Prinsessa Beatrice on mennyt tänään naimisiin!

No nyt on uutisia! Yorkin prinsessa Beatrice ja tämän sulhanen Edoardo Mapelli Mozzi ovat yllättäen menneet tänään naimisiin Windsorissa kaikessa hiljaisuudessa! Paljon onnea tuoreelle avioparille! <3

FB_IMG_1569494562201.jpg

Kuva: Prinsessa Eugenie

Hovin mukaan vihkiminen pidettiin tänään aamupäivällä Windsorissa, tarkemmin sanottuna Royal Chapel of All Saints -kappelissa. Pikkukappeli sijaitsee Yorkin perheen kodin Royal Lodgen mailla, ja se on aktiivisesti kuninkaallisen perheen käytössä. Nykyinen rakennus on 1800-luvun alkupuolelta, ja mm. kuningatar Elisabet käyttää sitä säännöllisesti yksityisyyden vuoksi.

Häät eroavat suuresti tavallisista kuninkaallisista häistä. Vihkitilaisuudessa luonnollisesti noudatettiin tiukasti maan hallituksen koronaohjeita. Tilaisuus oli pieni, ja vieraina oli vain parin läheisimmät perheenjäsenet, kuningatar Elisabet ja prinssi Philip mukaan lukien. Oletan koko Yorkin perheen, eli prinssi Andrew’n ja herttuatar Sarahin sekä prinsessa Eugenien ja tämän puolison Jack Brooksbankin, olleen paikalla.

Kuvia on livassa vasta huomenna, sillä Beatrice ja Edoardo eivät halunneet viedä huomiota 100-vuotiaalta sotaveteraani Thomas Moorelta, joka keräsi kevään aikana ennätykselliset 32 miljoonaa puntaa maan terveydenhuollolle koronakaaoksen keskellä. Kuningatar Elisabet löi Mooren ritariksi tänään Windsorissa. Saamme siis ainakin jotain kuvia hääparista viikonlopun aikana, toivottavasti myös jonkinlaisen perhepotretin! Nyt on sitten aika arvailla hääpukua ja mahdollista tiaraa – olikohan Beatricella edes tiaraa? Onhan tässä aika poikkeuksellinen tilanne kuninkaallisille häille. Alla on muuten selattava instagram-galleria parin kihlajaiskuvia viime syksyltä!

Avioliiton myötä Beatricen titteli muuttuu hiukan. HKK Yorkin prinsessa Beatricesta tulee HKK prinsessa Beatrice, rouva Edoardo Mapelli Mozzi. Britanniassa syntyperäiset prinsessat vain tiputtavat isänsä tittelistä johdettavan alkuosan (tässä tapauksessa Yorkin, koska prinssi Andrew on Yorkin herttua) pois. Käytännössä muutos on pieni, ja York varmasti pysyy mukana yleisön ja lehdistön suussa, kuten prinsessa Eugenien kohdallakin.

Edoardon suvulla on myös Italiassa epävirallinen kreivin arvonimi. Titteliä ei kuitenkaan ole laillisesti tunnustettu sen jälkeen, kun Italia muuttui tasavallaksi vuonna 1948, minkä vuoksi hovikaan ei ole sitä käyttänyt tiedotteissaan. Epävirallisesti Beatrice voi jatkossa joissain yhteyksissä olla HKK prinsessa Beatrice, kreivitär Mapelli Mozzi.

Parin kihlauksesta ilmoitettiin syyskuussa 2019. Hääpäivä ehdittiin viime talvena asettaa toukokuun loppupuolelle, mutta koronaviruksen myötä juhlaa jouduttiin lykkäämään. Harmi, että häille kävi nyt näin, mutta toisaalta tällaiset pienet “salahäät” olivat varmasti paras ratkaisu tässä kohtaa. Pandemia jyllää edelleen, joten on vaikea sanoa, koska olisi mahdollista ja “hyväksyttävää” järjestää jotain isompaa.

