Luukku #1

Hauskaa joulukuuta kaikille ja tervetuloa Timanttisalongin blogijoulukalenterin pariin! On ensimmäisen luukun aika, ja “unelmien hovin” kartoittaminen lähtee tästä käyntiin. Avasinkin joulukalenterin teemaa jo ennakkoon, eli tarkoituksena on koota pala palalta meidän ihanteellinen kuninkaallinen hovimme!

Joka luukussa on oma aiheensa, ja luukut käsittelevät kuninkaallista elämää monelta eri kantilta; henkilöiden, perinteiden, historian, tyylin jne. kautta. Selvyyden vuoksi voin mainita, että olen useimmiten ajatellut lukijan kruununperijän asemaan.

Aiheet on pohjustettu lyhyellä johdannolla, jonka perästä löytyy päivän äänestysvaihtoehdot. Äänestää voi vain kerran, mutta lomakkeet ovat auki ainakin viikon ajan, ehkä pidempäänkin. Ei siis hätää, vaikka et ehtisi käydä äänestämässä heti luukun ilmestyessä.

Tämä on muuten ensimmäinen kerta, kun käytän WordPressin äänestystoimintoa. Kertokaa siis ihmeessä, jos äänestyslomake ei näy tai tulee muita teknisiä ongelmia!

Luukku #1 – kuninkaalliset tukijoukot eli kummit

Hurraa – valtakuntaan on syntynyt uusi kruununperijä! Olet siis kuninkaallisen urasi alussa, ja on aika miettiä tukijoukkoja tälle elämänmittaiselle velvollisuudelle. Hyvät mentorit ovat korvaamattomia näin erikoisessa asemassa ja työssä.

Kummiuden perusidea on sama kaikkialla, mutta kuninkaallisilla on erilaisia perinteitä kummivalintojen suhteen. Joissain perheissä lapsille valitaan vain kaksi kummia, joissain taas useampi. Kummit ovat yleensä lähisukulaisia, ulkomaisia kuninkaallisia, vanhempien ystäväpiiriä tai näiden sekoitus.

Embed from Getty Images

Olipa kummeina ketä tahansa, niin tarkoitus on tietysti, että kummista tulee lapselle läheinen aikuinen. Kummivalinnat ovat myös erinomainen tapa pitää kuningashuoneet läheisinä toisilleen. Toinen kruunupää on luonnollisesti erinomainen mentori, joka ymmärtää kasvavan pikkukuninkaallisen kokemuksia.

Millaisen kummikatraan sinä haluaisit mieluiten tueksesi? Mieti ensin alla olevia vaihtoehtoja ja äänestä sitten postauksen lopussa!

Ruotsin prinsessa Estellen kummit: äidin veli prinssi Carl Philip, kruununprinsessa Mary, kruununprinssi Haakon, kuningas Willem-Alexander sekä isän sisko Anna Westling-Söderström.

Kreikan prinssi Constantine-Alexios “Tinon” kummit: isän veli prinssi Nikolaos, kruununprinssi Frederik, kuningas Felipe, prinssi William, kruununprinsessa Victoria, Jugoslavian prinssi Dimitri, äidin sisko Fürstenbergin prinsessa Alexandra sekä äidin ystävä Doris Robbs.

Embed from Getty Images

Asturian ruhtinatar Leonorin kummit: isänpuoleiset isovanhemmat eli kuningas Juan Carlos ja kuningatar Sofia.

Norjan prinsessa Ingrid Alexandran kummit: isänisä kuningas Harald, kuningas Felipe, kruununprinssi Frederik, kruununprinsessa Victoria, isän sisko prinsessa Märtha Louise sekä äidinäiti Marit Tjessem.

Embed from Getty Images

Walesin prinssi Charlesin kummit: isoisä kuningas Yrjö VI, Norjan kuningas Haakon VII, isomummo kuningatar Mary, täti prinsessa Margaret, isänpuoleinen isosetä Kreikan prinssi George, isänpuoleinen isomummo Milford Havenin markiisitar, serkku lady Brabourne (myöhemmin Mountbattenin kreivitär) sekä äidinpuoleinen isoeno David Bowes-Lyon.

