Joulukalenterin 7. luukku

Joulukalenteri_logo

Luukku 7 – Monacon ruhtinatar Charlenen Ocean-kaulakoru

Ruhtinatar Charlene sai tämän kauniin ja modernimpaa korusuunnittelua edustavan kaulakorun häälahjaksi ruhtinas Albertilta vuonna 2011. Monacon hovihankkija Van Cleef & Arpelsin valmistama ja tiaraksi muuntuva kaulakoru sopii kantajalleen kuin valettu, ja kilpauimaritaustaiselle ruhtinattarelle rakas merellisyys on toteutettu minusta poikkeuksellisen onnistuneesti.

Embed from Getty Images

Kaulakoru koostuu timanttirivistä, johon kiinnittyy rivistö vettä ja meren kuohuja kuvaavia pyörteitä. Pyörteet koostuvat timanteista ja kolmen eri sävyn safiireista, jotka kuvaavat veden värin vaihtelua maailman merillä. Pyörteiden keskellä on vesipisaroita, eli yksittäisiä isompia päärynänmuotoisia timantteja, joista suurin on yli neljän karaatin painoinen. Yhteensä korussa on 359 safiiria ja yli 850 timanttia, mikä tekee yhteispainoa yli 70 karaattia. Ruhtinatar Charlenella on myös kaulakorun tyyliä toistavat korvakorut.

Embed from Getty Images

Englanninkielisissä yhteyksissä puhutaan usein Ocean Tiarasta, eikä se ole sinällään väärin, mutta tämä on selvästi suunniteltu ensisijaisesti kaulakoruksi, joka on muunnettavissa tiaraksi. Kaulakorumuodossa keskimmäisen pyörteen safiirit ovat pohjalla, mikä tekee merielementille minusta parhaiten oikeutta. Koru toimii hyvin myös tiarana, ja sopii erinomaisesti melko modernisti pukeutuvalle ja lyhythiuksiselle ruhtinattarelle. Käyttökertoja on kuluneen seitsemän vuoden aikana tullut valitettavasti vain aivan muutama. Yllä oleva kuva korusta tiarana on neljän vuoden takaisesta Hola-lehden artikkelista, eli tiaraa ei ole vielä edes nähty oikeassa käytössä. Charlenen puolustukseksi sanottakoon, että Monacossa ei tiaratilaisuuksia ole kovin usein, minkä lisäksi koru on ollut ulkomailla näyttelyissä. Suurin syy taitaa kuitenkin olla se, että ruhtinatar ei yksinkertaisesti ole muutenkaan suuren jalokiviglamourin ystävä. Toivottavasti häälahja kuitenkin pääsee käyttöön tulevina vuosina!

Tiedän, että monet eivät lämpene tälle korulle ollenkaan, mutta minusta se on moderniksi tiaraksi todella kaunis. Pyörteinen tyyli on uniikki ja erottuva, mutta korussa on silti selkeät linjat. Tiarana tämä vaatii oikeanlaisen kampauksen, eikä selvästi päälaen etuosaan asettuva malli välttämättä imartele kaikkia kasvonmuotoja, mutta nämä seikat oikeastaan vain korostavat sitä, että suunnittelussa on todella onnistuttu luomaan nimenomaan Charlenelle istuva taideteos. Loppuun vielä Van Cleef & Arpelsin julkaisema videopätkä kulissien takaa korun valmistuksesta.

Ps. Jouluarvonta on sunnuntaihin asti auki! Käykääpä osallistumassa, jos ette ole vielä muistaneet. Hyvä mahdollisuus voittaa lukemista ja tekemistä joululomalle. 🙂

Jätä kommentti