Tervetuloa Timanttisalonkiin!

Hei kaikille! Ruudun takana kirjoittaa parikymppinen kuninkaallisharrastaja, joka monen vuoden pohdinnan jälkeen päätti viimein aloittaa aiheesta oman bloginsa. Innostuin aihepiiristä jo nuorena, historia oli suosikkiaineitani koko kouluaikani.
Timanttisalonki esittelee kuninkaallisen maailman eri puolia: henkilöitä, paikkoja, tapoja, historiaa, vaikutusta, tyyliä… Monarkia on yksi maailman kiehtovimpia ilmiöitä kaikessa perinteisyydessään, ja sen muuttumista ja sopeutumista nykyajan vaatimuksiin on mielenkiintoista seurata. Blogissa tullaan myös tarkastelemaan kriittisesti hovien toimintaa, mutta pyrin olemaan asiallinen ja reilu analyyseissäni. On mukavaa pohtia asioita monelta kantilta.

Tervetuloa seuraamaan Timanttisalonkia, toivottavasti viihdyt! 🙂

5 kommenttia artikkeliin ”Tervetuloa Timanttisalonkiin!

 1. Oi, mukana ollaan 🙂 ! Kuninkaallisten seuraaminen on kuulunut elämääni niin kauan kuin muistan. Ensimmäisiä lapsuuden lelujani oli muuten Prinsessa Diana -paperinukke ja Diana oli pienen tytön mielestä kauneinta & ihaninta mitä maailmassa oli olemassa.Nykyään suosikkini on ikätoverini Victoria (ja raskaana olemmekin olleet samanaikaisesti 😀 ). Ja historian kuninkaalliset käänteet kiinnostavat myös!

  • Itse olen liian nuori muistaakseni Dianaa, mutta myöhemmin on tullut toki tutustuttua hänen elämäänsä 🙂 Voin kyllä kuvitella mikä innostus lapsilla silloin on ollut! Kuninkaallisissa ei kauheasti ole samanikäisiä kuin minä, kaikki ovat noin 10 vuotta jompaan kumpaan suuntaan 😀 Jos historia kiinnostaa, niin täytyy mainita että myöhemmin tällä viikolla postaan Venäjän Romanov-suvun tilanteesta vallankumouksen jälkeen!

 2. Viikon kesti tämä urakka, mutta nyt on luettuna koko blogi uusimmasta postauksesta vanhimpaan. Minulla on vähän huono tuuri kuninkaallisblogien kanssa. Kaksi edellistä (“Kuninkaalliset ja monarkia” sekä “Hovikirjeenvaihtaja”) lopettivat alle puolen vuoden päästä siitä, kun ne löysin. Joten toivon, että tällä kertaa käy vähän parempi tuuri. Kiinnostus kuninkaallisiin taitaa kulkea meillä suvussa. Kun kerroin äidilleni lukevani kuninkaallisista kertovaa blogia, kertoi hän isomummoni aina leikanneen kaikki kuninkaallisista kertovat jutut lehdistä talteen. Haaveena on joskus päästä livebongaamaan joku kuninkaallinen. Mukavaa, kun pidät tätä blogia 🙂

  • Tervetuloa Timanttisalonkiin, mukavaa että olet löytänyt tänne! Jospa kolmas blogi toden sanoo. 😀 Ainakin näillä näkymin blogi mahtuu hyvin elämään, ja tuntuu että aiheesta löytyy vielä kirjoitettavaa.

   Kiinnostus kuninkaallisiin tuntuu usein kulkevan suvussa. Monilla on hieno kokoelma muistoesineitä, joita jo oma äiti tai isoäiti on kerännyt vuosikymmeniä sitten.

   Jos livebongaus kiinnostaa, niin suosittelen kokeilemaan Ruotsin kansallispäivää kesäkuussa. Ison osan kuningasperheestä saa kerralla pois listalta, kun seuraa paraatia kuninkaanlinnalta Skanseniin!

Jätä kommentti