Eugenien ja Jackin häävieraina kuninkaallisia, megajulkkiksia ja brittiseurapiirit

Prinsessahäät jatkuivat vielä tänään rennommalla päivätilaisuudessa, ja me siirrymme puimaan vieraslistaa. Eugenie ja Jack olivat kutsuneet siis yli 800 vierasta, ja luku ei sisällä ollenkaan virallisia vieraita. Kaikki vieraat ovat siis periaatteessa saaneet kutsun henkilökohtaisen yhteyden kautta. Eugeniella ja Jackilla epäilemättä on laaja tuttavapiiri, mutta luulen, että 800 hengen joukossa saattaa olla aika paljon myös morsiamen vanhempien ystäviä. Varoituksen sana jo etukäteen, että postaus on aika pitkä!
Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip ovat aina ja kaikkialla odotetuimpien vieraiden joukossa. Jälleen kerran Philipin läsnäolo lämmitti mieltä erityisesti, sillä 97-vuotiaan prinssin aikataulu taitaa mennä nykyisin päivä kerrallaan -tyylillä jaksamisen mukaan. Esimerkiksi kirkko-ohjelmaan ei oltu laitettu prinssiä ollenkaan saapumisjärjestykseen, mikä kertoo siitä, että asiasta on päätetty lopullisesti varmaan vasta aamulla. Hienoa, että molemmat isovanhemmat pääsivät mukaan pojantyttären häihin. Kuningattarella oli kaunis vaaleansininen asu, jonka napit sointuivat hatun höyhenkoristeisiin, ja Philip on aina tyylikäs saketissa.
Embed from Getty Images
Jo etukäteen oli tiedossa, että prinssi Charles saapuisi yksin, sillä herttuatar Camilla oli työtehtävissä Skotlannissa. Jotkut pitivät poissaoloa mielenosoituksena häitä ja niiden suureellisuutta vastaan, mutta en jaksa uskoa, että Camilla alkaisi temppuilla toisten hääpäivästä, vaikka yksityisesti ajattelisi mitä. Joskus tulee tuplabookkauksia, ja kaikkea ei aina pysty siirtää tai perua.
Herttuatar Catherinella oli yllään kauniin syksyinen tummanpinkki mekko, olisiko tuo nyt fuksia virallisesti? Mekko oli Alexander McQueenin, hattu Philip Treacyn ja korvakorut lainassa kuningattarelta. Asu on todella kaunis, mutta pieni miinuspiste siitä, että se on taas uusi mekko, joka muistuttaa selvästi jotain herttuattaren vanhaa asua. Kate valitsee usein häihin jotain vanhaa, ettei veisi huomiota hääparilta, mikä on fiksusti ajateltu. Mutta voisiko sitten valita jotain oikeasti vanhaa tai sitten ihan reilusti uuden asun, eikä hankkia uutta mekkoa, joka on melkein samanlainen, kuin joku hänen aiemmista asuistaan. Sama juttu tapahtui myös kevään kuninkaallisissa häissä.
Sussexin herttuatar Meghan oli nyt ensimmäistä kertaa vieraana kuninkaallisissa häissä, oli varmasti mielenkiintoista seurata samassa kirkossa ja juhlapaikassa kuninkaallista seremoniaa vieraan roolissa. Meghan oli tyylikäs Givenchyn tummansinisessa takissa ja Noel Stewartin hatussa. Takin alla näytti olevan samanvärinen mekko. Aikuisten lisäksi mukana olivat myös Williamin ja Katen vanhemmat lapset, nyt neljättä kertaa morsiuslapsina toimineet prinssi George ja prinsessa Charlotte. Heidän asunsa käsittelin muun hääseurueen yhteydessä aiemmin. Huhtikuussa syntynyt prinssi Louis oli vielä liian pieni osallistuakseen juhlaan.
Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images
Embed from Getty Images
