Prinssi Harryn ja Meghan Marklen suhde vahvistettu

Embed from Getty Images

Kansainvälisessä mediassa marraskuun alku on mennyt prinssi Harryn ja amerikkalaisnäyttelijä Meghan Marklen mahdollista suhdetta puidessa. Asia tuli julkisuuteen brittiläisen pitkän linjan kuninkaallistoimittaja Camilla Tomineyn toimesta lokakuun lopussa. Tänään tiistaina Kensingtonin palatsi, eli brittihovin Williamista, Catherinesta ja Harrysta vastaava puoli, vahvisti tiedotteessaan Harryn ja Meghanin suhteen ja käytti tekstissä niinkin suoraa ilmausta kuin “his girlfriend”.

Harry on elämänsä aikana keitetty monissa kohuissa, eikä tyttöystäväspekulaatioissa ole sinänsä mitään uutta. Britit ja koko maailma rakastavat Harrya ja hänen isoveljeään Williamia. Pojat menettivät äitinsä Dianan nuorina, mikä vaikutti ja vaikuttaa edelleen vahvasti siihen tyyliin ja tunnelataukseen, millä prinssiveljeksiä on käsitelty julkisuudessa. Vaikka Harry on hölmöillyt oikein kunnolla useammin kuin kerran, on hän silti hyvin suosittu ja rakastettu kuninkaallinen, tavallaan koko kansan huolenpidon kohde.

William on käynyt kamppailuaan median kanssa jo monta vuotta: hän ja Catherine ovat taistelleet kovasti oman ja lastensa yksityisyyden puolesta oikeustoimillakin. Harryn kohdalla vastaava ruljanssi on ehkä vasta alkamassa, sillä hovin julkaisema tiedote oli melko poikkeuksellinen ja se julkaistiin surullisesta syystä – Meghan Marklen ja hänen lähipiirinsä kokemasta häirinnästä. On eri asia hölmöillä itse ja vastata siitä koituvaan kritiikkiin ja kohuun, kuin että tuore seurustelukumppani joutuu järkyttävään ryöpytykseen median JA kansan toimesta.

Embed from Getty Images

Harryn ja Meghanin suhde vahvistettiin tänään, mutta reilussa viikossa kaikki ovat kyllä muodostaneet mielipiteen asiasta. Kensingtonin palatsin tiedotteen voi lukea kokonaisuudessaan myös hovin nettisivuilta. Tiedotteessa kerrotaan, että Meghania ja hänen lähipiiriään pommitetaan jatkuvasti kommenttien ja paljastusten saamiseksi ja ex-poikaystävälle on tarjottu jopa suuria summia lahjuksia. Paparazzit piirittävät Meghanin kotia ja yrittävät päästä sisään kuvien toivossa. Lisäksi julkisessa kommentoinnissa on ollut rasistisia, seksistisiä ja yleisesti halventavia sävyjä. Harryn kerrotaan olevan huolissaan Meghanin turvallisuudesta ja hän pyytää lehdistöä sekä yleisöä rauhoittamaan tilannetta.

Tiedote antaa ymmärtää Harryn tietävän, että joidenkin mielestä tämänkaltainen julkisuus on “price to pay”, eli Meghanin olisi vain kestettävä, jos aikoo seurustella prinssin kanssa. Harry huomauttaa, että kyseessä ei ole mikään peli, vaan heidän molempien elämät. Tiedote on suunnattu median lisäksi myös kansalle, sillä vaikka lehdet kirjoittavat mitä tahansa saadakseen lukijoita ja klikkauksia, on iso osa Meghaniin kohdistetusta kritiikistä (jos haukkumista ja vihamielisyyttä voi edes kutsua kritiikiksi) nimenomaan internetissä eri sivustoilla kommentoivien ihmisten kirjoittamaa.

