Prinssi Harryn ja Meghanin häät

Tälle sivulle päivittyy tietoja häistä, linkit kaikkiin aihetta käsitteleviin postauksiini ja muuta mielenkiintoista materiaalia! Valitettavasti blogi ei pysy 24/7 täysin reaaliaikaisena, mutta brittihovin omalta hääsivulta löytää viimeismmät tiedonannot ja runsaasti yksityiskohtia esim. musiikista ja vaunuista.
Walesin prinssi Charlesin toimisto Clarence House tiedotti 27. marraskuuta 2017 Britannian prinssi Harryn ja amerikkalaisnäyttelijätär Meghan Marklen kihlauksesta. Hääpäivä on 19. toukokuuta 2018, ja vihkiminen tapahtuu Pyhän Yrjön kappelissa Windsorin linnassa, jonka valtiosalissa myös hääjuhla järjestetään.
33-vuotias prinssi Harry eli Henry Charles Albert David on Walesin prinssi Charlesin ja edesmenneen Dianan, Walesin prinsessan nuorempi poika ja tällä hetkellä Britannian kruununperimysjärjestyksessä kuudentena isänsä, veljensä ja veljensä lasten jälkeen. 36-vuotias Rachel Meghan Markle on kotoisin Yhdysvaltojen Kaliforniasta ja on tunnettu erityisesti Rachel Zanen roolista tv-sarjassa Pukumiehet (engl. Suits). Meghan on tehnyt uransa aikana humanitaarista työtä mm. YK:n tasa-arvojärjestön, World Vision Canadan sekä One Young Worldin parissa.

KIHLAUS JA HÄÄT PÄHKINÄNKUORESSA

 • Harry ja Meghan kihlautuvat marraskuussa jonkin aikaa ennen virallista ilmoitusta. Harry kosi kotonaan Nottingham Cottagessa arkisesti kesken ruuanlaiton.
 • Kihlasormus on Harryn itsensä suunnittelema. Keltakultaisessa sormuksessa on keskellä suurempi botswanalainen timantti ja reunoilla kaksi pienempää timanttia prinsessa Dianan kokoelmista. Sormuksen valmisti Cleave & Company.
 • Pyhän Yrjön kappelissa ovat avioituneet aikaisemmin kuninkaallisesta perheestä mm. prinssi Edward ja Sophie Rhys-Jones sekä Peter Phillips ja Autumn Kelly. Walesin prinssi Charlesin ja Camilla Parker-Bowlesin avioliiton siunaus pidettiin kappelissa.
 • Meghan kastetaan Englannin kirkkoon ennen häitä ja hän tulee saamaan Britannian kansalaisuuden. Palatsi ei ole vahvistanut, luopuuko hän Yhdysvaltojen kansalaisuudesta. Meghanin aiempi avioliitto ei ole este vihkimiselle.
  • Päivitys 18.3. Meghan kastettiin Englannin kirkon jäseneksi yksityistilaisuudessa maaliskuun alkupuolella. Kasteen toimitti Canterburyn arkkipiispa Justin Welby, joka myös vihkii parin.
 • Hääpäivä ei tule olemaan julkinen vapaapäivä, sillä prinssi Harry ei ole kruununperijä.
 • Avioituessaan Meghan saa automaattisesti puolisonsa tittelin feminiiniversion. Todennäköisintä on, että kuningatar myöntää häiden yhteydessä Harrylle herttuakunnan, jolloin Meghanista tulee hänen kuninkaallinen korkeutensa X:n herttuatar. Herttuakunnaksi on arvailtu Sussexia. Kansa tulee epäilemättä puhumaan herttuatar Meghanista (kuten herttuatar Catherinesta ja herttuatar Camillasta), vaikka se ei virallisesti ole oikein.
 • Päivitys 18.3. Kuningatar Elisabet antoi maan kruununperimyslain edellyttämän virallisen luvan avioliitolle torstaina 15.3. Lain mukaan kruununperimysjärjestyksen 6. ensimmäisen henkilön on pyydettävä kuningattarelta lupa avioliitolleen, tai menettää sekä omansa että mahdollisten perillistensä oikeuden kruununperimykseen.
