Vieraat saapuvat Windsoriin! Päivittyvä hääpostaus!

Hääpäivä!! Nyt on aika viritellä hääkatsomot kuntoon ja alkaa seurata vieraiden saapumista. Kirjoitin aiemmin, että aion katsoa itse häät rauhassa, joten päivän varsinainen läpikäyminen alkaa vasta huomenna, mutta päivitän tähän postaukseen tietoja ja tapahtumia päivän aikana! Tervetuloa tietysti kommentoimaan ja keskustelemaan! Timanttisalonki edusti tänään myös Ylen Aamu-tv:ssä, haastattelun voi katsoa myös Areenasta, jos ei aamulla telkun ääreen kerennyt. Pahoittelen postauksen ulkoasua, nyt ei kerkeä koodata tekstejä oikein ja keskittää kuvia! 😀

Eilisilta meni töissä ja matkustaessa, joten en valitettavasti ehtinyt päivitellä eiliseltä, mutta tässä vielä pääasiat ennen tämän päivän uutisia.

  • Prinssi Philip, joka on toipunut pitkään lonkkaleikkauksesta, pääsee osallistumaan häihin!
  • Hovi ilmoitti Meghanin pyytäneen prinssi Charlesia saattamaan hänet alttarille. Meghan kävelee ensin morsiuslasten kanssa osan matkaa, ja prinssi Charles saattaa kirkon kuoriosan eli “loppumatkan”. Ihanaa, että Meghan on kokenut voivansa tällaista pyytää kuitenkin suhteellisen tuoreelta appiukkotuttavuudeltaan! Ja hienoa, että kuninkaallisen perheen tuki morsianta kohtaan on tällä tavoin konkreettinen.
  • Prinssi Harry ja prinssi William kävivät eilen lyhyesti tervehtimässä Windsorin linnalle kerääntynyttä väkijoukkoa.
  • Meghan ja hänen äitinsä Doria Ragland menivät yöksi Cliveden House -hotelliin. Meghan vastasi toimittajille fiiliksen olevan “Wonderful, thank you”.
Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Hovi on julkaissut prinssi Harryn uudet arvonimet! Odotetusti brittihovin perinteiden mukaan kuningatar on antanut Harrylle kolmen arvonimen litanian: Sussexin herttua, Dumbartin jaarli ja paroni Kilkeel. Arvonimet kunnioittavat tavan mukaan Yhdistyneen kuningaskunnan eri osia. Käytössä tulee olemaan pääsääntöisesti näistä korkein, eli herttua. Tästä lähtien prinssi Harryn on siis HKK Sussexin herttua ja Meghan puolestaan HKK Sussexin herttuatar.

Sussexin herttuakunta oli ennakkosuosikki, ja toiseen ennakkosuosikkiin Clarenceen verrattuna minusta parempi valinta, koska nyt sekaantumisvaara prinssi Charlesin Cornwallin ja prinssi Williamin Cambridgen kanssa on pieni. Palaan titteleihin oman postauksen kanssa myöhemmin tänään, valoitan sitten hieman arvonimien taustoja.

Dumbarton puolestaan sijaitsee Skotlannissa, ja kuninkaallisilla on ollut tapana olla myös skotlantilaiset tittelit. Esimerkiksi prinssi Charles on Skotlannissa ollessaan Rothesayn herttua, prinssi William taas Strathearnin jaarli. Jatkossa Harryakin tituleerataan siis Skotlannissa kakkostittelillään eli Dumbartonin jaarli. Vastaavasti Kilkeel sijaitsee Pohjois-Irlannissa, eli arvonimet tosiaan kunnioittavat maan eri osia.

Hovi julkaisi myös tänään Order of Servicen eli siis hyvin yksityiskohtaisen 22-sivuisen dokumentin, joka sisältää yksityiskohtaista tietoa vihkimisen kulusta, hääkirkosta ja muusta! Dokumenttiin pääsee kuningashuoneen nettisuilla olevasta linkistä.


