Prinsessa Beatricen hääpuku oli kuningatar Elisabetin vaatekaapista!

Brittihovista kuului perjantaina iloisia uutisia, kun prinsessa Beatricen ja tämän kihlatun Edoardo Mapelli Mozzin ilmoitettiin avioituneen aamupäivällä Windsorissa. Hovi julkaisi myöhään lauantai-iltana muutamia kuvia häistä, ja nyt tuli kyllä sellanen yllätysmomentti, että meikäläinen suorastaan hihkui riemusta! 😀

Beatricen häälook oli todellista vintagea: hääpukuna oli isoäitinsä kuningatar Elisabetin vanha iltapuku 60-luvulta, ja tiarana niin ikään kuningattarelta lainattu timanttitiara. Eikä muuten ollut mikä tahansa laina, vaan kyseessä on sama tiara, jota kuningatar Elisabet itse käytti hääpäivänään vuonna 1947.

Beatrice Edoardo häät
Edoardo Mapelli Mozzi ja prinsessa Beatrice vihkimisen jälkeen. The Royal Chapel of All Saints sijaitsee aivan Yorkin perheen Windsorin-kodin vieressä. Kuva: Benjamin Wheeler

Prinsessa Beatricen hääpuku

Heti hääuutisen jälkeen sosiaalisessa mediassa alettiin luonnollisesti spekuloimaan prinsessan häälookia. Moni pelkäsi tilaisuuden luonteen vaikuttavan pukuun, niin, että Beatricella olisikin vain polvipituinen päiväpuku ilman tiaraa. Minulla kävi mielessä joku Monacon Charlotte Casiraghin siviilivihkimisen kaltainen asuratkaisu, mutta tämä oli onneksi turha huoli.

Bea oli siis kaivanut hääpukunsa isoäidin komerosta. Hovin mukaan puku on Norman Hartnellin käsialaa, ja kuningatar Elisabetin tiedetään käyttäneen sitä useampaan otteeseen 1960-luvulla. Puku on tehty norsunluunvärisesta Peau De Soie -taftista ja koristeltu niin ikään norsunluunvärisellä Duchess-satiinilla.

Puvun yläosassa suurta timanttikirjailua, joka muodostaa miehustassa geometrisen kuvioinnin ja luo ylävartaloon pystylinjoja. Pukuun on lisätty Beatricea varten organzasta valmistetu hihat, jotka tuovat siihen menneiden aikojen tunnelmaa. Helma on frilla-henkinen. Kuningattaren puvustaja Angela Kelly ja muotisuunnittelija Stewart Parvin sovittivat puvun Beatricelle istuvaksi. Alla kuningatar Elisabet samassa puvussa parlamentin avajaisissa vuonna 1967.

Embed from Getty Images

Norman Hartnell (1901-1979) oli kuninkaallisen perheen luottosuunnittelija 30-luvulta lähtien noin neljänkymmenen vuoden ajan. Hartnell ehti palvella uransa aikana lukuisia perheen naisia; mm. kuningatar Marya, kuningataräiti Elisabetia, kuningatar Elisabetia, prinsessa Margaretia ja prinsessa Marinaa. Asiakkaisiin lukeutui myös filmitähtiä ja muita merkkihenkilöitä.

Suunnittelijan tunnetuimpiin töihin kuuluvat kuningatar Elisabetin ja prinsessa Margaretin hääpuvut vuosilta 1947 ja 1960, sekä kuningattaren kruunajaispuku vuodelta 1953. Ajatella, että vielä 40 vuotta suunnittelijan kuoleman jälkeen meriittilistalle tulee yksi kuninkaallinen hääpuku lisää!

Beatrice Edoardo Elisabet Philip
Onnellinen hääpari kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin kanssa kirkon edustalla. Kuva: Benjamin Wheeler

Häätiara

Yorkin sisarusten hääkoruihin on liittynyt erityistä jännitystä, sillä hääpäivä saattaa huonolla tuurilla jäädä jopa heidän ainoiksi tiaraesiintymisikseen. Vajaat kaksi vuotta sitten prinsessa Eugenie yllätti ennennäkemättömässä kokoshnik-tiarassa, joka vahvisti vain entisestään oletusta, että kuningatar Elisabetin aarrearkku todella on pohjattoman suuri.

