Prinsessa Beatricen hulppeassa kihlasormuksessa on häivähdys art decoa

Ei tarvitse kuin kerran kuulla sanapari “kuninkaalliset häät”, niin mielessä alkaa jo pyöriä jalokiviä! Edellisen postauksen kommenttipalstalla tuli heti esiin ensimmäiset mietinnät tänään kihlauksestaan ilmoittaneen Yorkin prinsessa Beatricen tulevasta häätiarasta, mutta pysähdytään ensiksi ihailemaan Beatricen kaunista kihlasormusta!

Kihlasormuksen valitseminen on kenelle tahansa sulhaselle varmasti muutenkin stressaavaa, mutta tehtävä lienee ollut vielä vaikeampi, kun morsiamena on oikea prinsessa. Sormuksen tietää päätyvän lehtiin ja blogeihin ympäri maailman. Onneksi Edoardo Mapelli Mozzilla ei taida olla pikkurahasta puutetta – Beatricen ei todellakaan tarvitse hävetä timanttiensa kokoa! Sormus on minusta todella kaunis, ja äkkiseltään hyvinkin klassiselta näyttävässä mallissa on mielenkiintoisesti myös art deco -tyyliä.

Screenshot_20190926_154043.jpg

Prinsessa Beatricen kihlasormus. Kuva: prinsessa Eugenie

Beatricen kihlasormus on brittiläisen jalokiviliike Shaun Leanen käsialaa, ja sormuksen design syntyi tilaustyönä yhteistyössä Edoardon kanssa. Shaun Leane on ollut alalla jo pitkään, ja hän on aiemmin työskennellyt esimerkiksi Alexander McQueenin kanssa, mutta merkki ei ollut minulle entuudestaan tuttu ollenkaan. Brändin muotokieli vaikuttaa olevan hyvin veistoksellista ja modernia ripauksella klassisuutta. Saattaa olla, että kihlakuvissa Beatricen ranteessa ollut kultainen rannekoru on myös merkin käsialaa, mutta en osaa varmuudella sanoa.

Sormuksen runko on platinaa, ja sen keskellä on suuri pyöreä timantti. Keskitimantin molemmilla puolilla näyttäisi olevan muutama pienempi pyöreä timantti, joiden jälkeen rungossa on molemmilla puolilla baguette- eli porrashiotut timantit. Baguettien jälkeen rungossa on vielä useampi pienempi timantti, joten itse runkoa ei juuri näy. Shaun Leanen mukaan designissa yhdistyvät viktoriaaninen aikakausi ja art deco. Alla on jalokiviliikkeen instagramissa julkaisema kuvasarja sormuksesta. Klikkaa nuolta oikealle, niin näet sormuksen lähikuvassa eri perspektiiveistä.

Sormuksen hinnaksi on joissain brittilehdissä arvioitui jopa 100 000 puntaa, mikä ei olisi ollenkaan ihmeellinen summa tällaisesta kaunottaresta. Keskitimantti on kookas, eivätkä nuo sivukivetkään taida ihan pienimpiä mahdollisia olla. Platina on kallis materiaali ja käsityö tietysti maksaa, mutta en valitettavasti osaa arvioida itse ollenkaan, onko tuo sata tuhatta ihan päin honkia.

Shaun Leanen mukaan sormuksen seuraksi kuuluu kaksi siihen sopivaa pienempää sormusta, luultavasti hiukan pelkistetympää tyyliä. Niitä ei kuitenkaan kihlajaiskuvissa nähty.

Mitäs tykkäätte? Itse pidän ihan älyttömästi prinsessa Eugenien vaaleanpunaisesta safiirisormuksesta, mutta ehkä tämä Beatricen vie kuitenkin voiton. Sormus on upea – äkkiseltään hyvin “tavallisen” klassisen näköinen eikä liian prameileva, mutta lähemmin tarkasteltuna sormuksessa on kauniit yksityiskohdat ja onnistuneella tavalla uniikki design.

