Lady Gabriella Windsorin häät

Britanniassa vietettiin eilen melkein kuninkaallisia häitä, kun Kentin prinssi Michaelin tytär lady Gabriella Windsor, 38, ja tämän sulhanen Thomas Kingston, 40, sanoivat tahdon Pyhän Yrjön kappelissa Windsorin linnassa. Lady “Ella” ei varsinaisesti ole kuninkaallinen, mutta kuitenkin osa Windsorin klaania, joten kyllä se nyt on koostepostauksen paikka!

Embed from Getty Images

Kentin prinssiperhe on melko tuntematon suurelle yleisölle, joten aloitetaan lyhyellä esittelyllä. Prinssi Michael on kuningatar Elisabetin serkku – he ovat molemmat kuningas Yrjö V:n ja kuningatar Maryn lapsenlapsia. Hallitsijan pojanpoikana prinssillä on kuninkaallinen arvonimi, mutta koska hän on kuninkaan nuoremman pojan nuorempi poika, hänelle ei ole myönnetty aatelisarvoa eli herttuan tai jaarlin arvonimeä. Prinssi Michael on naimisissa prinsessa Michaelin (oikealta nimeltään Marie Christine, mutta titteli on virallisesti prinsessa Michael). Prinssiparin lapsille ei hallitsijan lapsenlapsenlapsina kuulu kuninkaallisia arvonimiä, joten heistä käytetään samanlaista puhuttelua kuin herttuoiden tyttäristä ja nuoremmista pojista; lady Gabriella Windsor ja lordi Frederick Windsor.

Prinssi Michael ei ole työkuninkaallinen, vaikka hän onkin silloin tällöin edustanut kuningatarta eri yhteyksissä. Lady Ella ja lordi Frederick ovat kasvaneet suurimmaksi osaksi valokeilan ulkopuolella, vaikka heihin toki kohdistuu aina jonkinlaista julkista kiinnostusta sukunimen ansiosta. Heidän elämänsä voisi kuitenkin sanoa olevan niin normaalia kuin vain voi näillä lähtökohdilla olla. Muiden kuninkaallisen perheen kaukaisempien jäsenten tavoin Ella Windsor on luonut oman uran – hän on opiskellut Brownin ja Oxfordin yliopistoissa, ja työskentelee johtotehtävissä Latinalaisen Amerikan brändikuvaa edistävässä organisaatiossa. Lady Ellan sulhanen Thomas Kingston puolestaan on liikemies, joka työskentelee sijoitusmarkkinoilla. Pari on seurustellut useamman vuoden. Avioliiton myötä Ellasta tuli lady Ella Kingston. Alla kuvassa hääpari ja morsiamen perhe; prinsessa Michael, prinssi Michael, lady Frederick sekä lordi Frederick.

Embed from Getty Images

Windsorin suvussa on puolensa, vaikka ei sattuisikaan itse olemaan prinsessa. Lady Ellan ja Thomasin hääseremonia oli Pyhän Yrjön kappelissa, joka on nyt vuoden sisään toiminut siis kolmien häiden kuninkaallisten häiden näyttämönä. Tänäänhän on kulunut tasan vuosi siitä, kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan vihittiin samassa paikassa (paljon onnea herttuaparille!), ja viime lokakuussa siellä avioituivat myös prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank. Lady Ellan ja Thomasin häävastaanotto pidettiin Windsorin linnan mailla sijaitsevassa Frogmore Housessa, jossa Sussexin herttuapari vietti viime vuonna iltajuhlansa. Häät olivat paikasta, kuninkaallisista vieraista ja mediahuomiosta huolimatta yksityiset, eli ei televisiointia, vaunuajelua tms.

Lady Ellan kaunis hääpuku on Luisa Beccarian käsialaa. Puku on tehty kukka- ja koristekirjaillusta pitsistä, ja sen hennon puuterinen sävy tulee pitsin alta löytyvistä tylli- ja organdikerroksista. Puvun helma leviää viuhkamaisesti pitkäksi laahukseksi. Morsiamen huntu koostuu kukkakirjaillusta valkoisesta tyllistä, ja sitä piti paikoillaan kaunis hapsutiara, joka oli lainassa äidiltä. Kent City of London -tiara oli alkujaan Lontoon kaupungin häälahja Ellan isoäidille, Kreikan prinsessa Marinalle, tämän avioituessa Kentin herttua prinssi Georgen kanssa vuonna 1934. Morsiustiarana sitä ovat aiemmin käyttäneet Ellan äiti prinsessa Michael sekä täti, Kentin prinsessa Alexandra. Ellalla oli tiaran seurana timanttikorvakorut.

Embed from Getty Images

Hääkimppu sisälsi morsiamen mukaan nimettyä kermanvaaleaa Ella-ruusua, kieloja, Juliet-ruusuja, valkoista ja aprikoosinväristä hajuhernettä sekä tietysti kuninkaallisen perheen tapaan myrttiä.