Embed from Getty Images

HÄÄPÄIVÄ

 • Vihkiminen alkaa klo 14 Suomen aikaa (klo 12 Britanniassa) ja seremonia kestää noin tunnin.
 • Kappelin ulkopuolelle ja linnan piha-alueelle kutsutaan noin 2600 henkilöä seuraamaan vieraiden ja hääparin saapumista ja tietysti hääparin lähtöä vaunuajelulle. Tällä tavoin Harry ja Meghan toivovat voivansa jakaa tärkeän päivänsä paremmin myös kansan kanssa.
  • Väkijoukosta lähes puolet eli 1200 ihmistä koostuu tavallisista briteistä, joita kutsutaan joka puolelta maata ja kaikista ikäluokista.
  • Noin 600 henkilöä kutsutaan Windsorin linnan ja kaupungin yhteisöstä.
  • Hovista on kutsuttu reilut 500 työntekijää.
  • 200 edustajaa tulee eri järjestöistä, ja paikallisista kouluista on kutsuttu 100 oppilasta.
 • Vihkimisen toimittavat Canterburyn arkkipiispa Justin Welby sekä Windsorin kirkkoherra David Conner. Canterburyn arkkipiispa on Englannin kirkon johtohahmo, ja hän on kastanut mm. prinssi Georgen ja prinsessa Charlotten. David Connor on toiminut Windsorin kirkkoherrana jo 20 vuotta, ja on hyvin tuttu kuninkaalliselle perheelle.
 • Seremonian jälkeen hääpari tervehtii yleisöä perinteisellä vaunuajelulla Windsorin kaduilla. Ajelun arvioidaan kestävän noin puoli tuntia.
 • Itse hääjuhla koostuu kahdesta erillisestä vastaanotosta. Ensimmäinen vastaanotto on Windsorin linnan valtiosalissa, ja myöhemmin prinssi Charles isännöi pienempää iltavastaanottoa parin lähipiirille. Myös prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen hääjuhla koostui kahdesta erillisestä vastaanotosta.
  • Päivitetty 22.3. Iltajuhla on Windsorin linnan mailla sijaitsevassa Frogmore Housessa. Iltajuhlaan kutsutaan noin 200 vierasta.
 • Päivitys 25.4. Kensingtonin palatsi ei ole vahvistanut häiden televisiointia, joten siitä on ollut epävarmuutta, mutta brittiläiset ja ulkomaiset yhtiöt (myös Yle) ovat ilmoittaneet esittävänsä lähetyksen, joten voimme alkaa pitää asiaa varmana. Skumppalasit siis käteen kotisohville ja häätunnelmiin!

Aiheeseen liittyvät postaukset

Kuninkaallisten häiden triviaa (kesäkuu 2018)
Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häävieraat (kesäkuu 2018)
Two young people fell in love and we all showed up – kuninkaalliset häät muistetaan pitkään (toukokuu 2018)
Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin viralliset hääkuvat (toukokuu 2018)
Herttuatar Meghanin häälook – pelkistetty puku ja tiarayllätys (toukokuu 2018)
Prinssi Harryn uudet arvonimet (toukokuu 2018)
Heidän kuninkaalliset korkeutensa Sussexin herttua ja herttuatar (toukokuu 2018)
Vieraat saapuvat Windsoriin! Päivittyvä hääpostaus! (toukokuu 2018)
Kuninkaallisten häiden tv-lähetykset ja aikataulu (toukokuu 2018)
Meghanin isän osallistuminen häihin vaakalaudalla (toukokuu 2018)
Instrument of Consent -avioliittolupa (toukokuu 2018)
Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häävieraat – varmat tiedot ja spekulaatioita (toukokuu 2018)
Mitä tiaraa Meghan Markle ei ainakaan käytä hääpäivänään? (toukokuu 2018)
Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häät toukokuussa Windsorissa (marraskuu 2017)
Prinssi Harry ja Meghan Markle kihloissa (marraskuu 2017)
Meghan Markle kommentoi suhdettaan prinssi Harryyn (syyskuu 2017)
Prinssi Harryn ja Meghan Marklen suhde vahvistettu (marraskuu 2016)

Embed from Getty Images

19.5.2018 Häät on nyt meidän osalta juhlittu ja katsottu. Timanttisalonki alkaa purkaa hääpäivän antia heti huomenna sunnuntaina! Alla kuva hääparista päivällä seremonian jälkeen ja illalla poistumassa iltajuhlaansa. Meghanin kakkosmekko jatkoi häämekon tyyliä hyvin simppelillä mutta elegantilla, jopa veistoksellisella upeudellaan.
