Joulukalenterin 8. luukku

Joulukalenteri_logo

Luukku 8 – Norjan kuningatar Sonjan moderni kultatiara

Jotkut ihmiset toteuttavat niin ihailtavan itsevarmasti omaa tyyliään, että täytyy vähän nostaa hattua. Jotkut tiarat puolestaan vain ovat niin erikoisia, että nekin ansaitsevat pienen hatunnoston. Kuningatar Sonja ja hänen moderni kultatiaransa kuuluvat tähän joukkoon – tiara on suorastaan kamala, mutta kuningatar kantaa sitä ylpeydellä.

Embed from Getty Images

Tämä kultatiara oli Sonjan 60-vuotislahja kuningas Haraldilta. Aikamoinen riski lahjaksi, mutta ehkä kuningas tuntee vaimonsa maun erittäin hyvin – Sonja on nimittäin käyttänyt tiaraa ahkerasti, vaikka sci fi -henkinen (jälleen yksi Wonder Woman) luomus on lievästi sanoen hyvin erikoinen kapistus.

Tiara on oikeastaan lähestulkoon pelkä kultainen panta. Pannan “viiltoihin” on ripoteltu pieniä timanttimurusia, mutta ne hädin tuskin erottuvat kuvista. Tiaran keskellä olevaan “railoon” voi vaihdella eri värisiä jalokiviä; tähän mennessä on nähty oranssinpunaiset topaasit, tavallisia pieniä timantteja sekä vihreä turmaliini. Settiin kuuluu myös useita korvakoruja ja kaulakoruja eri kivillä. Oma suosikkini on vihreä turmaliini, koska se täyttää keskikohdan aukon minusta parhaiten. En pidä ollenkaan tiaran mallia toistavasta kaulakorusta, se näyttää ihan astetta hienommalta koiran kaulapannalta. Allla on kollaasi tiaran kaikista kivivaihtoehdoista, kiinnittäkää huomiota myös muihin koruihin!

Embed from Getty Images

Kuningatar Sonjassa on minusta vähän samaa boheemia henkeä kuin tyttäressään, ja voisikin olla kiinnostavaa nähdä tämä tiara prinsessa Märtha Louisella. Mieluiten kuitenkin sulattaisin tällaisen määrän kultaa ja tekisin siitä jotain aivan muuta. 😀

 

7 kommenttia artikkeliin ”Joulukalenterin 8. luukku

 1. Ei voi kun toivoa, että tää tiara on edes Sonjalle mieleinen lahja… On kyllä aika kamala. Sonjalla riittää karismaa (vai pokkaa?) tuota kantaa, mutta enpä osais tuota kuvitella esim. Mette-Maritilla, enkä totta puhuen edes halua 😀

  • Sinänsä sääli, jos menee “hukkaan”, mutta mä myös toivon, että tämä Sonjan jälkeen häviää käytöstä tai muuntuu joksikin muuksi koruksi. Mutta ainakin 2000-luvun alkupuolella näytti olevan kuitenkin aika usein käytössä, että ehkä se on todella ollut mieluinen lahja.

 2. On kyllä erikoinen. Mutta samalla aika sonjamainen. Sopisi kyllä varmaan hyvin Märtha Louiselle myös.
  Vihreillä kivillä tuo tosiaan on parhaimmillaan. (Pakko sanoa että se timanttiversio näyttää ihan krhm.. kirkkoveneeltä XD )

  • Et ole ensimmäinen, jolla tulee sama mielleyhtymä 😀 Mutta jos tiara kulkee eteenpäin perintönä, niin toivottavasti sitten Märtha Louiselle eikä Mette-Maritille!

 3. Tämä tiera onkieltämättä varsin moderni, ilmeisesti suunniteltu 90-luvulla eikä mitään vanhempaa designia. Lisäksi tuo Sonjan kulta-punainenpuku aivan liikaa tämän tiaran kanssa.
  Norjan tiarakokoelmassa on näitä “kapistuksia” useampia, jään odottamaan niiden vuoroa tähän joulukalenteriin.

Jätä kommentti