Morsiuslasten asut olivat niin ikään Luisa Beccarian käsialaa, ja niissä toistui morsiuspuvun- ja kimpun teemat. Morsiuslasten joukkoon lukeutuivat mm. lady Ellan veljentyttäret Isabella ja Maud Windsor.

Embed from Getty Images

Kappelin edusta oli koristeltu kauniin keväisesti kukkivilla kirsikka- ja omenapuilla sekä pensailla. Koristeet tulivat Hillier Nurseriesilta. Hovin tiedotteessa kerrotaan, että kappelin sisällä oli korallia ja valkoista yhdisteleviä kukka-asetelmia, mutta sisältä ei tietääkseni ole lehtikuvia.

Hääkakun hovi kertoi yhdistelleen eri makuja; perinteistä hedelmäkakkua, victoria sponge cakea sekä limoncellokakkua. Kakku oli koristeltu hennon puuterinvärisellä kuorrutteella sekä lehtireunuksella, johon löydettiin inspiraatiota yhdestä Frogmore Housesta löytyvästä kankaasta! Kakussa oli myös sokerikukkia sekä jäljitelmää hääpuvun pitsikuviosta. Kakusta vastasi aiemmin myös Cambridgen herttuaparin hääkakun luonut Fiona Cairns, joka jakoi instagramissa kuvan luomuksestaan.

Embed from Getty Images

Sitten vieraslistaan! Lady Ella ei ole kuningattaren lähisukulainen, eikä Kentin prinssiperhettä ei ole pidetty erityisen läheisinä muiden kuninkaallisten kanssa, vaikka Ella esimerkiksi on vain vuoden prinssi Williamia vanhempi, ja he asuivat lapsina lähekkäin Kensingtonissa. Hovi tiedotti kuitenkin ennakkoon kuningatar Elisabetin ja joidenkin muiden kuninkaallisen perheen jäsenten osallistuvan häihin, ja ehkä hiukan yllättäenkin kuninkaallisia oli paikalla lopulta aika iso joukko.

Päärooleissa loistivat tietysti morsiusparin perheet. Prinssi Michael saattoi ainoan tyttärensä kirkkoon, ja prinsessa Michael säteili morsiamen äitinä laventelinharmaassa asussa. Lady Ellan veli lordi Frederick ja tämän vaimo Sophie (virallisesti lady Frederick) olivat tietysti myös paikalla. Sophien vaaleansininen takkimekko ja leveä hattu saivat lisämaustetta höyhenistä.

Embed from Getty Images

Pirteän pinkkiin asuun pukeutuneen kuningatar Elisabetin seurana oli nykyisin julkisuudessa harvoin nähtävä prinssi Philip. Mukana olivat myös prinssi Harry, prinsessa Anne ja sir Timothy Laurence, prinssi Edward, prinssi Andrew ja Sarah, Yorkin herttuatar sekä prinsessa Beatrice miesystävänsä Edoardo Mapelli Mozzin kanssa. Parin suhde on melko tuore, mutta tuntuu olevan vakaalla pohjalla, sillä Beatrice on tuonut miesystävänsä aiemminkin julkiseen tilaisuuteen yhdessä vanhempiensa kanssa. Täytyy taas antaa tyylipisteitä herttuatar Sarahille – kolmannet kuninkaalliset häät vuoden sisään, ja Sarah on onnistunut asunsa puolesta kaikissa.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lisäksi paikalla olivat myös Gloucesterin herttuapari sekä runsaasti muita sukulaisia, ainakin prinsessa Alexandra, lady Helen ja Timothy Taylor, St. Andrewsin jaarli ja kreivitär, lady Amelia Windsor, James ja Julia Ogilvy tyttärensä Floran kanssa, Ulsterin kreivitär, lady Davina Windsor, lady Rose Gilman sekä lordi ja lady Nicholas Windsor. Valokuvia on valitettavasti jälleen aika heikosti tarjolla – alla sentään Gloucesterin herttuapari.

Embed from Getty Images

Kentin prinssiperheellä on hyvät välit moniin mantereen kuninkaallisiin ja aatelisiin perheisiin. Prinssi Michaelin äiti prinsessa Marina oli syntyjään Kreikan prinsessa (ja äitinsä puolelta vielä Romanov), ja Marie Christine tulee keskieurooppalaisesta aatelissuvusta, joten serkkuja ja muita tuttavuuksia riittää. Häävieraiden joukossa olivat Twitter-havaintojen perusteella myös ainakin Kreikan kuningas Konstantin (joka on yksi morsiamen kummeista) ja kuningatar Anne-Marie, Jugoslavian prinssi Dmitri sekä Liechtensteinin prinssi Philipp ja prinsessa Isabella.