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
16.5.2018 Hovi on julkistanut morsiusseurueen lapset! Bestmanina toimii siis prinssi William, ja Meghanilla ei ole kaasoa, koska hän ei halunnut valita vain yhtä parhaiden ystäviensä joukosta. Mutta morsiuslapsia onkin sitten reippaat 10 kappaletta. Kunniatehtävään on pyydetty odotettuja nimiä lähipiiristä ja kummilasten joukosta. Merkille voi ehkä laittaa, että Harryn serkkujen Zara Tindallin ja Peter Phillipsin lapset Mia Tindall,4, ja Savannah Phillips, 7, ja Isla Phillips, 6, eivät ole joukossa. Myöskään herttuatar Camillan lapsenlapsia ei ole mukana. Kymmenen on kuitenkin jo aika iso joukko, ja sekin koostuu selvästi ihan lähimmistä ja kummilapsista, eikä lapsiseurueen määrää voi ihan loputtomiin kasvattaa, joten raja on varmasti ollut vaan pakko vetää jossain kohtaa.
 • prinssi Harryn veljenpoika prinssi George, 4, ja veljentytär prinsessa Charlotte, 3
 • Meghanin hyvän ystävän Jessica Mulroneyn tytär Ivy Mulroney, 4, sekä pojat Brian ja John Mulroney, molemmat 7-vuotiaita
 • Meghanin kummitytöt Remi Litt, 6, ja Rylan Litt, 7
 • Harryn kummityttö Florence van Cutsem, 3
 • Harryn kummityttö Zalie Warren, 2
 • Harryn kummipoika Jasper Dyer, 6
Embed from Getty Images
15.5.2018 Viimeisimmän paparazzikuvakohun seurauksena Meghanin isä on ilmoittanut, ettei aio osallistua häihin. Aiheesta voi lukea tarkemmin postauksestani täältä. Kensingtonin palatsi epäilemättä selvittää asiaa, mutta tilanne on kokonaisuudessaan todella kurja Meghanille ja Harrylle.
Meghan muuten viettää häitä edeltävän yön äitinsä kanssa Cliveden House -hotellissa noin puolen tunnin ajomatkan päässä Windsorista. Prinssi Harry ja prinssi William yöpyvät Coworth Park -hotellissa parinkymmenen minuutin matkan päässä. Molemmat hotellit ovat korkealaatuisia, ja sviittien hinnat liikkuvat lehdistön mukaan noin 1200-1500 punnan välissä per yö.
13.5.2018 Hovi julkaisi viikonloppuna kuvia Instrument of Consent -avioliittoluvasta, kurkkaa postaus täältä!
4.5.2018 Palatsi on julkaissut viime aikoina valtavasti yksityiskohtia musiikista, hevosvaunuista, päivän aikatauluista, yleisöjärjestelyistä Windsorissa. Koostan tietoja postaukseen lähempänä hääpäivää, mutta hovin viimeisimmän tiedotteen voi lukea täältä brittihovin hääsivulta.
25.4.2018 Täytyy nyt tunnustaa, että yliopisto ja muuttokiireet painavat Timanttisalonkia sen verran, että en ole päivittänyt Meghanin kaikkia julkisia esiintymisiä tänne. Meghan on todellakin aloittanut työt ilman sen kummempia “totutteluaikoja”, hän on mukana jatkuvasti, mikä on todella hienoa! Tänään Harry ja Meghan osallistuivat prinssi Williamin kanssa ANZAC-muistopäivään, viime viikolla Meghan osallistui moniin Kansainyhteisöviikon tapahtumiin. Alla kuva tältä päivältä.