Toisekseen, prinssi Andrew’n Epstein-skandaali on varjostanut pahasti koko kihlausta, ja verkko Andrew’n ympärillä tuntuu kiristyvän entisestään. Epsteinin rikoskumppaniksi syytetty Andrew’n ystävätär Ghislaine Maxwell pidätettiin hiljattain, ja alkaa tuntua lähinnä ajan kysymykseltä, ennen kuin prinssiin kohdistuvista syytöksistä tulee lisätietoa. Beatrice ei ole millään lailla syyllinen isänsä toimintaan, mutta julkisuuden kannalta oli varmasti parasta pitää häät nyt matalalla profiililla.

Paljon onnea hääparille kuitenkin kaikesta huolimatta! <3 Mitä veikkaatte, oliko Beatricella perinteinen hääpuku ja tiara yllään?

Alla muuten Chaos Sixtynine -lehden juttua varten otettu uusi kuva Beatricesta valokuvaaja Phil Poynterin kuvaamana.

18 kommenttia artikkeliin ”Prinsessa Beatrice on mennyt tänään naimisiin!

 1. Voi kuinka iloinen len heidän puolestaan! Ehkä halusivatkin juuri pienet – tosin ei ehkä ihan näin mini – häät, voivathan he juhlia isommin joskus tuleaisuudessa, mikäli tästä koronaikeestä joskus päästään. Olisi ollut Beatricelle kohtuutonta joutua uhrautumaan jättämällä avioitumisen kokonaan.
  All the best !

  • Joo, voihan sitä juhlistaa sitten myöhemmin isommalla porukalla kuten moni muukin tekee. 🙂 Veikkaisin, että hääpari on ihan tyytyväinen pieniin juhliin ilman suurta julkisuutta.

 2. Juuri luin häistä uutisissa ja ajattelin että kuinkakohan nopeasti Timanttisalonki kommentoi 😀

  Jäi hiukan epäselväksi tuo Beatricen uusi titteli, onko hän siis rouva vai kreivitär Mapelli Mozzi, vai molempia? Englanninkielisen Wikipedian mukaan hän on prinsessa Beatrice, kreivitär (Countess) Edoardo Mapelli Mozzi.

  Mitenkäs menee sitten tuo Edoardon titteli? Jos kreivin titteliä ei enää tunnusteta Italiassa niin voiko Beatricesta silti joissakin yhteyksissä puhua kreivittärenä? Kun kerran Italia on tasavalta, miten se vaikuttaa Edoardon “arvoon”? Viitataanko häneen (Italiassa) edelleen kreivinä vai ei?

  • Virallisesti hovi viittaa häneen jatkossa varmasti “prinsessa Beatrice, rouva Mapelli Mozzi!, kuten prinsessa Eugenien tapauksessa. Näin myös, että Wikipediaan oli muutettu kreivitär, mutta sen on kai voinut muokata sinne teoriassa kuka vaan.

   Käsittääkseni siis Mapelli Mozzien kreivin arvo ei ole virallinen Italiassa eikä muuallakaan, joten hovikaan ei sitä ole käyttänyt. Mutta kyllähän muuallakin Euroopassa yleisesti vielä käytetään kaikenlaisia epävirallisia titteleitä. En valitettavasti osaa sanoa, miten yleistä se on Italiassa. Kansainvälisesti riippuu varmaan aika paljon siitä, paljonko perhe itse haluaa tuoda sitä esiin. Varmasti tuo kreivi/tär jää jokseenkin elämään. Tittelit ovat muutenkin vaikeita, ja hovit tekevät välillä itsekin virheitä, minkä lisäksi lehdistössä, yleisön suussa ja blogeissa elää myös omia versioitaan. Täälläkin käytettävät suomenkieliset eivät ole aina korrekteja, mutta selkeyden vuoksi on helpompi käyttää suomenkieliselle yleisölle vakiintuneita versioita.

