Vauvauutisia Sussexeilta!

Kylläpä nyt brittihovi on ollut esillä blogissa tämän viikon aikana! 😀 Ensin Eugenien vauva, sitten kuningatar Elisabetin tyyli-ikonipostaus, sitten Meghanin oikeusjutun voitto ja nyt vielä kirsikkana kakun päälle iloisia uutisia Sussexeilta: Meghan ja Harry odottavat toista lasta! Paljon onnea parille ja tulevalle isoveljelle Archielle! <3

Sussexit ovat pian kahden lapsen vanhempia! Kuva: Misan Harriman

Päivämäärä ilouutisen ilmoittamiselle lienee tarkkaan harkittu, sillä prinsessa Dianan ilmoitettiin odottavan prinssi Harrya täsmälleen 37 vuotta sitten, 14. helmikuuta 1984. Vauva-Sussexin laskettua aikaa onkin sitten vaikeampi sanoa. Kuninkaalliset yleensä ilmoittavat ensimmäisen kolmanneksen jälkeen, mutta olisiko ilmoitusta vähän lykätty parin aiemmin kokeman keskenmenon takia? Uudessa kauniissa kuvassa Meghanin vatsa on nimittäin jo kauniisti pyöristynyt ainakin, joten odotetaankohan vauvaa enemmänkin kesälle kuin syksylle?

Harry syntyi syyskuun puolivälissä, ja syyskuuta ehdotettiin myös Twitterissä, mutta käsittääkseni parin edustajat eivät ole kommentoineet ajankohtaa. Mitäs te luulette? Pitääkö myös miettiä kaksosten mahdollisuutta? 😀

Kieltämättä tilanne on muuten jotenkin outo ja erilainen, kun ilmoitus ei näy hovin kanavissa mitenkään ainakaan tätä kirjoittaessa. Missään ei ole niitä perinteisiä kommentteja siitä, miten kuningatar ja muut sukulaiset ovat iloisia uutisesta. Titteleistä tai henkilökohtaisista väleistä huolimatta vauva kuitenkin ottaa syntyessään kahdeksannen sijan kruununperimysjärjestyksessä isoisänsä prinssi Charlesin, setänsä prinssi Williamin, serkkujensa, isänsä ja isoveljensä jälkeen.

24 kommenttia artikkeliin ”Vauvauutisia Sussexeilta!

 1. Ihana uutinen, paljon onnea Sussexeille ❤ Toivotaan Meghanille turvallista raskautta ja synnytystä. Niin kaunis tuo kuva! Luulen kanssa tuon kuvan perusteella, että raskaus on jo aika pitkällä, varmaan halusivat odottaa uutisen julkistamisen kanssa kun viimeksi meni kesken. Kyllä vauvajuttuja riittää kun Eugenie sai vauvan (tulisiko huomenna viimein nimi?), ihan kohta Zara ja ei tässä kauaa ole Sofiankaan vauvan syntymään! 😀

  • Nythän tää vuosi on muuttunut ihan vauvavuodeksi! 😀 Keneltä vielä kuullaan uutinen sitten ihan loppuvuodelle? Madeleinelle neljäs lapsi tai Luxemburgiin toinen?

   • Eihän sitä tiedä vaikka tulisikin lisää vauvoja 😀 Olisi kyllä mahtavaa jos tulisi Luxemburgiin toinen!

   • Ja onhan siellä Briteissä myös Beatrice, jolta voisi uutisia tulla loppuvuodesta!

    • Aivan, Beatricelta voisi kyllä hyvin odottaa uutisia! Luin jostain, että Sarahille ja Andrewlle Edoardon poika on jo ihan perheenjäsen. 🙂 Voisikohan tälle vuodelle tulla vielä toinen baby-York Eugenien vauvan seuraksi?

 2. No johan on! Hauskasti mietitty ilmoitusajankohtakin 😀
  Tuleeko taas nimiarvailupostaus xD

  Onko vauva-Sussex 2.0 muuten sitten ensimmäinen Jenkeissä syntynyt britti(kinda)kuninkaallinen?

  • Kyllä nimiarvailut pitää tehdä! Kunhan saadaan Sofian ja CP:n vauva ensin pois alta 😀

   Nyt heitit hyvän kysymyksen. Voisin kuvitella, että pitää mennä aika kauas kruununperimysjärjestyksessä, ennen kuin tulee edes muualla Euroopassa syntyneitä vastaan. Tokihan on mahdollista, että pari synnyttäisi Briteissä. Mutta jotenkin ajattelen nykytilanteen perusteella, että eivät varmasti halua antaa brittitabloideille mahdollisuutta mihinkään oviliveen tai vastaavaan. 😀

 3. Ihana, odotettu uutinen. Tätä vähän arvelin syyksi, kun kerrottiin ettei Meghan tule Elisabethin 95- ja Philipin 100-vuotisjuhliin kesällä.

