Prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin häät

Tälle sivulle päivittyy tietoja häistä, linkit kaikkiin aihetta käsitteleviin postauksiini ja muuta mielenkiintoista materiaalia! Nämä häät tulevat epäilemättä olemaan pienimuotoisemmat, mutta minusta Eugenie ansaitsee ehdottomasti oman hääsivunsa blogiin.
Buckinghamin palatsi tiedotti 22. tammikuuta 2018 Yorkin prinsessa Eugenien ja herra Jack Brooksbankin kihlauksesta. Häät ovat perjantaina 12. lokakuuta, ja vihkiminen on Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa. Juhlatila ja muita yksityiskohtia ilmoitetaan myöhemmin.
Embed from Getty Images
Yorkin prinsessa Eugenie Victoria Helena on Yorkin herttua prinssi Andrew’n, ja Sarahin, Yorkin herttuattaren nuorempi tytär, ja näin ollen kuningatar Elisabetin lapsenlapsi sekä prinssi Williamin ja prinssi Harryn serkku. 28-vuotias prinsessa on tällä hetkellä kruununperimyksessä yhdeksäntenä. Tittelistään huolimatta prinsessa ei ole virallinen edustuskuninkaallinen (ns. working royal), vaan on työskennellyt yliopiston jälkeen useamman vuoden täysipäiväisesti taidealalla. Prinsessa on ollut töissä Hauser & Wirth -taidegalleriassa Lontoossa vuodesta 2015. Eugenie on pysytellyt suurimmaksi osaksi poissa valokeilasta, mutta hän osallistuu joihinkin kuninkaallisiin tilaisuuksiin, kuten perhejuhliin, ja harjoittaa hyväntekeväisyyttä.
Jack Christoper Stamp Brooksbank on 31-vuotias lontoolainen liikemies. Jos prinsessa Eugenie onkin hieman vieras suurelle yleisölle, niin kihlauksen myötä kävi ilmi, että lehdistö ei ole sitten ollenkaan kartalla sulhasesta, sillä artikkeleissa on vilahdellut mm. kahta eri ikää. Jack Brooksbankista tiedetään siis vain vähän, mutta hän tulee aatelispiireistä (Brooksbankin baronettisuku), vaikka hänellä tai hänen vanhemmillaan ei ole arvonimiä. Jack on käynyt brittiläisen Stowen eliittikoulun, jonka jälkeen liike-elämä vei mukanaan, joten yliopisto on ainakin toistaiseksi saanut odottaa. Prinsessa Eugenien tavatessaan Jack työskenteli tarjoilijana, sittemmin hän on vaikuttanut yökerho- ja ravintola-alalla. Viimeisimpien tietojen mukaan hän on Casamigos-tequilamerkin brändilähettiläs. Jackilla on tavallaan hyvin tyypillinen kuninkaallisen perheen ystäväpiirin tausta, mutta tarjoilija ja tequilakauppias kuulostaa ihanan virkistävältä ja erilaiselta!

KIHLAUS
  • Eugenie ja Jack kihlautuivat aiemmin tammikuussa lomamatkalla Nicaraguassa, hyvin romanttisissa maisemissa. Eugenie sanoi kosinnan tuleen yllätyksenä, vaikka tiesikin pariskunnan päätyvän avioliittoon ennemmin tai myöhemmin.
  • Pari on seurustellut vuodesta 2010, jolloin he tapasivat ensimmäisen kerran sveitsiläisessa hiihtokeskuksessa. Jackin mukaan se oli rakkautta ensisilmäyksellä!
  • Prinsessan sormuksessa on iso vaaleanpunaisehko padparadscha-safiiri pienempien timanttien reunustamana. Runko on keltakultaa. Parin kumpikin osapuoli osallistui sormuksen suunnitteluun, ja lopputulos muistuttaa paljon prinsessan äidin, herttuatar Sarahin rubiinikihlasormusta ja myös prinsessa Dianan kuuluisaa safiirikihlasormusta. Tämänkaltainen malli, jossa on isompi värillinen kivi pienempien timanttien ympäröimänä, oli suosittu 80-luvulla.
  • Prinsessa Eugenie on Cambridgen prinssi Louisin syntymän jälkeen kruununperimyksessä yhdeksännellä sijalla, joten hän ei tarvitse kuningattarelta lupaa avioliitolleen.
HÄÄT
  • Vihkiminen tapahtuu Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa, jossa myös prinssi Harry ja Meghan Markle vihittiin toukokuussa.
  • Prinsessa Eugenien virallinen rooli kuningashuoneessa on pieni, joten häiden luonne on varmasti huomattavasti yksityisempi kuin prinssi Harryn ja prinssi Williamin häiden. Toisaalta morsiamen vanhemmat tuntien mitä tahansa voi tapahtua, joten joitain yllätyksiä voimme ehkä odottaa.
  • Hovi ilmoitti heinäkuussa, että linnan pihalle kutsutaan 1200 yleisön edustajaa seuraamaan vieraiden ja hääparin saapumista, vihkimistä ja hääparin poistumista. Samanlainen ratkaisu nähtiin myös prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häissä.
  • Hääpari tekee vihkimisen jälkeen lyhyen vaunuajelun Windsorissa.
  • Jack ei todennäköisesti tule saamaan/ottamaan mitään titteliä, sillä sekä prinsessa Annen että prinsessa Alexandran (kuningattaren tyttären ja serkun) aviomiehet ovat kieltäytyneet arvonimistä avioituessaan. En näe syytä, miksi Eugenie ja Jack yhtäkkiä haluaisivatkaan jaarlin ja kreivittären arvonimiä. Eugenien ei tarvitse luopua prinsessan arvonimestään avioituessaan, mutta parin mahdollisilla lapsilla ei vain tule olemaan mitään arvonimiä.