Maininnan ansaitsevat tietysti myös herttuatar Catherinen perhe eli Middletonit. Herttuattaren Pippa-sisko on lehtitietojen mukaan vuosia sitten seurustellut sulhasen kanssa, ja ex-pari on pysynyt eron jälkeen hyvinä ystävinä. En tiedä, onko lady Ellalla ja Thomasilla muita yhteyksiä Middletoneihin, mutta koko perhe oli kutsuttu; Carole ja Michael Middleton, Pippa ja James Matthews sekä James Middleton, joka saapui paikalle tyttöystävänsä Alizee Thevenetin kanssa. Cambridgen herttuapari ei osallistunut häihin, sillä prinssi William oli jalkapalloliiton puheenjohtajana sidottu liigan eiliseen loppuotteluun.

Embed from Getty Images

Tästä tuli hiukan typistetty kooste, kun kyseessä on yksityiset häät, ja ajanpuutteen vuoksi en valitettavasti ehtinyt koota tietoja vieraiden asuista. Kommenteissa voi silti keskustella! Päivän ehdoton kuningatar oli minusta tietysti morsian; hääpuku oli upea, ja hapsutiaran “terävyys” tasapainotti hyvin romanttista pitsipukua. Vieraiden asuista suosikkejani olivat tällä kertaa ehdottomasti kuningatar Elisabet ja prinsessa Beatrice. Kaikki eivät lämmenneet Beatricen röyhelöille ja yläosan ristityylille, mutta minusta look on kiva, ja asun täydentää kaunis hattu.

Embed from Getty Images

Paljon onnea hääparille!

Embed from Getty Images


Päivitys 21.5. klo 16:15. Hovi julkaisi tänään tiistaina lady Ellan ja Thomasin hääkuvat. Perhekuva on otettu Frogmore Housessa, missä myös hääjuhla pidettiin, ja ulkokuvat on otettu talon puutarhassa. Hääkuvaajana toimi Hugo Burnand.

Ensimmäisessä kuvassa hääpari poseeraa lähisuvun kanssa. Myös kuningatar Elisabet ja prinssi Philip yleensä ovat näissä kuvissa, vaikkei isän serkku nyt ihan lähisukua enää olekaan. Morsiamen äiti prinsessa Michael ja morsiamen täti prinsessa Alexandra istuvat Philipin oikealla puolella. Hääparin vasemmalla puolella istuvat sulhasen vanhemmat; äiti Jill Kingston on vaaleansinisessä asussa, vieressä Martin Kingston.

Toisessa kuvassa hääpari poseeraa ulkona morsiuslasten kanssa, ja viimeisessä kuvassa ihan kahdestaan. Todella kauniita kuvia!

 

4 kommenttia artikkeliin ”Lady Gabriella Windsorin häät

 1. Tyylikäs hääpari. Elisabetin pinkki asu oli kaunis, samoin kuin Middletonin perheen naisten asut. Ilmeisesti aika pienet piirit briteissäkin yläluokan keskuudessa, Middletonit tuntuu ainakin olevan kaikissa seurapiirihäissä 😀 Cambridget muuten julkaisivat juuri ihania kuvia lapsistaan!

  • Erityisesti Pippan päähine jäi mieleen! Jotenkin tykkään noista pannoista, kivaa vaihtelua tavalliselle hatulle.

   Kyllä ne seurapiirit lopulta aika pienet taitavat olla tuollakin. Mulle jäi vähän epäselväksi, että miten pitkään/vakavasti Pippa ja Thomas ovat seurustelleet, mutta voihan hyvin olla, että perheet tuntevat hyvin toisensa. Ja jos häävieraita on useampi sata, niin mahtuuhan siihen helposti muutama ei-niin-läheinen vieras. 😀

 2. Kuningattarellahan leninki-takki noudattaa yleensä samaa mallia, hatut ja niiden koristelu ovat mielestäni jokaisen hänen asunsa clou ja todella uskomattoman kauniisti hän kantaa vaatteensa, joka tapahtumassa. Pidin myös morsiamen veljen vaimon höyhenpuvusta, jotenkin veikeä, vaikken yleensä hahtuvista enkä lepattavista välitä. Prinsessa Anne on kuin ratsastuskisoista tulossa, kovin on jäykkää ja ankeaa hänen tyylinsä, etenkin, kun muut ovat niin kepeitä ja vaaleita.
  Kaunis morsian ja tiara sopii hyvin, yksinkertaisen tyylikästä.
  Katsoin Cambridgien kuvat, kivoja ovat, muksut kuin ketkä tahansa naperot touhuamassa. J

  • Minäkään en yleensä juuri hapsuista ja höyhenistä välitä, mutta tuossa Sophien takkimekossa ne ovat kivasti vain alaosassa, eivätkä hallitse liikaa. Hatustaan en kyllä juuri välitä.

   Tykkäsin Annen väriyhdistelmästä, mutta itse asu ei jotenkin nappaa. Jotenkin tulee mieleen lentoemäntä tuosta huivista kaulassa.

   Morsian oli kyllä todella säteilevä ja elegantti!

Jätä kommentti