Embed from Getty Images
Häät eivät ole hirveästi vielä blogissa näkyneet, mutta se muuttuu toukokuun aikana. Kevään koulukiireet ja lähestyvä muutto kesäksi toiselle paikkakunnalle ovat vieneet paljon aikaa, mutta tilanne rauhoittuu ensi viikolla. Sitten onkin aika pyhittää toukokuu häähuumalle!
13.04.2018 Häävalokuvaajan pestiin on valittu Alexi Lubomirski, joka kuvasi myös parin kihlajaiskuvat. Lubomirski on työskennellyt lukuisten eri muotilehtien kanssa ympäri maailmaa ja toiminut aiemmin kuuluisan valokuvaaja Mario Testinon assistenttina. Testino puolestaan muistetaan muotimaailman lisäksi myös Cambridgen herttuaparin kihlakuvista.
12.04.2018 Julkisuuteen tulee tasaisin väliajoin lisätietoja häistä. Nyt tiedetään, että kutsulistalta on jätetty pois kaikki viralliset ja “pakolliset” vieraat, ja ulkomaisista kuninkaallisista tullaan näkemään ne, jotka ovat Harryn henkilökohtaisia ystäviä. Veikkaukset pyörivät Lesothon prinssi Seeison ja muutaman Kreikan kuninkaallisen ympärillä. Prinssi Seeiso on perustanut Harryn kanssa Sentebale-järjestön, ja kaksikko on tuntenut sen myötä yli kymmenen vuotta. Myöskään Yhdysvaltain entinen presidenttipari Barack ja Michelle Obama ei ole kutsulistalla. Odotinkin että Harryn häät ovat pienemmät kuin Williamin, mutta täytyy myöntää, että olen vähän pettynyt näin rajattuun kutsulistaan. Kun kuninkaalliset häät kerran järjestetään, niin olisivat nyt ottaneet kaiken mahdollisen pr:n irti ja kutsuneet edustajat hoveista. 😀
Harryn ja Meghan myös toivovat mahdollisten häälahjojen sijaan lahjoitusta jollekin valitsemistaan hyväntekeväisyysjärjestöistä. Järjestöihin voi tutustua tarkemmin täällä, yleisesti ne heijastavat parin mielenkiinnon kohteita ja arvoja.
Kihlapari osallistui 6. huhtikuuta Britannian tämän vuotisen Invictus Games -joukkueen karsintoihin Bathissa Englannissa.
Embed from Getty Images
01.04.2018 Hääpari on valinnut floristin: kukkakoristeluista vastaa lontoolainen Philippa Craddock, jonka aiempiin asiakkaisiin lukeutuvat mm. Alexander McQueen ja Britannian Vogue. Koristeissa tullaan käyttämään vuodenajan kukkia ja kasveja Windsorista, esimerkiksi pioneita, ruusuja ja sormustinkukkia. Meghanin ihastus kukkiin tuli tunnetuksi hänen instagram-tilillään jo kauan ennen prinssi Harryn astumista kuvoihin, ja Meghan onkin ollut itse tiiviisti mukana kukkasuunnittelussa. Häiden jälkeen kukat lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Alla kuva Philippa Craddockista.
Embed from Getty Images
23.03.2018 Meghan ja Harry vierailivat Belfastissa, Pohjois-Irlannissa. Pari tapasi tuttuun tapaan paljon paikallisia, ja teemana oli tällä kertaa nuoret ihmiset ja Pohjois-Irlannin tulevaisuus: prinssi Harry lanseerasi viime vuonna alueella Amazing the Space -hankkeen, joka tukee nuorta johtajuutta ja rauhan rakentamista. Hanke toimii nyt toista vuotta, ja Harry ja Meghan saivat tilannepäivitystä. Myöhemmin pari tapasi mm. nuoria yrittäjiä ja innovaattoreita. Aikaa oli myös nähtävyyksille, ja he kävivät Titanic Belfast -museossa, joka esittelee kaupungissa rakennetun legendaarin Titanic-laivan tarinan.
Embed from Getty Images
22.03.2018 Kutsut on lähetetty! Pian alkaa siis tihkumaan tietoja häiden vieraslistasta. Virallisesti hovi julkaisee vieraslistan vasta lähempänä häitä, mutta aina lehdistö saa tietoja erityisesti kutsun saaneista julkisuuden henkilöistä.