8 kommenttia artikkeliin ”Prinsessa Beatricen hulppeassa kihlasormuksessa on häivähdys art decoa

 1. Kun äkkiseltään kaivelen muistia viimeaikaisista kuninkaallisista kihlasormuksista ehkä parinkymmenen vuoden takaa, niin tämä on kyllä yks suosikeista ellei suosikki. Kaunis, hieman erilainen verattuna ns tavallisiin mutta ei liian erilainen että on yrittämällä yritetty tehdä erilaista.

  • Samoilla linjoilla ollaan siis! Monet prinssien valitsemat kihlasormukset on olleet viime vuosikymmeninä jopa kauheita 😀 Nämä tavissulhasten prinsessoille hankimmat on olleet mun mielestä onnistuneempia!

 2. Tämä sormus on kyllä kaunis ja erikoinenkin, näyttävä, mutta ei pramea. Tosin en itse pidä timanteista, olen omani lahjoittanut tyttärelle, mutta siitähän ei tässä kyse ollutkaan. Porrashiontaiset antavat mukavaa särmää ja tuovat persoonallisuutta sormukseen.
  Hyvä maku sulhasella, mikäli ihan itse valitsi.
  Mitä väliä hinnalla kun rakkaudesta on kyse!

  • Juuri tämä, sormus on tavallaan nimenomaan hulppea ja näyttävä, mutta ei sitten kuitenkaan pröystäilevä. Porrashionta ei kuulu lemppareihi, mutta tässä kyljessä se toimii hyvin. Hyvä maku Edoardolla tosiaan! Hinta olisi kyllä kiinnostava tietää.

 3. Todella kaunis sormus ja myös aika klassinen verrattuna Katen, Meghanin tai Eugenien sormuksiin. Art deco-tyyli on nyt kuulemma tulossa takaisin muotiin (liekö Downton Abbeyllä vaikutusta, siellä oli ihania koruja ja tyyliä ylipäätään!). Jossain myös oli vertailtu Beatricen sormusta Elisabetin kihlasormukseen, voihan olla että kun Eugenie otti inspiraatiota äidin sormuksesta niin Beatrice otti mummilta? 😀

  • Katen ja Eugenien sormukset on tosi nättejä, mutta tietyllä tapaa kyllä aikansa tuotteita. Meghanin sormus on taas liiankin pelkistetty mun makuun. Beatricen sormuksesta tulee mieleen oikein prinsessasormus, hyvällä tavalla. Tavattoman kaunis!

   Voi hyvin olla Downton Abbeyn ansiota, että art deco on palaamassa! (Sivumennen sanoen: haluaisin kovasti nähdä leffan, mutta tahdon ensin katsoa sarjan, jota ei sitten kuitenkaan nyt löydy mistään katsottavista…) Näin muuten myös vertailun Elisabetin sormukseen. Koruliikkeen mukaan Edoardo on ollut mukana suunnittelussa, olisikohan hän osannut hakea mallia kuningattarelta? Ehkä Beatrice on joskus maininnut, että tykkää siitä tyylistä. Tai sitten vaikka Eugenie on vihjaissut 😀 Olen ymmärtänyt, että Yorkin siskot olisivat aika läheisiä kuningattaren kanssa.

 4. Sormus on todella kaunis, tähän saakka kuninkaallisten sormuksista suosikkini on ollut Madeleinen sormus mutta tämä on kyllä ainakin yhtä upea!

  Minä katsoin viime joululomalla Downton Abbeyn Amazon primesta. Olisikohan siellä edelleen?

  • Täytyypä vilkaista Amazonin tarjontaa, kiitos vinkistä! 😊

   Nyt kun on muuten viikko kulunut kihlajausuutisista, niin täytyypä vähän ihmetellä, miksei Beatricen häistä ole kuulunut mitään lisätietoa. Kihlajaishaastatteluakaan ei tullut. Ehkä Yorkit pitävät matalaa profiilia, kun Andrew painii Epstein-skandaalin kanssa.

Jätä kommentti