Timanttisalonki 2 vuotta: synttäriarvonnassa Monarkian muruset -kirja!

*Blogiyhteistyö Johnny Kniga -kustantamon kanssa*
Nyt kesäkuussa tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun toteutin pitkään mielessä pyörineen idean oman kuninkaallisblogin perustamisesta. Bloggaaminen oli tuttua jo entuudestaan vähän erilaisen aihepiirin parissa, mutta olin jo pitkään miettinyt omaa harrastusblogia, sillä kiinnostus monarkioihin oli vain kasvanut vuosien varrella, ja alkoi turhauttaa, kun ei ollut mitään tai ketään, jonka kanssa jakaa ajatuksia. Blogi vastasi tähän tarpeeseen. Eikä ole kaduttanut! Kuninkaallisharrastuksen kautta olen saanut arvokasta kokemusta, hyviä muistoja, oppinut valtavasti uutta ja myös löytänyt yhteisön, jonka kanssa jutella kuninkaallisista. Into aiheeseen ei ole lopahtanut, vaan päinvastoin, blogattavaa olisi enemmän kuin on mahdollista kirjoittaa.
Olenko kertonut ikinä, mistä Timanttisalonki sai nimensä? Tarina ei ole kovin syvällinen, mutta kerron sen silti. 😀 Wikipedian mukaan “Salongiksi voidaan kutsua hienoa seurusteluhuonetta. Salonki voi lisäksi tarkoittaa seurapiirihenkilön (tavallisesti naisen) kotonaan pitämää vastaanottoa, jolla keskustellaan kirjallisista tai taiteellisista kysymyksistä. Kyseessä on elävöittävien ja älyllisten ihmisten seurustelupiiri, jossa osallistujat viihdyttävät toisiaan, lisäävät toistensa tietämystä sekä jalostavat makuaan keskustelun ja lukemisen avulla”. Kun perustin blogin, halusin luoda paikan, jossa voi olla ihan rauhassa uppoutuneena kuninkaallisiin piireihin. Timantti viittaa kaikkeen kuninkaalliseen loistoon, joka monarkiaan väistämättä kuuluu ja erottaa sen tavallisuudesta. Niin syntyi Timanttisalonki, paikka kuninkaalliselle keskustelulle.
Kuninkaallisiin ja monarkiaan liittyy mm. velvollisuus ja vastuu, suuria tunteita, perhe ja uudet sukupolvet toisensa jälkeen, loisto ja kaikenlaiset perinteet ja seremoniallisuus
Kiitoksena lukijoilleni kuluneista ja tulevista vuosista laitan pystyyn pienen synttäriarvonnan. Johnny Kniga -kustantamo ystävällisesti lahjoitti tänä vuonna ilmestyneen tietokirjan Monarkian muruset – kaiken maailman kuninkaallisia lukijoiden kesken arvottavaksi. Kirjan ovat kirjoittaneet Kaisa Haatanen ja Sanna-Mari Hovi. Monarkian muruset on tuhti tietoteos, joka käsittelee eurooppalaisten lisäksi myös muiden maanosien monarkioita. Mukana on paljon tietoiskuja ja esimerkiksi sukupuut, ja nykypäivän lisäksi kirja kertoo myös kuningashuoneiden lähihistoriasta. Tässä on mainio 400-sivuinen opus lomalukemiseksi tai vaikka kesän juhliin lahjaksi! Kilpailuun voi osallistua täällä blogin puolella kommentoimalla tähän postaukseen tai Timanttisalongin facebook-sivulla.
monarkianmuruset.jpg

Kuva: Timanttisalonki

Tässä tulevat osallistumisohjeet ja säännöt. Voit osallistua arvontaan kertomalla kuka on juuri sinun suosikkikuninkaallisesi? Aina yhtä ihana Ruotsin kruununprinsessa Victoria tai touhukas prinsessa Leonore? Klassinen Cambridgen herttuatar Catherine tai moderni Sussexin herttuatar Meghan? Alankomaiden aurinkoinen kuningatar Máxima vai Tanskan sympaattinen kruununprinssi Frederik? Vai joku ihan muu? Kenestä lukisit mielelläsi enemmänkin blogista? Kommentoi ja olet mukana arvonnassa!

Kilpailun säännöt:

 1. Kommentoi tähän postaukseen TAI Timanttisalongin facebook-sivun arvontapäivitykseen vastauksesi arvontakysymykseen: kuka on sinun suosikkikuninkaallisesi?
 2. Osallistujen kesken arvotaan 1 kpl Monarkian muruset -kirjaa, minkä lisäksi teen blogiin voittajan suosikkikuninkaallisesta oman postauksensa.
 3. Arvonta menee kiinni sunnuntaina 17.6. klo 12  ja voittaja arvotaan samana päivänä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
 4. Palkinto postitetaan Suomen rajojen sisällä.
 5. Facebook tai WordPress ei ole mukana arvonnassa eikä vastaa siitä millään tavalla.
 6. Jos kommentoit tähän postaukseen, muistathan jättää myös sähköpostiosoitteen (ei näy julkisesti)!
Muistathan tykätä myös Timanttisalongin facebook-sivusta, jos et ole sitä vielä tehnyt. Facebookin kautta saat tiedon uusista postauksista nopeasti, minkä lisäksi julkaisen siellä muita pienempiä päivityksiä.
Kiitos kaikille lukijoille kuluneesta kahdesta vuodesta ja onnea arvontaan!
Mikaela Larsson / Timanttisalonki

9 kommenttia artikkeliin ”Timanttisalonki 2 vuotta: synttäriarvonnassa Monarkian muruset -kirja!

 1. Ruotsin kruununprinsessa Viktoria! Hän on jotenkin ihanasti samaan aikaan arvokas ja maanläheinen ja huokuu positiivista energiaa ympärilleen. Pidän myös heidän tavastaan kasvattaa lapsia!

 2. Suosikkeja on monta, mut jotenkin number one on aina ollut Tanskan Kruununprinsessa Mary. Mainittakoon lapsista vielä erikseen Ruotsin Prinsessa Leonore 🙂

 3. Varmaankin seuraan eniten Prinsessa Madeleinea mutta muuten Monacon kuninkaalliset kiinnostaa.

 4. Seuraan eniten Ruotsin kuninkaallisia. Ehdoton ykkössuosikkini on prinsessa Estelle.
  Välitön, iloinen ja sosiaalinen joka olemuksellaan tuo hyvän mielen. Toisena suosikkina on prinssipari perheineen.

 5. Itsellä on kautta aikojen suosikki kuninkaallinen ollut Diana. Paljon dokumentteja ja kirjallisuutta lukenut hänestä, mutta silti hänestä jäi jälkeen hieman salaperäinen, ehkä jopa väärinymmärretty kuva. Liian aikaisin elämä päättyi ja varmasti olisi paljon ollut annettavaa hänellä vielä tänäkin päivänä.

  • Aika moni tuntuu jakavan samanlaisen fiiliksen Dianasta. Salaperäinen ja traaginen hahmo, loputtomat huhut ja lopulta kukaan ei kuitenkaan tunnu osaavan kertoa totuutta, jos sellaista edes voi sanoa olevan. Nuorena kuoleminen on kyllä surullinen tie ikuiseksi legendaksi.

 6. Kruununprinsessa Victoria on suosikkini. Hän on jotenkin niin tavallisen oloinen, kuninkaallinen pönötys, jota valitettavasti vieläkin näkee, puuttuu häneltä tyystin.

Jätä kommentti