Beatricelle ilmiselvä ennakkosuosikki tuntui olleen heidän äitinsä herttuatar Sarahin tiara. Sarah tunnetusti sai kauniin timanttitiaran häälahjaksi appivanhemmiltaan avioituessaan prinssi Andrew’n kanssa vuonna 1986. Monet ovat ajatelleet, että tyttäristä juuri Beatrice pitäisi äidin tiaraa “esikoisoikeudella”. Bea kuitenkin yllätti tässäkin!

Prinsessan kutreilla kimallellut hapsutiara on nimittäin sama, jota kuningatar Elisabet käytti itse hääpäivänään. Se, joka napsahti poikki vain tunteja ennen vihkimistä ja on siksi hiukan vinossa hääkuvissa. Tiaran historia itse asiassa sopii mainiosti juuri Beatricelle.

Beatrice tiara
Kuningatar Maryn hapsutiara. Kuva: The Royal Family

Tiara on siis alun perin Beatricen isänäidin isänäidin eli kuningatar Maryn peruja, ja tunnetaan nimellä Queen Mary’s Fringe Tiara. Mary sai kuningatar Viktorialta häälahjaksi kaulakoru-tiaran vuonna 1893 avioituessaan Viktorian pojanpojan, tulevan kuningas Yrjö V:n kanssa. Vuosikymmeniä myöhemmin Mary teetti Garrardilla häälahjastaan uuden tiaran, jollaisena me sen nykyisin tunnemme. Tiarassa on 47 timanttihapsua joiden välissä on pienemmät timanttipiikit. Sitä voi käyttää myös kaulakoruna.

Kuningatar Mary antoi tiaran miniälleen kuningataräiti Elisabetille vuonna 1936. Elisabet puolestaan lainasi tiaraa omalle tyttärelleen eli nykyiselle kuningatar Elisabetille häätiaraksi 1947. Kuningataräiti lainasi tiaraa sittemmin myös tyttärentyttärelleen prinsessa Annelle vuonna 1973 tämän ensimmäisiin häihin. Tiara siirtyi kuningataräidin kuoltua kuningatar Elisabetin omistukseen vuonna 2002.

Kumpikaan Elisabet ei käyttänyt tiaraa erityisen paljon, mutta sillä on silti merkittävä historia perheen merkkihetkien yhteydessä nyt jo useamman sukupolven ajan. Minusta tiara oli erityisen sopiva valinta, sillä Bean etunimistä Beatrice Elizabeth Mary kaksi viimeistä viittaavat luonnollisesti prinsessan isoäitiin, isoäidin äitiin sekä isoäidin isoäitiin.

Elisabet Philip hääpäivä
Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip hääpäivänään. Kuva: The Royal Family

Beatrice jätti kaula- ja korvakorut pois, mikä antoi tilaa sekä tiaralle että puvun koristeille. Ranteissa hänellä oli kuitenkin kapeita kultarenkaita.

wp-1595171924634.jpg
Tiara ja puvun yläosa tulevat tässä paremmin esiin! Kuva: Benjamin Wheeler

Onnistunut ja persoonallinen häälook

Beatricen häälook oli mielestäni todella persoonallinen ja yllättävä! Todella beatricemainen valinta; prinsessa on tunnettu kokeilevasta ja persoonallisesta tyylistään, ja tämä jos mikä on sitä. Puku sopi hyvin pienen ja yksityisen tilaisuuden luonteeseen, minkä lisäksi vintagepuku on trendikäs ja ympäristötietoinen valinta.

Rehellisesti sanoen puku ei ole suosikkini kuninkaallisista hääpuvuista, mutta puvun ja koko häälookin takana on selvästi henkilökohtaisia valintoja. Prinssi Andrew’n sanotaan olevan kuningattaren lempilapsi, ja myös Beatrice ja Eugenie on tiedetty läheisiksi isoäitinsä kanssa. Tämä tuntuu selkeältä osoitukselta siitä.

