Tietoa blogista

Hei ja tervetuloa Timanttisalonkiin! Tämä blogi käsittelee Euroopan kuninkaallisia ja kaikkea hovimaailmaan liittyvää. Blogissa puidaan ajankohtaisia uutisia sekä tyyliä ja tiaroja, mutta mukaan mahtuu myös syvällisempää pohdintaa ja kuninkaallista historiaa. Keskustelu on enemmän kuin tervetullutta, ja myös kriittinen saa olla, kunhan pysytään asialinjalla. Timanttisalonki pyrkii olemaan viihdyttävä hyvän mielen blogi.

Kuninkaalliset ovat kiehtoneet kansaa iät kaiket, ja hoveihin kytkeytyy satoja vuosia perinteitä, henkilöitä, politiikkaa, valtaa, tyyliä ja tapoja. Nykyaika on asettanut kuninkaallisuudelle uusia sääntöjä ja vaatimuksia, ja hovien tasapainoilu perinteen ja nykyajan välissä on mielenkiintoista seurattavaa.

Kysymyksiä, kommentteja, toiveita ja muuta palautetta voi lähettää kommenttipalstan lisäksi myös sähköpostilla osoitteeseen timanttisalonkiblogi@gmail.com. Blogi löytyy myös Facebookista, Instagramista ja Twitteristä.

Kaikki teksti on omaani ellei toisin ole mainittu, ja pidätän oikeudet tuottamaani teksti- ja kuvamateriaaliin. Ethän siis kopioi luvatta blogin sisältöä. Kuvien ja videoiden tekijänoikeudet kuuluvat niiden yhteydessä mainituille tahoille.

Blogin otsikkokuva, profiilikuva sekä joulukalenterikuva: Mia Peltoniemi © 2018

Timanttisalongin bloggaaja Mikaela Larsson

Blogin takana on Mikaela Larsson, 25-vuotias nykyään Göteborgissa asuva kuninkaallisharrastaja. Kiinnostus kruunupäihin alkoi jo nuorempana historian tunneilla, ja Timanttisalonki syntyi pitkän harkinnan jälkeen kesällä 2016. Kuningashuoneiden seuraamisesta on tullut kunnon harrastus, sillä blogi päivittyy säännöllisesti ja muutama kuninkaallinen livebongauskin on tullut tehtyä.

Saatan katsoa kuninkaallisia hennon vaaleanpunaisten lasien läpi, mutta tiedostan, ettei Ruotsin prinsessa Estellestä välttämättä tule koskaan kuningatarta. Keräilen kuninkaallisia matkamuistoja ja arvostan suuresti monien kuninkaallisten elämäntyötä, mutta esitän tarvittaessa myös kritiikkiä hoveille. En vaihtaisi paikkaa kuninkaallisten kanssa mistään hinnasta. Monarkia ei ole missään nimessä täydellinen järjestelmä, mutta onhan siinä ainakin suomalaissilmin katsottuna oma eksotiikkansa.

In English:

Hello and welcome to my blog! My name is Mikaela Larsson and I’m a Finnish royal blogger living in Sweden. I follow the royal families of Europe and report about royal news, events, history, style and tiaras. I’ve been writing this blog since 2016. The main language is Finnish, but you’re welcome to follow my Instagram account where I post about royals in English.

Jätä kommentti