Joulukalenterin 3. luukku

Joulukalenteri_logo

Luukku 3 – Luxemburgin perintösuurherttuatar Stéphanien kihlasormus

Rehellisesti sanottuna yllättävän iso osa korkean profiilin kuninkaallisista kihlasormuksista on aivan kamalia. Tämä on tietysti makuasia, mutta itse kun olen siron ja klassisen ystävä, niin olen monesti puistellut päätäni niille hirvityksille, joita kuninkaalliset kosijat ovat morsiamilleen hankkineet. Joukosta löytyy kuitenkin muutama todellinen helmi, kuten tämän päivän luukusta paljastuva Luxemburgin perintösuurherttuattaren kihlasormus.

Perintösuurherttua Guillaume kihlautui keväällä 2012 belgialaisen kreivitär Stéphanie de Lannoyn kanssa, ja häät vietettiin saman vuoden lokakuussa. Tuolloin 30-vuotias Guillaume oli Euroopan kruununperijöistä viimeinen sinkku, ja maailman ainoan suurherttuakunnan perillisen häitä vietettiin näyttävästi lukuisten eurooppalaisten kuninkaallisten läsnä ollessa. Stéphanien hääpuku oli minusta muutenkin uskomattoman kaunis, mutta kihlasormus se vasta veikin sydämeni! Perinteinen ja sopivan näyttävä, mutta pienellä twistillä.

Stephanie_kihlasormus2

Kuva: Belga Image

Halo-mallisessa kihlasormuksessa on yksi isompi emerald cut -mallinen timantti, jota reunustaa kaksi riviä pienempiä timantteja. Runko näyttäisi olevan valkokultaa tai mahdollisesti platinaa, en osaa varmasti sanoa. Tykkään tästä mallista, sillä siinä on tulevan hallitsijan puolisolle sopivasti kokoa niin, että keskustimantti ei kuitenkaan törrötä valtavana, irtonaisena möhkäleenä. “Hartioiden” kaksiosaisuus sopii tähän hyvin ja näyttää tekevän rungosta kivan tukevan noin isolle timanttiosiolle. Kokonaisuudessaan todella kaunis ja sopivan näyttävä sormus.

Christian-Aschman_PORTRAIT_002_080_RGB98_800_thumb (2)

Kuva: Christian Aschman/Cour Grand-Ducale

Jätä kommentti