Lisäksi Beatricen tiedetään olevan kiinnostunut historiasta. Prinsessa on tietojen mukaan erityisen kiinnostunut esiäidistään kuningatar Viktoriasta, ja tämä tieto antoi vielä lisää merkitystä parin vihkikirkolle: kappeli tunnetaan myös kuningatar Viktorian kappelina, sillä kuningatar käytti sitä ahkerasti aikoinaan. Jotenkin sopivaa, että myös Beatricen häälookissa  on tiaran kautta pieni kytkös viktoriaaniselle ajalle asti.

Embed from Getty Images

Olen ehkä hiukan yllättynyt, että missään ei tunnu olevan selvää viittausta herttuatar Sarahiin. Yorkin perhe on hyvin läheinen keskenään, mutta tässä häälookissa painottuvat nyt vahvasti Beatricen kuninkaalliset juuret. Toki seremonia ja mahdollinen juhla ovat voineet sisältää muunlaisia viittauksia Sarahiin ja hänen sukuunsa. Joku mainitsi Twitterissä, että olisiko puvussa kuitenkin hiukan samaa henkeä kuin Sarahin omassa hääpuvussa. Mitä mieltä te olette? Itse en oikein näe samankaltaisuutta.

Embed from Getty Images

Missä on herttuatar Sarahin tiara?

Tässä tuli mieleen yksi asia, jota pohdin jo kauan kauan sitten. Sarahin tiaraa ei ole tiaratilaisuuksien puuttuessa ole nähty julkisuudessa pitkään aikaan. Äidin ja tytärten läheisyys huomioon ottaen pidän yllättävänä, ettei kumpikaan tyttäristä käyttänyt York-tiaraa. Onkohan talousvaikeuksissa kamppaillut herttuatar kenties myynyt tiaransa?

Tälle spekulaatiolle ei ikävä kyllä varmaan saada mitään varmistusta, mutta pohdiskelin jo ennen Eugenien häitä, että mahtaako tiara enää Sarahilla ollakaan. Herttuattaren talous ja sen velkaisuus ovat olleet useasti otsikoissa.

Kaiken kaikkiaan sukupolvensa ainoat syntyperäiset prinsessat saivat kuitenkin arvoisensa häätiarat! Beatrice lainasi ikonista ja tunnearvoltaan mittaamatonta perintötiaraa, jolla oli jo juuria Windsorin naisten hääperinteissä. Eugenie sai juuri hänelle täydellisesti sopivan tiaran, joka on jatkossa epävirallisesti Eugenie-tiara, koska hän oli sen ensimmäinen kuninkaallinen käyttäjä.

Itse häistä ei muuten ole hirveästi tietoa. Kuninkaallistoimittajien mukaan Beatricen kimpussa oli jasmiininkukkaa, vaaleanpunaista ja kermanvärista hajuhernettä, samaa sävymaailmaa toistavia ruusulajikkeita, vahakukkaa (pink wax flower, en löytänyt suomennosta?), jaloangervoa sekä kuninkaallisen perinteen mukaan myrttiä. Kukkakimppu on Patrice von Heldenin käsialaa.

Kuvissa näkyvät kukkakoristeet ovat todella kauniit! Hääkimppu vietiin perinteen mukaan jälkikäteen Westminster Abbeyyn tuntemattoman sotilaan haudalle, kuten yllä olevasta kuvasta näette.

Perhekuvia ei tällä erää saatu enempää, mutta pidän tätä oikeastaan fiksuna ratkaisuna hovilta. Mikä tahansa prinssi Andrew’hun liittyvä herättää nyt paljon kritiikkiä, ja tällä tavoin huomio saatiin pidettyä hääparissa mutta mahdollisimman pienellä julkisuudella. Toivottavasti hääpari on tyytyväinen – ja uskon niin. Juhlathan voi aina pitää myöhemmin isommalla porukalla.

wp-1595171924652.jpg
Onnellinen hääpari! Kuva: Benjamin Wheeler

Tässä postauksessa ei nyt ole pahemmin puhetta sulhasesta, mutta sivumennen täytyy kyllä sanoa, että Edo on mielestäni viime vuosien ylivoimaisesti komein kuninkaallinen sulhanen Ruotsin Carl Philipin jälkeen! 😀

Mielenkiintoista nähdä, miten tämä Mapelli Mozzien kreivin-titteli jää elämään julkisuuteen. Keski-Euroopassa titteleitä käytetään seurapiireissä laajasti edelleen, vaikka valtio ei niitä tunnustaisikaan. Toisaalta vaikea ajatella, että pari ainakaan Britanniassa poikkeaisi hovin nyt jo “lanseeraamasta” puhuttelumuodosta. Joka tapauksessa, kuninkaalliset eivät enää nai toisia kuninkaallisia, mutta aatelispiireistä se elämänkumppani saattaa vielä löytyäkin!

