Prinsessa Eugenien ja Jack Brooksbankin kihlajaiskuvat – sormuksessa värillinen kivi

Yorkin prinsessa Eugenie ja tämän sulhanen Jack Brooksbank eivät pitäneet varsinaista kihlakuvausta lehdistölle, kuten Hary ja Meghan pitivät, mikä on linjassa Eugenien yksityisemmän roolin kanssa. Palatsi kuitenkin julkaisi muutamat kihlakuvat, ja onneksemme myös sormuksesta oli otettu kunnon lähikuva! Kauniit kuvat on ottanut Jonathan Brady Buckinghamin palatsissa aiemmin tässä kuussa. Eugenien mekko on Erdemiltä.
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Kihlasormus on mielestäni aivan upea. Sormuksessa on suurempi vaaleanpunainen padparadscha-safiiri ja timantteja. Runko näyttää keltakultaiselta. Tunnetuimmat safiirit ovat sinisiä, mutta niitä löytyy monissa eri väreissä, kuten monia muitakin jalokiviä. Safiirit ovat korundikiviä, ja väri riippuu siitä, mitä alkuaineita kivessä on mukana. Myös rubiinit ovat korundeja, ja oikeastaan vain punaiset korundit ovat rubiineja, ja kaikki muut värit (sininen, vihreä, keltainen, violetti, vaalean-/lohenpunainen…) luokitellaan safiireiksi. Sinisafiireissa on rautaa ja titaania, rubiineissa kromia. Nämä padparadscha-safiirit ovat nopean googlauksen perusteella harvinaisia ja kalliita. Ainakin Eugenien sormuksessa näyttäisi olevan aivan hintansa väärti, uskomattoman kaunis kihlasormus, ottaisin mielelläni tuollaisen!
Sormuksessa on selkeitä vaikutteita prinsessan äidin, herttuatar Sarahin kihlasormuksesta (alempi kuva). Sarahin rubiinisormus, jossa on isompi värillinen kivi timanttien ympäröimänä, oli aikanaan hyvin suosittu malli, ja myös prinsessa Dianan kihlasormus 80-luvun alusta oli samaa tyyliä. Dianan sormushan ei ollut mikään uniikki tilaustyö, vaan ihan Garrardin perusvalikoimasta löytynyt ja se oli kenen tahansa ostettavissa. Diana ilmeisesti vain piti siitä eniten.
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Tiedän, että on vielä aikaista, mutta en voinut vastustaa pientä jalokivispekulointia! Yorkin prinsessoja ei juuri nähdä tiarojen kanssa, sillä he eivät tee edustustyötä, ja brittihovissa pidetään tiaroja muutenkin paljon vähemmän kuin vaikkapa Ruotsissa. Hämmästyn kuitenkin kovasti, jos emme näe Eugeniella tiaraa hääpäivänä. Koska prinsessa tuntuu olevan läheisissä väleissä äitinsä kanssa, morsiamen kutreilla saattaa hyvinkin olla herttuatar Sarahin häätiara. Kuningatar Elisabetilla on tapana pitkäaikaislainata tiaroja perheenjäsenille, mutta Sarahille annettiin häälahjaksi kokonaan uusi oma tiara, josta tuli herttuattaren henkilökohtaista omaisuutta. Kuva tiarasta alla.
Embed from Getty Images

Jätä kommentti