Prinsessa Beatricen ja Edoardo Mapelli Mozzin häät

Buckinghamin palatsi tiedotti 26. syyskuuta 2019 Yorkin prinsessa Beatricen ja Edoardo Mapelli Mozzin kihlauksesta. Häät ovat perjantaina 29. toukokuuta St Jamesin palatsin kuninkaallisessa kappelissa. Kuningatar Elisabet emännöi seremonian jälkeen yksityistä juhlavastaanottoa Buckinghamin palatsin puutarhassa.

PÄIVITYS 19.3.2020: Parin hääjuhla on valitettavasti peruttu koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisten olosuhteiden johdosta. Itse seremoniasta ei ole vielä tietoa: pari saattaa kuitenkin mennä suunnitellusti naimisiin vain pienen lähipiirin kesken ja pitää sitten hääjuhlan myöhemmin, tai vaihtoehtoisesti lykätä myös itse vihkimistä. Häihin olisi vielä yli 2kk aikaa, joten tilanteen ennustaminen niin pitkälle on tietysti vaikeaa. Beatrice ja Edoardo toimivat epäilemättä brittihallituksen suositusten mukaan.

FB_IMG_1569494562201.jpg

Kuva: Prinsessa Eugenie

Yorkin prinsessa Beatrice Elizabeth Mary (s. 8.8.1988) on Yorkin herttua prinssi Andrew’n ja Sarahin, Yorkin herttuattaren esikoinen, ja näin ollen kuningatar Elisabetin lapsenlapsi ja prinssi Williamin ja prinssi Harryn serkku. 31-vuotias prinsessa on tätä kirjoittaessa helmikuussa 2020 Britannian kruununperimysjärjestyksessä yhdeksännellä sijalla. Syntyessään Beatrice oli viides ja samalla hän oli vuoteen 2015 asti myös listan ensimmäinen nainen.

Beatrice ei tittelistään huolimatta ole virallinen työkuninkaallinen. Hän pysyttelee sisarensa prinsessa Eugenien tavoin suurimmaksi osaksi poissa valokeilasta, mutta osallistuu joihinkin kuninkaallisiin tilaisuuksiin, useimmiten perhetapahtumiin. Siskokset eivät edusta kuningatarta virallisesti, eikä hovi raportoi heidän tekemästään hyväntekeväisyystyöstä. Beatrice työskentelee kokoaikaisesti liike-elämässä.

Edoardo Alessandro Mapelli Mozzi (s. 19.11.1983) on 36-vuotias brittiläis-italialainen kiinteistöpohatta, jonka isä Alex Mapelli Mozzi on entinen olympiatason alppihiihtäjä. Hänen äitinsä Nicola Williams-Ellis on nykyisin naimisissa brittiläisen kuvanveistäjän Davis Williams-Ellisin kanssa. Edoardolla on aiemmasta suhteestaan vuonna 2016 syntynyt poika.

Mapelli Mozzin suku kuuluu italialaiseen aateliin, mutta heidän kreivin-tittelinsä ei ole virallisesti tunnustettu Italiassa eikä Britanniassa. Edoardolla arvellaan olevan miljoonaomaisuus. Beatricen ja Edoardon uskotaan alkaneen seurustella loppuvuodesta 2018, mutta he ovat tunteneet toisensa lapsesta asti, sillä parin vanhemmat ovat ystäviä keskenään. He esiintyivät julkisesti yhdessä Beatricen perheen kanssa useita kertoja ennen kihlausta, esimerkiksi lady Gabriella Windsorin häissä. Pari kihlautui Italiassa syyskuussa 2019.

FB_IMG_1569494560000.jpg

Kuva: Prinsessa Eugenie

Prinsessa Beatrice saattaa valitettavasti joutua tyytymään huomattavasti pienempiin häihin kuin siskonsa, sillä prinssi Andrew’n Epstein-skandaalin vuoksi Yorkin perhe ei ole nyt hyvässä huudossa Britanniassa.

Kihlapari ei antanut mitään haastattelua, kuten kuninkaalliset parit yleensä tekevät, eikä hovi ilmoittanut kuukausiin mitään lisätietoja edes paikasta ja ajankohdasta. Hääpäivä julkistettiin helmikuussa, siis yli neljä kuukautta myöhemmin, kun tavallisesti tietoa saadaan päivien ja viikkojen kuluessa.

Julkisuudessa tiedetään, että BBC ja ITV ovat kieltäytyneet häiden televisioinnista. Epstein-skandaali jatkuu vielä pitkään poliisitutkinnan muodossa, ja prinssi Andrew on toistaiseksi syrjässä kuninkaallisista tehtävistään, joten kanavat eivät uskalla ottaa Beatricen häitä kontolleen. Toivon jonkinlaista kompromissia, sillä Beatrice on syytön isänsä sotkuihin. Ikäväähän tämä on, varsinkin kun juuri toissa vuonna oli peräti kahdet ”täydet” kuninkaalliset häät vaunuajeluineen kaikkineen.

Aika näyttää, miten paljon tietoa häistä lopulta saadaan. Juhla ansaitsee joka tapauksessa extrahuomiota ja oman hääsivun blogiin, sillä kuninkaalliset häät käyvät tämän sukupolven osalta vähiin! Beatricen jälkeen sitten odotellaankin varmaan kymmenisen vuotta, ennen kuin Euroopan nykyisistä teinikuninkaallisista ensimmäiset menevät naimisiin. Britanniassa seuraaviin prinssi/prinsessahäihin menee helposti 20 vuotta. Katsotaan, mitä kaikkea keväälle vielä keksitään – luvassa on luonnollisesti ainakin spekulointia tiarasta, hääpuvusta ja vieraslistasta sekä isompi esittelypostaus hääparista.


Häihin ja prinsessa Beatriceen liittyvät postaukset

Prinsessa Beatricen hääjuhla on peruttu

Prinsessa Beatricen hääpäivä viimein julki

Prinsessa Beatrice on kihloissa! 

Prinsessa Beatricen kaunis ja hulppea kihlasormus

Britannian kuninkaallisen perheen hääkirkot

Yorkin herttuaperheen taustaa (vuodelta 2018, kaipaa päivitystä Andrew’n osalta)

Embed from Getty Images

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s