Paljon onnea vielä hääparille! <3 Mitä mieltä olet Beatricen häälookista?

wp-1595171924656.jpg
Tässä kuvassa on kaunis vintagetyylinen värimaailma, joka sopii hyvin puvun kanssa. Kuva: Benjamin Wheeler

Artikkeli julkaistu alun perin heinäkuussa 2020. Päivitetty kesäkuussa 2020: korjattu tekstiä ja kappalejakoa.

34 kommenttia artikkeliin ”Prinsessa Beatricen hääpuku oli kuningatar Elisabetin vaatekaapista!

 1. Siis wau!! Beatrice kyllä yllätti todellakin, mutta positiivisesti. Vähän pohdin, että voisiko olla vintage-mekko, mutta epäilin ettei Sarah’n hääpuku ainakaan olisi Bean tyyliä. Mutta enpä kyllä osannut arvata, että olisikin kuningattaren vanha puku! Ihanaa, että oli myös tiara, ja kyllähän tuo mainiosti sopii. Toivottavasti saataisiin vielä joku lähikuva hääparista, niin näkisi morsiuslookin paremmin. Kuvissakin on kivaa vintage-fiilistä.

  • Tää oli kokonaisuudessaan oikeastaan todella koskettava look! Siis kun miettii, että nämä olivat hyvin todennäköisesti Elisabetille ja Philipille viimeiset lapsenlapsen häät. Eivät nimittäin taida olla enää paikalla Louisen ja Jamesin häissä.

   Varsinkin tiarasta tuli jotenkin mieleen nyt, että ympyrä tavallaan sulkeutuu.

 2. Oi kuinka ihana valinta ja ihanaa, että olin eiliseni veikkauksineni väärässä!
  Puvun ”samankaltaisuus” Sarahin puvun kanssa on mielestäni tiukka tiimalasimuoto ja kivikoristelu, ei muuten, (onneksi, kasari-tyyli ei ole vielä tarpeeksi vintagea, että viehättäisi.)
  Jostain toisesta kuninkaalisseuraaja-instasta huomasin jo väitteen, että jo aikoja sitten kuningatar oli varannut QM fringe tiaran Bean häätiaraksi. Tämän todenperäisyyttä voi jokainen miettiä, mutta jo silloin, kun Eugeniella ei ollut häissään York-tiaraa, sanoin, ettei sitä tulla enää näkemään kuninkaallisella perheellä kenelläkään muullakaan, Fergie on sen joutunut myymään. Läheiset Yorkin sisarukset olisivat käyttäneet perheen omaa tiaraa häissään, jos sellainen olisi ollut tarjolla. Käyttihän Dianakin Spencer-tiaraa.
  Pidin myös todella paljon Bean kukkavalinnoista, ihanaa ettei pelkkää valkoista vaan niin kauniisti hänen hiuksiinsa sopivia värejä.
  Kävin pohtimaan, että mitä morsiammen asussa olisi voinut ollut näkyvää viittausta Sarahiin? Tiedämmekö esim. mitkä korvakorut Bealla oli? Onko lisätietoja hunnun yksityiskohdista?
  Mutta joo, toivottavasti saamme pikkuhiljaa lisää kuvia.

  • Toi tiaraväitehän on mielenkiintoinen! Voihan se olla mahdollista, että läheiselle pojantyttärelle on tällainen varaus tehty. Luulisi, että Beatrice ja Eugenie verisukulaisina ovat kuitenkin jonkinlaisessa erityisasemassa tässä Kateen ja Meghaniin verrattuna, vaikka siskosten julkinen rooli on pieni.

