Tietoa blogista

Hei ja tervetuloa Timanttisalonkiin! Tämä blogi seuraa eurooppalaisia kuningasperheitä ja monarkioita kaikkine lieveilmiöineen. Kuninkaalliset ovat kiehtoneet kansaa iät kaiket, ja heihin kytkeytyy satoja vuosia perinteitä, henkilöitä, politiikkaa, valtaa, tyyliä ja tapoja. Nykyaika on asettanut kuninkaallisuudelle uusia sääntöjä ja vaatimuksia, ja hovien tasapainoilu kuninkaallisen perinteen ja toisaalta modernin ajan hengen välissä on äärimmäisen mielenkiintoista seurattavaa. Timanttisalongissa seurataan ajankohtaisia uutisia ja pohditaan asioita myös hieman syvällisemmin, unohtamatta kuitenkaan tiaroja ja tyyliä.

Kysymyksiä, kommentteja, toiveita ja muuta palautetta voi lähettää kommenttipalstan lisäksi sähköpostilla osoitteeseen timanttisalonkiblogi@gmail.com. Blogi löytyy myös Facebookista, Instagramista ja Twitteristä. Keskustelu on enemmän kuin tervetullutta ja myös kriittinen saa olla, kunhan pysytään asialinjalla. Timanttisalonki pyrkii olemaan viihdyttävä hyvän mielen blogi.


Blogin takana on Mikaela Larsson, parikymppinen nykyisin Göteborgissa asuva kuninkaallisharrastaja. Kiinnostus kruunupäihin alkoi jo nuorempana historian tunneilla, ja Timanttisalonki syntyi pitkän harkinnan jälkeen kesällä 2016. Kuningashuoneiden seuraaminen käy nykyisin harrastuksesta – blogi päivittyy säännöllisesti ja muutama kuninkaallinen livebongauskin on tullut tehtyä.
Saatan katsoa kuninkaallisia hennon vaaleanpunaisten lasien läpi, mutta tiedostan, ettei Ruotsin prinsessa Estellestä välttämättä tule koskaan kuningatarta. Esitän myös kritiikkiä hoveille silloin, kun se on aiheellista. Keräilen kuninkaallisia matkamuistoja ja arvostan suuresti monien kuninkaallisten elämäntyötä, mutta en vaihtaisi paikkaa heidän kanssaan mistään hinnasta. Monarkia ei ole missään nimessä täydellinen järjestelmä, mutta onhan siinä ainakin suomalaissilmin katsottuna oma eksotiikkansa.
20190305_224320.jpg

In English:

Hello and welcome to my blog! I follow the royal families of Europe and report about them and everything related to monarchies.
My name is Mikaela Larsson and I’m a Finnish royal blogger living in Sweden. I developed an interest in royals as a child, and I’ve been blogging about them since 2016.

Blogin otsikkokuva, profiilikuva sekä joulukalenterikuva: Mia Peltoniemi © 2018