Kuninkaallista vastauspostia

Joulukuussa puhuimme kuninkaallisista joulukorteista, ja nyt on viimein tullut aika jakaa alkuvuoden vastaussaalis teidän kanssa! Sanon heti alkuun, että määrä jäi pieneksi, mutta sain aika kivasti erityyppisiä vastauksia.

Olen aiemmin lähettänyt vain muutamia satunnaisia onnitteluja, mutta innostuin tekemään tästä nyt isomman projektin tälle vuodelle! Aion lähettää ainakin muutaman kirjeen joka kuukausi, ja katsoa sitten vuoden lopuksi, millainen potti kuninkaallista vastauspostia kertyi. Niillä kestää helposti kuukausia tulla, joten ajattelin raportoida teille noin kolmen kuukauden välein. Siinä ajassa luulisi tulevan ainakin jotain uutta näytettävää. Tässä siis alkuvuoden vastaukset!

Alkuvuoden kuninkaalliset vastaukset. Kuva: Timanttisalonki

Kenelle kirjoitin jouluna 2020 ja alkuvuodesta 2021

 • Jouluposti
  • Kuningatar Elisabet
  • Cambridgen herttuapari
  • Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia
  • Kruununprinsessa Victoria
  • Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia
  • Kuningatar Máxima
  • Ruhtinatar Charlene
 • Suurherttuatar Maria Teresa (65-vuotissyntymäpäivä)
 • Perintösuurherttuatar Stéphanie (37-vuotissyntymäpäivä)
 • Prinsessa Eugenie (vauvaonnittelut)

Postasin blogin Instagramiin suomeksi puhutun videon, jossa esittelen saamani vastaukset (toivottavasti näkyy kaikille oikein). Pahoittelut videon laadusta! Tämä oli ensimmäinen blogivideoni, joten paljon on vielä opittavaa kuvaamisesta ja editoinnista. 😀

Videolta näkyykin, että Ruotsista ei ole kukaan vastannut, mikä olikin odotettavissa. Petyin kyllä hiukan kruununprinsessa Victoriaan. Laitoin nimittäin kirjeen mukana kopion omasta kandidaatintutkielmastani, johon Victoria liittyy. Aiheena ei siis ollut kuninkaalliset, mutta Victoria oli merkittävä osa tutkimuskohdettani. Ajattelin oikeasti, että se varmasti läpäisisi seulan edes sen verran, että henkilökunta vastaisi jotain. En ole mitenkään loukkaantunut, mutta vähän ihmetyttää. Ei kyllä yllättäisi, jos Ruotsin posti olisi hukannut lähetyksen. 😀

Kuten videolta näitte, jouluvastaukseni sain Monacosta, Alankomaista ja Cambridgeilta. Lisäksi sain synttärivastauksen perintösuurherttuatar Stéphanielta. Kuningatar Elisabetilta ei ole tullut mitään, mutta yli 4kk odotus ei ole ennenkuulumatonta. En kuitenkaan pidättele henkeäni. Eugenielta ja Maria Teresalta saattaa hyvin vielä tullakin jotain, sillä lähetin heidän korttinsa vasta noin kuukausi sitten.

Huhtikuun postin laitoin kiirastorstaina postiin, joten kortit saapunevat hoveihin pääsiäisen jälkeen tämän viikon lopulla. Yleensä olen ollut vähän viime tipassa, joten nyt kokeilin tarkoituksella ajoittaa korttini erityisesti Elisabetin ja Cambridgejen merkkipäiviä ajatellen pari viikkoa etukäteen.

Kenelle kirjoitin huhtikuussa 2021

 • Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia (vauvaonnittelut)
 • Prinssi Charles ja herttuatar Camilla (hääpäivä)
 • Suurherttua Henri ja prinssi Sébastien (syntymäpäivä samana päivänä)
 • Kuningatar Elisabet (95-vuotissyntymäpäivä)
 • Cambridgen herttuapari (10-vuotishääpäivä)
 • Infanta Sofia (14-vuotissyntymäpäivä)
 • Alankomaiden kuningasperhe (yleiset kevätterveiset)

Aion keskittyä tässä projektissani kylmästi suuren profiilin kuninkaallisiin ja niihin hoveihin, joista vastaus on todennäköisempi. Lähetän kuitenkin testimielessä ja ihan muistamisen halusta kirjeitä ja kortteja varmasti myös muillekin kuin varmoille nakeille.

Kysymys teille: olisiko merkkipäiväkalenterille kysyntää blogissa? Seuraatko esim. ulkomaisten blogien listoja, googlailetko vai pidätkö kenties itse jotain listaa? En tiedä, kuinka moni teistä edes lähettelee kortteja hoveihin, mutta helpottaisiko yhteen paikkaan kootut tärkeimmät päivämäärät?