20.03.2018 Hääkakku tuli julkisuuteen. Itse pidän kakun paljastamista ennakkoon vähän outona tapana, mutta sillekin on kuninkaallisissa perinteissä paikkansa. Kakun lopullista ulkoasua ei tietenkään ole paljastettu, mutta leipurin kunniatehtävän on saanut alunperin kalifornialainen ja nykyisin Lontoossa työskentelevä Claire Ptak, jonka Violet-leipomo on tunnettu luomuraaka-aineistaan ja sesonkiajattelustaan. Keväinen kakku yhdistää sitruunan ja seljankukan makumaailmat. Kakku kuorrutetaan voikreemillä ja koristellaan aidoilla kukilla.
Harryn ja Meghanin kakku kuulostaa omaan korvaani huomattavasti paremmalta kuin brittihovin perinteinen, alkoholinen hedelmäkakku. Saa nähdä, säilötäänkö tätä kakkua ensimmäisen lapsen ristiäisissä tarjoiltavaksi, kuten Williamin ja Catherinen häissä!
15.03.2018 Kuningatar Elisabetin virallinen suostumus prinssi Harryn ja Meghanin avioliitolle julkaistiin, ja siitä tulikin aikamoinen sotku, jossa taas yritettiin lietsoa vastakkainasettelua Meghanin ja Katen välille ja todistella, että kuningatar ei pidä Meghanista. Tällä kertaa kyse oli julistuksen sanamuodoista. Prinssi Harryyn viitattiin sanoilla “my most dearly beloved grandson”, mikä on karkeasti kääntäen rakastettu pojanpoika, aivan kuten prinssi Williamista puhuttiin omassa vastaavassa paperissaan. Meghanista käytettiin pelkkää nimeä. Äkkiä jostain keksittiin, että Kateen viitattiin aikoinaan sanoilla “our trusty and well-beloved” eli luotettu ja rakastettu, ja tämän eroavaisuuden monet tulkitsivat (tai halusivat tulkita) kuningattaren kannanotoksi Meghania vastaan. Kyse on kuitenkin aivan eri papereista, sillä tämän varsinaisen luvan lisäksi kuningatar julkaisee lähempänä häitä toisen, hieman juhlallisemman lausunnon. Lisäksi tämänhetkisen käsityksen mukaan sanaparia trusty ja well-beloved on käytetty yleensä kuningattaren alamaisista, eli niiden maiden kansalaisista, joiden valtionpää hän on. Meghan on yhdysvaltalainen, joten hänestä luultavasti tullaan käyttämään joitain muita adjektiiveja.
IMG_20180319_151012.jpg
Täytyy tunnustaa, että näiden “kohujen” aikana tulee ajateltua, miten älytöntä tämä kuninkaallisen perheen vahtaaminen joskus on – eikä pelkästään lehdistön osalta, sillä salamerkkejä etsitään joka lauseesta myös yleisön joukossa. On jotenkin ikävää, että Meghan vs. Kate -kilpailu ei tunnu tyyntyvän, vaikka me tiedämme vallan hyvin, että julkisia, tulevaa perheenjäsentä millään lailla alentavia kannanottoja ei hoveissa harrasteta, varsinkaan kuningatar Elisabetin lausunnoissa. Harry vaikuttaa olevan läheinen isoäitinsä kanssa, joten kuningatar tuskin yrittää olla pojanpoikansa onnen tiellä, kun mitään oikeaa syytä ei ole. Elisabetin oma avioliitto prinssi Philipin kanssa herätti kenties vielä suurempaa vastustusta, mutta Elisabet piti silti päänsä, joten on vaikea uskoa, että Meghan olisi todellinen ongelma hänelle. Harry ei ole edes tuleva hallitsija, mutta Meghan tulee varmasti olemaan iso valttikortti kovin valkoisen ja yläluokkaisen brittihovin ja Kansainyhteisön väleissä.
12.03.2018 Meghan ja Harry osallistuivat muun kuninkaallisen perheen kanssa Kansainyhteisön päivän jumalanpalvelukseen Westminster Abbeyssä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Meghan edusti samassa tilaisuudessa kuningattaren kanssa (joulupäivän kirkko ei ole virallinen edustustilaisuus).
