Blogista

Hei ja tervetuloa Timanttisalonkiin! Tämä blogi käsittelee Euroopan kuninkaallisia ja kaikkea hovimaailmaan liittyvää. Blogissa puidaan ajankohtaisia uutisia, tyyliä ja tiaroja, kuninkaallista historiaa sekä hovimaailman kummallisuuksia, kuten titteleitä ja erilaisia perinteitä. Keskustelu on enemmän kuin tervetullutta, ja myös kriittinen saa olla, kunhan pysytään asialinjalla. Timanttisalonki pyrkii olemaan viihdyttävä hyvän mielen blogi.

Kuninkaalliset ovat kiehtoneet kansaa iät kaiket, ja hoveihin kytkeytyy satoja vuosia perinteitä, henkilöitä, politiikkaa, valtaa, tyyliä ja tapoja. Nykyaika on asettanut kuninkaallisuudelle uusia sääntöjä ja vaatimuksia, ja hovien tasapainoilu perinteen ja nykyajan välissä on mielenkiintoista seurattavaa. Etusivun ja postaukset löydät täältä.

Bloggaaja

Blogin takana on Mikaela Larsson, 26-vuotias nykyään Göteborgissa asuva kuninkaallisharrastaja. Kiinnostus kruunupäihin alkoi jo nuorempana historian tunneilla, ja Timanttisalonki syntyi kesällä 2016. Kuningashuoneiden seuraamisesta on tullut rakas harrastus, sillä blogi päivittyy säännöllisesti ja muutama kuninkaallinen livebongauskin on tullut tehtyä.

Keväästä 2022 alkaen olen kirjoittanut myös Seura.fi:n sivuilla kuninkaallisiin keskittyvää Kuninkaallista elämää -blogia.

Saatan katsoa kuninkaallisia hennon vaaleanpunaisten lasien läpi, mutta tiedostan, ettei Ruotsin prinsessa Estellestä välttämättä tule koskaan kuningatarta. Keräilen kuninkaallisia matkamuistoja ja arvostan suuresti monien kuninkaallisten elämäntyötä, mutta esitän tarvittaessa myös kritiikkiä hoveille. En vaihtaisi paikkaa kuninkaallisten kanssa mistään hinnasta. Monarkia ei ole missään nimessä täydellinen järjestelmä, mutta onhan siinä ainakin suomalaissilmin katsottuna oma eksotiikkansa.

Timanttisalonki pyörii harrastuspohjalta, eli kirjoitan blogia vapaa-ajallani. En saa Timanttisalongista taloudellista hyötyä satunnaisia pr-tuotteita enempää, eikä blogi liity mitenkään päätyöhöni.

Timanttisalongin bloggaaja Mikaela Larsson

Yhteystiedot ja tekijänoikeudet

Kysymyksiä, kommentteja, toiveita ja muuta palautetta voi lähettää kommenttipalstan lisäksi myös sähköpostilla osoitteeseen timanttisalonkiblogi@gmail.com. Blogi löytyy myös Facebookista, Instagramista ja Twitteristä.

Haastattelupyynnöt ja muut yhteistyöehdotukset voi lähettää sähköpostitse. Toimitan mediakortin pyydettäessä.

Kaikki teksti on omaani ellei toisin ole mainittu, ja pidätän oikeudet tuottamaani teksti- ja kuvamateriaaliin. Ethän siis kopioi luvatta blogin sisältöä. Kuvien ja videoiden tekijänoikeudet kuuluvat niiden yhteydessä mainituille tahoille.

Blogin otsikkokuva ja profiilikuva: © Timanttisalonki 2021. Joulukalenterikuva 2018-2020: Mia Peltoniemi © 2018.

4 kommenttia artikkeliin ”Blogista

 1. Hei,
  Olisin lähettämässä Espanjan kuningatar Letizialle syntymäpäiväkortin.
  Yritin etsiä linkeistäsikin löytämättä oikeaa puhuttelumuotoa, minkä kirjoitan kuoren päälle.
  Olisin kovasti kiitollinen vastauksestasi.

  • Moikka! Letizian kirjekuoreen kirjoittaisin englanniksi “HM The Queen of Spain” tai “HM Queen Letizia of Spain” (jälkimmäinen, jos haluaa välttää varmuudella sekaannuksen kuningatar Sofiaan). 🙂

   Espanjaksi Letizian titteli on “Su Majestad la Reina de España”, mutta jos laitat osoitteen englanniksi, niin ehkä tittelikin on parempi olla samalla kielellä.

 2. Moi,
  Suuri kiitos sinulle! Ihana kun sinulta saa aina vastauksen. Päädyn tuohon jälkimmäiseen versioon
  Aion kirjoittaa englanniksi.

Jätä kommentti