Luxemburgin prinssi Louis on kihloissa!

Kuninkaallisia hääuutisia: Luxemburgin prinssi Louis, 34, on kihloissa neiti Scarlett-Lauren Sirguen, 29, kanssa! Suurherttua Henri ja suurherttuatar Maria Teresa ilmoittivat uutisen tänään hovin nettisivuilla. Onnittelut kihlaparille!

Scarlett-Lauren Sirgue ja Luxemburgin prinssi Louis. Kuva: Suurherttuaparin yksityinen kokoelma/Emanuele Scorcelletti

Prinssi Louis Xavier Marie Guillaume (s. 1986) on suurherttuaparin kolmas poika ja keskimmäinen lapsi. Tuleva avioliitto on prinssille toinen, sillä hän oli naimisissa Tessy Antony de Nassaun (aiemmin prinsessa Tessy) kanssa vuosina 2006-2019. Hovi tiedotti Louis’n ja Tessyn erosta vuonna 2017, ja avioero astui voimaan kaksi vuotta myöhemmin. Ex-parilla on kaksi yhteistä lasta: prinssi Gabriel (s.2006) ja prinssi Noah (s. 2007). Hovin mukaan pojat ovat iloisia isänsä kihlauksesta.

Suurherttuaparin nuoremmat lapset eivät edusta aktiivisesti, eikä heistä niin hirveästi myöskään kirjoitella lehdissä. En edes tiennyt, että prinssi Louis seurustelee vakavasti. Morsian on minulle ihan tuntematon nimi, mutta hovi kertoi kihlauutisen yhteydessä hieman lisätietoja tästä mademoisellesta!

Scarlett-Lauren Sirgue on 29-vuotias ja kotoisin Ranskan Bordeaux’sta. Hänen vanhempansa ovat molemmat asianajajia, ja Scarlett on perheen kolmesta lapsesta nuorin. Perhe on asunut eri puolilla Ranskaa, Lontoossa ja Sveitsissä. Scarlett työskentelee vanhempiensa lakifirmassa ja aloitti uransa äitinsä jalanjäljissä perheoikeuden parissa, mutta nykyisin hänen erikoisalansa on Victim’s Law. (Onko tuo suomeksi rikosuhrien oikeus? Googlailu ei oikein auttanut).

Scarlett on kiinnostunut musiikista, taiteesta, elokuvista ja muodista. Lisäksi hän on perinyt isoäidiltään ompeluharrastuksen.

Suurherttuatar Maria Teresa ja suurherttua Henri kihlaparin kanssa. Kuva: Suurherttuaparin yksityinen kokoelma/Emanuele Scorcelletti.

Ymmärsin hovin tiedotteesta, että prinssi Louis työskentelee samassa firmassa, joka on itse asiassa Scarlettin vanhempien perustama. Luxemburgin kokoisessa maassa ei ole tarvetta kovin monelle kuninkaalliselle edustusparille, joten suurherttuaparin nuoremmat lapset edustavat lähinnä isommissa tilaisuuksissa ja tukevat yksittäisiä omia kiinnostuksiaan.

Kihlajaiskuvasta ei valitettavasti saa juuri selvää sormuksesta. Timantilta näyttää, mutta onko siinä joku vihreä tai sininen kivi vieressä? Tiedote ei mainitse myöskään mitään ajankohtaa häille, mutta kuninkaalliset piirit tuntien häät voivat hyvin olla jo tänä vuonna. Pandemia asettanee rajoituksia, minkä lisäksi prinssin toinen avioliitto ei varmaan ole ihan samanlainen mediaspektaakkeli kuin kuninkaalliset häät ovat tavallisesti. Toivon mukaan kuitenkin näemme jonkun tiaran Scarlettilla!

Oletukseni mukaan hänestä tulee liiton yhteydessä HKK Luxemburgin prinsessa Scarlett. Työelämässä Louis on käsittääkseni Louis de Nassau.

Onnellinen kihlapari! Kuva: Suurherttuaparin yksityinen kokoelma/Emanuele Scorcelletti.

Mitä kuuluu Louis’n ex-vaimolle Tessylle?

Prinssi Louis’n ja prinsessa Tessyn vanhempi poika Gabrielhan syntyi vuonna 2006 ennen papin aamenta. Louis oli tuolloin vain 19-vuotias ja Tessy vuoden vanhempi. Avioliitto oli alkujaan morganaattinen, ja Louis sai pitää prinssin tittelinsä ja HKK-statuksensa, mutta Tessy ja lapset eivät saaneet titteleitä vaan ainoastaan suurherttuaperheen sukunimen de Nassau. Avioliiton myötä Louis myös luopui omasta ja lastensa kruununperimysoikeudesta.

Tessy ja lapset kuitenkin toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi perheeseen, ja vuonna 2009 heille myönnettiin HKK-tittelit ja prinsessan/prinssin arvonimet suurherttua Henrin antamalla asetuksella. Tessy menetti tittelinsä avioeron myötä.

Ex-parin lapsilla on nyt jännittävät ajat ja isoja muutoksia edessään, sillä myös Tessy on löytänyt uuden rakkauden ja on kihloissa. Tessy on hyvin aktiivinen mm. Instagramissa. Hän ilmoitti vuodenvaihteessa kihlauksestaan sveitsiläisen liikemiehen Frank Floesselin kanssa. Hiljattain hän kertoi heidän odottavan ensimmäistä yhteistä lastaan. Lapsi on Tessyn kolmas ja Floesselin toinen.

2 kommenttia artikkeliin ”Luxemburgin prinssi Louis on kihloissa!

  1. Voi miten piristävä uutinen.
    Uusi prinsessa tulee seurattavaksi.
    Mielenkiintoista 🥰

    • Tää on kiinnostava tapaus siinäkin mielessä, että näitä kuninkaallisia toisia avioliittoja ja uusperheitä ei kuitenkaan kovin montaa vielä ole!

Jätä kommentti