erityisesti kruununprinsessa Maryn sukulaisia sekä juhlakalun kuninkaallisia kummeja. Nyt tämä ei kuitenkaan ollut mahdollista, ja edes Ranskassa asuvat prinssi Joachim ja prinsessa Marie ja heidän nuoremmat lapsensa eivät matkustaneet Tanskaan. Mukavaa kuitenkin, että Nikolai ja Felix edustivat prinssiperhettä.

Prinssi Christianin kuninkaallisia kummeja ovat prinssi Joachimin lisäksi Ruotsin kruununprinsessa Victoria, Norjan kruununprinssipari sekä Kreikan kruununprinssi Pavlos. Ruotsin hovi huomioi Christianin merkkipäivän kanavillaan ja kertoi kruununprinsessan lähettäneen onnittelut kummipojalleen.

Kuva: Franne Voigt/Tanskan hovi

Kruununprinssiperhe käveli asunnoltaan pihamaan poikki kirkolle, jossa kuningatar Margareeta vastaanotti heidät. Prinssi Nikolai ja prinssi Felix (alla oleva kuva) saapuivat hieman ennen kruununprinssiperhettä. Kuvassa näkyy myös kuningattaren mäyräkoira Tilia.

Embed from Getty Images

Kruununprinssiperheen asut oli kuninkaalliseen tapaan tyylikkäästi sävytetty tummansinisin ja valkoisin sävyin. Perheen miehillä oli tummansiniset puvut, ja samaa väriteemaa jatkoivat myös kruununprinsessa Maryn ja prinsessa Josephinen pilkulliset mekot. 14-vuotiaan prinsessa Isabellan tyylikäs valkoinen housupuku ja Josephinen valkoinen yläosa sitoivat vielä kokonaisuuden yhteen. Kuningatar Margareeta oli perheen väripilkku pinkissä/lohenpunaisessa asussaan.

Kuningattarella oli kaulassaan helmet ja rintapielessään tuttu päivänkakkararintaneula. Marylla puolestaan oli kuvissa huonosti näkyvä Connaughtin safiiririntaneula, jonka hän sai kuningatar Margareetalta Christianin syntymän kunniaksi. Kyseessä on perintökalleus, jonka juuret ovat Margareetan äidinäidin äidissä, Preussin prinsessa Louise Margaretissa.

Rintakoru on kulkenut perintönä alkuperäiseltä omistajaltaan Ruotsin kruununprinsessa Margaretille, tämän tyttärelle Tanskan kuningatar Ingridille, Margareetalle itselleen ja nyt se on kruununprinsessa Maryn käytössä. Mary käytti korua myös esikoisensa kastejuhlassa, joten se oli siten oiva valinta myös konfirmaatioon.

Style of Mary -blogi on kirjoittanut yksityiskohtaisemmat kuvaukset perheen asuista, löydät postauksen täältä.

Prinsessa Isabella, kruununprinsessa Mary, prinssi Christian, kruununprinssi Frederik ja edessä kaksoset prinssi Vincent ja prinsessa Josephine. Kuva: Franne Voigt/Tanskan hovi

Hovi julkaisi aiemmin tällä viikolla kuvia prinssi Christianin lapsuudesta sekä muisteli myös aiempia kuninkaallisia konfirmaatioita. Fredensborgilla on pitkä historia Tanskan kuninkaallisen perheen kanssa, erityisesti konfirmaatioiden kanssa. Sen lisäksi kuningatar Margareetan ja prinssi Henrikin lapsenlapsista prinssi Nikolai ja prinsessa Isabella on kastettu siellä. Kuningattaren sisko prinsessa Benedikte ja Sayn-Wittgenstein-Berleburgin prinssi Richard menivät naimisiin Fredensborgissa vuonna 1968.

Hovin Instagramista löytyy yksityiskohtia kirkon keväisistä koristeluista, joiden inspiraationa toimi tanskalainen keväinen metsä.

Paljon onnea prinssi Christianille konfirmaation johdosta!

6 kommenttia artikkeliin ”Tanskan prinssi Christianin konfirmaatio

  1. Kylläpä on todella pitkä prinssi Christian. Pidempi jo isäänsäkin. Tulee olemaan komea kuningas.

  2. Nyt kun noita kuninkaallisten kummiasioita miettii, niin mä todella toivoisin että Julianin kummiksi tulisi Daniel.

Jätä kommentti