Prinsessa Beatrice on kihloissa!

Iloisia uutisia brittihovista! Yorkin prinsessa Beatrice, 31, on mennyt kihloihin miesystävänsä Edoardo Mapelli Mozzin kanssa!

Hovin tiedotteen mukaan pari kihlautui aiemmin tässä kuussa Italiassa. Häät pidetään ensi vuonna, mutta tarkempaa ajankohtaa ei vielä annettu. Saanemme lisätietoa lähiaikoina. Mielenkiintoista nähdä, päätyykö pari Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappeliin, jossa viime vuonna vihittiin Beatricen nuorempi sisko prinsessa Eugenie ja serkku prinssi Harry.

FB_IMG_1569494560000.jpg

Yorkin prinsessa Beatrice ja kihlattu Edoardo Mapelli Mozzi. Kuva: prinsessa Eugenie

FB_IMG_1569494562201.jpg

Kuva: prinsessa Eugenie

31-vuotias prinsessa Beatrice Elizabeth Mary on Yorkin herttua prinssi Andrew’n ja herttuatar Sarahin esikoinen ja täten kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin lapsenlapsi. Beatrice on tällä hetkellä kruununperimysjärjestyksessä sijalla yhdeksän. Prinsessa ei ole virallinen työkuninkaallinen, mutta hän osallistuu säännöllisesti silloin tällöin kuninkaallisen perheen tapahtumiin sekä harjoittaa myös hyväntekeväisyyttä töidensa ohessa. Prinssi Andrew’n virallisilla nettisivuilla Beatricen kerrotaan työskentelevän “kokopäiväisesti liike-elämässä”, mutta tarkempaa tietoa ei ole annettu.

Jälleen kerran sulhasesta tiedetään yllättävän vähän. Edoardo Mapelli Mozzi 34-vuotias  ja ilmeisesti brittiläis-italialainen. Joissain lehdissä on kirjoitettu italialainen, mutta toisaalta hänen isäänsä kuvataan brittiläiseksi wikipedia-sivullaan. Edoardon isä on alppihiihtäjä Alessandro “Alex” Mapelli Mozzi. Joissain englanninkielisissä lähteissä Edoardon ja hänen isänsä nimien yhteydessä on käytetty kreivin titteliä, olisivatko ne italialaisperäisiä? Hovi ei kuitenkaan käyttänyt niitä kihlajaisilmoituksessa, joten minäkin jätän ne väliin. Edoardolla on yksi lapsi aiemmasta suhteestaan, joten Beatrice pääsee äitipuolen rooliin!

Lehtitietojen mukaan Edoardo on kiinteistöpohatta, jolla on miljoonaomaisuus. Beatricen ja Edoardon uskotaan alkaneen seurustella loppuvuodesta 2018, mutta ilmeisesti he ovat tunteneet toisensa paljon pidempään. Edoardon vanhemmat kirjoittavat kihlajaisonnittelussaan, että “Our family has known Beatrice for the most of her life”. Pari on esiintynyt julkisuudessa yhdessä muutaman kerran, esimerkiksi lady Gabriella Windsorin toukokuisissa häissä, joissa myös muu kuninkaallinen perhe oli paikalla. Suhde on siis suhteellisen tuore, mutta toisaalta ymmärtääkseni englantilaisessa ja amerikkalaisessa kulttuurissa kihlaus usein tapahtuu suhteellisen nopeasti.

FB_IMG_1569494564516.jpg

Alla vanhempien onnittelut kihlaparille. Jotenkin merkillistä minusta, että kuningatar Elisabetilta ja prinssi Philipiltä ei julkaistu lausuntoa. Vai olenko ainoa, joka laittoi asian merkille?

