Tanskan prinsessa Marie uudessa tiarassa Ranskan valtiovierailulla! (päivitetty lisätietoja tiarasta)

Tänään Helsinkiin saapuva Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja tämän vaimo Brigitte Macron pysähtyivät ennen Suomea valtiovierailulla Tanskassa. Valtiovierailuhan tarkoittaa pitkästä aikaa tiaroja ja pukuloistoa, ja illan yllättäjä oli prinssi Joachimin vaimo prinsessa Marie, joka esiintyi erittäin tyylikkään iltapuvun lisäksi uudessa tiarassa!
Tanskan kuninkaallisella perheellä on lämpimät välin Ranskaan. Prinsessa Marie on ranskalainen, kuten oli myös kuningatar Margareetan edesmennyt puoliso prinssi Henrik. Perhe on vuosien varrella viettänyt paljon aikaa Ranskassa, ja kuninkaallinen perhe puhuu kieltä sujuvasti (tosin kruununprinsessa Marysta en ole varma). Mikäpä olisi Marielle parempi tilaisuus debytoida uudessa tiarassa kuin kotimaan valtiovierailu? Juhlaillalliselle osallistuivat Joachimin ja Marien lisäksi tietysti kuningatar Margareeta, kruununprinssipari sekä kuningattaren sisar prinsessa Benedikte.
Tanskan tiarakokoelma ei ole päätähuimaavan suuri, ja Mariella on ollut tähän asti käytössään vain kaksi tiaraa; kuningattarelta lainassa oleva timanttinen kukkatiara, sekä tanskalaisen Flora Danica -koruliikkeen erityisesti Marielle suunnittelema tiara, jota prinsessa saa lainata yksinoikeudella. Marie ja Joachim tulevat kuitenkin työskentelemään vielä pitkään kuningattaren ja myöhemmin Frederikin ja Maryn tukena, joten kolmas tiara (ja toivon mukaan ensimmäinen prinsessan ikioma) tulee tarpeeseen.
FB_IMG_1535532503641.jpg

Prinsessa Marie ja prinssi Joachim. Kuva kuningashuoneen Facebookista.

Prinsessa Marien punainen upea iltapuku on tanskalaisen Rikke Gudnitzin käsialaa, ja vaaleansininen kunniamerkkinauha on Tanskan Elefanttiritarikunnan. Uusi tiara on aika maltillinen, lähes kokonaan timanttinen ja malliltaan kolmiomainen. Lähikuvien perusteella sekin näyttää koostuvan kukka-aiheisesta kuvioinnista, mutta keskellä on sininen jalokivi, mahdollisesti safiiri (lähikuvia löytää esim. täältä). Tiaran alkuperästä ei ole vielä tietoa, mutta pitkäaikaisten harrastajien mukaan tiara ei ole Tanskan kokoelmista, vaan luultavasti muualta hankittu. Joachim ja Marie juhlivat tänä keväänä 10-vuotishääpäiväänsä, joten ehkä se oli hääpäivälahja? Tiara on oikein mainio lisä Marien kokoelmaan, monikäyttöinen perustiara pienellä twistillä. Ehkä kuitenkin omaan makuuni hieman teräväkärkinen, ja kahden kukkatiaran jälkeen olisin valinnut kolmanteen jotain ihan muuta tyyliä. Ei voi silti valittaa, tiara näyttää minusta oikein kauniilta Mariella!
PÄIVITETTY 1.9. Princess Marie’s Closet -blogin kirjoittaja Heaven LM sai lisätietoa uudesta tiarasta! Tiara on ranskalaisen Mauboussinin valmistama, ja prinsessa Marie oli tiiviisti mukana suunnitteluprosessissa. Tiara luotiin erityisesti Ranskan valtiovierailua varten, mutta Mauboussinin mukaan Marie voi käyttää tiaraa jatkossakin, vaikka se ei siis ole prinsessan omaa omaisuutta.
Prinsessa Marie nimesi tiaran ranskankielisellä nimellä “Nuit Claire” eli valoisa yö. Tiara on omistettu Tanskan ja Ranskan ystävyyssuhteelle, ja designin inspiraationa on toiminut nimensä mukaisesti Tanskan valoisat kesäyöt. Runko on palladium valkokultaa, ja tiaran jalokivet ovat pienempiä timantteja ja safiireja, minkä lisäksi keskellä on yksi isompi päärynänmallinen safiiri. Kauempaa otetuissa kuvissa tiaran sinisävyt eivät erotu kovin hyvin (lähes ollenkaan), mutta Heavenin blogissa olevista kuvista näkee koko tiaran paremmin, suosittelen kurkkaamaan. Mariella oli keskiviikkona myös tiaran parina toimiva samaa tyyliä edustava sormus.
Screenshot_20180829-115023_Instagram.jpg

