Joulukalenterin 20. luukku

Joulukalenteri_logo

Luukku 20 – Valikoima kuninkaallisia rintakoruja

Kuninkaalliset käyttävät rintakoruja kaiken aikaa, mutta usein ne tuppaavat jäämään vähemmälle huomiolle asuja ruotiessa. Joulukalenterissa olemme aiemmin sivunneet niitä osana erilaisia korusettejä, mutta ne ansaitsevat myös ihan ikioman luukkunsa, joten tälle päivälle olen koonnut valikoiman erilaisia rintaneuloja ympäri Eurooppaa.

Embed from Getty Images

Tavallisten ihmisten pukeutumisessa rintakorut taitavat nykyisin olla pääasiassa vanhemman polven juttu. Itse olen parikymppinen, ja oman tai vanhempieni sukupolven edustajilla en ole rintakoruja juuri havainnut. Tässä kuninkaallisia seuraillessa olen kuitenkin kehittänyt uudenlaisen arvostuksen niitä kohtaan, ja kyllä minunlaiseni harakka kelpuuttaisi niitä omaan korurasiaansa. Rintaneulat vain jäävät jotenkin helposti noteeraamatta, vaikka olevinaan aina katsoo tarkasti kuninkaallisten vaatetusta. Niissä on vielä se hauska puoli, että rintakoruja käytetään myös arkisten asujen kanssa, eli näemme niitä useammin kuin tiaroja ja suuria kaulakoruja. Toisaalta ne kuuluvat oleellisesti myös juhlapukeutumiseen, sillä ne pitävät naisten kunnianauhoja paikoillaan.

Kuningatar Elisabet on Britannian lisäksi myös viidentoista muun maan valtionpää sekä Kansainyhteisön johtaja, joten ei ole ollenkaan yllätys, että kuningattaren valtavaan korukokoelmaan kuuluu myös esimerkiksi Kanadan, Australian ja Uuden-Seelannin kansallissymboleita kuvaavat rintaneulat. Postauksen alussa oleva timanttinen vaahteranlehti onkin varmasti yksi Elisabetin tunnetuimpia rintaneuloja, ja loistava esimerkki korujen käytöstä osana vaatediplomatiaa. En käy tällä kertaa läpi korujen historiaa, mutta katsokaapa postauksen gallerioita ja ihailkaa, miten monipuolisia, jättimäisiä ja myös persoonallisia rintaneuloja kuningashuoneista löytyy.

Kuningatar Elisabetin hallussa on kaikkien korukokoelmien äiti, joten hän saa kunnian aloittaa. Nämä kaksi galleriaa eivät kata läheskään kaikkia kuningattaren ja muun perheen käyttämiä rintaneuloja.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Myös Ruotsin kuningasperheellä on laaja kokoelma, ja rintaneuloja löytyy runsaasti myös eri värisillä jalokivillä.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Tanskan kuningatar Margareetan lempinimi on Daisy, joka tulee hänen päivänkakkaraa (marguerite) tarkoittavasta nimestään. Alla kuningattarella on ensimmäisessä kuvassa yllään päivänkakkararintaneulansa.

Embed from Getty Images

Myöskään Alankomaiden kuningatar Maximalla ei ole hävettävää valikoimansa suhteen.

Embed from Getty Images

Lopuksi sekalainen seurakunta, joukossa myös hieman persoonallisempia ja vähemmän juhlallisia vaihtoehtoja. Arkisempaan tyyliin ei tarvitse aina valtavia timantteja.

Embed from Getty Images

Miltä vaikuttaa? Löysin tätä postausta tehdessä monta sellaista, jotka ottaisin mielelläni itselleni, mutta on sitten eri asia osaisiko niitä oikeasti käyttää. Kuninkaallisilla nähtäviin jakkuihin, takkeihin ja juhlapukuihin ne tietysti sopivat. Kuningatar Elisabetin tunnustyylin yksiväriset takit näyttävät lähes orvoilta ilman rintaneulaa, mutta en sitten tiedä, istuisivatko ne tavallisen ihmisen vaatekaappiin niin hyvin. Aina saa haaveilla!

 

2 kommenttia artikkeliin ”Joulukalenterin 20. luukku

  1. Harryn ja Meghanin häitä varten laitoin mekon, hatun ja mummolta saamani rintaneulan, ihan sen perinteiselle paikalle. Nuorempana minulla oli mekko jonka pääntien keskelle se sopi kuin nakutettu ja taisin käyttää sitä niin pari kertaa. Mutta ei tosiaan kauhean ahkeralla käytöllä minullakaan. Olen kans sen verran harakka että voisi kuvitella, että innostuisin käyttämään, mutta ei se omalta tunnu.

    • Juttelin aiheesta äitini kanssa, ja äiti muisti myös jonkun mummon rintaneulan, mutta jossain vaiheessa ne on hävinneet käytöstä. Ehkä jossain juhlassa voisi vielä mennä, mutta tuskin osaisin ottaa osaksi arkivaatetusta.

Jätä kommentti