“We are thrilled that Beatrice and Edoardo have got engaged, having watched their relationship develop with pride. We are the lucky parents of a wonderful daughter who has found her love and companion in a completely devoted friend and loyal young man. We send them every good wish for a wonderful family future.” – Prinssi Andrew ja Sarah, Yorkin herttuatar

“We are truly delighted about Edoardo and Beatrice’s engagement. Our family has known Beatrice for most of her life. Edo and Beatrice are made for each other, and their happiness and love for each other is there for all to see. They share an incredibly strong and united bond, their marriage will only strengthen what is already a wonderful relationship.” Alessandro Mapelli Mozzi ja Nikki Williams-Ellis

6 kommenttia artikkeliin ”Prinsessa Beatrice on kihloissa!

 1. Paljon onnea pariskunnalle! Mukavaa, että on ensi vuodellekin ainakin yksi iso kuninkaallistapahtuma tiedossa, mitä odottaa 🙂 Toivottavasti Beatricenkin häät olisivat ainakin jollain tavalla julkiset, luulisin että hän voisi päätyä samantyyliseen ratkaisuun kuin Eugeniekin ja häät televisioidaan. Mielenkiintoista alkaa spekuloimaan, minkälainen häälook Bealle tulee ja nähdäänkö nyt se Sarah’n tiara vai tuleeko taas joku yllätystiara holvien kätköistä? 😀

  • Joo, kivaa että ensi vuodelle on nyt luvassa jotain! Mä toivon myös, että julkisuuden kanssa päädytään samanlaiseen ratkaisuun kuin Eugenien kohdalla. Televisiointia kyllä odottaisin, koska tuntuisi hassulta jos nyt tehtäisiin ihan eri tavalla, kun Eugenien häistä saatu esimerkki on kuitenkin niinkin tuore kuin viime vuodelta. Ja hovi tiedotti lady Gabriellan häistä keväällä minun mielestäni jopa yllättävän paljon, joten tottahan Beatricen täytyy hallitsijan lapsenlapsena saada kuitenkin enemmän huomiota.

   Oi että, tiaroja pyörii jo minunkin mielessäni! Sarahin tiaraa olisi kyllä kiva päästä näkemään, mutta yhtä lailla holvista voi löytyä jotain upeaa!

   • En usko, että Beatricellä olisi mitään televisiointia vastaan (ja Yorkeille varmasti kaikki positiivinen pr kelpaa), paljon riippuu varmasti myös Edoardon mielipiteestä ja haluaako hän pitää häät yksityisenä. Toisaalta, ei Eugenien puolisosta Jackista mitään laajasti tunnettua julkkista tullut vaikka häät olikin yleisölle avoimet, vaan aika rauhassa on saanut olla.

    • Mielenkiintoista tosiaan, että miten häät hoidetaan, kun prinssi Andrew ei ole ollut nyt kovin hyvässä huudossa Epstein-skandaalin myötä. Mutta hääthän saattavat olla vaikka vuoden päästä (veikkaan kyllä, että vähän nopeammin) jolloin kohu on jo ehtinyt laantua.

     Monet ovat olleet pettyneitä kuningattareen, jonka katsotaan antaneen tukensa Andrew’lle kun tämä on ollut loppukesästä Elisabetin seurana kirkossa ja tullut näin hymyssä suin kuvatuksi äidin seurassa. Itse en oikein tiedä mitä ajatella. Ei kyllä ollut viisain liike Elisabetilta, ja Andrew’n voisi olla aika harkita vielä enemmän taka-alalle astumista. Ehkä häät antavat toivottua piristystä Yorkien julkisuuskuvaan, tai sitten Beatrice joutuu pitämään matalamman profiilin juhlat isänsä skandaalien takia 😀

 2. Antoiko kuningatar lausuntoa muiden kuin Williamin kihlauksesta? Eugenelle tai Harrylle?

  • Ainakin Harryn kohdalla hovista kommentointiin perinteisesti, että “kuningatar ja prinssi Philip ovat ilahtuneita uutisista”. Nyt kun etsiskelin, niin en muuten löytänytkään Eugenien häistä vastaavaa. Jotenkin vain automaattisesti odotin sitä delighted-kommenttia, kun se tuntuu tulevan aina perheuutisten yhteydessä. 😀

   Mielenkiintoista kyllä, että mitään kihlajaishaastattelua ei ilmeisesti ole tulossa.

Jätä kommentti