Herttuatar Meghan ja prinssi Harry ovat saaneet pojan!

Sussexin herttuatar Meghan on synnyttänyt tänään aamulla klo 05:26 paikallista aikaa herttuaparin esikoisen, ja poikahan sieltä tuli! Vauva painoi 7 lbs 3 oz eli 3260 grammaa, ja hovi kertoo sekä äidin että lapsen voivan hyvin. Prinssi Harry oli mukana synnytyksessä, ja myös Meghanin äiti Doria Ragland on parin kotona Frogmore Cottagessa. Kuningatar Elisabetia, prinssi Charlesia, prinssi Williamia sekä Harryn äidinpuoleisia Spencer-sukulaisia on informoitu, ja uutiset on luonnollisesti otettu vastaan ilolla. Yksityiskohtana mainitakkoon, että vauva syntyi muuten samalla minuutilla kuin aurinko nousi Windsorissa!

Screenshot_20190506-161855_Chrome.jpg

Päivitys 7.5. Brittilehdistössä on kiivaasti arvuuteltu, josko herttuatar olisi kuitenkin synnyttänyt sairaalassa. Hovi ei ole kommentoinut asiaa, luultavasti antaakseen sairaalalle ja herttuatarta synnytyksessä hoitaneille ihmisille rauhan medialta, mutta tieto saadaan viimeistään lähiaikoina julkaistavasta syntymätodistuksesta. Tiedote ei mainitse synnytyspaikkaa, mutta vaikuttaa aika selvältä, että synnytys tapahtui parin kotona Windsorissa Frogmore Cottagessa. Meghanin äidille kyseessä on erityisen merkittävä tapahtuma, sillä vauva on hänen ensimmäinen lapsenlapsensa. Prinssi Charlesilla sen sijaan on jo kokemusta isovanhemmuudesta, sillä vauva on hänen neljäs lapsenlapsensa, minkä lisäksi perheeseen kuuluu myös herttuatar Camillan lapsenlapset. Kuningatar Elisabetille ja prinssi Philipille vauva on kahdeksas lapsenlapsenlapsi.

Vauva asettuu kruununperimysjärjestyksessä seitsemännellä sijalla, ja tiputtaa kaikki isosedästään Yorkin herttua prinssi Andrew’sta alkaen yhden pykälän taaksepäin. Saamme oletettavasti nimen yhteydessä virallisen tiedoksiannon myös pienokaisen titteleistä, mutta ennakkokäsityksen mukaan parin esikoispojan titteli tulee olemaan Dumbartonin jaarli prinssi Harryn kakkostittelin mukaan. Jos pari saa lisää lapsia, niin tyttäristä tulee lady X Windsor ja nuoremmista pojista vastaavasti lordi X Windsor. Nimi julkistettanee muutaman päivän sisällä, joten vielä ehtii käydä laittamassa nimiveikkauksia aiempaan postaukseen.

Herttuapari ilmoitti hyvissä ajoin, että he juhlistavat esikoisensa syntymää yksityisesti perhepiirissä, joten joudumme hiukan odottamaan ensimmäisiä kuvia vauvasta. Prinssi Harry kuitenkin antoi lyhyen haastattelun Windsorista, jossa myös vahvistui, että kuvaustilaisuus pidetään muutaman päivän päästä. Videolla näkyy hiukan pöllämystyneen oloinen, mutta onnellinen tuore isä. Pakko sanoa, että video oli ihan loistava veto! Näin Ruotsissakin juuri kuninkaallisen perheen isät antavat lehdistölle ensimmäiset kommentit lapsesta, kun äidit ansaitusti huilaavat. Harry muuten myös vahvisti, että raskaus meni hiukan yliajalle, joten parilla on ollut aikaa miettiä nimiä.

Halukkaat voivat lähettää onnittelukortin herttuaparille osoitteeseen Clarence House, London SW1A 1BA (United Kingdom). Muista liittää mukaan oma osoitteesi mikäli haluat vastauksen! Itse olen lähettänyt viimeisen puolen vuoden aikana kolme tervehdystä brittihoviin, ja olen saanut jo kahdesta kuvalliset vastauskortit, joten suosittelen lämpimästi! 😀

Jätä kommentti