Morsiamen, prinsessa Beatricen ja herttuatar Sarahin asut käsiteltiin hääseurueen yhteydessä, joten hypätään Wessexeihin. Prinssi Edward ja kreivitär Sophie saapuivat kirkolle kuopuksensa, 10-vuotiaan Severnin varakreivi Jamesin kanssa. Isosisko lady Louise oli saanut vastuulleen paimentaa morsiuslapset, joten hän saapui kirkkoon autolla lasten kanssa. Jamesin kunniatehtävänä oli saattaa morsiamen äiti ja kaaso paikoilleen kirkkoon. Kreivitär Sophien hyvin tummansininen, melkein musta mekko oli Azzedine Alaian ja hatty Jane Taylorin.
Embed from Getty Images
Myös prinsessa Annen perheineen oli luonnollisesti paikalla. Peter Phillipsin vaimon Autumnin tummanvihreä asu (alla vasemmassa reunassa) edusti juuri sitä syksyisyyttä, jota etukäteen toivoin vieraiden pukeutumisesta löytyvän. Myös prinsessa Anne oli valinnut ylleen vihreää, Zara Tindall puolestaan luotti pukeutumisessaan sinisen ja helmenharmaan yhdistelmään. Sekä Peterin että Zaran lapset olivat morsiusneitoja, Tindallien kesäkuussa syntynyttä Lena-vauvaa lukuun ottamatta.
Embed from Getty Images
Lopuista kuninkaallisen perheen sukulaisista löytyy aina tosi huonosti kuvia. Kuningattaren sisaren prinsessa Margaretin lapset Snowdonin jaarli David ja lady Sarah Chatto twitter-havaitsijoiden mukaan olivat perheineen paikalla, mutta kuvia ei tunnu löytyvän mistään, enkä millään viitsinyt alkaa käydä jälkikäteen lähetystä läpi tärähtäneen screenshotin takia. Lisään postaukseen kuvia, jos myöhemmin osuu silmään.
Ennakkoarvioni pitivät paikkansa sen osalta, että häihin oli kutsuttu Windsorin klaania laajemmin kuin Harryn ja Meghanin häihin. Kuningattaren serkut puolisoineen olivat paikalla Kentin herttuatar Katharinea ja kätensä murtanutta ja lepoon määrättyä prinsessa Alexandraa lukuun ottamatta. Paikalla olivat siis Gloucesterin herttuapari prinssi Richard ja herttuatar Birgitte, Kentin herttua prinssi Edward sekä Kentin prinssi ja prinsessa Michael. Minulta meni vierasjoukon saapumisesta paljon ohi, enkä tunnista kaikki naamoja, mutta prinssi Michaelin molemmat lapset, lordi Frederick Windsor ja lady Gabriella Windsor olivat puolisoineen paikalla. Lordi Frederickin tytär Maud, Eugenien kummityttö, oli morsiusneito. Lisäksi prinsessa Alexandran poika ja Eugenien kummisetä James Ogilvyn oli joku bongannut, samoin Kentin herttuaparin tytär lady helen Taylorin. Kuvia on vaan todella heikosti, Windsoreita saattoi olla paikalla enemmänkin.
Embed from Getty Images
Ensimmäisessä kuvassa Gloucesterin herttuatar Birgitte ja Kentin herttua prinssi Edward, toisessa Kentin prinssi ja prinsessa Michael, kolmannessa prinssipari saapumassa kahdestaan omasta bussista (hieman nauratti jostain syystä :D) ja viimeisessä lordi Frederick vaimonsa Sophien kanssa.
Osasin odottaa häihin joitakin eurooppalaisia kuninkaallisia, mutta yllätyin silti suuresti, kun Kreikan kruununprinssi Pavlos ja kruununprinsessa Marie-Chantal, heidän esikoisensa prinsessa Maria-Olympia ja kruununprinssin veli prinssi Philippos ilmestyivät livekuvaan. Prinssi Harryn häihin ei kutsuttu Kreikasta ketään, vaikka prinssi Charles on Pavlosin ja Maria-Olympian kummisetä, ja suhteiden voisi näin ollen ainakin olettaa olevan läheiset. Kreikkalaiset olivat kuitenkin mukava yllätys, ja hauskaa nähdä prinsessa Maria-Olympiaa taas. Prinsessahan teki keväällä debyyttinsa kuninkaallisissa piireissä Tanskan kruununprinssi Frederikin 50-vuotisjuhlissa.

