Prinssi Harry ja Meghan Markle kihloissa – miltä parin tulevaisuus näyttää?

23915624_1676535785701578_1659984841954275069_n

Vihdoin! Prinssi Charlesin toimisto Clarence House julkaisi maanantaina tiedotteen prinssi Harryn ja näyttelijä Meghan Marklen kihlauksesta! Kyllä tätä on odotettukin, täytyy myöntää. Tiedote kertoo lyhyesti parin kihlautuneen Lontoossa aiemmin tässä kuussa ja lähipiirin olleen tietoisia asiasta. Harryn kerrotaan pyytäneen Meghanin vanhemmilta siunauksen kihlaukselle.

Pariskunta asettuu (tai on jo asettunut) Kensingtonin palatsin mailla sijaitsevaan Nottingham Cottageen, joka nimestään huolimatta näyttää kuvissa ihan tavallisen omakotitalon kokoiselta asunnolta. Talo on toiminut aiemmin esimerkiksi prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen Lontoon-kotina.

Häät ovat keväällä 2018, mikä on aika lavea käsite; käytännössä maaliskuu-toukokuu välillä. Hääpäivä luultavasti julkaistaan melko pian, kuten Williamin ja Katen kohdalla tehtiin. Cambridgen herttuaparin kolmas lapsihan syntyy keväällä, mikä täytyy luonnollisesti huomioida hääpäivän valinnassa, jotta Cambridget pääsevät varmasti osallistumaan.

Onnellisen pariskunnan kihlajaiskuvat otettiin Kensingtonin palatsin puutarhassa ja pari antoi myöhemmin myös kihlajaishaastattelun, kuten kuninkaalliseen tapaan kuuluu. Harry kertoo kosineensa rakastaan kesken tavallisen koti-illan asunnossaan Lontoossa. Jo aiemmin on kerrottu heidän tavanneen yhteisten ystävien kautta, ja Meghan paljasti haastattelussa, että yhdysvaltalaisena hän ei oikein tiennyt kuninkaallisesta perheestä tai Harrysta hirveästi. Harry ei myöskään ollut kuullut Meghanista tai nähnyt häntä tv:ssä ennen tapaamista. Haastattelun voi katsoa tästä alta SkyNewsin Youtube-kanavalta, molemmat vaikuttavat ihanan onnellisilta ja oli hauska kuulla joitakin yksityiskohtia juuri kosinnasta ja parin historiasta.

Embed from Getty Images

Entäs se sormus! Meghan ei saanut tulevan kälynsä Catherinen tavoin tunnettua perintösormusta, mutta Meghanin sormukseen liittyy toisenlaista tunnearvoa. Kultaisen sormuksen suuri keskitimantti on Botswanasta, josta on tullut Harrylle varsin tärkeä paikka vuosien varrella. Pari lomailikin siellä aiemmin tänä vuonna. Sivutimantit ovat prinsessa Dianan perintöä. Ehkä tärkeintä ja mielenkiintoisinta on se, että Harry on itse suunnitellut sormuksen.

Sitten voidaan puhua muutama sana parin tulevaisuudesta. Häitä luultavasti jo suunnitellaan palatsissa, mutta ennen sitä Meghania tullaan luultavasti esittelemään julkisuudessa varsinkin kotimaan yleisölle. Harryn suosio on vankkaa, ja sympaattinen prinssi saa varmasti kansan morsiamensa puolelle, vaikka Meghan onkin ehditty lytätä aivan sopimattomaksi puolisoksi kuninkaalliselle taustansa takia. Eiköhän fiksu ja aito olemus kuitenkin voita helposti kansan sydämet, varsinkin kun Harry on selvästi niin onnellinen.

