Kuninkaanlinnan Nobel-illallinen 2017

Varsinaiset Nobel-juhlat olivat eilen, mutta tänään vielä kuningas tarjoaa palkituille juhlaillallisen kuninkaanlinnassa. Paikalla olivat kuninkaallisista kuningaspari, kruununprinsessapari, prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia sekä prinsessa Madeleine ja Christopher O’Neill. Tämä illallinen on huomattavasti lyhyempi tilaisuus kuin eilinen Nobel-päivä, joten raskaana oleva Madeleinekin pystyi osallistumaan. Ensivaikutelma kuningasperheen naisten asuista oli oikein hyvä, onnistumisten linja jatkui vielä tänään. Postaus keskittyy lähinnä naisten asuihin, joten todetaan nyt kollektiivisesti tähän alkuun, että kaikki perheen miehet olivat tyylikkäitä frakeissaan ja kunniamerkeissään. 😀 Lisäksi pahoittelen melko surkeaa kuvamateriaalia, mutta näistä illallisista saadaan melko niukasti kuvia, joten instagramin varassa mennään! Esimerkiksi Svensk Damtidningilla on kuvagalleria netissä.
Kuningatar Silvia jatkoi kierrätyspuvulla, kaunis lilansävyinen kuvioitu puku on tuttu vuoden 2011 Nobeleista. Edelleen olen sitä mieltä, että kun niitä iltapukuja kertyy kaapit täyteen, varsinkin Ruotsin kuningasperheelle Nobeleiden takia, niin on järkevää ja ajan hengen mukaista uusiokäyttää niitä, eikä aina hankkia uutta. Pisteet Silvialle! Tiararintamalla osasimme odottaa kuningattarelle Leuchtenbergin safiireja, ja tiaran seurana oli näyttävät samaan settiin kuuluvat safiirikorut: korvakorut, kaulakoru ja rintaneula. Kuningattaren asukokonaisuus oli minusta kaunis ja onnistunut: jälleen taattua ja tyylivarmaa Silviaa.
Kruununprinsessa Victoria jatkoi  kotimaisella linjalla: tämäniltainen puku oli Camilla Thulinin käsialaa, ja se näytti kuvien perusteella olevan pohjasävyltään vaaleanruskea  ja kuvioitu lilan vaaleanpunaisen värisillä isoilla kukkakuvioilla. Kangas näyttää mielenkiintoiselta, jotenkin kiiltävältä ja kuviointi on melkein printtimäinen. Malli on melko samanlainen kuin eilisessä vaaleansinisessä puvussa, mutta kokonaisuudet ovat silti aivan eri maailmoista. Tiaraksi kruununprinsessa oli valinnut prinsessa Lilianilta perityn laakeriseppeletiaran ja sen seurana oli timantteja kaulakorussa, korvakoruissa ja rintaneulassa. Itse tiara on minusta todella kaunis, mutta haluaisin nähdä sen kanssa hieman korkeammalla sijoitetun nutturan joskus. Ensi vuoden Nobeleihin toivon ainoastaan, että Victorialla on ilmava kampaus!
Prinsessa Sofia oli valinnut ylleen vaaleanvihreää tällä kertaa. Puku oli edestäpäin hyvin yksinkertainen, sileä kangas ilman mitään kirjailuja, mutta juju olikin viittamaisessa laahuksessa. Kaunis, simppeli mutta elegantti puku. Tiarana Sofialla oli eilenkin nähty häätiara, jossa nyt oli helmien tilalla alunperin näkemämme smaragdit. Tiaran seurana oli timanttikorvakorut ja rintaneula. Ainakin alkuillasta prinsessan aukinainen kampaus näytti hyvältä, Sofian aikaisemmat aukinaiset kampaukset ovat olleet jotenkin lässähtäneen oloisia. Kaikilla ei valitettavasti ole Madeleine-hiuksia! Mutta onnistunut kokonaisuus, toivottavasti näemme tämän puvun joskus joissain kesäisissä juhlissa uudestaan.
Prinsessa Madeleine, joka juuri kuun alussa joutui vaatekohun kohteeksi järjettömän kalliin takkinsa takia, näytti nyt sitä kaivattua hyvää esimerkkiä ja valitsi ylleen kierrätyspuvun. Hyvin maddemainen, vaaleanpunainen romanttinen Elie Saabin puku nähtiin prinsessalla kesällä 2015 prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä. Puvun seurana oli prinsessan oma luottotiara Modern Fringe eli moderni siipitiara, hyvin tuttu näky Madeleinella. Korvissa näytti olevan helmikorvakorut, ja jos en ihan väärin näe, myös rintaneulassa oli helmiä.

Jätä kommentti