   Minäkin saattaisin päätyä muuhun kuin perheen tiaraan, jos muita olisi tarjolla, mutta jotenkin hassua ettei sitten kumpikaan tytöistä käyttänyt Sarahin tiaraa. Mielenkiintoista kyllä nähdä, putkahtaako se vielä jossain esille.

   Zoomailin noita kuvia ja en ainakaan näe korviksia tai muita koruja tiaran ja sormuksen lisäksi. Hunnustakaan ei ainakaan näillä näkymin ollut juttua missään, mutta voi olla että myöhemmin jostain selviää.

   Kukat olivat kyllä todella kauniit, menee mun suosikkeihin!

   • Kommenttini kirjoittamisen jälkeen minäkin zoomailin kuvia ja tosiaan näyttää siltä, ettei Beatricella ollut tiaran lisäksi muita koruja, jotenkin vain oletin, että ainakin korvakorut olisi ollut.
    Mutta edelleen, kaiken puolin toosi onnistuneet valinnat!

  • Huomasinkin nyt että Elisabet tälläkin kertaa oli laittanut sinistä kuten hänellä on ollut tapana muistaakseni Charlesin ja Dianan häistä lähtien. Onkohan tässäkin tämä “something blue”-ajatus taustalla?

   • Hmm, hyvä kysymys. Williamin, Harryn ja lady Gabriellan häissä kuningattarella ei ollut sinistä. Mutta eihän se mahdotonta ole, että se olisi Beatricen kanssa sovittu. Selvästi on muutenkin tehty erityistä yhteistyötä tällä kertaa 😄

 3. No johan on tiaravalinta! Saa nähdä milloin nähdään seuraavaksi käytössä, ilmeisesti ei niin kovin usein nähty yksilö?

  Onkohan tiaraa korjattu kun vertaa Elisabetin kuvaan?

  • Tiara korjattiin pikaisesti silloin Elisabetin hääpäivänä, mutta kuvista tosiaan näkee vielä sen “särön”. Sen jälkeen se on huollettu ihan kunnolla. 😊

   Tätä ei tosiaan ole kauhean usein nähty, vaikka sillä onkin häätiaran asema useammassa sukupolvessa.

 4. Wau mikä yllätys! Sen jälkeen, kun kruununprinsessa Victoria kierrätti äitinsä Nobel-iltapuvun, olen odottanut milloin sama tapahtuisi brittihovissa. Mutta olipa yllättävää että tämä tapahtui vieläpä häissä! Nappivalinta Bealta, ja ihana nähdä että puvut, tiara ja kukkaiskoristelut ovat kuin oikeista prinsessahäistä, eikä pienen vierasmäärän ja koronan takia näitä typistetty.

  • Tätä vintagetyyliä olisi kyllä kiva nähdä lisää! Kuninkaallisten pukuja säilytetään niin ammattimaisesti, eli eiköhän pitäisi olla ihan hyvässä kunnossa vielä. Elisabetilla on niin pitkä ura takana, että vaatteita kyllä riittää 😄

   Kukkakoristeet ovat upeat, niitä onkin moni kommentoinut! Kiva, että häissä oli just tätä prinsessahäiden tunnelmaa poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta!

 5. Ajattelinkin, että Beatricen puku olisi vintage-henkinen ja jotain laskeutuvaa kangasta, mutta että ihan oikea vintage-puku! Voi kun nuo hihat vain olisivat kapeat, aivan karmeat noin. Onneksi saatiin tiara ja sekin oli minusta vähän yllätys vaihtoehto.

  Heti jäin miettimään, että miten Beatricen ja kuningataren välinen keskustelu puvusta on edennyt. Onko Beatrice tiennyt, että haluaa lainata juuri tätä pukua vai ovatko yhdessä menneet kaivelemaan kaappeja ja päätyneet tähän? Hauska miettiä tämmöisiä!

  • Mun ystävä kommentoi, että puvusta tulee mieleen Oktoberfestit 😃 Ei ole mun suosikkipuku, mutta säteilevä morsian, tiara ja kokonaisuuden henkilökohtaisuus kyllä kääntävät vaa’an silti reilusti plussan puolelle mun silmissä.