statement_kensington

Minusta tapauksessa on kiinnostavaa se, miten poikkeuksellista tämmöinen tiedottaminen on. Kuninkaallisessa perheessä on pakko edetä tietyn kaavan mukaan, ja seurustelun odotetaan kehittyvän vakavalle tasolle, ennen kuin sitä virallisesti huomioidaan millään tavalla. Nuoret kuninkaalliset ovat tottuneet siihen, että heidän parisuhteitaan spekuloidaan ja Meghan on näyttelijänä itsekin tottunut julkisuuteen ja paparazzeihin. Siksi virallisen tiedotteen julkaiseminen korostaa entisestään sitä, että kyseessä on selkeästi vakavampi romanssin alku ja että kuninkaallisten julkisen roolin, yksityiselämän ja median väliset suhteet ovat edelleen murroksessa ja kireät, ainakin Briteissä.

Dianan vaikutus ja Harryn ja Williamin asema kuninkaallisessa perheessä, maailman tunnetuimmassa monarkiassa asettaa heidät esille julkisuuteen paljon enemmän kuin he itse tahtoisivat. Heihin kohdistuva kiinnostus on paljon suurempaa kuin heidän kuninkaallisiin serkkuihinsa tai hovin vanhempiin jäseniin suuntautuva. William, Catherine ja Harry ovat ne, joilla lehdet tienaavat eniten. William ja Catherine ovat tukkanuotaisilla median kanssa jatkuvasti, mutta heillä on kuitenkin vakiintunut perhe-elämä. Huomio kohdistuu siis yhä enemmän Harryyn, jonka odotetaan myös asettuvan aloilleen.

Itse toivon Harrylle onnea uuden suhteen kanssa, mutta kuten monien muidenkin kuuluisien suosittujen miesten kohdalla, kaikki fanit eivät ole riemuissaan siitä, että idoli on löytänyt rakkauden. Meghanin suurimmat “synnit” ovat avioerotausta, hänen etninen taustansa, muutaman vuoden ikäero Harryyn sekä hänen näyttelemänsä seksikohtaukset. Myönnetään, ei ihan perinteistä prinsessamateriaalia, mutta kuitenkin järkevältä vaikuttava, oman uran luonut nainen, joka osallistuu hyväntekeväisyystyöhön ja ottaa kantaa hänelle tärkeisiin asioihin.

Hääkellojen soittoon on vielä pitkä aika, ja pariskunta tarvitsee rauhaa selvitäkseen, mutta Meghan olisi ehdottomasti kiinnostava lisäys brittihoviin ja mahdollinen haastaja Catherinelle, jota on kritisoitu töiden välttelystä ja siitä, ettei hän koskaan sano mitään kiinnostavaa. Joidenkin lähteiden mukaan William ja Catherine ovat jo tavanneet Meghanin. Aika näyttää miten romanssin käy!

Embed from Getty Images

MEGHAN MARKLE

  • 35-vuotias yhdysvaltalaisnäyttelijä, asuu nykyisin Kanadassa
  • Tunnettu tv-sarjasta Pukumiehet, pyörittää lisäksi omaa hyvinvointisivustoa netissä
  • Tekee humanitaarista työtä ja on mm. Kanadan World Visionin lähettiläs
  • Valmistunut Northwesternin yliopistosta, jota ovat käyneet myös monet muut viihdemaailman tähdet, kuten Cindy Crawford ja David Schwimmer
  • Ollut naimisissa kerran aikaisemmin, eronnut vuonna 2013
  • Hänen isänsä on valkoinen ja äiti afroamerikkalainen
  • Meghan ja prinssi Harry ovat seurustelleet muutaman kuukauden

4 kommenttia artikkeliin ”Prinssi Harryn ja Meghan Marklen suhde vahvistettu

  1. Siinäpä olisi Katelle mallia työntekoon ja julkisuuden hallintaan. Harry on näyttänyt aikuistuneensa, toivottavasti nuoripari saa rauhaa lehdistöltä.

    • Harry on kyllä erittäin aikaansaava ja useampikin taho sanoo näkevänsä hänessä kovasti Dianaa. Kuulemma todella hyvä kohtaamaan ihmisiä! Toivon todella, että orastava suhde ei pääty ainakaan median ja yleisön luomaan paineeseen.

Jätä kommentti