Embed from Getty Images
8.03.2018 Naistenpäivänä matka vei Birminghamiin, jossa Harry ja Meghan tutustuivat erilaisiin nuorten tukiprojekteihin. Naistenpäivä oli huomioitu ohjelmassa, ja päivän aikana kuninkaallinen pari pääsi miettimään mm. miten naisia rohkaistaisiin hakeutumaan enemmän tieteiden ja teknologian pariin.
28.02.2018 Harry, Meghan, prinssi William ja herttuatar Catherine osallistuivat yhdessä Royal Foundation -foorumille Lontoossa. Kyseessä on Cambridgen herttuaparin ja prinssi Harryn yhteinen säätiö, jonka suojelija myös Meghanista tulee avioliittonsa myötä. Meghanin esiintyminen keräsi jälleen kehuja, eikä hän vaikuttanut yhtään ujostelevan lankonsa ja kälynsä seurassa.
Embed from Getty Images
13.02.2018 Meghan ja Harry vierailivat yhdessä Skotlannissa mm. Edinburghin linnassa. Kuninkaallinen pari seurasi linnan kuuluisan kello yhden tykin, ja siirtyi sieltä Social Bite -kahvilaan, joka työskentelee kodittomien hyväksi. Kahvilalta matka jatkui Holyroodin palatsiin, joka on kuninkaallisen perheen virallinen Skotlannin-residenssi. Skotlannissa on ollut jo useamman vuoden ajan tapana valita joka vuodelle oma teemansa, joka on tänä vuonna nuoret ihmiset. Prinssi Harry ja Meghan pääsivät osaksi teemajuhlintoja, sillä Holyroodissa ohjelmassa oli siihen liittyvä vastaanotto. Päivän aikana Harry ja Meghan esiteltiin myös shetlanninponi Cruachan IV:lle, joka on Skotlannin kuninkaallisen rykmentin maskotti! Suloinen poni yritti hieman näykkäistä prinssi Harrya kädestä.
Meghanilla oli yllään Burberryn ruudullinen takki ja Veronica Beardin housut. Huomatkaa, ei taaskaan hametta 😉 Käsilaukku oli paikalliselta Strathberry-merkiltä, ja takin alla oli musta yksinkertainen pooloneule.
Embed from Getty Images
01.02.2018 Prinssi Harry ja Meghan osallistuivat the Endeavour Fund Awardseihin. Endeavour Fund on Cambridgen herttuaparin ja prinssi Harryn Royal Foundation -säätiön perustama rahasto, joka tukee loukkaantuneita, vammautuneita ja sairaita sotilaita. Rahaston idea on paperilla hyvin samanlainen prinssi Harryn Invictus Gamesin kanssa: tavoitteena on tukea kuntoutusta ja paranemista sekä fyysisellä että psyykkisellä tasolla urheilun avulla.
Meghan ei ole vielä kuninkaallisen perheen jäsen virallisesti, mutta hän pääsi nyt jo puhumaan ensimmäistä kertaa julkisesti tulevan kuninkaallisen roolissa. Hän jakoi yhden illan palkinnoista, ja piti samalla pienen puheen. Mustaan housupukuun ja valkoiseen kauluspaitaan pukeutunut Meghan vaikuttaa olevan aivan kuin kotonaan tällaisissa tilanteissa, näyttelijätaustasta on selkeästi vain hyötyä tulevaisuudessa. Herttuatar Catherinen ensimmäiset julkiset puheethan olivat aika karua kuunneltavaa, mutta jännitys ja totuttelu vievät luonnollisesti oman aikansa, jos aiemmin ei ole juuri ollut tarvetta pitää puheita suuren yleisön edessä.
Embed from Getty Images
18.01.2018 Kuninkaallinen kihlapari jatkoi tulevan morsiamen esittelyä kansalle. Harryn ja Meghanin kolmas yhteinen edustustehtävä suuntautui Walesin pääkaupunkiin Cardiffiin. He vierailivat Cardiffin linnalla järjestettyyn walesilaista kulttuuria juhlivaan festivaaliin, ja jatkoivat myöhemmin matkaa Star Hub -toimintakeskukseen tutustumaan millainen vaikutus liikunnalla on huono-osaisten lasten elämään. Väkijoukkoa oli kertynyt jälleen runsaasti vastaanottamaan kihlaparia.