Häihin ja prinsessa Eugenieen liittyvät postaukset:

Britannian kuninkaallisen perheen hääkirkot (toukokuu 2018)
Prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin kihlajaiskuvat – sormuksessa värillinen kivi (tammikuu 2018)
Prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank kihloissa! (tammikuu 2018)
Päivä prinsessan elämää – Eugenie meikkaa autossa ja katsoo Netflixiä (elokuu 2016)


Prinsessa Eugenie edustaa itsekin kuninkaallisena harvakseltaan, joten kihlapari ei tee samanlaista esittäytymiskierrosta kansalle kuin Harry ja Meghan tekivät. Uutisia ja ennakkotietoja paljastuu kuitenkin aina jonkin verran, ja prinsessa Eugenie tulee luultavasti saamaan tavallista enemmän palstatilaa kihlauksen ja häiden aikana, joten otetaan nyt kaikki ilo irti, kun on kerrankin joku muukin, kenestä puhua Catherinen ja Meghanin lisäksi! 😀 Tänne sivun alaosaan siis päivittyy ajankohtainen ”uutisvirta”.
27.07. Aiemmin heinäkuussa ilmoitettiin, että Eugenie ja Jack kutsuvat 1200 yleisön jäsentä seuraamaan häitä Windsorin linnan pihalle, samaan tapaan kuin prinssi Harryn ja Meghan tekivät. Paikkaa vierasjoukossa voi hakea hovin sivujen kautta, mutta hakijan tulee asua Britanniassa. Kutsuja lähtee myös parin tukemille hyväntekeväisyysjärjestöille, Windsorin kaupungin asukkaille ja paikallisten koulujen lapsille, linnan asukkaille ja hovin henkilökunnalle.
Kutsuvieraat saavat seurata lähietäisyydeltä vieraiden ja hääparin saapumista ja poistumista. Lisäksi hovin tiedotteessa lukee ”listen to a live broadcast of the Marriage Service”, mikä herättää hieman kysymyksiä. Ilmeisesti häitä ei televisioida, mutta onkohan tätä liveradiolähetystä mahdollista seurata esimerkiksi ulkomailla? En ole asettanut suuria odotuksia näille häille yleisön huomioimisen suhteen, mutta kieltämättä olen vähän toivonut, että seremonia televisioitaisiin. Tarkempaa infoa tulee myöhemmin, eli ei kai tässä voi kuin odottaa.
Tiedotteessa mainittiin myös, että hääpari tekee pienen vaunuajelun Windsorissa seremonian jälkeen, mutta reitti tulee olemaan huomattavasti lyhyempi kuin prinssi Harryn häissä.

Eugenie ja Jack kesäkuisissa juhlissa
19.05. Prinsessa Eugenie ja Jack osallistuivat prinssi Harryn ja Meghan Marklen häihin. Pariskunta saapui kirkkoon erikseen, sillä Eugenie tuli muun kuninkaallisen perheen seurassa, kun taas Jack saapui hieman aiemmin mitä ilmeisemmin Eugenien äidin Sarahin, Yorkin herttuattaren seuraksi. Sarah sai kutsun häihin, mutta Andrew’n ex-vaimona hän tuli ennen kuninkaallista perhettä, ja Jack oli herrasmiehenä vastassa tulevaa anoppia. Kihlaparina Eugenie ja Jack olisivat varmasti muuten tulleet yhtäaikaa.
01.04. Prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank osallistuivat kuninkaallisen perheen kanssa pääsiäissunnuntain jumalanpalvelukseen Windsorin linnan kappelissa. Kyseessä oli parin ensimmäinen yhteinen edustustehtävä tammikuisen kihlausuutisen jälkeen. Paikalla olivat kuningatar Elisabetin lisäksi mm. Cambridgen herttuapari, prinsessa Anne perheineen, prinssi Andrew, prinsessa Beatrice ja prinssi Edward perheineen.
Embed from Getty Images
19.03. Prinsessa Eugenie avasi hiljattain oman instagram-tilin, ja muutaman päivän takaisesta postauksesta päätellen hääsuunnittelu on käynnissä! Kuvassa Eugenie on siskonsa prinsessa Beatricen kanssa kukkaistyttöinä entisen lastenhoitajansa häissä 90-luvulla.

90s throwback…wedding planning starts!!

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie) on

02.02. Yorkin herttua prinssi Andrew ilmoitti virallisella Twitter-tilillään hääpäivän olevan perjantai 12.10.2018.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s