Jouluarvonta!

Takana on yksinkertaisesti aivan huikea blogivuosi. Tapahtumia ja seurattavaa on riittänyt, ja olemmekin kuninkaallisten perhetapahtumien myötä todistaneet koko ihmiselämän kirjoa. Onpa mukaan mahtunut myös esimerkiksi tiarayllätyksiä ja paljon muuta mielenkiintoista, kuten kuninkaallisia vieraita ja allekirjoittaneen esiintyminen Ylen aamu-tv:ssä keväällä. 😀 Haluan omalta osaltani levittää jouluiloa lukijoideni pariin ja kiittää kuluneesta vuodesta, joten joulun kunniaksi laitan arvontaan yhden kirjapaketin.

20181130_172829.jpg

Kuva: Timanttisalonki. Palkinnot hankittu omista varoistani.

Palkinto koostuu Harry & Meghan – The Royal Wedding Book -hääkirjasta, sekä herttuatar Meghanin ideoimasta Together – Our Community Cookbook -keittokirjasta. Halimat Sadatin kirjoittama hääkirja on mahtava tiivistelmä toukokuisista satuhäistä, ja sen parasta antia ovat ehdottomasti suuret kuvat! Teos ei kuitenkaan tyydy pelkän kuvakirjan rooliin, vaan mukana on herttuaparin häitä koskevan tiedon lisäksi myös juttua kuninkaallisista häistä yleensä, henkilöprofiilit Harrysta ja Meghanista sekä tietoiskut esimerkiksi tunnetuimmista kuninkaallisista residensseistä. Erinomainen opus, jolla on helppo palata Sussexin herttuaparin häiden tunnelmiin ja verestää muistia yksityiskohdista.

Tänä syksynä julkaistu Together-keittokirja oli herttuatar Meghanin ensimmäinen sooloprojekti. Kihlausaikanaan vielä silloinen Meghan Markle vieraili yksityisesti viimevuotisen Grenfell Towerin tulipalon uhrien luona. Kotinsa ja koko omaisuutensa menettäneet naiset kokoontuivat läheiseen islamilaiseen keskukseen valmistamaan ruokaa perheilleen ja naapureilleen. Yhteisen tekemisen, kokemusten jakamisen sekä kokkailun yhdistävän voiman myötä naiset alkoivat vähitellen toipua kokemuksistaan. Syntyi Hubb Community Kitchen (hubb tarkoittaa arabiaksi rakkautta), ja yhteiskeittiö houkutteli paikalle yhä enemmän väkeä jakamaan ruokaa, reseptejä ja iloa ja kodin tuntua. Rahoitusongelmien takia keittiötä ei ollut mahdollista pitää auki kuin parina päivänä viikossa, ja tähän ongelmaan herttuatar Meghan ehdotti ratkaisuksi hyväntekeväisyyskeittokirjaa. Tuloksena syntyi Together-kirja, joka sisältää Hubb-yhteisön naisten perinteisiä reseptejä jopa monen sukupolven takaa. Kirja vie lukijan herkulliselle makumatkalle ympäri maailmaa, ja resepteissä on myös runsaasti kasvisruokia. Olen kokeillut itse jo yhtä jälkiruokareseptiä, ja mieheni toiveesta tein sitä heti seuraavalla viikolla uudestaan! 😀

20181130_173340.jpg

20181130_173129.jpg

Osallistumisohjeet ja säännöt: Palkinto arvotaan kaikkien Timanttisalongin facebook-tykkääjien, wordpress- ja sähköpostiseuraajien sekä arvontakysymykseen vastanneiden kesken. Arvontakysymyksenä on mistä aihepiiristä haluaisit lukea blogissa enemmän? Ajankohtaisista tapahtumista tai kuninkaallisista tavoista ja perinteistä? Vaatteista ja tiaroista? Kuninkaallisesta historiasta vai jostain ihan muusta? Vastaus voi tietenkin olla myös joku tietty kuningasperhe tai kuninkaallinen. Sana on vapaa!

 1. Kommentoi tähän postaukseen tai Timanttisalongin facebookin arvontapäivitykseen vastauksesi arvontakysymykseen ja kerro samalla, mitä kautta seuraat blogia (facebook-sivu, wordpress, sähköpostilista).
 2. Osallistujien kesken arvotaan yksi kirjapaketti, joka sisältää The Royal Wedding Book -hääkirjan sekä Together-hyväntekeväisyyskeittokirjan.
 3. Osallistumisaika päättyy sunnuntaina 9.12. klo 12, ja arvonta suoritetaan samana päivänä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
 4. Palkinto postitetaan Suomen rajojen sisällä.
 5. WordPress tai facebook ei ole mukana arvonnassa. Palkinto on hankittu omista varoistani.
 6. Jos kommentoit tähän postaukseen, muista jättää myös sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään (ei näy julkisesti).

Iloista joulun odotusta ja onnea arvontaan!

Mikaela Larsson / Timanttisalonki

22 kommenttia artikkeliin ”Jouluarvonta!

 1. Mahtava arvonta – löysin tämän seuraamalla blogiasi FB-sivun kautta.
  Olen kiinnostunut lukemaan lisää kuninkaallisten harrastuksista, sekä heidän kodeista/tiluksista ja linnoistaan. Myös kuninkaallisten työskentely kiinnostaa.

  Mielenkiinnon painotus on erityisesti Ruotsin ja Brittien kuninkaallisissa.

