Royal Ascot 2017 – päivät 1 ja 2

Royal Ascotin jokavuotiset laukkakilpailut ovat brittiseurapiireissä vuoden kohokohtia. Hevosurheilu on lähellä kuninkaallisen perheen sydäntä, ja kilpailuissa on monesti nähty kuningatar Elisabetin omistamia hevosia, usein myös voittajan pallilla. Monipäiväisen tapahtuman saama mediahuomio keskittyy vahvasti naisväen vaatetukseen, ja vaikka minäkin olen kritisoinut median ja yleisön tapaa nähdä kuninkaallisissa naisissa vain ulkonäkö työn sijaan, Ascotin naiset suorastaan ansaitsevat tulla huomatuiksi vaatteistaan! Tapahtuman pukukoodi on tunnetusti tiukka – ilman hattua ja sukkahousuja ei ole mitään asiaa katsomoon. Ascot on erityisesti suuri hattujen muotinäytös, ja näitä kuvia katsellessa toivon jälleen itsekin, että hattujen käyttö yleistyisi Suomessakin. Kiinnostuneet voivat lukea viime vuotisen Ascot-koosteeni täältä.
Embed from Getty Images
Kuningatar Elisabetin tyyli on hyvin tunnistettava, mutta täytyy sanoa, että pidän siitä kovasti. Sopii hyvin vanhemmalle naiselle, eikä voi tylsäksi moittia, sillä näemme yhdeksänkymppisellä Lissulla edelleen lähes kaikkia sateenkaaren värejä. Ensimmäisenä päivänä oli pirtsakkaa limenvihreää, toisena päivänä kaunis vaaleankeltainen asu. Prinsessa Annen ensimmäisen päivän persikkaiselle asulle en oikein lämpeä, mutta keskiviikkona nähty ruutukuosi on todella raikkaan näköinen! Getty Imagesilla on muuten uusi slideshow-toiminto, eli yllä olevasta kuvasta voi siirtyä seuraavaan kuvan nuolinäppäimillä! Todella kätevää, saa paljon kuvia ilman että postauksesta tulee loputtoman pitkä. Tuossa yläpuolella olevassa on Elisabetin ja Annen asut ensimmäiseltä kahdelta päivältä.
Embed from Getty Images
Herttuatar Camilla on toinen brittikuninkaallinen, jonka tyylistä pidän. Pöyheät hiukset omaava Camilla selviytyy kookkaammistakin hatuista ja tiaroista, minkä lisäksi hän ei muutenkaan pelkää käyttää suuria koruja. Hänen kaulassaan usein nähdyt monikerroksiset helmet, joissa on yleensä iso kivi keskellä edessä, sopivat kuin nakutettu. Camilla on kuitenkin virallisesti valtakunnan kakkosnainen kruununperijän puolisona, joten hienoa, että hän osaa pukeutua asemansa mukaisesti. Yllä olevia kuvia voi jälleen selata nuolinäppäimistä.
Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images
Olipa herttuatar Catherinesta mitä mieltä tahansa, niin pukeutua hän ainakin osaa. Tummalle herttuattarelle tuntuu sopivan mikä tahansa väri, ja tämä valkoinen pitsimekko on yksinkertaisesti todella kaunis. Ja hattu on upea, oikein toimiva kokonaisuus kerrankin kauniisti kiinni olevien kutrien kanssa. Viime aikoina on muuten huhuttu Catherinen mahdollisesta kolmannesta raskaudesta. En ole hyvä tunnistamaan ennakkoon, en osaa yhtään sanoa. Raskauden puolesta puhuu melko tyhjillään ollut edustuskalenteri sekä pyöristyneet kasvot, mutta toisaalta aiemmin on arveltu, että pariskunnan lapsiluku olisi täynnä, kun heillä on jo tyttö ja poika ja aiemmat raskaudet ovat olleet vaikeita sairaalahoitoa vaatineen hyperemeesi-pahoinvoinnin takia. Catherine ja William kyllä näyttivät kuvien perusteella kovin onnellisilta ja rakastuneilta, että voisiko tieto perheenlisäyksestä olla syynä?
Embed from Getty Images
Wessexin kreivitär Sophie kuuluu siihen osaan brittikuninkaallisia, joiden tyyli ei aina sytytä. Ei Sophien pukeutumisessa varsinaisesti mitään vikaa ole, mutta usein hieman vierastan hänen valintojaan, kuten tälläkin kertaa. Ensimmäisen päivän vihreä asu on väriltään kaunis, mutta toisen päivän vaaleanpunainen on minusta hieman haastava vaalealle kreivittärelle, kasvot näyttävät punakoilta asun värien heijastuksesta. Tunnen ilmiön hyvin, sillä olen itsekin vaalea ja vähänkin kirkkaampi tai tummempi vaaleanpunainen tekee minulle saman. 😀
Embed from Getty Images
Myöskään Yorkin prinsessojen tyylit eivät yleensä lukeudu suosikkeihini. Beatrice ja Eugenie olivat tiistaina mukana, ja tällä kertaa Eugenie onnistui mielestäni hyvin tumman mekkonsa kanssa. Runsas helma korosti kauniisti prinsessan vyötäröä. Hatusta en niin pitänyt, mutta se sopii asuun. Beatricen valkoinen takkimekko ei sykähdytä, mutta hänen pieni hattunsa oli nätti! Näppituntumalta sanoisin, että Eugenie onnistuu asuvalinnoissaan hieman sisartaan useammin. Beatricen tyyli on ainakin persoonallinen, mutta joskus mietin, että stylisti voisi tehdä terää. Ja nyt kun näistä huhuista puhutaan, niin olen odotellut kovasti Eugenien ja hänen miesystävänsä Jack Brooksbankin kihlausuutisia, mahdetaankohan kuulla vuoden loppuun mennessä? Pariskunta on seurustellut jo yli kuusi vuotta, ja he saapuivat yhdessä toukokuussa herttuatar Catherinen siskon Pippan häihin, joten eiköhän seurustelu ole aika vakaalla pohjalla.
Embed from Getty Images
Nyt näitä spekulaatioita lukeneena huomaan kyllä, miksi myös prinsessa Annen tyttären Zara Tindallin mahdollisesta raskaudesta huhutaan. Zara näyttää jotenkin hieman pyöristyneeltä. Jos hän olisi raskaana, virallista tiedotusta lykättäisiin varmasti mahdollisimman pitkään, sillä tuoreessa muistissa on suru-uutiset joulukuulta, jolloin edellinen raskaus päätyi keskenmenoon vain kuukausi virallisen raskaustiedotuksen jälkeen. Zaralla ja hänen miehellään Mike Tindallilla on vuonna 2014 syntynyt tytär Mia.
Embed from Getty Images
Royal Ascotissa nähtiin myös kuninkaallisen ydinperheen lisäksi tuttuun tapaan myös kuningattaren serkkuja puolisoineen. Tämän sliden ensimmäisessä kuvassa näkyvät Gloucesterin herttuatar Birgitte ja prinsessa Michael, molemmat Elisabetin isänpuoleisten serkkujen puolisoita. Toisessa kuvassa näkyy vähän huonosti prinsessa Alexandra, Elisabetin serkku.
Tässä vielä muutama kuva muista vieraista. Kuninkaalliselta perheeltä ei voi odottaa samanlaista irroittelua kuin muilta vierailta, joiden päissä nähdään mitä hulluimpia virityksiä!
Embed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

Jätä kommentti