Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häävieraat: perhe, lähipiiri, julkkikset

Sussexin herttuaparin prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häiden puiminen jatkuu vieraslistalla. Se on hyvin mielenkiintoinen aihe, sillä varsinkin näin “pienissä” kuninkaallisissa häissä vieraslista antaa hyvin osviittaa juhlakalujen henkilökohtaisista suhteista muuhun maailmaan. Mitään kovin voimakkaita tulkintoja ei ehkä kannata tehdä, ja jonkun kutsutta jääminen ei tietenkään tarkoita automaattisesti, että kyseessä olisi mikään vihanpito. Mutta virallisia vieraita ei ollut ja hovi erikseen korosti, että kaikilla kutsutuilla on henkilökohtainen suhde hääpariin, joten kutsulistaa kannattaa tarkastella ajatuksella! Se on ainulaatuinen julkinen katsaus siihen, ketkä kuuluvat Sussexin herttuaparin lähipiiriin. Vaikka 600 henkeen mahtuu kyllä muutama vähän etäisempikin henkilö. 😀 Tällä kertaa en kirjoita vieraiden asuista, sillä postaus olisi muuten kilometrien mittainen.
Luonnollisesti paikalla oli kuninkaallisen perheen koko ydinklaani, eli kuningatar Elisabet ja prinssi Philip, Walesin prinssi Charles ja herttuatar Camilla, prinssi William ja herttuatar Catherine, prinssi Andrew ja prinsessat Beatrice ja Eugenie, prinssi Edward ja kreivitär Sophie, lady Louise Windsor, Severnin varakreivi James, prinsessa Anne ja vara-amiraali Timothy Laurence, Peter ja Autumn Phillips sekä Zara ja Mike Tindall. Neljännestä polvesta paikalla olivat morsiusneidon ja sulhaspojan tehtävissä toimineet prinsessa Charlotte ja prinssi George, mutta muuten suvun nuorimmat oli jätetty kotiin. Meghanin perheestä osallistui vain hänen äitinsä Doria Ragland.
Edesmenneen prinsessa Margaretin lapset, Snowdonin jaarli David Armstrong-Jones ja lady Sarah Chatto olivat kumpikin perheineen paikalla. Jaarli on naimisissa kreivitär Serenan kanssa ja parilla on kaksi lasta, Linleyn varakreivi Charles ja lady Margarita Armstrong-Jones. Lady Sarahin perheeseen kuuluu mies Daniel Chatto sekä lapset Samuel ja Arthur Chatto. Rohkenisin veikata, että heidät nähdään myös prinsessa Eugenien häissä lokakuussa. David ja Sarah ovat iältään lähellä prinssi Andrew’ta.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Kutsun saivat myös kuningattaren serkut puolisoineen, ja paikalla nähtiin siis Gloucesterin herttuapari, Kentin herttuapari, Kentin prinssi ja prinsessa Michael sekä Kentin prinsessa Alexandra. Heidän lapsensa puolestaan oli rajattu vierasjoukon ulkopuolelle, mitä pidin hitusen yllättävänä. Tai siis en varsinaisesti yllättävänä, sillä kuinka moni meistä tavallisistakaan oikeasti kutsuu mummon serkkujen lapsia häihinsä? Kuningattaren serkut ansaitsivat kutsun ihan jo työnsä puolesta, sillä hehän työskentelevät edelleen hyvin reippaalla tahdilla kuninkaallisina. Mutta olin ihan varma, että edes joku heidän lapsistaan olisi kutsuttu, sillä osalla on vain pieni ikäero Harryyn, ja ymmärtääkseni osa on kasvanut Harryn tavoin Kensingtonin palatsissa, jossa on asunut kerrallaan useitakin kuninkaallisia eri asunnoissa. Ehkä on ollut vain yksinkertaisempaa vetä raja johonkin, kuin kutsua yksi tai kaksi henkilöä samasta sukupolvesta.
Embed from Getty Images
Kuninkaallisen perheen liepeiltä oli paljon eri sukujen edustajia. Prinsessa Dianan suku eli Spencerit olivat luonnollisesti paikalla. Dianan veli, Spencerin jaarli Charles saapui vaimonsa kreivitär Karenin ja vanhimpien lastensa eli lady Kitty Spencerin, lady Eliza Spencerin ja Althorpin varakreivi Louisin kanssa. Myös jaarlin ex-vaimo ja vanhimpien lasten äiti Victoria Aitken (aiemmin Victoria Lockwood) oli saanut kutsun.