Norjan kruununprinssi Haakonin kummit: isänisä kuningas Olavi, täti prinsessa Astrid, isosetä prinssi Carl Bernadotte, kuningas Kaarle Kustaa, kuningatar Margareeta sekä Britannian prinsessa Anne.

11 kommenttia artikkeliin ”Luukku #1

 1. Saako tähän kommentoida kummivalintaa?
  Halusin, että kuninkaallisten kummien joukossa olisi edes yksi tavis, eli tässä äidin ystävä. Ja Victoria ja William ovat varmaankin kivoja kummeja 😊

  • Aina saa kommentoida! Äänestit Tinoa? 😊 Mä mietin, että tuleekohan siitä yllätysvoittaja – ainutlaatuista nimittäin, että prinssi William on mukana mannermaisten kollegojen kanssa!

   Valinnoissa painottui tarkoituksella kuninkaallisten kummien määrä. Prinssi Georgen piti olla ensin mukana, mutta kun ei hänen kummeissaan ole muita yleisölle tuttuja henkilöitä kuin Zara Tindall, niin jätin sitten pois. Yleisesti yritän saada esiteltyä erilaisia tapoja vaihtoehtojen kautta, mutta samalla niin että on hauskaa muttei liian helppoa äänestää. 😄 Kriteerit ja vaihtoehtojen määrä tulevat vaihtelemaan eri aiheiden kanssa.

 2. Valitsin Estellen ja Tinon kummien välillä, heillä oli mielestäni molemmilla hyvä miksaus kuninkaallisia, vanhempien sukulaisia ja ystäviä kummeina. Päädyin kuitenkin Estelleen, jolla oli vähän pienempi määrä kummeja, mielestäni kohtuus kaikessa ja myös kummien määrässä 😀 Norjassa on aika jännä tapa, että isovanhemmat on kummeina.

  • Kirjoitin tossa ylempää Leenalle, että vaihtoehdoissa painottui tarkoituksella kuninkaalliset kummit. Esim. prinssi George jäi pois, kun kummeista ainut yleisölle tuttu henkilö oli Zara Tindall.

   Järkeilin, että Charlesin ja Haakonin kummit tuovat vaihtoehtoihin sopivasti vanhempien sukupolvien glamouria. 😀

 3. Onpa hauska idea joulukalenteriksi, innolla odotan millaisia luukkuja sieltä mahtaa tulla!

  Mulla oli samoja perusteluja kuin Roosalla: kohtuullinen määrä kummeja, eikä pelkästään lähisukulaisia joiden kanssa on muutenkin tekemisissä. Vähintään yksi ei-kuninkaallinen kummi on iso plussa! 🙂

  • Joo, Tinolla on kyllä monta kummia. Mutta William, Victoria ja Frederik samassa paketissa, huikeaa! 😀

   Tästä valikoimasta ainoastaan Leonorin kummit tuntuvat vähän tylsältä vaihtoehdolta muiden rinnalla. Belgiassa ja Luxemburgissakin monella kuninkaallisella on vain kaksi kummia ja molemmat yleensä lähisukulaisia.

  • Maxima jäi valitettavasti listan ulkopuolelle. :/ Hänellä ei niin montaa kuninkaallista kummilasta ole, niin ei sattunut osumaan tähän valikoimaan.

 4. Valintani oli selvääkin selvempi – ykköskummitätivaihtoehto on ehdottomasti Princess Royal ja kun kaupan päälle tulee vielä Daisy, niin maltan tuskin odottaa kesäviereiluja kummin luona ja joulupaketteja!

  • Mä ajattelin, että Anne ja Margareeta on niin harvinainen kombo (ylipäänsä kaikki brittikuninkaalliset mantereen kollegojen kummeina), että halusin sen mukaan listaan! 😄

Jätä kommentti