 2. Luen sähköpostilistan kautta blogiasi puhelimella.
  Minua kiinnostavat nämä tutummat kuninkaalliset, GB ja SWE. Varsinkin Ruotsin lapsiperhearkea kun kiva seurata, Ruotsin kuninkaalliset ovat vähän nii kuin omia, kun ovat lähellä. Brittein prinssien elämä kiinnostaa, prinssien ura ja kiinnostava asetelma kuningatar/Charles.

 3. Facebookin kautta seurailen. Minua kiinnostaisi kuninkaallisten vaatteet, korut jne

  • Niitä on onneksi tulossa joulukuun aikana paljon! Joulukalenterissa on teemana korut, ja Ruotsin Nobeleissa saadaan viikon päästä ihailla taas iltapukutyyliä tiaroineen päivineen 😊

 4. Facebookissa seuraan ja todella kiva olla mukana! Kuninkaallisten tavallinen arki kiinnostaa, kielitaidostakin olisi mielenkiintoista lukea.

 5. Luen blogiasi WordPressin kautta, löysin sattumalta muutama kuukausi sitten ja ilahduin valtavasti! Minua kiinnostaa lukea eniten kuninkaallisten arjesta. Erityisesti kiinnostavat Pohjoismaiden sekä Britannian kuningashuoneet. 🙂

 6. Luen blogiasi WordPressin kautta ja alunperin löysin tänne Hovikirjeenvaihtaja-blogissa olleen kommenttisi perusteella.
  Mielenkiintoisimpia postauksiasi ovat olleet kuninkaallisten historiaan liittyvät; Romanov-postauksesta todella käy ilmi että olet tehnyt hienon taustatyön. Myös kuninkaallisista tavoista ja historiasta kertominen voisi olla se tämän blogin juttu. Ja oikein mielenkiintoista on ollut lukea kuninkaallisaiheisia matkakertomuksiasi, esimerkiksi Windsoriin ja Kensingtoniin. Ne ovat kivalla tavalla uniikkia sisältöä. Kiitos että jaat harrastuksesi meille!

  • Historiapostaukset ovat olleet alusta asti lähellä sydäntä, ihanaa kuulla että ne kiinnostavat myös muita! Ne ovat aina tuntuneet sellaiselta sisällöltä, jota ehdottomasti haluan pitää mukana blogissa, vaikka niitä ei ehdikään edes joka kuukausi aina kirjoittaa. Vuosi 2019 näyttää aika hiljaiselta tähän vuoteen verrattuna, kun tällä hetkellä tiedossa on ainoastaan Sussexin herttuaparin vauva keväälle, joten laitan alkuvuodesta työn alle juuri näitä vähän pidempiä reportaaseja eri aiheista.

 7. Hei! Seuraan facebookin kautta. Löysin sivusi, kun näin TV-esiintymisesi keväällä. Olen kiinnostunut kuninkaallisten historiasta ja elämästä ennenaikaan. Nykyisistä kuninkaallisista kiinnostaa Victoria ja Mary sekä tietenkin Iso-Britannian kuninkaallisten käänteet :). Ihana arvonta, jossa mielelläni mukana.

 8. Minä teen aina säännöllisesti pienen kuninkaallisblogikierroksen ja luen kerralla useamman jutun. Erityisesen mielelläni luen erilaisia taustoittavia juttuja, joissa pureudutaan hieman jotain tapahtumaa syvemmälle ja kerrotaan esimerkiksi tavoista ja historiasta. On tavallaan jopa mukavaa, ettei ensi vuonna ole niin paljoa tapahtumia, niin tällaisia juttuja syntyy varmaan väkisin 🙂 Romanov-postaus on ollut myös minun suosikkini. Myös joulukalenterisi on kiinnostava!

  • Ensi vuosi tosiaan tuntuu tällä hetkellä oudon tyhjältä, mutta kyllä se kalenteri sitten kuitenkin aina jostain täyttyy. Mutta ehdottomasti odotan itsekin sitä, että kerkeää kirjoittamaan enemmän syvempiä postauksia. Ideoita on ehtinyt kertyä jo pitkään, ja teidän kommenteista on saanut paljon hyvää täytettä postauslistalle 🙂

 9. Facebookissa tulee minulle aina ilmoitus kun postaat, joten ei jää mikään lukematta. Minäkin olen alunperin bongannut blogisi Hovikirjeenvaihtajan kommenteista.

  Tykkäisin lukea enemmän Alankomaiden kuningasperheestä ja varsinkin ihanan värikkäästä kuningatar Máximasta sekä Alankomaiden mahtavasta tiara- ja korukokoelmasta!

  Kiitos mukavasta blogista!

  • Kiitos itsellesi, kun seuraat aktiivisesti! Postaus Maximasta tiaroineen on ollut itselläkin mielessä jo pitkään, otan aiheen käsittelyyn alkuvuodesta, kunhan pidetään hieman taukoa koruista joulukalenterin jälkeen 😀

 10. Hei, löysin upean blogisi vasta äskettäin. En osaa kommentoida mitä kaipaisin lisää, kun nykyinenkin sisältö on vielä lukematta. Mutta pidän jo heti ensinäkemältä tavastasi kirjoittaa ja RAKASTAN kunikaallisia, joten luen varmasti ihan joka postauksen. Jatka samaan malliin!

 11. Seuraan blogiasi wordpressin kautta. En osaa sanoa mitä ertyisesti haluaisin lukea blogista kun aika monipuolisesti täällä on juttuja kuninkaallisista!

 12. Seuraan blogiasi Facebookin kautta. Haluaisin lukea kuninkaallisista tavoista ja perinteistä.

Jätä kommentti