Kuningatar Máxima yllätti tiarallaan valtiovierailulla Luxemburgissa!

Timanttisalongissa rakastetaan timantteja, ja eilen saimme todella herkullisia tiarauutisia. Alankomaiden kuningatar Máxima on vastannut tiarafanien toiveisiin esiintymällä ensimmäistä kertaa kuningashuoneen the ultimate big gun -tiarassa! Kuningaspari on parhaillaan valtiovierailulla Luxemburgissa, ja ohjelmassa oli eilen tuttuun tapaan banketti eli valtiollinen juhlaillallinen. Illan emännät, suurherttuatar Maria Teresa ja perintösuurherttuatar Stéphanie, olivat valinneet maltilliset tiarat, kun taas Máxima oli kaivanut holvista Stuart-timanttitiaran, joka on nähty viimeksi yli 40 vuotta sitten kuningatar Julianalla. Prinsessa Beatrix ei kuningattarena käyttänyt sitä kertaakaan, joten kaunotar on ollut holvissa odottamassa sopivaa tilaisuutta.
Embed from Getty Images
Máxima käytti hyvin massiivisen tiaran pienennettyä muotoa. Alkuperäiseen muotoon kuuluu hieman korkeampi istutus ja lisäksi kolme aivan valtavaa timanttia. Tiaran keskellä kuuluisi ylimpänä olla päärynänmuotoinen Stuart-timantti, josta tiara on saanut nimensä. Lisäksi ylimmällä rivillä on ollut kaksi valtavaa pyöreää timanttia, jotka näimme eilen Máximalla korvissa. Mietin ihan vakavissani, että miten noita voi kukaan pitää korvissa. Luulisi korvalehtien repeävän tuollaisista kivistä! Settiin eli parureen kuuluu myös kaulakoru, joka ei eilen ollut päässyt mukaan, sekä nyt nähty rusettirintaneula, joka sekin on aika kookas ja näyttävä muun setin tavoin. Itse tiara on vuodelta 1897, jolloin se luotiin kuningatar Wilhelminalle. Kuningatar nousi hallitsijaksi vain 10-vuotiaana, mutta myöhemmin täysi-ikäistyessään hänelle teetettiin kasa uusia koruja virallisen kruunauksen kunniaksi. Stuart-timantin historia Alankomaiden kuningasperheessä alkoi 1600-luvulla. Timantti on ollut vuosisatojen varrella osana monenlaisia koruja, ja kuten näkyy, tästäkin tiarasta sen voi irrottaa. Alla kuva tiarasta alkuperäisessä muodossaan.
Embed from Getty Images
Valtiovierailun emännät jäivät siis tällä kertaa kiistatta hieman varjoon jalokivien loisteella mitattuna. Suurherttuatar Maria Teresalla oli Belgian Scroll Tiara ja perintösuurherttuatar Stéphaniella The Chaumet Diamond and Pearl Choker Tiara ilman helmiä. Perintösuurherttuattarella oli kaulassaan timantti-safiirikaulakoru, jota voi käyttää myös tiarana.
Embed from Getty Images
Máximan iltapuku oli Jan Taminiaun ja se on nähty kuningattarella aiemminkin. Maria Teresan ja Stéphanien puvut olivat Elie Saabilta ja molemmat niin ikään nähty aiemmin. Stéphanien puku on itse asiassa suurherttuattaren! Miesväki eli kuningas Willem-Alexander, suurherttua Henri ja perintösuurherttua Guillaume olivat frakeissa.
Embed from Getty Images
Stuart-tiara on todella kaunis, varsinkin tässä nyt nähdyssä hieman pienemmässä muodossaan. Silti, toivon näkeväni sen Máximalla joskus myös koko komeudessaan noiden jättitimanttien kanssa! Joka tapauksessa mahtavaa, että näitä pitkään hiljaiseloa viettäneitä kaunottaria otetaan käyttöön. Ensin herttuatar Meghanin häätiara yli 60 vuoden tauon jälkeen, nyt kauan odotettu Stuart Máximalla.

 

Jätä kommentti