   Kommentoin aiemmin Roosalle, että tiaravalinnasta tulee mieleen vähän, että ympyrä sulkeutuu. Kuningatar ja Philip eivät taida enää Louisen ja Jamesin häitä nähdä, joten nämä jäivät todennäköisesti viimeisiksi lapsenlapsen häiksi.

  • Mahtava mielikuva isoäidistä ja pojantyttärestä penkomassa loppumatonta pukupussiriviä että mikäs näistä nyt olisikaan se hyvä. Ja sitten vielä sama ruljanssi tiaran kanssa.

   Tai ehkä palatsilla on kuitenkin joku leikekirja kuningattaren asuista ja hyvin jäsennelty ja luetteloitu pukuarkisto jossain palatsin kätköissä. Yhtä kaikki – hauska miettiä tällaista! Ja ihanaa uusiokäyttöä.

   • Mä haluan mukaan tiarakierrokselle penkomaan! 😂

    Tietääkseni asut arkistoidaan kyllä hyvin, mutta täytyy niitä varmaan silti kaivella esiin ja katsoa miltä livenä näyttää ennen lopullista valintaa 😄 Joten voidaan hyvin pitää tämä mielikuva loputtomasta pukurivistä!

 6. Minä tässä huitelen ihan omissa sfääreissä, kun mietin kaikkea tuota vihkiäislookia! Onko Elisabet ehdottanut pukunsa käyttämistä vai tuliko ajatus Beatricen puolelta! Niin tai näin, fiksu valinta kuten myös tiaran valinta. Jotenkin kaikesta näkee, että Elisabet ja Beatrice ovat läheisiä. Ehkäpä kuningatar halusi nähdä oman pukunsa vielä kerran jonkun muun päällä ja hääpukuna. Muita naimisiinmenijöitä ei hovissa ihan lähiaikoina ole, joten oli oikea aika saada puku ja tiara käyttöön. Oli mukava nähdä kuvissa kuningatar ja prinssi kohtuullisen hyvinvoivan näköisinä. Kuvia julkaistaan varmaan vielä lisääkin ja saamme uutta kommentoitavaa! Jaa niin, sananen sulhasestakin – jumalattoman komea on herra Edoardo!

  • Siis Edoardo on kyllä todella komea! 😄 Ei voi muuta sanoa.

   Mielenkiintoista spekuloida, miten tämä keskustelu on edennyt. Tiarasta on hyvin voinut ollakin puhetta jo kauan sitten, mutta mistähän tämä idea isoäidin puvusta on lähtenyt alun perin. Tosi koskettavat valinnat!

 7. Kaunis pari, kaunis morsian ja tyylikäs tapahtuma, intiimi eikä takuulla ärsytä ketään!
  Morsiamen hääpuku oli niin täydellinen valinta, voisin kuvitella, että hän halusi jotain isoäidiltään ja isoisoäidiltään, joko kunnioittaakseen perinteitä, something old, something new, something borrowed and something blue (ehkä jossain), tai sitten että isoäiti on hänelle rakas ja läheinen .
  Romantiikasta realismiin, mietin, että oliko tässä jotain viime aikojen kohuja tasoittamaan, vanha puku, vanha tiara, kaikki perinteistä ja tuskin tulleet kalliiksi kenellekään, ei ainakaan voi nousta kohua kustannuksista ja morsiamen isästä tai mistään.
  Jossain oli kuvia kuninkaallisista muistuttamassa toista kuninkaallista. Beatricea verrattiin nuoreen Victoriaan – ovathan he hyvinkin toistensa näköisiä.

  • Näissä häissä ei kyllä pitäisi olla mitään kritisoitavaa kellään. 😊 Andrew’n tilanteelle ei voi mitään, mutta se ei ole Beatricen vika. Mun mielestä oli silti fiksua, että hovi ei julkaissut kuvia Andrew’sta.

 8. Toivoisin kierrätystä kaikkiin hoveihin enemmän. Yksi nobel-asu ei vielä anteeksi anna valtavaa kulutusta vaatteisiin. Tämäkin asu todisti vaatekaapin valtavuuden ja kaiken säilyttämisen! Mutta se eettisyydestä…

  Olen ollut aidosti pahoillani miten Bea on joutunut isänsä ja nyt koronan takia siirtämään itselleen tärkeää päivää. Ja juhlia sitä kuten häitä saa ja kuuluu juhlia. Koska Eugenie sai isot julkiset juhlat olisi ne Beallekin kuulunut. Koko ajan on puhuttu ettei hän itse ole niin halunnut, mutta en virallista sanaa ole siitä kuullut. Saatan olla väärässä. Toki sulhasen status voi jäykässä brittihovissa automaattisesti tarkoittaa pieniä häitä.