View this post on Instagram

🇬🇷🇬🇧🇬🇧🇬🇷 เจ้าฟ้าชายพาฟลอส มกุฎราชกุมารแห่งกรีซ เสด็จพระราชดำเนินพร้อมด้วย เจ้าหญิงมารี-ชองตาล มกุฎราชกุมารี พระวรชายา รวมทั้งเจ้าฟ้าชายฟิลิปโปส และเจ้าหญิงมาเรีย-โอลิมเปียแห่งกรีซและเดนมาร์ก ทรงร่วมพิธีเสกสมรสของเจ้าหญิงยูจินี่ กับแจ็ค บรู๊คส์แบงค์ ณ วิหารเซนต์จอร์จ ในพระราชวังวินด์เซอร์ มณฑลเบิร์กเชียร์ ประเทศอังกฤษ สหราชอาณาจักร —- Their Royal Highnesses Crown Prince Pavlos and Crown Princess Marie-Chantal of Greece, with Prince Philippos and Princess Maria-Olympia of Greece and Denmark attended the Royal Wedding of Princess Eugenie and Jack Brooksbank at St George’s Chapel in Windsor Castle, England, United Kingdom. —- Αυτού Βασιλικές Υψηλοτητες O Διάδοχος Παύλος και η Πριγκίπισσα Διαδόχου Μαρί-Σανταλ της Ελλάδας, με τον Πρίγκιπα Φίλιππο και η Πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία της Ελλάδας και της Δανίας παρακολούθησαν τον Βασιλικό γάμο της Πριγκίπισσας Ευγενίας με τον Τζακ Μπρουκσμπανκ στο παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου στο Κάστρο Ουινδσορ, στην Αγγλία του Ηνωμένου Βασιλείου. —- Photos: Max Mumby #crownprincepavlos #pavlosgreece #crownprincessmariechantal #princesstheodora #theodoragreece #princessmariaolympia #olympiagreece #princephilippos #philippos9 #greekroyals #greekroyalfamily #greece #glücksburg #ελλάδα 🇬🇷🇬🇧🇬🇧🇬🇷

A post shared by Royal World Thailand 🇹🇭 (@royalworldthailand) on

Kreikkalaisten lisäksi vierasjoukossa oli myös muutama muu kuninkaallinen pari Euroopasta. Hannoverin prinssit Ernst August nuorempi ja hänen veljensä prinssi Christian nähtiin molemmat vaimoineen. Veljekset ovat Hannoverin prinssi Ernst Augustin (Monacon Carolinen mies) poikia. Nuorempi Ernst August ja hänen vaimonsa prinsessa Ekaterina menivät viime vuonna naimisiin ja saivat helmikuussa ensimmäisen lapsensa. Prinssi Christian avioitui vaimonsa prinsessa Alessandran kanssa aiemmin tänä vuonna. Lisäksi pienen instagram-vakoilun perusteella Oettingen-Spielbergin prinssi Franz Albrecht ja prinsessa Cleopatra olivat paikalla. Heidät nähtiin myös Harryn ja Meghanin häissä, mutta muuten minulle aivan tuntematon pari ja suku. En löytänyt kuvaa Ernst Augustista ja Ekaterinasta, mutta alla ainakin Christian ja Alessandra.

