Vauvauutisia Luxemburgista – perintösuurherttuatar Stéphanie on raskaana!

Ihania uutisia Luxemburgin suurherttuaperheestä – perintösuurherttua Guillaume ja perintösuurherttuatar Stéphanie odottavat ensimmäistä lastaan! Lämpimät onnittelut Timanttisalongista! Hovi kertoo lasketun ajan olevan toukokuussa. Sekä suurherttuaperhe että Stéphanien perhe ovat tiedotteen mukaan ilahtuneita uutisista.

guillaume_vauvauutiset1

Kuva: Cour grand-ducale / Marion Dessard

Perintösuurherttua Guillaume, 38, on suurherttua Henrin ja suurherttuatar Maria Teresan vanhin lapsi ja maan kruununperijä, kuten jo tittelistä voi arvata. Perintösuurherttuatar Stéphanie, 35, tulee belgialaisesta aatelissuvusta. Hänen tittelinsä ennen avioliittoa oli kreivitär de Lannoy. Pari avioitui vuonna 2012, ja vauvauutisia on tietysti odotettu kuumeisesti, vaikka pari totesi selvästi (ja vielä myöhemmin uudestaan), ettei heillä ole kiire perustaa perhettä.

Parin esikoinen asettuu kruununperimysjärjestyksessä toiselle sijalle isänsä jälkeen. Luxemburgissa on nykyään tasa-arvoinen perimysjärjestys, joten vauvan sukupuolella ei ole väliä kruununperimyksen kannalta. Luxemburgilla on itse asiassa lyhyen itsenäisen historiansa aikana ollut jo kaksi hallitsevaa suurherttuatarta.

Hovi julkaisia uusia kuvia parista uutisten kunniaksi.

guillaume_stephanie_vauva2

Kuva: Cour grand-ducale / Marion Dessard

stephanie_guillaume4

Kuva: Cour grand-ducale / Marion Dessard

stephanie_guillaume3

Kuva: Cour grand-ducale / Marion Dessard

7 kommenttia artikkeliin ”Vauvauutisia Luxemburgista – perintösuurherttuatar Stéphanie on raskaana!

 1. Jes, jes, jes ja vielä kerran jes!! Vasta ajattelin että no, valta taitaakin sitten joku päivä periytyä Amalialle. Mulla on ollut semmonen ikuisuushaavelta tuntunut haave että Stephanie ja Guillaume saisivat lapsen😄
  Hassua, että tulee näin onnelliseksi vieraitten ihmisten puolesta😄

  • Tämä on ihan heittämällä vuoden paras kuninkaallinen uutinen! Täytyy ehkä laittaa onnittelukortti menemään.

   On se kyllä jännä, miten tutuilta kuninkaalliset tuntuvat, vaikka ihan vieraita ollaankin. 😀

 2. Ihania uutisia! Vaikka he ovatkin puhuneet ettei heillä ole kiire perheen perustamisessa, niin olen pelännyt, että toivottavasti ei ole osittain kyse siitä, että heillä olisi ollut vaikeuksia tulla raskaaksi.

  Onkohan Luxembourgissa ollut jotain vastaavaa tapaa, että synnytyksen jälkeen näyttäytyvät sairaalan ovella tai että julkaisevat pian syntymän jälkeen kuvan kuten Ruotsissa?

  • Sama ajatus on ollut varmasti monella, eihän sitä voi koskaan tietää. Toivottavasti nyt kuitenkin kaikki sujuu hyvin. Hovin tiedotteessa ei ollut mitään mainintaa Stéphanien voinnista, mutta toisaalta sitten lasketun ajan kerrottiin olevan suoraan toukokuussa eikä vain “keväällä”.

   Muistaakseni Felixin ja Clairen lasten kohdalla annettiin vain tiedote, ehkä joku kuva myöhemmin nimen yhteydessä? Mutta Guillaume onkin kruununperijä. En nopealla googlauksella löytänyt kuvia Maria Teresasta Guillaumen syntymän yhteydessä, mutta ajat ovat toisenlaiset nykyään. Toisaalta mulle riittää hyvin, jos saataisiin nimi ja kunnollinen kuva muutaman päivän sisällä.

   • Onhan ne oven kyttäykset järjettömiä, mutta siinä järjettömyydessään ihan hauskoja. Harry-tyylinen esiintyminen olisi mahtava!

    • Mä toivon, että saisivat synnyttää rauhassa ja sitten parin päivän sisällä nimi, titteli ja kunnon valokuvat. Ruotsin malli on toiminut hyvin, ja Sussexien tapa oli varmasti mukavampi myös medialle, sairaalalle ja vanhemmille itselleen.

 3. Hieno uutinen! Minäkin ehdin jo epäillä, että tuleeko vauvauutista tältä parilta ollenkaan, mutta mukavaa että nyt 🙂

Jätä kommentti