  Hienoa parille, että häät vihdoin saatiin ja myös salaa! Puku on upea, kuten tiara ja kimppukin. Olen iloinen puvun valinnasta ja sopi tähän hyvin, julkiset kirkkohäät kuten Eugenue ja Harry niin ei ehkä ois sopinut. Hieman harmittaa, ettei serkut ja tädit/sedät ole mukaan päässeet. Mutta toisaalta päivä on parin ja nyt se on alta pois ja voivat vapaasti yrittää perheen kasvatusta. Lisää kuvia toivon kaikista vieraista.

  • Toivottavasti Bea ja Edo ovat itse tyytyväisiä. Uskon näin, varmasti heillekin mukavaa ettei koko huomio mene Andrew’sta puhumiseen. En usko, että sulhasen status vaikuttaa mitenkään, se ei ole ollut ongelma muidenkaan prinsessojen tai prinssien kohdalla.

   Joo, kierrätystä vaan lisää! Kyllähän niihin pukuihin voi hyvin tehdä pieniä muutoksia tarpeen mukaan, kuten tässäkin on tehty. Hyvä pointti, että mitenhän puku olisi sopinut isoihin häihin. Tässä on sen verran erikoinen tilanne, että moni on varmaan vaan oikeasti iloinen, kun pari pääsi naimisiin. ❤️

 9. Upeasti käytetty vanhaa.
  Vuosiluku virhe tuossa “..vuonna 1983 avioituessaan Viktorian pojanpojan..” ?

 10. Noi kuvat on tosi kauniit ja onnistuneet! Mäkään en lämpene noille puhvihihoille, enkä puvun olkaimille mutta muutoin toi on mun mielestä tosi nätti puku! Ja ihanat kukat!
  Mä nään Bean puvussa yhteyksiä Sarahin pukuun just noissa puhvihihoissa, hiuksien asettelussa & tiara ja huntu.
  Mua harmittaa myös Bean puolesta, ettei saanut nyt isoja kunnon häitä (ja harmittaa tietty eniten se etten päässyt itse niitä seuraamaan TV:stä😂). Mutta toivottavasti tulis vielä lisää kuvia häistä!

  • Edoardo oli julkaissut pari lisäkuvaa instagramissa mutta poistanut ne hetken päästä! Mietin hetken, että onko eettistä lisätä ne tänne postaukseen, mutta ne on jo ympäri nettiä kuitenkin… Laitan kuvat postauksen jatkoksi kunhan pääsen kotiin tänään!

   Yllättäen kukat ovat keränneet paljon ihailevia kommentteja. Ainahan ne on upeita kuninkaallisissa häissä, mutta tässä on kyllä ylitetty odotukset. Varmasti sekin vaikuttaa, että kun materiaalia ja tietoa on rajallisesti, niin huomataan paremmin ne näkyvät asiat.

 11. Upea morsian!! En aluksi pitänyt Beatricen pukuvalinnasta, mutta mitä enemmän olen sitä katsonut niin sitä enemmän olen alkanut siitä pitämään. Ja tiara oli mukava yllätys. Mun mielestäni on upeaa että Bea sai noin merkittävän tiaran käyttöönsä. Onhan hän kuningattaren vanhin pojantytär. Fringe tiarahan on muuten nyt ollut kerran jokaisen sukupolven prinsessan häätiarana kuningattaren jälkeen. Ties vaikka perinne jatkuu ja seuraava käyttäjä on Charlotte 🙂
  Omasta mielestäni Bean häälookki ei muistuta lainkaan Sarahin lookkia vaan kuningattaren. Ja sulhanen on tosiaan komea 😉

  • Mullakin kesti hetki syttyä puvulle, mutta nyt se tuntuu kyllä kokonaisuudessaan selvästi onnistuneelta ja persoonalliselta valinnalta.