Prinsessa Dianan sisar lady Sarah McCorquodale saapui miehensä Neil McCorquodalen sekä lastensa Emilyn, Georgen ja Celian kanssa. Dianan toinen sisko, lady Jane Fellowes luki kirkossa pätkän Raamatusta. Hän oli paikalla miehensä paroni Robert Fellowesin ja lastensa Laura, Alexander ja Eleanor Fellowesin kanssa. Julkisuudessa on joskus arvuuteltu, ovatko Williamin ja Harryn välit äidinpuoleiseen sukuun kovin hyvät tai aktiiviset, mutta siltä näyttää, kun täti on saanut kunniatehtävän lukea kirkossa ja jopa enon ex-vaimo oli kutsuttu. Harryn ja Williamin serkuistahan Laura Fellowes on prinsessa Charlotten kummi. Mutta eihän asiassa ole mitään ihmeellistä ja yllättävää, varsinkaan Harryn kohdalla.
Embed from Getty Images
Herttuatar Camillan molemmat lapset, Tom Parker Bowles ja hänen vaimonsa Sara sekä Laura Lopes ja hänen miehensä Harry Lopes olivat myös kutsuttu. Myös herttuatar Catherinen perhe eli Middletonit olivat paikalla. Herttuattaren vanhemmat, Michael ja Carole Middleton, veli James Middleton sekä sisko Pippa miehensä James Matthewsin kanssa istuivat kirkon takaosassa tavallisten vieraiden joukossa.
Ehkä mielenkiintoisin henkilö kuninkaallisen perheen melkein sisäpiiristä oli Sarah, Yorkin herttuatar eli prinssi Andrew’n ex-vaimo. Sarah on edennyt vuosien varrella skandaalista toiseen, ja hän tuntuu usein olevan jonkinlainen yleinen naurunaihe. Prinssi Williamin häihin kutsua ei herunut, vaikka vierasmäärä oli huomattavasti isompi. Muistaakseni silloin oli joku mediakohu juuri ennen häitä. Tällä kertaa herttuatar kuitenkin pääsi listalle, ja tekipä hän muuten melkoisen “paluun” kuninkaallisen perheen lähipiiriin. Erittäin edustavalta näyttäneen ja luontevasti esiintyneen Sarahin saapuminen oli järjestetty niin, että hän saapui tavallisten vieraiden joukossa, mutta aivan viimeisenä ennen kuninkaallista perhettä. Istumapaikka oli kirkon kuoriosassa lähipiirin joukossa. Olen liian nuori muistaakseni 90-lukua, joten minulla ei ole kovin jyrkkää mielipidettä herttuattaresta. Oli kuitenkin mukavaa nähdä, että usein pilkan kohteeksi joutuva veti kerrankin pisteet kotiin niin, ettei naureskelulle yksinkertaisesti jäänyt sijaa. Prinsessa Eugenien ja Harryn sanotaan olevan läheisiä, joten olisikohan Eugeniella ollut jotain myötävaikutusta äitinsä “sijoitteluun” juhlassa?
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Ulkomaisia kuninkaallisia oli paikalla omien tietojeni mukaan kaksi paria, joista toinen taisi jäädä suurelta yleisöltä lähes huomaamatta! Lesothon prinssi Seeiso ja hänen puolisonsa prinsessa Mabereng olivat odotettuja vieraita, sillä prinssillä on ollut Harryn kanssa jo vuosia yhteinen Sentebale-hyväntekeväisyysjärjestö. Eurooppalaisia kuninkaallisia ei ennakkoon odotettu kuin korkeintaan Kreikasta, sillä Harry ja William eivät juurikaan seurustele mannermaisten kollegojensa kanssa. Euroopasta nähtiin yksi kuninkaallinen pari, mutta he eivät ole hallitsevasta suvusta, ja heidän läsnäolonsa meinasi mennä ihan ohi minultakin. Wikipedian antamaa vieraslistaa selatessani silmiini osui saksalaisen Oettingen-Spielbergin perintöprinssi Franz Albrecht ja hänen vaimonsa perintöprinsessa Cleopatra. Käsi ylös, kuka oli edes kuullut tällaisesta parista ennen? Pikaisella salapoliisityöllä selvitin, että prinsessa lisäsi instagramiin hääviikonloppuna kuvia Windsorista, minkä lisäksi brittilehdissä oli listattu hänen asunsa kuvagalleriaan vieraista. Prinssi Harry oli muutama vuosi sitten heidän häissään ja lehtitietojen mukaan vietti viime vuoden lopussa metsästysviikonlopun perintöprinssin vieraana. Perintöprinssi Franz Albrechtista ei iha hirveästi löydy tietoa, joten en osaa sanoa, mistä prinssit tuntevat toisensa. Alla kuva prinsessan instagramista.
