Tiarat ja korut

Blogin ”tiarasalonkiin” on koottu tietoa kuninkaallisista tiaroista ja koruista. Tavoitteena on palvella suomenkielisiä harrastajia yhteen paikkaan kootun tietokeskuksen muodossa. Sivu on vielä työn alla, eli tulen lisäämään artikkeleita eri aiheista sitä mukaa, kun niitä valmistuu. Tähän mennessä olen käsitellyt seuraavat aiheet:

Tulossa on ainakin:

  • Tiarojen historia
  • Valmistajat
  • Sanastoa
  • Tiarat käytännössä

Onko sinulla kysymyksiä tiaroista tai haluaisitko tarkempaa tietoa jostain tietystä tiarasta? Voit ehdottaa aiheita kommenteissa tai vaikkapa sähköpostitse osoitteeseen timanttisalonkiblogi@gmail.com.

Tiara Ruotsi

Ruotsin kuningasperheen Nine Prong Tiara eli kuningatar Sofian timanttitiara. Kuva: SVT

6 kommenttia artikkeliin ”Tiarat ja korut

  1. Hei! Saako ehdottaa yhtä korutyyppilisäystä tähän? Nimittäin rintakorut, etenkin kuningatar Elisabetin käyttämät. Hänen rintakoruvalinnoistaan löytyy englanniksi koostetta jos toistakin. Olisi hauska nähdä täälläkin aiheesta tarkemmin (vai olenkohan missannut jotakin?), vaikkapa joku kooste Elisabetin (ja muidenkin) merkittävimmistä rintakoruista ja muihin postauksiin niistä mainintaa erikseen.

    • Laitetaan toivelistalle! Elisabetin rintakorukokoelma on kieltämättä huikea. 😃 On niitä välillä varmaan sivuttu, mutta ei sen yksitoiskohtaisemmin muistaakseni.

  2. Hei! Tuli vain mieleen että olisi kiva kuulla tiaroiden käytön historiasta. Milloin niitä alettiin käyttämään, milloin niitä käytetään, kuka saa käyttää niitä? Sehän onkin tiedossa, että ei-kuninkaallinenkin saa käyttää tiaraa, olikohan Clemmie Churchillilla sellainen 🤔
    Ei-kuninkaallisten tiaratkin olisivat hauska aihe.

Jätä kommentti