Kuninkaallisten häiden tv-lähetykset ja aikataulu

Voitteko uskoa, huomenna on THE DAY! Tässä kävi jo mielessä, että millähän meinaan täyttää blogia, kun häähuuma loppuu. Sitten muistin, että onhan tänä vuonna tulossa vaikka mitä; kahdet kastejuhlat ja vielä prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin häät.
Meghanin isän tilanne on nyt virallisesti ratkennut, kun Meghan tiedotti palatsin kautta eilen, että hänen isänsä ei osallistu häihin. Syitä ei tietenkään mainittu, mutta Thomas Markle Sr. on kertonut itse lehdistölle joutuneensa keskiviikkona sydänoperaatioon, minkä takia matkustaminen viikonlopuksi Lontooseen ei onnistu. Toivottavasti hääpari pystyy kuitenkin nauttimaan suuresta päivästään kaikesta huolimatta.

Lauantain tärkeimmät tv-vinkit:

 • Timanttisalonki on huomenna lauantaina vieraana Ylen aamu-tv:ssä keskustelemassa hääparista ja kuninkaallisista! Myös perjantain jaksossa puhutaan hääpäivästä, joten kiinnostuneet kääntääkööt ykköselle.
 • Häät voi katsoa lauantaina suorana Yleltä tv1:ltä tai Areenasta. Suora lähetys seuraa myös vihkimisen jälkeistä vaunuajelua. Lähetyksen juontaa Marjukka Havumäki, kommentaattorina on Kaisa Haatanen. Häälähetys alkaa klo 13:50 Suomen aikaa, mutta sitä ennen samalla kanavalla voi virittäytyä tunnelmaan klo 13:05 alkavalla dokumentilla Harry ja Meghan: romanssi kahdelle.
 • Myös AVAlta näkee suoran lähetyksen, joka on Ylen lähetystä pidempi ja kestää klo 13 – 16:30. Juontajana toimii Aino Huilaja ja kommentaattorina Sami Sykkö. AVAn lähetyksen näkee suorana Katsomosta, josta löytyy myös kanavalla viikon aikana nähdyt dokumentit Meghan ja Harry: omin sanoin, Meghan ja Harry: ensimmäiset 100 päivää sekä Kuninkaallisten häiden salaisuudet.
Embed from Getty Images
Hääviikonloppu sujuu seuraavanlaisesti, ajat ovat Suomen aikaa. Alla kuvissa tunnelmia Windsorista! Hääparikin kävi eilen torstaina paikalla, samoin prinssi William ja herttuatar Catherine lapsineen. Myös kuningatar Elisabet on jo Windsorissa.
 • Tänään perjantai-iltana Meghan saapuu yöpaikkaansa, jossa hänen seuranaan yöpyy äiti Doria Ragland. Kaksikko majoittuu Cliveden House -hotellissa noin 30 minuutin ajomatkan päässä Windsorista. Hovi mainitsi aiemmassa tiedotteessaan saapumisesta erikseen, joten ilmeisesti tilanteesta nähdään kuviakin.
 • Lauantaina vieraat alkavat saapua Windsoriin Suomen aikaa klo 11:30 lähtien. Kuninkaallinen perhe saapuu alkaen klo 13:20.
 • Prinssi Harry ja bestmanina toimiva prinssi William tulevat kirkkoon todennäköisesti kävellen. Morsian tulee kirkolle äitinsä kanssa. Jos Meghan jonkun saattajan on halunnut nyt kun isä jäi pois, niin toivoisin Dorian saavan kunnian. Hääpari voisi kävellä myös yhdessä. Meghan saa joka tapauksessa seurakseen kymmenen hengen tiimin morsiuslapsia ennen sisääntuloaan.
 • Vihkiminen alkaa klo 14 ja kestää noin tunnin. Kirkosta tuore aviopari saatellaan perinteiseen vaunuajeluun Windsorin kaduille. Ajelu kestää noin 25 minuuttia.
 • Hääparin lähdettyä vaunuajelulle alkavat vieraat siirtyä linnaan St George’s Hall -valtiosaliin, joka toimii ensimmäisen juhlavastaanoton paikkana. Tästä eteenpäin juhlat ovat yksityiset, eikä media kuvaa hääjuhlaa.
 • Hovi on luvannut kuitenkin julkaista kuvan Harrysta ja Meghanista siirtymässä illalla linnasta Frogmore Houseen, jossa pienempi iltavastaanotto järjestetään noin klo 21. Iltajuhla on muuten yksityinen ensimmäisen vastaanoton tapaan. Viralliset hääkuvat ovat kihlajaiskuvat ottaneen Alexi Lubomirskin käsialaa, ja hovi julkaisee ne ensi viikon aikana.
 • Häämatkalle tuore aviopari suuntaa vasta hieman myöhemmin, sillä heillä on jo ensi viikolla ensimmäinen yhteinen työtehtävänsä avioparina
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

6 kommenttia artikkeliin ”Kuninkaallisten häiden tv-lähetykset ja aikataulu

 1. Olipa kiva nähdä sinut livenä, koko haastattelua en ehtinyt katsoa, mutta alun näin.
  Loistavaa hääpäivää sinulle ja kaikille meille, virittäydytään tunnelmaan!

  • Kiitos! 😊 Hauskaa katselua kaikille! Seuraan häät rauhassa eli varsinainen läpikäyminen alkaa sitten huomenna, mutta päivitän blogiin kyllä päivän kulkua jonkin verran! Saa keskustella ja kommentoida 😊

Jätä kommentti