LAUANTAIN PÄIVITYKSET (uusin ylimpänä):

Häät ovat periaatteessa nyt meidän osaltamme lähes ohi, illalla näemme vielä hääparin siirtymässä iltajuhlaan. Timanttisalonki alkaa ahertaa postausten parissa, stay tuned!

Vaunuajelu on käynnissä! Vieraat alkavat siirtyä Windsorin linnaan ensimmäiseen juhlavastaanottoon.

Näistä häistä jää mieleen persoonallisuus. Hääparin kädenjälki ja tyyli näkyy kaikessa. Upeaa, että Meghanin kulttuuri ja tausta on otettu monella tapaa huomioon.

Julistan teidät mieheksi ja vaimoksi! Valat on annettu <3

Hovi tiedottaa tiarasta. Samalla sivulla on kerrottu puvusta ja morsiuslasten asuista.

The veil is held in place by Queen Mary’s diamond bandeau tiara, lent to Ms. Markle by The Queen. The diamond bandeau is English and was made in 1932, with the centre brooch dating from 1893.

The bandeau, which is made of diamonds and platinum, is formed as a flexible band of eleven sections, pierced with interlaced ovals and pavé set with large and small brilliant diamonds.  The centre is set with a detachable brooch of ten brilliant diamonds.

The diamond bandeau was made for Queen Mary and specifically designed to accommodate the centre brooch. This brooch was given as a present to the then Princess Mary in 1893 by the County of Lincoln on her marriage to Prince George, Duke of York.  The bandeau and the brooch were bequeathed by Queen Mary to The Queen in 1953.

The Bride is wearing earrings and bracelet made by Cartier.

Prinsessa Dianan sisar, lady Jane Fellowes luki pätkän Raamatun Laulujen laulusta.

Harry näyttää liikuttuneen onnelliselta. Meghanin tiara on UPEA, ei itse asiassa käynyt mielessäkään. Tiaraa ei ole nähty hyvin pitkään aikaan julkisuudessa.

Meghanin hääpuku on pitkähihainen, venekauluspääntiellä. Hyvin simppeliltä vaikuttaa ensisilmäyksellä! Puvun on suunnitellut Claire Waight Keller Givenchyn muotitalosta.

Morsiuslapset ovat paikalla! Herttuatar Catherine on keltaisessa asussa.

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip saapuvat! Elisabet on vaaleanvihreässä asussa.

Prinssi Charles ja herttuatar Camilla ovat paikalla! Camillalla vaaleanpunainen asu ja muhkea hattu!

Meghanin äiti Doria saapui. Näyttä jo selvästi liikuttuneelta.

Harry ja William ovat kirkossa, Harrylla Blues and Royals -uniformu.

Meghanin päässä näyttää autokuvien perusteella olevan kuningatar Maryn filigreeni-tiara. Tiara ei pyörinyt arvauksissa, en muista edes nähneeni sitä kenenkään veikkauksissa.

Kuninkaalliset vieraat ovat suurimmaksi osaksi saapuneet! En ole nähnyt ainakaan Kreikan kuninkaallisia, eli omat vieraslistaveikkaukseni menivät pieleen monelta osaa.

Vihkisormukset on valmistanut Cleave & Company, ja Meghanin sormus on perinteisesti walesiläistä kultaa ja Harryn platinaa. Sormukset tuo kirkkoon bestman prinssi William.

sormukset.jpg

Päivitys: herttuatar Sarah on saapunut! Prinssi Williamin häihin kutsua ei prinssi Andrew’n ex-vaimolle herunut, mutta tällä kertaa Sarah on mukana.

Vieraita saapuu kirkkoon parasta aikaa ja nyt täytyy myöntää, että listalla on oikeasti isoja nimiä! Beckhamien lisäksi George ja Amal Clooney, Oprah, Suits-näyttelijöitä, Serena Williams kuitenkin, Idris Elba…

 

 

Jätä kommentti