Sitten päästään tähän varsinaiseen julkkispuoleen! Kun morsian on näyttelijä, odotettavissa oli joitain julkisuuden henkilöitä. Spekuloin vieraslistaa ennakkoon, ja topuuttelin villeimpiä kuvitelmia vähän liiankin paljon, sillä Windsoriin kokoontui loppujen lopuksi aika näyttävä kattaus viihdemaailman antia.
Kansainvälisesti tunnetuimpiin nimiin kuuluivat Oprah, George ja Amal Clooney, Idris Elba, Serena Williams, David ja Victoria Beckham, Tom Hardy, Carey Mulligan ja Marcus Mumford, Elton John, Priyanka Chopra, koomikko James Corden, James Blunt, Joss Stone ja Meghanin Suits-kollegat Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Sarah Rafferty (jolla oli suomalainen puoliso Santtu Seppälä mukana!), Abigail Spencer, Gina Torres ja Gabriel Macht, jotka ovat olleet Meghanille kuin perhettä vuosien aikana. Yllättävän isoja nimiä siis mukana. Serena Williamsin tuloa epäilin, ja tarkistin vielä ennen häitä Serenan kisaohjelmaa, ilmeisesti en sitten ajankohtaiselta sivulta. Clooneyt olivat ehkä isoin yllätys, mutta Amal ja Meghan ovat kiinnostuneet monista samoista asioista, joten ei periaatteessa yllättävää. Eikä muuten näkynyt Cara Delevingneä! Brittiseurapiireistä mainittakoon myös prinssin ex-tyttöystävät Chelsy Davy ja Cressida Bonas. Vieraslistalla vilahteli muutenkin prinssi Charlesin, Williamin ja Harryn elämää seuranneille tuttuja nimiä: Inskip, van Cutsem, Meade, Grosvenor… Meghanin puolelta hänen läheisimpiin ystäviinsä kuuluivat mm. Jessica Mulroney, Markus Anderson, Isabel May, Benita Litt ja huhujen mukaan hääparin ensitapaamisen järjestänyt muotisuunnittelija Misha Nonoo. Ainut juhlassa ollut poliitikko oli muuten entinen pääministeri John Major, jonka kutsu juonsi juurensa siihen, että hän toimi prinssi Harryn ja prinssi Williamin edunvalvojana Dianan kuoleman jälkeen, ja huolehti esimerkiksi prinssien lakiasioista Dianan testamenttiin liittyen.
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Kutsu oli lähtenyt myös monille prinssi Harryn ja hänen perheensä entisille ja nykyisille työntekijöille, joista vuosien työsuhteen aikana on luonnollisesti tullut läheisiä. Mm. entiset lastenhoitajat Tiggy Pettifer ja prinssi Georgeakin hoitanut Jessie Webb, kuningattaren kilpahevosasioiden hoitaja John Warren, Harryn juuri lopettanut yksityissihteeri Edward Lane Fox, Meghanin apulaisyksityissihteeri Amy Pickerill ja herttuatar Catherinen entinen yksityissihteeri Rebecca Priestley olivat kutsuttuja, Mukavaa, että heitäkin oli huomioitu kutsulla.
Embed from Getty Images
Vierasjoukkoon mahtui siis monenlaista porukkaa, mutta mielenkiintoista oli se, että jokaisella todella oli jonkinlainen henkilökohtainen side hääpariin. Kaikki eivät tietenkään voi mitenkään kuulua ihan lähipiiriin, mutta tässä saimme aika hyvän kattauksen siitä, millaiset ovat Sussexin herttuaparin sosiaaliset kuviot.

Jätä kommentti