  • Multa on mennyt tämä uutinen ohi kokonaan. Mutta aiemmin kävi ilmi, että Meghanin oikeusjutun käsittelyä oli lykätty elokuulle, ja silloin moni kyllä mietti että oisikohan raskaana.

   Harmi kyllä, jos Elisabetin ja Philipin juhlat jäävät väliin. Olisi ollut loistava tilaisuus lämmitellä välejä julkisuudessa. Mutta jos ei voi matkustaa niin ei voi, eihän sille mitään sitten voi. Vaikka lehdissä kyllä tämäkin varmaan käännetään niin, että ihan tahallaan ajoitti raskauden juuri niin…

 4. Kuninkaallisten raskaudet aina onnistuvat tai keskenmenoista ei puhuta. Paitsi nyt Meghan teki poikkeuksen. Olen miettinyt kuinka hoidettuja ja autettuja raskaudet kuninkaallisilla nykyään ovat kun usein nykyään syntyy monta vauvaa ja eivät kaikki ole odottaessaan enää niin nuoria. Käyttävätkö kuninkaalliset erilaisia hoitoja tullakseen raskaaksi ?

  • Hmm kai se riippuu tapauksesta. Jossakin Tuubista löytämässäni dokumentissa uumoiltiin esimerkiksi silloisen Yorkin herttuan prinssi Albertin ja herttuattaren Elizabethin tarvinneen jotakin pientä avustusta, en ihan tiedä pitääkö 100% paikkansa.

   Vickanillakin taisi “kestää” tulla raskaaksi, olihan hän kuitenkin jo kolmenkympin ohittanut, ehkä hän ei halunnut ihan heti, tiedä häntä.

   Tietystihän yleisö näyttää edelleen olettavan että tuore aviopari yrittää heti lasta, voihan se toki olla osalla keissi mutta uskoisin että kaikenmaailman edustustehtävät vaikuttavat perhesuunnitelmiin myös.

   • Esimerkiksi Luxemburgin perintösuurherttuapari sanoi muistaakseni häiden aikaan, että lapsilla ei ole kiire. Mutta kyllä moni ehti miettiä, että tuleeko heille lapsia ollenkaan (syystä tai toisesta), kun aikaa kului niin kauan. Charles syntyi noin 8 vuotta häiden jälkeen.

    Sitten taas Sussexien tapauksessa oli aika selvää, että lapsihaaveissa tuskin aikaillaan, kun kello valitettavasti tikittää naisilla.

    Nykyisin seurustelua on usein takana vuosikausia, ja yleensä avioliitto on on perheenlisäyksen edellytys kuninkaallisille, joten kyllähän sitä voi jonkinlaisena merkkinä ehkä pitää. Jos pari on ollut 5-10 vuotta yhdessä, niin ei kai se hirveästi yllätä, että vauvauutisia tulee pian häiden jälkeen. 😀

   • Victorian kohdalla on voinut olla haasteita hänen nuorena sairastaman syömishäiriön takia. Syömishäiriö alentaa hedelmällisyyttä ja myös keskenmenon riski kohoaa. Mutta todella ihanaa, että he saivat lapsia.

    Valitettavasti syömishäiriöt ovat lisääntyneet. Nykyinen somekulttuuri ruokkii epätervettä ulkomuotoa ja varsinkin kuninkaalliselle ulkonäköpaineet ovat todella valtavia. Tosin kyllähän jo Dianakin kärsi bulimiasta. Mietin vain, että monilla kuninkaallisilla naisilla voi olla syömishäiriön piirteitä, siihen päälle paineet saada lapsi ja hedelmällisyyden lasku kun ikää on yli 35, joten todellakin voidaan tarvita ulkopuolista apua.

    • Hyvä pointti tuo syömishäiriöiden lisääntyminen. Tällainen omaan ulkonäköön ja lisääntymiseen kohdistuva huomio olisi kyllä kuninkaallisena vaikeaa kestää. Ehkä 90-luvulla monia nauratti vaikka Fergiesta kirjoitetut Duchess of Pork -otsikot, mutta onhan sekin ollut ihan käsittämättömän julmaa.

     Nyt kun kaivelin vielä, niin myös kuningatar Sonja ja kuningatar Fabiola ovat puhuneet keskenmenoistaan. Fabiolalle ei niitä lapsia valitettavasti lopulta siunaantunut yhtäkään.

  • Nykyisin moni kuninkaallinen menee naimisiin vasta kolmenkympin jälkeen, jolloin lasten hankkiminen osuu usein sinne 35-40 ikävuoden tienoille. Ongelmia ja keskenmenoja on varmasti enemmän kuin julkisuuteen kerrotaan.

   Briteistä löytyy kyllä yllättäen useampikin esimerkki näistä. Kreivitär Sophien ensimmäinen synnytys ei mennyt putkeen, ja sekä vauva että äiti menettivät paljon verta. Zara Tindall on ollut avoin keskenmenoistaan, ja Katen hyperemeesistä kerrottiin myös julkisuuteen.

   Varmasti hedelmällisyyshoitoihin turvaudutaan tarvittaessa. En epäile sitä yhtään.