Marien look oli ehdottomasti yksi illan onnistujista. Kuva: Screenshot Tanskan hovin instagramista

Myös kuningatar Margareeta esiintyi tyylikkäänä. Tummanliilan (vai sinisen?) iltapuvun seurana oli Ranskan Kunnialegioonan ritarikunnan punainen kunnianauha. Tiarakseen Margareeta oli valinnut Pearl Poiren, joka on Tanskan kokoelman merkittävimpiä tiaroja. Timanttitiarassa roikkuu pisaranmallisia helmiä, ja se on yksi omista kestosuosikeistani – ei valtavan massiivinen, mutta silti näyttävä, kaunis ja ennen kaikkea tasapainoinen. En ole sellaisten helmitiarojen ystävä, joissa helmet vain törröttävät tikunnokassa, mutta tämä Maragreetan tiara ja brittihovin Cambridge Lover’s Knot miellyttävät silmääni. Margareetan muut illan korut olivat Tanskan kruununjalokiviin kuuluvaa settiä. Pahoittelut muuten postauksen huonoista kuvista, Gettyssä ei ollut upotettavia kuvia tarjolla, joten jouduin turvautumaan facebookiin.
FB_IMG_1535532514058.jpg

Kuva: Tanskan hovin facebook

Kruununprinsessa Mary oli tyylikkäänä mustavalkoisessa Lasse Spagenbergin iltapuvussa. Mary on käyttänyt pukua aiemminkin, mutta tällä kertaa siihen oli lisätty tuo toisen hartian yli menevä roikkuva härpäke. Hiuksillaan Marylla oli kukka- ja lehtiaiheinen rubiinitiaransa. Pidän iltapuvusta ja tiarasta, mutta ranskalaisen Ordre National du Mériten kirkkaansininen kunnianauha ei jotenkin istu tähän kokonaisuuteen sitten ollenkaan. Kunnianauhat eivät tietenkään ole asusteita, eikä kulloinkin käytettävän nauhan väriin voi vaikuttaa, joten kyse ei ole Maryn tyylimokasta, mutta harmi silti.
FB_IMG_1535532510906.jpg

Kuva: Tanskan hovin facebook

Mukana oli myös prinsessa Benedikte. Hennon vaaleanliila/pinkki, kukkakuvioinen ja viitallinen iltapuku ei kuulu minusta prinsessan parhaimpiin asukokonaisuuksiin. Puvun kuvio ja väri teki siitä yöpukumaisen, ja viitta oli jotenkin yliampuva tällä kertaa. Benediktellä oli luottotiaransa, miehensä suvun Sayn-Wittgenstein-Berleburgin hapsutiara.
FB_IMG_1535532507453.jpg

Kuva: Tanskan hovin facebook

Tässä vielä samat kuvat hieman parempilaatuisina instagram-upotuksella. Getty Imagesin tilanne on hieman epäselvä, sillä välillä kuvia tulee ihan normaalisti, ja välillä taas yksikään kuva ei ole julkisessa käytössä eli upotettavissa blogiin. Välillä siis kuvamateriaalin kohdalla täytyy turvautua schreenshotteihin ja facebook-kuviin. Jos muuten luette vanhoja postauksia, niin älkää ihmetelkö missä kaikki kuvat ovat – Gettyn vanhoja kuvia on kadonnut postauksista tosi paljon.

Jätä kommentti