   Tuon tiaran näkisin mielelläni jatkossa vaikka Katella. Harmi jos se jää vähälle käytölle, on nimittäin mainio klassinen perustiara.

 12. Mä tunnen itseni hirvittävän kyyniseksi ihmiseksi, kun mulle tulee tuosta puvusta ja tiarasta sellainen fiilis, että tässä nyt korostetaan sitä, että OIKEA PRINSESSA menee nyt naimisiin toisin kuin Williamin ja Harryn häissä.

  • Olen nähnyt pari mielipidettä, joiden mukaan tämä on sitä pehmeää diplomatiaa jonka tarkoitus on auttaa Andrew’ta… Mielenkiintoinen kysymys kyllä. Itse ajattelen, että tässä on nyt vaan erilainen tilanne kun on verisukulainen, joka sattuu myös olemaan erityisen kiinnostunut kuningashuoneen historiasta. 🙂

   Toisaalta ajattelen ehkä vähän myös niin, että kun Beatricella ja Eugeniella ei muuten ole kuninkaallista roolia, niin häät vähän niin kuin ovat se sellainen ainoa kunnon prinsessatilaisuus heille.

   Mainitsin aiemmassa kommentissa, että tiaravalinnasta tuli hiukan sellainen ympyrä sulkeutuu -fiilis. Pitäisi tapahtua ihme, että Elisabet ja Philip olisivat enää näkemässä kenenkään lähisukulaisen häitä.

 13. Pieni tyttö livahtaa leikkimään mummin pukeutumishuoneeseen, sovittelee iltapukua ja koruja. Mummi löytää tytön ja yhdessä sovitaan että pienen tytön suurena päivänä mummi lainaa mekkoa ja tiaraa.
  Nyt kaikkien mahdollisten vastoin käymisten jälkeen pidettiin pienet, yksityiset häät.
  Minusta puku olisi kaivannut vähän pöyheämmän alushameen, muuten se oli ihana.
  Elisabethin hatun ruusu oli kuin yksi tuosta kimpusta. Hän oli myös yhtä hymyä vielä kun myöhemmin iltapäivällä löi ritariksi kapteeni Tom Moore
  Ja nuo herrat: Eduardo ja Philip kyllä se niin on että vaatteet ne miehen tekee.

  • Miehet olivat kyllä erityisen komeina! Ja Elisabetin asu oli kyllä myös kaunis.

   Pöyheämpi alushame olisi voinut olla hyvä, mutta olisiko sitten mennyt jo liian prinsessamekoksi puhvihihojen kanssa? Joka tapauksessa, tämä oli kyllä mieleenpainuva look!

 14. Wau! Wau, wau, wau!!!
  Siinä kaikki, mitä pitkään aikaan olen pystynyt näistä häistä ajattelemaan. Beatrice on niin kaunis, sulhanen niin komea. Bean mekko, tiara, kampaus, huntu, kukkakimppu – kaikki on niin ihanan kaunista ja juuri niin kuin niiden pitikin olla. Tuo kirkon kukkakaari on aivan upea, ja tuo kuva, jossa onnellinen pari kurkistaa sen alta, on kuin suoraan prinsessasadusta.

  Oh, tähän pitkä rivi sellaisia sydänsilmäisiä hymiöitä!

  Upea tuo kuva, joka on postauksessasi viimeisenä. Bean siluetti on niin upea, tiara on kyllä kuin piste iin päällä.

  Ymmärrän, ettei enempää kuvia vieraista ole julkaistu Andrew’n Tilanteen vuoksi, mutta olisin kyllä halunnut nähdä, mitä Sarahilla (ja Eugeniella!) oli yllään. Varmasti jotain päräyttävää.

  • Joo, perheen muista naisista olisi ollut kiva saada kuva. Toivotaan että tulevaisuudessa hääpäivänä vaikka! Beatrice saisi perustaa instagramin Eugenien tapaan 😄

   Täytyy sanoa, että olen edelleen hyvin vaikuttunut Bean häälookista ja kukista ja kauniista kuvista! Mekko ei yksittäisenä ole vieläkään suosikkini, mutta tässä on kyllä kokonaisuutena ihan omanlaisensa tunnelma.

Jätä kommentti