 3. Onnea kovasti pariskunnalle! Ymmärrettävää, että halusivat nyt naimisiin, kun ei kukaan osaa sanoa kauanko pandemiatilanne vielä jatkuu. Voihan isommat juhlat järjestää vaikka sitten 1v-hääpäivänä 🙂 Innolla jo odotan hääkuvia, että millainen morsiuslook Beatricella on! Jotenkin tosi vaikea arvailla… Toivottavasti olisi tiara kuitenkin.

  • Toivottavasti on ihan kunnon morsiuslook tiaroineen päivineen! Olisi kiva saada myös joku perhekuva, mutta en oikein tiedä, onko sellainen sopivaa tällä hetkellä.

 4. Toivon toki että Bealla olisi ollut hääpuku tiaroineen (jokin yllätys mummin holveista) mutta kyllä minä nyt kuitenkin veikkaan, että koska vihkiminenkin oli ihan toisenlainen tilaisuus kuin alunperin oli suunniteltu, näkyy se myös asussa. Eli veikkaan polvipituista norsunluunväristä mekkoa. (Muttei harmita ollenkaan olla väärässä, jos sittenkin olisi ollut tiara ja pitkä hääpuku)

 5. Hei! Haluaisin kovasti lähettää kirjeenä Prinsessa Beatricelle onnittelut häistä, sillä hän on lemppari prinsessani! Tiedätkö mihin osoitteseen voisin lähettää Prinsessa Beatricelle onnittelut? Kiitos jos osaat auttaa 🙂

  • Hei, hyvä että tulikin puheeksi! 😊Uskoakseni Beatricelle ja Eugenielle osoitetut kirjeet lähetetään edelleen Andrew’n toimistoon. Andrew’n oma nettisivu valitettavasti on suljettu hiljattain, joten en saanut täyttä varmistusta. Oman onnittelukorttini lähetän kuitenkin seuraavaan osoitteeseen:

   HRH Princess Beatrice, Mrs. Edoardo Mapelli Mozzi
   Buckingham Palace
   London SW1A 1AA
   United Kingdom

 6. Ihana uutinen, on tätä toivottu ja odotettu!
  Toivottavasti kuvia tulee pian. Puvun valmistus oli varmasti aloitettu hyvissä ajoin ennen kaikkia skandaaleja ja koronakaranteeneja, ei prinsessa mene naimisiin aletangolta otetussa mekkosessa ja tiarakin pitää olla paras mahdollinen. Yorkin tiaraa veikkailtiin runsaasti Eugenien häiden aikaan Bealle ja hyvä valinta se olisikin.

 7. Hieno uutinen ja onnea nuorelle parille!
  Yllätyshäät…onkohan sinne vauva tulossa…sekin olisi hieno uutinen.
  Kuvia odotellessa

  • Luulen, että tilanteeseen vaikutti koronan lisäksi prinssi Andrew’n tilanne. Näin saatiin häät hoidettua hiljaisesti. Isommista juhlista näyttävällä julkisuudella olisi varmasti tullut paljon kritiikkiä. Mutta eihän sitä koskaan tiedä perheenlisäyksestä.

 8. Nyt vasta tuli kuvia häistä ja mikä puku ja mikä tiara!!! Mummolta lainattua!!! Tämä vasta yllätys. Elisabethin mieltymys valkoiseen iltapuvun värinä ei ole jäänyt huomaamatta ja niinhän sieltä on löytynyt sopivaa. Tiaran valinta on myös juuri se oikea tuon puvun kanssa.
  Oli muuten komea koristelu kirkon ovella. Sittenkin ihan aidot prinsessahäät.

  • Tämä oli kyllä yllättävä veto! Puku ei kuulu suosikkeihin, mutta selvästi sillä oli paljon merkitystä säteilevälle morsiamelle! 😊 Tiara kruunasi kaiken.

   Kukkakoristeet olivat kyllä tosi upeat!

Jätä kommentti