Prinssi Harryn ja Meghanin häät

Tälle sivulle päivittyy tietoja häistä, linkit kaikkiin aihetta käsitteleviin postauksiini ja muuta mielenkiintoista materiaalia!

Walesin prinssi Charlesin toimisto Clarence House tiedotti 27. marraskuuta 2017 Britannian prinssi Harryn ja amerikkalaisnäyttelijätär Meghan Marklen kihlauksesta. Hääpäiväksi on ilmoitettu 19. toukokuuta 2018, ja vihkiminen tapahtuu Pyhän Yrjön kappelissa Windsorin linnassa, jossa myös hääjuhla järjestetään.

33-vuotias Harry on Walesin prinssi Charlesin ja edesmenneen prinsessa Dianan nuorempi poika ja tällä hetkellä Britannian kruununperimysjärjestyksessä viidentenä isänsä, veljensä ja veljensä lasten jälkeen. 36-vuotias rouva Markle on kotoisin Yhdysvaltojen Kaliforniasta ja on tunnettu erityisesti Rachel Zanen roolista tv-sarjassa Pukumiehet (englanniksi Suits). Meghan on tehnyt uransa aikana humanitaarista työtä mm. YK:n tasa-arvojärjestön, World Vision Canadan sekä One Young Worldin parissa.


KIHLAUS JA HÄÄT PÄHKINÄNKUORESSA

  • Harry ja Meghan kihlautuvat aiemmin marraskuussa jonkin aikaa ennen virallista ilmoitusta. Harry kosi kotonaan Nottingham Cottagessa tavallisena iltana kesken ruuanlaiton.
  • Kihlasormus on Harryn itsensä suunnittelema. Keltakultaisessa sormuksessa on keskellä suurempi botswanalainen timantti ja reunoilla kaksi pienempää timanttia prinsessa Dianan kokoelmista. Sormuksen valmisti Cleave & Company.
  • Pyhän Yrjön kappelissa ovat avioituneet aikaisemmin kuninkaallisesta perheestä mm. prinssi Edward ja Sophie Rhys-Jones sekä Peter Phillips ja Autumn Kelly. Walesin prinssi Charlesin ja Camilla Parker-Bowlesin avioliiton siunaus pidettiin kappelissa.
  • Meghan kastetaan Englannin kirkkoon ennen häitä ja hän tulee saamaan Britannian kansalaisuuden. Palatsi ei ole vahvistanut, luopuuko hän Yhdysvaltojen kansalaisuudesta. Meghanin aiempi avioliitto ei ole este vihkimiselle.
  • Hääpäivä, 19.5.2018, ei tule olemaan julkinen vapaapäivä. Sen sijaan häät ovat päällekkäin jalkapallon Englannin FA-cupin loppuottelun, jonka palkinnot prinssi William jakaa, kanssa. Vihkiminen on todennäköisesti aiemmin aamupäivällä, joten teoriassa William ehtii käydä kirkon jälkeen pelissä, mutta joutuu poistumaan juhlista hetkeksi sitä varten.
  • Avioituessaan Meghan saa automaattisesti puolisonsa tittelin feminiiniversion. Todennäköisintä on, että kuningatar myöntää häiden yhteydessä Harrylle herttuakunnan, jolloin Meghanista tulee Hänen kuninkaallinen korkeutensa X:n herttuatar. Herttuakunnaksi on arvailtu Sussexia. Me tulemme epäilemättä puhumaan herttuatar Meghanista (kuten herttuatar Catherinesta ja herttuatar Camillasta), vaikka se ei virallisesti ole oikein.
Embed from Getty Images

Aiheeseen liittyvät postaukset

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häät toukokuussa Windsorissa (marraskuu 2017)
Prinssi Harry ja Meghan Markle kihloissa (marraskuu 2017)
Meghan Markle kommentoi suhdettaan prinssi Harryyn (syyskuu 2017)
Prinssi Harryn ja Meghan Marklen suhde vahvistettu (marraskuu 2016)

Embed from Getty Images

9.01.2018 Prinssi Harry ja Meghan tekivät toisen virallisen yhteisen työtehtävänsä ja vierailivat Lontoossa Reprezent-radiokanavan studiolla. Reprezent ajaa nuorison asioita ja auttaa nuoria työllistymään ja jatkokouluttautumaan oman koulutusohjelmansa avulla. Kanava tarjoaa media-alan oppia sekä harjoitusta työnhakutaitoihin. Ohjelma on auttanut jo yli 4000 nuorta. Reprezent edistää nuorisokulttuuria ja soittaa esimerkiksi pääasiassa sellaisia artisteja ja bändejä, joilla ei ole vielä levytyssopimusta.
Meghan ja Harry kiersivät studiolla tapaamassa kanavan väkeä ja kuulivat samalla eri projekteista, joissa Reprezent on ollut mukana viime vuosina. Vastaanotto oli silminnähden innostunut sekä studiolla että sen ulkopuolella paikalle kerääntyneen yleisön joukossa. Yksi DJ jopa livautti Harrylle käyntikorttinsa hääkeikkaa varten! Poistuessaan Harry ja Meghan vielä tervehtivät ilmeisesti täysin spontaanisti yleisöä nopealla kierroksella, vaikka heidän autonsa oli jo odottamassa. Lehdet raportoivatkin pariskunnan ollaan hyvin rentoja ja epämuodollisia. Meghanin tyyli, tässä tapauksessa housut ja hyvin rento nuttura, herätti närää nettikommenteissa, mutta tilaisuuden luonne ja vierailun kohde huomioiden asussa ei ollut minusta mitään vikaa.
Embed from Getty Images

 

25.12.2017 Meghan osallistui kuninkaalliseen perheen joulunviettoon kuningattaren kartanossa Sandringhamissa. Asia sai etukäteen paljon huomiota, sillä perinteisesti joulunviettoon on tuotu vain aviopuolisoita. Voi olla, että tavat ovat muuttuneet ja perinteestä löystetään jatkossakin. Sellaistakin on pohdittu, että Meghanin on haluttu pääsevän kokemaan aito kuninkaallinen joulu vielä kun se on mahdollista. Ei maalata piruja seinille, mutta kuningatar ja prinssi Philip ovat jo vanhoja, ja koskaan ei voi tietää, millainen tilanne on vuoden päästä. Joka tapauksessa, Meghan oli paikalla ja osallistui muun perheen kanssa joulupäivän kirkkoon ja sai taas hieman lisää kontaktia britteihin.
Embed from Getty Images

21.12.2017 Kensingtonin palatsi ilahdutti meitä joulun alla julkaisemalla parin viralliset kihlakuvat! Kauniit kuvat on ottanut Alexi Lubomirski Windsorin linnan mailla sijaitsevassa Frogmore Housessa aiemmin tällä viikolla. Meghanin valitsema asukokonaisuus on minusta ihana, toivottavasti hän pitää oman tyylinsä jatkossakin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s