8 kommenttia artikkeliin ”Kuninkaallista vastauspostia

 1. Merkkipäiväkalenteri olisi todella kiva! Itse Googlaan satunnaisesti suosikkikuninkaallisten syntymä- ja hääpäiviä. Painotus on Britanniassa koska sieltä tulee parhaat vastaukset 🙂 Yhteen paikkaan koottu lista helpottaisi kyllä, kun joku merkkipäivä kuitenkin unohtuu.

  Mun joulutervehdysvastaukset näyttää aika samalta. Vielä odottelen josko Elizabethiltä ja Philipiltä ja Wessexien perheeltä tulisi vastaus joulukorttiini. Espanjasta tuli myös todella kiva vastaus mun joulutervehdykseen, sain kuvan Leonoresta ja Sofiasta, heidän “omakätisellä” (painettu mutta käsinkirjoitettu alunperin) kiitoksella ja allekirjoituksilla.

  • Kiva kuulla, että joku muukin vielä odottelee Elisabetin jouluvastausta!

   Et ole ensimmäinen, joka kehuu Espanjan kortteja. Mäkin päätin nyt testaa tuleeko Sofian synttärikorttiin vastausta. Ensi kuussa onkin sitten Espanjan molempien kuningasparien hääpäivät, joten ajattelin laittaa sinne toukokuussakin postia.

 2. Monacon vastaukset on kyllä hulppeita! Itselläkin on muutama sieltä tullut kortti ja ne on todella hienoja. Brittihoviin voisikin laittaa Cambridgeille 10v hääpäivän kunniaksi. Onko muuten tietoa tuohon hääpäivään liittyen, että olisko mitään spessua tulossa? Jotain spekulaatiota olen lukenut, että Kate ja William antaisi jonkun haastattelun hääpäivän kunniaksi, mutta en tiedä pitäneekö paikkansa. Potretteja olisi kyllä kiva saada, varsinkin semmoinen “täydessä tällingissä” tiaroineen päivineen, kun ei taida sellaista olla pariskunnasta ikinä julkaistu! Tulispa yhtä upeat kuvat kuin Victoriasta ja Danielista viime kesänä…

  • Monacossakin on kesällä 10v hääpäivä, joten pitää laittaa sinne taas kortti silloin! 😁

   En osaa sanoa, onko Cambridgen kunniaksi tulossa mitään erityistä. Tässä olisi hovilla kyllä loistava tilaisuus tai saada hankalan alkuvuoden jälkeen ja koronaväsymyksen keskelle vähän positiivista pöhinää ja kansallistunnetta. Hyvät potrettikuvat tiaroineen olisi mun ykköstoive, mutta en uskalla toivoa liikoja. Mutta ihan naurettavaaw että niitä tiaraesiintymisiä tunnutaan aina vähän piiloteltavan brittihovissa. 😄

   • No todellakin nyt olisi tuhannen taalan paikka saada vähän positiivista pr:ää ja onhan 10v hääpäivä kuitenkin iso merkkipaalu niin toivottavasti jotain spesiaalia! Ja varsinkin näin korona-aikana kun ei ole tiaroita nähty aikapäiviin niin olisi edes kuvissa sitten 😀

    • Toivotaan parasta!

     Joskus muuten mietin, että tiedostavatko kuninkaalliset tai heidän henkilökuntansa, miten kiinnostavia tiarat ja jalokivet ovat yleisön mielestä? 😀 Kyllä varmaan ainakin jossain määrin, kun niistä kuitenkin tehdään kirjoja ja näyttelyitä ja kysytään infoa. Mutta ajatellaanko siellä, että “otetaas nyt tiarakuvat yleisön iloksi”, vai tuleeko aloite sellaisiin potretteihin kuninkaalliselta itseltään tai joltain muulta?

     • Tuo onkin hyvä kysymys. Varmaan osa ainakin tiedostaa, mutta ehkä osalla voi myös olla vähän semmoista ajatusta että ei haluta ns. “pröystäillä” tiaroilla ja koruilla ja siksi niitä ei niin paljoa yleisölle mainosteta. Ehkä ennen vähän reippaammin tälläydyttiin näyttäviin koruihin ja tavallaan sillä lailla osoitettiin oma korkeampi asema yhteiskunnassa. Ainakin brittihovissa on kyllä muuttunut asia, kun ennen mentiin tiarat päässä esim. elokuvien ensi-iltoihin. Tässäkin asiassa tuntuu eroja olevan eri kuningshuoneiden välillä.

     • Pröystäilyllä on varmastikin iso merkitys, mutta tuntuu että Britanniassa tiarapolitiikka on kääntynyt ihan päälaelleen siitä, mitä se oli vielä Elisabetin ja Margaretin nuoruudessa. Ikävä juttu meille. Hovien välillä on tosiaan eroja. Mutta kiinnostavaa, että juurikin Pohjoismaissa sitten tiarat vedetään esiin aina iman valittamista, vaikka muuten hovien rahanmenosta vaaditaan suhteellisen paljon läpinäkyvyyttä ja kuninkaalliset perheet eivät käsittääkseni ole yksityisesti mitenkään superrikkaita.

Jätä kommentti