View this post on Instagram

🍁♥️🍁

A post shared by Cleo Oettingen – Spielberg (@cleovonadelsheim) on

Brooksbankit eivät ole medialle tuttuja nimien tai kasvojen puolesta, joten en osaa ollenkaan sanoa, paljonko Jackin puolen sukua oli paikalla. Sulhanen itse saapui bestmanina toimineen veljensä Tomin kanssa, ja vanhemmat George ja Nicola Brooksbank tulivat viimeisten vieraiden joukossa. Kirkko-ohjelmasta selvisi jo ennakkoon, että prinsessa Beatricen lisäksi Charles Brooksbank lukisi kirkossa. Ei ollut aavistustakaan, kuka on Charles Brooksbank, mutta twitterin asiantuntijoiden mukaan Charles on Jackin ja Tomin serkku. Jackilla ilmeisesti on myös 91-vuotias isoäiti, mutta en tiedä, pystyikö hän osallistumaan. Herttuatar Sarahin suvusta bongasin hänen puolsisarensa Eliza Cobbin miehensä Harry Cobbin kanssa sekä Sarahin entisen äitipuolen, nykyisen lady Susan Swinburnin. Sarahin omat vanhemmat ovat jo edesmenneitä.
Embed from Getty Images
Jackin vanhemmat George ja Nicola Brooksbank
Embed from Getty Images
Harry ja Eliza Cobb, toisessa kuvassa Eliza lady Susanin kanssa
Myös brittiseurapiirit olivat hyvin edustettuna. Herttuatar Catherinen perheestä Middletoneista paikalla olivat viimeisillään raskaana oleva Pippa Matthews miehensä Jamesin kanssa sekä Pippan ja Katen veli James Middleton. Lehdet odottavat vauvauutisia minä hetkenä hyvänsä, joten Matthewsien osallistuminen ei ollut täysin varmaa. Sitä hieman ihmettelin, ettei Carole ja Michael Middleton olleet paikalla. Luulisi 800 vieraan joukkoon mahtuvan. Ei heistä ainakaan kuvia ollut, ja yleensä Carole aina kuvataan.
Lisäksi vierasjoukossa oli monta prinssi Harryn ja prinssi Williamin häistä ja brittiseurapiireistä yleisemmin tuttua nimeä; Tom ja Lara Inskip, Charlie ja Daisy von Straubenzee, Jake ja Zoe Warren, Cressida Bonas, Chelsy Davy, Guy Pelly, miljardööri Richard Bransonin tytär Holly Branson, Charlie Gilkes, Isabella Calthorpe… Vaikuttaa siltä, että brittiläisistä taidepiireistä ja myös talouseliitistä oli runsas edustus.
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Odotin julkkisvieraita, mutta silti Eugenie ja Jack onnistuivat yllättämään tässäkin asiassa! George ja Amal Clooneya tai Beckhameita ei näkynyt, mutta useita korkean profiilin julkkiksia kuitenkin.
Laulaja Robbie Williams saapui vaimonsa Ayda Fieldin sekä Aydan äidin kanssa. Heidän tyttärensä Theodora oli yksi morsiusneidoista, mitä pidän edelleen hieman kummallisena valintana. Lehtitietojen mukaan Eugenien yhteys Williamseihin on syntynyt äitinsä Sarahin kautta, ja tuttavuus on jo pidempiaikainen. Hovikirjeenvaihtajan kanssa mietimme torstaina, voisiko Eugenie kuitenkin olla Theodoran kummi. Toisaalta uskon, että hovi olisi maininnut sen, ihan niin kuin Maud Windsorin kohdalla. Eikai kummiutta olisi mitään syytä pitää salassa, ja miten tiedon vuotaminen lehdistölle edes käytännössä estettäisiin? Lapsijoukossa ei ollut ketään Jackin tai Sarahin suvusta, niin jotenkin hassua, että paikan on saanut sitten kaikista mahdollisista Robbie Williamsin tytär. Ehkä välit sitten tosiaan ovat sen verran lämpimät. Kai sekin kertoo jotain, että myös Aydan äiti oli kutsuttu paikalle.
Muita megaluokan tähtivieraita olivat laulaja Ricky Martin, näyttelijä Liv Tyler, näyttelijä Demi Moore, huippumalli Kate Moss (saapui muuten tyttärensä Lila Mossin kanssa), laulaja Ellie Goulding, huippumalli Naomi Campbell, malli-näyttelijä Cara Delevinge siskonsa Poppy Delevingen kanssa sekä tietysti kirkossa esiintynyt oopperalaulaja Andrea Bocelli, joka kuuluu olevan herttuatar Sarahin ystävä. Lisäksi vierasjoukosta bongattiin laulaja James Blunt, jalkapalloilija Jamies Redknapp, malli-laulaja Pixie Geldof, näyttelijä Stephen Fry, koomikko Jimmy Carr ja koomikko Jack Whitehall
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Tässä olivat omat havaintoni ja poimintani. Ihan pintaraapaisuhan tämä on 800 hengen porukasta, ja varmasti paikalla oli monta muutakin mainitsemisen arvoista, jos oikein alkaisi perehtymään tarkasti. Mutta kenen asusta pidit eniten? Omia suosikkejani olivat morsiamen lisäksi kuningatar Elisabet, herttuatar Catherine ja Cara Delevingen smokki, se sopi Caralle loistavasti!

Jätä kommentti