Kuninkaallisia joulutervehdyksiä (päivitetty 20.12.)

Joulu lähestyy kovaa vauhtia, ja kuninkaalliset ovat perinteiseen tapaan julkaisseet jouluterveisiään kansalaisille kuvin ja videoin. Oma tähänastinen suosikkini tulee Ruotsista, jossa jouluterveiset on jo monen vuoden ajan välittänyt kruununprinsessa Victoria perheineen. Viime viikolla perhe vastaanotti jälleen joulukuusen kotiinsa Hagan linnaan ja tänään hovi julkaisi videotervehdyksen. Ihanan talvisella videolla perhe on ulkoilemassa ja lopussa sisällä takkatulen lämmössä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Britanniasta tuli jouluterveiset lähes samaan aikaan kuin Ruotsista. Kensingtonin palatsi eli prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen “toimisto” julkaisi uuden perhepotretin Cambridgeista. Kunnollinen ja kaunis perhekuva on aina ilahduttava, mutta jotenkin valju ja kiiltokuvamainen, kun vertaa Ruotsin hovin videoon. Mutta olkaamme tyytyväisiä kaikkeen mitä saadaan, kuva on toki kaunis ja värikoordinointi toimii, kuten aina! Samalla palatsi muuten tiedotti, että prinsessa Charlotte aloittaa tammikuussa lontoolaisen Willcocks nursery school -päiväkodin. En myöskään päivittänyt erikseen blogiin, että prinssi Harryn ja Meghan Marklen hääpäiväksi on ilmoitettu 19. toukokuuta.
Clarence House eli Walesin prinssi Charlesin ja herttuatar Camillan toimisto julkaisi parin tämänvuotisen joulukortin. Kuva on otettu viime kesänä herttuattaren 70-vuotisjuhlien yhteydessä.
Monacon ruhtinatar Charlene julkaisi instagram-tilillään joulutervehdyksen hiljattain kolme vuotta täyttäneiden kaksosten Jacquesin ja Gabriellan välityksellä. Pikkuprinssin enkelilaineet ovat kyllä suloiset!
Osa hoveista ei ole vielä julkaissut virallisia tervehdyksiä, mutta esimerkiksi Tanskan hovin instagramissa joulukalenterin teemana on tänä vuonna ollut kuningatar Margareetan joulukoristeet. Joka luukussa kerrotaan koristeen tarinaa, kuningatar on tehnyt paljon itsekin koristeita, esimerkiksi tällaiset joulukalenterit lapsenlapsilleen.
Tervehdyksiä julkaistaneen siis vielä lisää tällä viikolla, päivitän postausta sitä mukaa, kun niitä ilmestyy. Blogiin on myös tulossa lähiaikoina kooste tämän vuoden kuninkaallisista merkkihetkistä, jonka yhteydessä kurkistan samalla tulevaisuuteen ja pohdin vähän ensi vuotta.  Hyvää joulunodotusta kaikille lukijoille!
Päivitetty 20.12. Lisätty kuvia ja tekstiä. Norjan kuningasperhe kokoontui joulukuvauksiin kuninkaanlinnan punaiseen salonkiin, missä prinsessa Ingrid Alexandra ja prinssi Sverre Magnus pääsivät koristelemaan joulukuusta. Koko kuvasarja on nähtävillä kuningashuoneen nettisivuilla.
Belgian kuningasperhe osallistui keskiviikkona perinteiseen joulukonserttiin. Kuningasperheen lisäksi paikalla oli kuninkaan sisarusten perheitä. Kuvassa vasemmalla on kuninkaan veljen vaimo prinsessa Claire, keskellä kuningatar Mathilde ja kuningas Philippe ja oikeassa reunassa kuninkaan sisar prinsessa Astrid, Itävalta-Esten arkkiherttuatar ja hänen puolisonsa prinssi Lorenz, Itävalta-Esten arkkiherttua.

belgia_kuningasperhe

Buckinghamin palatsissa oli keskiviikkona kuningatar Elisabetin vuotuisen joululounaan aika. Lounaalle osallistuu aina suuri joukko kuninkaallisen perheen sukulaisia – se on tilaisuus vaihtaa kuulumisia ja juhlia joulua yhdessä ennen kuin kuningatar ja lähisuku suuntaavat Sandringhamiin. Myös prinssi Harryn kihlattu Meghan Markle osallistui. Mielenkiintoista muuten, että palatsi on vahvistanut Meghanin osallistuvan kuninkaalliseen joulunviettoon Sandringhamissa. Kate osallistui ensimmäisen kerran vasta häiden jälkeen, mutta Meghanin pääsee jo nyt “vasta” kihlattuna. En osaa sanoa, ovatko ajat ja tavat vain muuttuneet seitsemässä vuodessa, vai onko Katekin saanut aikanaan kutsun, mutta on halunnut viettää viimeisen joulunsa taviksena oman perheensä kanssa.
Joka tapauksessa, kuningatar matkustaa Sandringhamiin aina junalla muutama päivä ennen joulua ja viettää joulun siellä perheen kesken. Elisabet itse asuu kartanossa yleensä helmikuun alkupuolelle asti, jolloin on hänen isänsä kuoleman vuosipäivä ja samalla hänen oman valtaannousunsa merkkipäivä.
Embed from Getty Images
Ruhtinatar Charlene julkaisi jo epävirallisen joulutervehdyksen instagramissaan, mutta keskiviikkona ruhtinaspari ja prinsessa Stéphanien lapset Louis ja Camille olivat mukana palatsin perinteisessä joulujuhlassa, jonka koristeluissa näkyi tänä vuonna Mikki Hiiri -teema. Joulujuhlaan osallistui noin 500 lasta, jotka pääsivät näkemään mm. tanssia ja taikatemppuja sisältäneen esityksen. Täytyy sanoa, että ruhtinas Albert on aika sympaattisen näköinen tonttulakissa! Ehdottomasti lisää tällaista kuninkaallisilta. 😀

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

Jätä kommentti