 5. Ihana uutinen, paljon onnea ja turvallista odotusta Sussexseille!

  Itse uskon, että raskaus voi olla jo huomattavasti pidemmällä kuin viikolla 12. Varmaan koettu keskenmeno saa hieman varovaiseksi tiedottamisen suhteen, ja ei ole varsinaista syytä kertoa kauhean aikaisin, kun ei ole ollut julkisia esiintymisiä. Ainakin itse olisin heidän asemassaan pantannut asian kertomista julkisuuteen 🙂

  Brittihovin hiljaisuus kyllä hämmentää, en ole vieläkään nähnyt mitään virallista tiedotetta asiasta. Ja kuitenkin esim. Eugenien raskaudesta kerrottin hovin Instragram-tilillä viime syyskuussa. Oletin, että näinkin korkealla kruununperimysjärjestyksessä olevasta tulokkaasta olisi annettu joku lausunto.

  • Brittiläiset kuninkaallistoimittajat kertoivat eilen, että muu perhe kuuli uutiset ennakkoon, mutta että Sussexit eivät olisi koordinoineet asian julkistamista heidän kanssaa, joten ilmoitus tuli vähän puskista hoville.

   Sinänsä mulle on ihan sama, miten ilmoitus tapahtuu. Jos Sussexien uutta elämää paheksutaan niin hirveästi Briteissä, niin eikö se sitten ole parempikin, että heidän asioistaan ei sitten pidetä meteliä hovissa? Tää on kyllä niin uniikki tilanne. Onhan Harry kuitenkin hallitsijan lapsenlapsi.

   • Aivan, siltähän se vaikuttikin, että uutisen julkaisua ei ole hovin kanssa mitenkään koordinoitu. Ajattelin itse, että jos hovi kerran on tietoinen Meghanin raskaudesta, he olisivat voineet valmistella ihan lyhyen geneerisen tiedotteen (tyyliin “kuninkaallinen perhe on onnellinen uutisesta” tms) ja sitten julkaista sen kunhan Harry ja Meghan ovat itse jotain kautta tiedottaneet tulevasta vauvasta. Mutta ei kai sillä tosiaan ole väliä, toivottavasti sentään vauvan synnyttyä tulee hovilta virallinen tiedote, sen puuttuminen olisi jo outoa.

 6. Tämä oli kyllä eilisen ihanin uutinen ja tuo kuva upea. Itsekin luulen raskauden olevan jo pidemmällä. Myös minä ihmettelen Brittihovin hiljaisuutta. Käsittämätöntä, miten tämän pariskunnan kanssa tunnutaan aina toimivan näin ja antavan aihetta spekulaatioille ja ihmettelylle. Kyseessä on kuitenkin tulevan kuninkaan lapsenlapsi.

  • Tuossa kommentoin juuri Fiialle, että kuninkaallistoimittajien mukaan ilmoituksen ajankohta olisi tullut yllärinä hoville, etteivät olleet sitten valmistelleet mitään lausuntoa. 😀 Ihmeellinen tilanne kyllä kaikin puolin. Siis sinänsä mulle ei ole väliä, että mistä se tieto tulee, mutta kai tällaista nyt olisi jotenkin voinut koordinoida? Petrauksen paikka ehkä molemmille osapuolille. Luulisi, että tällaisia asioita olisi mietitty samalla kun tehtiin päätöksiä Sussexien uuden elämän muista “raameista” hovissa.

 7. Wonderful news! Kuva kertoo paljon, uskon, että he ovat onnensa kukkuloilla odotuksessaan. Takuulla eivät halunneet hätiköidä tietäen, mikä haloo olisi noussut, ainakin tietyissä brittilehdissä, nyt saivat tavallaan rauhassa odotella alkuajat.
  Kunpa kaikki menisi hyvin loppuun asti ja kunpa he saisivat nauttia ajastaan ja olostaan ilman negatiivista kommentointia mistään!
  Ehkäpä brittihovi on vannotettu pysymään hiljaa tai sitten kunnioittavat Sussexeja ja antavat heidän toimia tavallaan.

  • Kuninkaallistoimittajien mukaan perhe kuuli uutiset etukäteen, mutta hovissa ei oltu varauduttu ilmoituksen ajankohtaan joten eivät sitten olleet valmistelleet lausuntoa etukäteen valmiiksi. Tiedä sitten, miten on oikeasti mennyt.

   Toivon todella, että kaikki sujuu hyvin raskauden kanssa!

 8. Jotenkin tuntuisi ettei ihan rakettitiedettä ole valmistella vaikka vähän ex tempore sopivaa lausuntoa raskausuutisesta onnitteluun brittihovissakaan….
  Ihana uutinen ja aivan ihana kuva!

  • Luulisi tosiaan, että hovin pr-osastolla olisi jokunen luonnos valmiina tietokoneella, kun niitä “delighted” lausuntoja on viime vuosina tarvittu useampaan kertaan. 😀

Jätä kommentti