Ruotsin pikkuprinsessojen syntymäpäiväkuvat – Estelle 6 vuotta ja Leonore 4 vuotta

Helmikuun kuninkaallisia kohokohtia on jo muutaman vuoden ajan ollut Ruotsin prinsessaserkusten syntymäpäiväkuvat. Prinsessa Estelle täyttää tänään 23. helmikuuta jo kuusi vuotta, käsittämätöntä, miten nopeasti aika on mennyt! Kaksi vuotta nuorempi serkku, prinsessa Leonore juhli 4-vuotissyntymäpäiviään muutama päivä sitten 20. helmikuuta. Prinsessoille tulee epäilemättä olemaan paljon iloa toisistaan varsinkin kasvaessaan, onhan heillä melko pieni ikäero ja lisäksi he ovat ainakin tällä hetkellä serkkukatraansa ainoat tytöt: heidän jälkeensä kuningasperheeseen on syntynyt neljä poikaa; molemmille prinsessoille pikkuveljet, ja prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian molemmat lapset ovat myös poikia. Nähtäväksi jää, saako Leonore pikkusiskon vai toisen veljen, kun prinsessa Madeleine synnyttää kolmannen lapsensa lähiaikoina!
Fredagen den 23 februari 2018. Prinsessan Estelle fyller sex år. / Friday 23 February 2018. Princess Estelle's sixth birthday.Not for marketing purposes.

Kuva: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Fredagen den 23 februari 2018. Prinsessan Estelle fyller sex år. / Friday 23 February 2018. Princess Estelle's sixth birthday.Not for marketing purposes.

Kuva: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Fredagen den 23 februari 2018. Prinsessan Estelle fyller sex år. / Friday 23 February 2018. Princess Estelle's sixth birthday.Not for marketing purposes.

Kuva: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Prinsessa Estellen kuvat on otettu kruununprinsessaperheen kotona Hagan linnassa, ja kuviin ja kakulle on päässyt myös pikkuveli-Oscar. Estelleä ja Oscaria näemme julkisuudessa enemmän kuin serkkujaan, sillä kruununperijän lapsina heillä, ja varsinkin tulevalla kuningattarella Estellellä, on serkkujaan näkyvämpi rooli kuningashuoneessa. Estelle onkin jo tottunut edustamaan, ja hän esiintyy aina reippaana ja iloisena, ja prinsessan hyväntuulisuus suorastaan huokuu näistä kuvista. Todella kauniita kuvia!
Tisdagen den 20 februari 2018 fyller H.K.H. Prinsessan Leonore 4 år. / On Tuesday 20 February 2018 HRH Princess Leonore celebrates her 4th birthday.

Kuva: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Tisdagen den 20 februari 2018 fyller H.K.H. Prinsessan Leonore 4 år. / On Tuesday 20 February 2018 HRH Princess Leonore celebrates her 4th birthday.

Kuva: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Prinsessa Leonore on nuoresta iästään huolimatta saanut jo villikon maineen, sillä hänen tempauksensa perhejuhlissa ja muissa tilaisuuksissa ovat naurattaneet yleisöä useamman kerran. Leonore vaikuttaa hyvin vilkkaalta ja eläväiseltä lapselta, ja näihin kuviin on mielestäni onnistuttu vangitsemaan prinsessan luonne hauskasti. Kuvat on otettu prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neillin Tukholman-kodissa, ja Leonorella on päällään Kreikan kruununprinsessa Marie-Chantalin lastenvaatemerkin mekko.
Ruotsin kuninkaallisia ovat kuvanneet vuosien varrella useat valokuvaajat, viime vuosilta tulevat mieleen esimerkiksi Kate Gabor, Anna-Lena Ahlström, Brigitte Grenfeldt, Mattias Edwall sekä Erika Gerdemark, josta tuntuu tulleen koko kuningasperheen luottokuvaaja. Gerdemark kuvasi alunperin prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian kihlajaispotretit, minkä jälkeen hän otti myös perhepotretit tuoreista vanhemmista esikoisensa prinssi Alexanderin kanssa, ja myöhemmin Alexanderin 1-vuotiskuvat sekä prinssi Gabrielin vauvakuvat ja kastejuhlapotretit. Myös kruununprinsessaperhe on tullut Gerdemarkille tutuksi, ja hän kuvasi esimerkiksi Victorian 40-vuotispotretit, kesätervehdyksen Estelleltä ja Oscarilta, prinssi Danielin syntymäpäiväpotretin ja nyt Estellen tuoreet syntymäpäiväkuvat. Gerdemarkin valoisa kuvaustyyli usein pastellisine värimaailmoineen on upea, ja nyt prinsessa Madeleine valitsi sisarustensa vanavedessä hänet kuvaamaan Leonoren synttärikuvat. Ei voi kuin toivoa, että kuningasperhe pysyy tällä tiellä! Heistä on toki paljon upeita kuvia useilta eri kuvaajilta, mutta Erika Gerdemark on kyllä tehnyt ainakin minuun lähtemättömän vaikutuksen. Hän on myös Ruotsin suosituimpia valokuvaajia, ja potrettien lisäksi tunnettu hääkuvistaan.
Kuten moni jo varmasti tietää, Ruotsissa odotetaan kuumeisesti prinsessa Madeleinen lähestyvää synnytystä! Kuningatar Silvia jätti viime hetkellä talviolympialaiset välistä ilman mitään selkeää syytä, joten tämä on tulkittu niin, että synnytys voi olla ihan nurkan takana. Saa nähdä, kuulemmeko vauvauutisia vielä helmikuun puolella!

Jätä kommentti