Meghanin jokainen esiintyminen tuntuu aiheuttavan jonkinlaisen kohun, ja tällä kertaa kyse oli nimikirjoituksen jakamisesta ja selfiestä. Kuninkaallisen perheen jäsenet eivät yleisesti jaa nimikirjoituksia, mutta Meghan on näyttelijänä varmasti tottunut niitä antamaan, ja niin hän tekikin Walesissa. Myöhemmin palatsin edustajat kuitenkin kommentoivat, että Meghan kirjoitti nuorelle fanilleen viestin tämä muistikirjaan, mutta ei nimikirjoitusta. Meghania pyydettiin myös selfieen, ja hänen selittäessään, että ne ovat kiellettyjä, neuvokas fani antoi kameran äidilleen, joka nappasi kuvan tyttärestään ja Meghanista. Meghan oli pukeutunut mustaan villakangastakkiin, ruutukuvioituun yläosaan ja mustiin housuihin.
Embed from Getty Images
9.01.2018 Prinssi Harry ja Meghan tekivät toisen virallisen yhteisen työtehtävänsä ja vierailivat Lontoossa Reprezent-radiokanavan studiolla. Reprezent ajaa nuorison asioita ja auttaa nuoria työllistymään ja jatkokouluttautumaan oman koulutusohjelmansa avulla. Kanava tarjoaa media-alan oppia sekä harjoitusta työnhakutaitoihin. Ohjelma on auttanut jo yli 4000 nuorta. Reprezent edistää nuorisokulttuuria ja soittaa esimerkiksi pääasiassa sellaisia artisteja ja bändejä, joilla ei ole vielä levytyssopimusta.
Meghan ja Harry kiersivät studiolla tapaamassa kanavan väkeä ja kuulivat samalla eri projekteista, joissa Reprezent on ollut mukana viime vuosina. Vastaanotto oli silminnähden innostunut sekä studiolla että sen ulkopuolella paikalle kerääntyneen yleisön joukossa. Yksi DJ jopa livautti Harrylle käyntikorttinsa hääkeikkaa varten! Poistuessaan Harry ja Meghan vielä tervehtivät ilmeisesti täysin spontaanisti yleisöä nopealla kierroksella, vaikka heidän autonsa oli jo odottamassa. Lehdet raportoivatkin pariskunnan ollaan hyvin rentoja ja epämuodollisia. Meghanin tyyli, tässä tapauksessa housut ja hyvin rento nuttura, herätti närää nettikommenteissa, mutta tilaisuuden luonne ja vierailun kohde huomioiden asussa ei ollut minusta mitään vikaa.
Embed from Getty Images
25.12.2017 Meghan osallistui kuninkaalliseen perheen joulunviettoon kuningattaren kartanossa Sandringhamissa. Asia sai etukäteen paljon huomiota, sillä perinteisesti joulunviettoon on tuotu vain aviopuolisoita. Voi olla, että tavat ovat muuttuneet ja perinteestä löystetään jatkossakin. Sellaistakin on pohdittu, että Meghanin on haluttu pääsevän kokemaan aito kuninkaallinen joulu vielä kun se on mahdollista. Ei maalata piruja seinille, mutta kuningatar ja prinssi Philip ovat jo vanhoja, ja koskaan ei voi tietää, millainen tilanne on vuoden päästä. Joka tapauksessa, Meghan oli paikalla ja osallistui muun perheen kanssa joulupäivän kirkkoon ja sai taas hieman lisää kontaktia britteihin.
Embed from Getty Images

21.12.2017 Kensingtonin palatsi ilahdutti meitä joulun alla julkaisemalla parin viralliset kihlakuvat! Kauniit kuvat on ottanut Alexi Lubomirski Windsorin linnan mailla sijaitsevassa Frogmore Housessa aiemmin tällä viikolla. Meghanin valitsema asukokonaisuus on minusta ihana, toivottavasti hän pitää oman tyylinsä jatkossakin!

Jätä kommentti