Prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin häät

Tälle sivulle päivittyy tietoja häistä, linkit kaikkiin aihetta käsitteleviin postauksiini ja muuta mielenkiintoista materiaalia! Nämä häät tulevat epäilemättä olemaan pienimuotoisemmat, mutta minusta Eugenie ansaitsee ehdottomasti oman hääsivunsa blogiin.
Buckinghamin palatsi tiedotti 22. tammikuuta 2018 Yorkin prinsessa Eugenien ja herra Jack Brooksbankin kihlauksesta. Häät pidetään lokakuun 12. päivä, ja vihkiminen on Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa. Juhlatila ja muita yksityiskohtia ilmoitetaan myöhemmin.
Yorkin prinsessa Eugenie Victoria Helena on Yorkin herttua prinssi Andrew’n, ja Sarahin, Yorkin herttuattaren nuorempi tytär, ja näin ollen kuningatar Elisabetin lapsenlapsi sekä prinssi Williamin ja prinssi Harryn serkku. Maaliskuussa 28 vuotta täyttävä prinsessa on tällä hetkellä kruununperimyksessä kahdeksantena. Tittelistään huolimatta prinsessa ei ole virallinen edustuskuninkaallinen (ns. working royal), vaan on työskennellyt yliopiston jälkeen useamman vuoden täysipäiväisesti taidealalla. Prinsessa on ollut töissä Hauser & Wirth -taidegalleriassa Lontoossa vuodesta 2015. Eugenie on pysytellyt suurimmaksi osaksi poissa valokeilasta, mutta hän osallistuu joihinkin kuninkaallisiin tilaisuuksiin, kuten perhejuhliin, ja toimii muutaman hyväntekeväisyysjärjestön suojelijana.
Jack Christoper Stamp Brooksbank on 31-vuotias lontoolainen liikemies. Jos prinsessa Eugenie onkin hieman vieras suurelle yleisölle, niin kihlauksen myötä kävi ilmi, että lehdistö ei ole sitten ollenkaan kartalla sulhasesta, sillä artikkeleissa on vilahdellut mm. kahta eri ikää. Jack Brooksbankista tiedetään siis vain vähän, mutta hän tulee aatelispiireistä (Brooksbankin baronettisuku), vaikka hänellä tai hänen vanhemmillaan ei ole arvonimiä. Jack on käynyt brittiläisen Stowen eliittikoulun, mutta yliopisto on ainakin toistaiseksi saanut odottaa, kun liike-elämä vei mukanaan. Prinsessa Eugenien tavatessaan Jack työskenteli tarjoilijana, sittemmin hän on vaikuttanut yökerho- ja ravintola-alalla. Viimeisimpien tietojen mukaan hän on Casamigos-tequilamerkin johtotehtävissä. Tavallaan hyvin tyypillinen kuninkaallisen perheen ystäväpiirin tausta, mutta tarjoilija ja tequilakauppias kuulostaa ihanan virkistävältä ja erilaiselta!
Embed from Getty Images

KIHLAUS JA HÄÄT PÄHKINÄNKUORESSA

  • Eugenie ja Jack kihlautuivat aiemmin tammikuussa lomamatkalla Nicaraguassa, hyvin romanttisissa maisemissa. Eugenie sanoi kosinnan tuleen yllätyksenä, vaikka tiesikin pariskunnan päätyvän avioliittoon ennemmin tai myöhemmin.
  • Pari on seurustellut vuodesta 2010, jolloin he tapasivat ensimmäisen kerran sveitsiläisessa hiihtokeskuksessa. Jackin mukaan se oli rakkautta ensisilmäyksellä!
  • Vihkiminen tapahtuu syksyllä Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa, jossa myös prinssi Harry ja Meghan vihitään toukokuussa.
  • Prinsessan sormuksessa on isompi vaaleanpunaisehko padparadscha-safiiri pienempien timanttien reunustamana. Runko on keltakultaa. Parin kumpikin osapuoli osallistui sormuksen suunnitteluun, ja lopputulos muistuttaa paljon prinsessan äidin, herttuatar Sarahin rubiinikihlasormusta ja myös prinsessa Dianan kuuluisaa safiirikihlasormusta. Tämänkaltainen malli, jossa on isompi värillinen kivi pienempien timanttien ympäröimänä, oli suosittu 80-luvulla.
  • Häät eivät luultavimmin tule olemaan kovin julkiset, eli esimerkiksi televisiointia tuskin tullaan näkemään. Prinsessa Eugenien virallinen rooli kuningashuoneessa on minimaalinen, melkeinpä olematon, joten häiden luonne on varmasti lähempänä prinsessa Annen lasten, Peter ja Zara Phillipsin häitä, kuin prinssi Williamin ja Harryn. Toisaalta, prinssi Andrew’n ja Sarah Fergusonin tuntien mitä tahansa voi tapahtua, joten joitain yllätyksiä voimme ehkä odottaa.
  • Jack todennäköisesti ei tule saamaan/ottamaan mitään titteliä, sillä sekä prinsessa Annen että prinsessa Alexandran (kuningattaren tyttären ja serkun) aviomiehet ovat kieltäytyneet arvonimistä avioituessaan. En näe syytä, miksi Eugenie ja Jack yhtäkkiä haluaisivatkaan jaarlin ja kreivittären arvonimiä. Eugenien ei tarvitse luopua prinsessan arvonimestään avioituessaan, mutta parin mahdollisilla lapsilla ei tule olemaan mitään arvonimiä.
Embed from Getty Images

Häihin ja prinsessa Eugenieen liittyvät postaukset:

Prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin kihlajaiskuvat – sormuksessa värillinen kivi (tammikuu 2018)
Prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank kihloissa! (tammikuu 2018)
Päivä prinsessan elämää – Eugenie meikkaa autossa ja katsoo Netflixiä (elokuu 2016)

Embed from Getty Images

Prinsessa Eugenie edustaa itsekin kuninkaallisena vain harvakseltaan, joten kihlaparilta ei odoteta samanlaista esittäytymiskierrosta kansalle kuin Harrylta ja Meghanilta. Silti, uutisia ja ennakkotietoja paljastuu aina jonkin verran, ja prinsessa Eugenie tulee luultavasti saamaan tavallista enemmän palstatilaa kihlauksen ja häiden aikana, joten otetaan nyt kaikki ilo irti, kun on kerrankin joku muukin, kenestä puhua kuin herttuatar Catherine tai Meghan! 😀 Tänne sivun alaosaan siis päivittyy ajankohtainen ”uutisvirta”.
Nämä Harryn ja Eugenien häät ovat ensimmäiset brittikuninkaallisten häät, jotka raportoin blogiin, joten kevään ja kesän mittaan on tulossa postauksia maan kuninkaallisista hääperinteistä. Harrylle ja Meghanille on omistettu oma hääsivu, minkä lisäksi käyn läpi ainakin kuninkaalliset vihkikirkot ja häätiarat, mutta aika näyttää, mitä kaikkea vielä keksitään! Hovikirjeenvaihtaja on jo aloittanut hääbuumin hienolla postaussarjalla Windsorin kuningashuoneen morsianten häätyylistä, suosittelen ehdottomasi käymään kurkkaamassa!
Embed from Getty Images
02.02.2018 Morsiamen isä, Yorkin herttua prinssi Andrew, ilmoitti virallisella Twitter-tilillään hääpäivän olevan perjantai 12.10.2018.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s