Embed from Getty Images

Lisäksi jo kihlajaishaastattelusta näkee, että Meghan on kokenut esiintyjä, ja työnsä puolesta tottunut julkisuuteen, joten en usko, että häiden jälkeen tarvitaan kovin pitkää totuttelukautta, kuten Catherinella oli. Hovi yritti Katen kohdalla olla toistamatta Dianaa, mutta taidettiin mennä vähän liikaa ääripäästä toiseen, ja tuloksena Katen kuninkaallinen ura ei ole tuntunut oikein vieläkään alkaneen kunnolla. Meghan on kuitenkin ollut mukana humanitaarisessa työssä jo vuosia, joten voinemme odottaa reipasta otetta uuteen rooliin.

Veikkaisin hääpaikaksi Lontoota, mutta myös Windsorin linna on mahdollinen. Brexitin kanssa painiva brittihallitus olisi ihan fiksu, jos hyödyntäisi kuninkaallisista irtoavan positiivisen yleisöhuomion ja järjestäisi spektaakkelin Lontoossa. Tietysti ihan niin isoja ja näyttäviä häitä kuin Williamilla ja Catherinella oli emme odota, sillä Harry ei ole tuleva kuningas. Harry kuitenkin tulee olemaan kuninkaallisen perheen ytimessä vielä vuosikymmeniä ja yleisökiinnostusta riittää, joten arvelen, että häät ovat Lontoossa ja ne televisioidaan. Vieraslista tulee olemaan mielenkiintoinen, sillä näyttelijänä Meghanilla on varmasti ystäviä Hollywoodissa!

Meghanhan on muuten avioeronnut, ja jotkut ovat pohtineet sen vaikutusta uuteen avioliittoon, eli siis voivatko he saada kirkollisen vihkimisen. Canterburyn arkkipiispa on kuitenkin sanonut, että vihkimiselle ei ole estettä. Vihkikirkoksi varteenotettava vaihtoehto on tietysti Westminster Abbey, jossa ovat aviotuneet mm. kuningatar Elisabetin vanhemmat, kuningatar ja prinssi Philip itse, prinsessa Margaret, prinsessa Alexandra, prinsessa Anne, prinssi Andrew ja viimeisimpänä prinssi William ja herttuatar Catherine.

Embed from Getty Images

Hääpäivänä kuningatar todennäköisesti myöntää Harrylle kuninkaallisen herttuan arvonimen ja näin neiti Marklesta tulee virallisesti hänen kuninkaallinen korkeutensa X:n herttuatar – me yleisössä otamme vapauden puhua herttuatar Meghanista. Prinsessa-tittelit ovat brittihovissa varattuja syntyperäisille prinsessoille, joten emme nähneet yleisön toiveista huolimatta prinsessa Catherinea emmekä siis näe myöskään prinsessa Meghania.

Mielenkiintoista on myös pohtia Harryn ja Meghanin mahdollisten lasten titteleitä. Ennen prinssi Georgen syntymää kuningatar antoi erillisen asetuksen, jolla Walesin prinssin vanhimman pojan lapsista tulee HKK eli hänen kuninkaallinen korkeutensa. Tämä kuitenkin koski siis vain prinssi Williamin lapsia, sillä he ovat tulevan kuninkaan jälkeläisiä, prinssi George tuleva kuningas itsekin. Olisi mahdollista, että jonkinlainen vastaava asetus annettaisiin myös Harryn kohdalla. Mutta jos prinssi Charles on kuningas, kun Harry saa lapsia, ovat lapset hallitsijan mieslinjaisina lapsenlapsina automaattisesti oikeutettuja arvonimeen “hänen kuninkaallinen korkeutensa”. Triviaalia!

Joka tapauksessa, Harry ja Meghan tulevat siis pysymään kuninkaallisen perheen keskiössä vielä pitkään. On tärkeää, että puolisoksi on löytynyt oikeanlainen ihminen, joka kestää vaativan aseman paineet ja on aidosti kiinnostunut työnkuvasta. Paljon onnea kihlaparille, jäämme mielenkiinnolla odottamaan lisätietoja häistä!

Julkaistu alun perin marraskuussa 2017, päivitetty maaliskuussa 2021: muokattu kappalejakoa ja korjattu tekstiä.

Jätä kommentti